Hae
Queen of Eve

Facebookin myyntiryhmät ARGH!

Facebookin myyntiryhmät

Yhtäkkiä lukutaitoisten ihmisten määrä on vähentynyt ja samalla tyhmien kyselijät lisääntyneet. Mitä ihmettä on oikein tapahtunut? Olen hyvällä menestyksellä jo vuosia myynyt itselleni syystä tai toisesta turhaksi jäänyttä tavaraa netissä aina Huutonetistä Toripistefiihin ja Helsingissä asuessa erityisesti panostanut kaupungin omiin alueellisiin ryhmiin. Facebookin myyntiryhmät ovat olleet mun mielestä kohtalaisen iisejä paikkoja tehdä kauppaa niin myyjänä kuin ostajanakin, vaikka ainahan niitä ihmisiä löytyy keidän on vaikea ymmärtää sääntöjä. Yleensä homma kuitenkin sujuu todella hyvin ja aktiivisena käyttäjänä voisin sanoa hommien luistaneen ilmeisesti liiankin hyvin jo vuosikausia, sillä nyt saan siitä helppoudesta maksaa oikein korkojen kera. ARGH!

Nyt on aika päästellä höyryjä ulos!

Viime aikoina hermojani on koeteltu useaan otteeseen ja olenkin näistä asioista avautunut pariin kertaan henkilökohtaisella Facebook-tililläni, mutta nyt saavutin sen jonkinlaisen pisteen missä haluan avautua myös täällä blogissa. Ai herranjumala.

Facebookiin on tullut uusi ominaisuus Marketplace joka jakaa myytävät tuotteet vielä laajemmalle alueelle ja olenkin käyttänyt sitä aluekohtaisten myyntiryhmien ohella. Julkaisen myytävät tuotteet aina kahdessa tai kolmessa Helsingin ryhmässä sekä jaan saman ilmoituksen Marketplacen puolelle. Siitä sitten onkin ongelmat alkaneet eskaloitumaan oikein urakalla.

Mietin miten tämä kaikki sekoilu ja säätö on mahdollista?

Myynti-ilmoitukseni ovat vuosien varrella hioutuneet sellaisiksi missä kerron normaalia enemmän asioita. Laitan yleensä 1-3 kuvaa (joissain tuotteissa enemmänkin), kerron onko tuote uusi ja käyttämätön, testattu, vähän käytetty, uudenveroinen, hyväkuntoinen vai mitä. Kerron tarkasti vaatimukseni kaupankäynnille: Alustavan varauksen tai ostopäätöksen jälkeen minuun on oltava välittömästi yhteydessä yksityisviestillä jotta voimme sopia jatkosta/noudosta tms. En varaile tuotteita pitkään ja odotan sujuvaa kaupankäyntiä. Kerron, että kyseessä on vain nouto kotoani, katuosoitteen mistä tuotteen voi noutaa sekä vielä tarkennukset missä kohtaa sijaitaan ja miten tänne pääsee helpolla (monet eivät hahmota osoitetta tai sitä kuinka helppo ja nopea tänne on tulla). Kerron, että minulle voi maksaa mobiilimaksuna tai käteisellä. Kerron oikeastaan kaiken mitä vaan on mahdollista kertoa.

Silti, tästä kaikesta huolimatta minulle on alkanut tulemaan paljon ongelmia Facebookin myyntiryhmien kanssa. Monet kysyy mistä tuotteen voi noutaa ja voinko tuoda Kamppiin johon minä vastaan: ”Kuten myynti-ilmoituksessani lukee ja olen olen ilmoittanut, niin vain nouto ja osoitteesta X ” Eli väännän rautalangasta uudelleen ja kopioin omat kirjoitukseni. Monet kysyy myös kysymyksiä ”Onko nahkaa, onko hihna/solki/X nahkaa?” kun olen ilmoituksessa kertonut, että tuote on 100% nappanahkaa ja hihnat ym. yksityiskohdat ovat nahkaa. Taas kopioin senkin.

Tänään katkesi kamelin selkä ja päätin avautua blogissa

Tänään multa sitten lopullisesti paloi käämi kun kävin eräälle ostajalle hakemassa kellarikerroksesta ison, 160cm leveän ja 120cm korkean teetetyn sängynpäädyn. Sängynpääty on hitsattu teräsputkista, sellainen moderni industrial-henkinen, raskas, rosoinen ja yksityiskohdat tahallisesti jätetty siistimättä. Kauppaan kuului mukana päädylle teetetty kangashuppu. Kaikki tämä kerrottiin yksityiskohtaisesti ilmoituksessa ja mukana oli kolme kuvaa. Yksi yleiskuva koko sängystä päädyn kanssa, sitten pääty irroitettuna huppu päällä, ja kolmannessa kuvassa ilman huppua niin, että ostaja näkee millainen se on paljaaltaan pelkällä teräsrungolla.

Raahattuani tämän ison sängynpäädyn kellarista ylös, oli minua ovella vastassa ostaja huuli pyöreänä. ”Ai eikö se olekaan puuta?” Joo. Ei ole. Missään ei ole lukenut että se olisi puuta vaan terästä ja hitsattu. Myöskään kuvissa ei ole mitään puuta vaan harmaat metallipalkit… Sitten sitä kaivettiin ilmoitukset molempien puhelimista esille ja tavattiin kohta kohdalta mitä olin kirjoittanut ja mitä näkyi kuvissa. Juu. Ei oo puuta vaan teräksestä lukee kaikki ja siitä industrial-henkisyydestä. ”En minä sitten tätä osta!”. Aivan käsittämätöntä. Kaiken huippuna se, että ostaja halusi käyttää sitä normaalisti hupun kanssa, joten eihän sillä ole edes mitään väliä mistä päädyn kehikko on tehty. Voi jukolauta! Nyt oli todella vaikea peittää tuohtumusta, olen niin väsynyt tämmöiseen ihmisten sekoiluun. Itse en edes olisi kehdannut olla ostamatta jos olisin itse mokaillut, mutta mä oonkin mä.

Ja jotta ei olisi turhan helppoa…

Niin näiden lukutaidottomien ostajien lisäksi piinaavaksi trendiksi on kasvanut Marketplacessa naisia kyttäävät miehet. Niin. Siis miehet ketkä eivät ole ostamassa mitään, vaan etsivät sieltä seksiseuraa tai jotain muuta vastaavaa. Voitteko kuvitella?

Joku aika sitten sain muutamalta ulkomaalaiselta mieheltä viestiä myynnissä olevista tuotteistani joissa he kertoivat ettei ole kiinnostusta tuotteisiin mutta haluaisivat alkaa poikaystävikseni. Ilmeisesti nämä markkinat on käsitetty jotenkin väärin siltä osin, että mitä siellä ollaan myymässä?

Ehkä suorasukaisin ehdotus oli kuitenkin reilu viikko pari sitten kun myin Facebookissa uusia kuulokkeita. Eräs suomalainen, leikitään nyt vaikka ”Matti” -niminen nuori mies lähestyi minua ostoaikeillaan ja keskustelumme meni näin:

Matti: Onko tämä saatavilla?
Eve: Moi! Joo on.
Matti: Ootko myymässä?
Matti: Kiinnostaisi
Eve: Olen myymässä, siksi tein myynti-ilmoituksen (???)
Matti: 40e
Matti: Onks langattomat?
Eve: Ei, vaan niissä on mikrofoni piuhassa. Googlaa. Kärkkäisellä myynnissä 80e. Nämä kaikki tiedot lukee selkeästi myös ilmoituksessa.
Matti: Jos ostan läheks treffeille
Eve: Täh?
Matti: Kyllä 
Matti: Kaupan päälle kahville
Eve: Et tiedä musta mitään. Mikä juttu tää on?
Matti: Oppii tutustumaan samalla
Matti: Tai sit halittelupussailua
Matti: Keitäks kahvit
Eve: Yritän myydä vain näitä kuulokkeita, kiitos ei ja hei.

Että sellaisia paikkoja on nämä Facebookin myyntiryhmät nykyään. Alkaa usko, toivo ja ymmärrys loppumaan. Hohhoijaa. Onko teillä mitään hauskoja tarinoita Facebookin myyntiryhmistä? Saa jakaa!

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

14 kommenttia

 1. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

  Joo toi Marketplace on kyllä ihan omaa luokkaansa. Kaikenlaista veijari liikenteessä. Yhteen ilmoitukseen tulee aina se 50 kysymysta asioista, jotka jo lukevat ilmoituksessa. Ja sitten alkaa se vänkääminen miksi en voi kuljettaa Itikseen tai kamppiin jotain 3 euron juttua. No just siksi, koska olen maininnut että nouto kotoani tai Tikkurilasta. Mutta ei, se ei riitä että ilmoituksessa lukee kaikki oleellinen, KOSKA NIITÄ EI JAKSETA LUKEA! Samat asiat täytyy vääntää jokaisen kanssa. Mutta tämä vain marketplacella. Muualla toimii hyvin. Osittain kaiken tämän säätämisen takia kannoin viime viikonloppuna hillittömän määrän kamaa suoraan SPR:n konttiin. Koska en vain jaksa sitä säätämistä ja aikataulujen sovittelua.

  Olen sopinut treffit perjantaille Tikkurilaan erään ulkomaalaisen kaiffarin kanssa kaiuttimien tiimoilta. Jännä nähdä saapuuko koskaan paikalle…

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Marketplace on pahin. Ihmiset ei todellakaan lue niitä ilmoitusten tietoja. Se on kyllä jännä ku itte en kehtais edes kysellä mitään ennen kuin olen lukenut läpikotaisin mitä ja millä ehdoilla ollaan myymässä.

   Mua ärsyttää myös tosi paljon nuo tuotko sinne/tänne kyselijät etenkin kun mulla selkeesti lukee VAIN NOUTO. Mä myyn niin paljon kaikenlaista, että on huomattavasti helpompaa olla kotona ja jengi hakee tästä, kuin että juoksentelen pitkin kaupunkia eri kellonaikoina monille viemässä tavaraa.

   Sun perjantai on kyllä mahdoton päivä, ehkä. Kun on ne lakot liikenteessä, sillä voi olla vaikee tulla sinne jos ei ole juuri sieltä seudulta muutenkin…

 2. Ninnia kirjoitti:

  ? myin kerran vihreää pyöräilykypärää, josta oli tosi hyvä kuva x2. Noh, ostaja tuli ovelleni ”ai tää on vihree!?” -no joo niinhän tuo on, ihan niinkuin kuvasta näkyy. ”No en mä tätä kyl sit osta, voi että mä ajoin ihan turhaan tänne” -joo ja voi että, mä ootin sua tunnin ihan turhaan. Näkemiin.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ei hitto, repesin ihan ääneen nauramaan :D Noi värit on hankalia joillekin, etenkin kaiken maailman rättikaupoissa. Itse en vaatteita juurikaan myy, ja vihaan sitä kai-kai, ry, niska-olka-helma-ranne-eestäjatakaa -kyselyä. Menee liian överiksi sellainen taas, mut just noissa väreissä on se paha että tietokoneen näytön asetukset vaikuttaa siihen millaisena sen kukin näkee. Luulis että vihree kypärä ois ollu ihan yhtä jees kuin vaikka sininen.

 3. Veronica kirjoitti:

  On niin tuttua! Yks sankari osti multa tori.fi kautta muutaman euron snapsilasit. Lähti sit bussilla hakemaan niitä ja perillä ihmetteli et AI NE ON NÄIN PIENET?? Ihan normi snapsilasit, mutta hän luuli et ne olis ollu viinilasit (???) Ja ei niitä sit siis ostanut :D

 4. Katarina kirjoitti:

  Joo tän takia just mä en osta enkä myy yhtään mitään missään face kirpparilla. Vituttaa ihmisten tyhmyys!

 5. Mipa kirjoitti:

  Kaiken huippu on mun mielestä noi roskalava ryhmät. Vaikka ilmoituksessa lukee, että vain nouto ja en varaile pitkiä aikoja. Niin sitten oletetaan, että mä alan viemään ilmasta tavaraa toiselle puolelle kaupunkia tai jopa postittamaan sitä… Jos se tuote ois muuten menossa roskiin niin en varmana kuluta mun auton pensaa tai rahaa postimaksuihin :D

 6. Sonja Riihikangas kirjoitti:

  Kiitos kirjoituksestasi. Asia on just näin. Itse en ole pitkään aikaan myynyt mitään Facebookissa enkä edes kokeillut vielä Marketplacea. Muutaman kerran aiemmin on käynyt kuitenkin niin, että joku ei ole ostanutkaan tavaraa. Kerran myin Kankureiden paria pöytäliinaa, jotka kuskasin poikkeuksellisesti ostajalle eri paikkakunnalle, kun minulla oli sinne asiaa. Ostaja näperteli liinoja ja totesi, etteivät ne nyt kuitenkaan olleet sellaiset, kuin hän kuvitteli. Olin antanut kaikki tiedot ja kuviakin oli useita. Hän ei ostanut liinoja. Pikkuisen otti päähän, kun oikein kotiinkuljetuksen vielä järjestin. Toisekseen hintapyyntö oli todella alhainen uusista, kalliista liinoista. Huh, mitä porukkaa! Vielä enemmän ärsyttävät nämä av:t ja yv:t joistain muutaman euron jutuista tyyliin ”mun pitää kysyä mun mieheltä” tai ”av, mutta ensin pitää kysyä onko ostos ok mun kummin kaiman marsulle”. Huoh! ? Lähipäivinä mun pitäisi myydä taas pari juttua. Saa nähdä, miten käy.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ei helvetti! Toi Kankuri-juttu oli tosi veemäinen. Siis mä oon ite sellainen, et mä en ees kehtais perua kauppoja tossa kohtaa. Pistäisin sitten vaikka ite myyntiin uudestaan jne. Ei vaan kehtaa liiaksi vaivata myyjiä kun tietää millaista helvettiä se voi olla.

 7. Kirsikka kirjoitti:

  Loistava teksti! Voi Facebook-kirppikset, tuo urpouden runsaudensarvi! Olen kiroillut ihan samaa aihetta tässä viime aikoina. On käynnissä kaappien tyhjennys turhasta tavarasta ja Facekirput on periaatteessa näppärä tapa päästä niistä eroon. HUOM, periaatteessa. Käytännössä on nähty hyvin paljon seuraavaa:

  – ”Varaatko kuukauden, saan ehkä silloin rahaa?” Juu en.
  – ”Mä ostan tän, maksan huomenna.” Noin 80% tapauksista tämä maksulupaus jännästi unohtuu. Kovasti myös mietityttää, että jos olet siinä jo näpyttelemässä mulle vastausta, onko niin kamalan iso ongelma maksaa sitten heti? Säästyttäisi näiltä unohteluilta. No, kerran toki tätä perusteltiin siten, että ”olen jo nukkumassa”. Näppärästi silti tuotteiden varailu toimii myös unen läpi. :D
  – ”Voiko noutaa?” Voi, jos tulet sovittuna aikana hakemaan sen kotoani, tässä osoite ja ajo-ohje kartalla, ihan sellainen, jonka tulkitsemiseen ei tarvitse edes lukutaitoa. Tämän vuoden puolella noutoyrityksiä kourallinen, joissa ohariprosentti 100. Oma-aloitteisesti ei tokikaan ole ilmoitettu, ettei jaksetakaan paikalle tulla, vasta korkeintaan silloin, kun kyselen perään…
  – ”Mitä materiaalia? Minkä kokoinen? Mahtuuko tää mulle? Mahtuuko tää mulle jos mulla on yks toinen vaate alla?” Kohteen kuvauksessa on materiaali- ja mittatiedot, mutta älä suinkaan lue tai mittaa itse, tokihan minä intuitiivisesti tiedän, mahtuuko tämä juuri sinulle ja selitän viidenteen kertaan, mitä materiaalia tuote on.
  Ja sokerina pohjalla:
  – ”AV, kysyn mieheltä/mummolta/naapurilta/kultakalalta!” Joo, kysy ihmeessä, onhan vitosen kaulakoru (sis pk) niin vakavan luokan sijoitus, että kannattaa kysellä lähipiiriltä vinkkiä…

  Eli kyllä, vähän turhauttaa muakin. En ole uskaltanut kokeilla Marketplacea, ei ehkä kestä mielenterveys…

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Heh, tuollaistahan tää tosiaan tuppaa välillä olemaan :D Eniten mua turhauttaa juurikin ihmiset ketkä eivät lue ilmoituksia. Niin kiireellä ovat ostamassa ja sitten eivät tiedä edes mitä oikeastaan ovat ostamassa. Siinä niitä sekaannuksia syntyy. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.