Hae
Queen of Eve
Kaupallinen yhteistyö

Kännykällä kuvaaminen

Kaupallinen yhteistyö: Huawei

Hola! Tulevaisuus häikäisee!

Tai sitten vain aurinko ja se onkin joskus pieni haaste kuvaamisessa. Ei nimittäin näe mitä on kuvaamassa ja välillä otoksia tulee napsittua ihan sokkona summa mutikassa. Onneksi aika moni kuva onnistuu, säkällä kai tai sitten siksi kun mulla on niin hyvä kamera kännykässä!

Mulla ei siis edelleenkään ole järjestelmäkameraa vaan kännykällä kuvaaminen on se mun ”trademark”. Kuvaan kaiken materiaalin blogiini puhelimella ja siitäkin huolimatta olen saanut panostettua kuviin koko ajan enemmän ja enemmän. Kaikki kuvat viimeisen parin kuukauden ajalta ja mm. kuukauden Espanjan reissulta on kuvattu Huawei Mate 10 Lite puhelimella. Aiemmin mulla oli puhelimena Huawei P9, mutta nyt vajaan parisen kuukautta käytössä on ollut tämä Mate 10 Lite –malli jonka sain itselleni testiin. Mä olen aina välillä Instagram stooreissa tägännyt puhelimenkin jolla kuvia on otettu, mutta silloin kun en sitä hetkeen ole tehnyt olen saanut yksityisviestejä ja kyselyitä siitä, millä puhelimella oikein kuvaan. Laatu on siis huomattu!

Laadukas kamera on mun kännykän tärkein ominaisuus

Tietty huonoa hiuspäivää ja rumaa oloa ei korjaa kuin kova kuvankäsittely, mutta noin muuten kännykän kameralla on kyllä aikamoinen merkitys lopputuloksen kannalta. Aika monelle se kännykkä on sellainen vekotin mikä on aina mukana ja sen nopeasti kaivaa esille napatakseen kuvan milloin mistäkin jutusta. Hyvät selfiet voi olla monille se tärkein juttu, mutta itselleni erityisesti onnistuneet lähikuvat on se mitä mä tarvitsen.

Tässä puhelimessa onkin todella hyvät etu-, ja takakamerat, eli Leican kaksoiskamerat molemmin puolin ja erittäin toimiva bokeh -toiminto jolla voi aukon suuruutta säätää: Tällä siis juuri määritellään se mikä kohta kuvasta on tarkkana ja mikä blurria. Bokehia käyttämällä saa huomattavasti kivempia kuvia kun kamera ei tarkanna kaikkeen, kuviin tulee ihan uudenlaista syyvyyttä.

Kännykällä kuvaaminen on helppoa ja vaivatonta

Mä oon vielä vähän laiska opettelemaan mitään kauhean monimutkaisia juttuja. Haluan että asiat on helppoja ja nopeita, mahdollisimman iisiä menoa. Siltä musta onkin tuntunut aina puhelimella kuvatessa, enkä varmaan senkään takia ole hankkinut sitä järjestelmäkameraa vaikkei ne maksakaan maltaita. Kännykällä kuvaaminen on vaan jotenkin ollut aina niin hiton kätevää. Ehkä mä oon vähän yksinkertainen tyyppi tällä saralla.

Tiedostan kyllä, että voisin panostaa valokuviin vieläkin enemmän hankkimalla siihen suunnitellut kalustot, ja varmasti senkin aika jossain vaiheessa on. Tiedostan hyvin myös sen, että olen varmaan Suomen ainoa työkseen bloggaava jolla ei ole hienoa kamerakalustoa ja kuka räpsii 100% kuvistaan puhelimella, mutta ei mulla ole kyllä mitään valittamista. Tosi kivoja kuvia olen saanut tälläkin meiningillä ja olen saanut teiltä hyvää palautetta kuvista ja niiden laadusta. Kännykällä kuvaaminen on ollut siihen ihan toimiva juttu ja olen saanut siitä pelkästään kehuja.

Onko hyvä kamerakännykkä aina kallis?

Ei todellakaan, ainakaan mun kokemuksen perusteella. Itseasiassa tämä testissä ollut Huawei Mate 10 Lite taitaa olla jopa puolet halvempi kuin mun aiempi kännykkä, mutta silti mä olen hyödyntänyt tätä puhelinta paljon paremmin ja tykännyt kuvata juurikin tällä.

Itse tykkään testailla uusia laitteita kunhan ne eivät ole liian monimutkaisia. Huaweilta on tullut myös kolmoiskamerallinen malli joka on jo todella pro ja sekin kiinnostaa mua. Koen, että juurikin kännykällä kuvaaminen on helppoa ja vaivatonta. Nykyä näitä vaihtoehtoja kyllä on ja kännyköiden kamerat on aina vaan laadukkaampia. Ei enää kuvat näytä perunalla otetuilta vaikka kännykkäkuvia ovatkin!

Tosiaan, kaikki mun viimeaikainen kuvamateriaali on ihan Huawei Mate 10 Lite ansiota eikä yksikään kuva ole järkkärillä otettu. Puhdasta kamerakännylaatua siis! Testi on tämän perusteella osoittanut puhelimen varsin soivaksi peliksi ja edullisimmasta päästä joten en voi kuin suositella tämän parin kuukauden testaamisen ansiosta!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Kaupallinen yhteistyö: Huawei

2 kommenttia

  1. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

    Tosi hyvälaatuisia kuvia! Mulla on pari vuotta vanha Samsung ja nyt alkaa huomata ettei sen kuvanlaatu ole enää niin hyvää uusiin puhelimiin verrattuna. Mutta en taida hyvää puhelinta alkaa vielä vaihtamaan ;) Miehellä on kans Huawei ja vaikuttaa todella hyvältä merkiltä!

    • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

      Jep, oon ollut ihan in lööv. On ollut tosi ilo kuvata ja reissustakin ihan kaikki on tällä kännykällä otettuja. Laatu sen kun vaan paranee kännyköiden kameroissa, oon tyytyväinen kyllä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *