Hae
Queen of Eve

Kuinka SoMe-minäni eroaa todellisuudesta

Some eroaa todellisuudesta

Hui kauhistus. Vai oliko sittenkään kauhistus kellekään se tieto, että some eroaa todellisuudesta ja siinä samalla minunkin somepersoona eroaa todellisesta minästä? Osa ehkä lukee blogeja ja katselee vlogeja kuin piru raamattua, mutta kannattaa aina muistaa että se on vain pala jonkun elämää.

Siinä missä somepersoonaa seuraavasta ihmisestä saattaa tuntua että bloggaajat jakavat koko elämänsä someen, niin aika harvan kohdalla se kuitenkaan pitää paikkaansa. Vaikka itsekin jaan paljon asioitani ja puhun myös syvällisemmistä, joidenkin mielestä jopa todella intiimeistä asioista, ovat ne minun periaatteideni ja moraalini mukaisia. Loogisesti meillä jokaisella on omat rajamme ja meillä bloggaajillakin on paljon asioita mitkä eivät täältä blogista käy ilmi ja mistä emme koskaan kirjoita.

Muutoksia minussa ja blogissa

Fiilistellessäni viimeisiä kuvia minusta mustatukkaisena, aloin miettimään että miten olen muuttunut bloggaajana. Miten yleensäkin olen muuttunut ihmisenä näiden vuosien varrella ja mikä on normaalia henkistä kasvua, mikä blogin tuomaa muutosta?

Olen itse aina toitottanut aitouden ja rehellisyyden perään ja olen edelleen samoilla linjoilla, mutta ihan kaikkia asioita itsessään ja omassa elämässään ei tarvitse koko kansan edessä ruotia. Se ei ole valehtelua tai salailua. Tämä on viihdettä ja sisällöntuottamista lukijoiden iloksi ja tulee muistaa se, että vaikkei kaikesta täällä kerrokaan ja jotain blogin kanssa ristiriidassa olevia asioita olisi bloggaajilla, on se täysin normaalia.

Harvalla ihmisellä koko työyhteistö tietää kaiken työkaverin elämästä, joten miksipä tietäisi meidän bloggaajienkaan? Meillä se työpaikka on kaiken lisäksi täysin julkinen, joten kaikki blogiin saatetut asiat ovat koko kansan ruodittavissa.

Todellisuus vs. some-minä

Oma asenteeni yksityisen, sen todellisen minäni ja somessa näkyvän bloggaaja-Even välillä on se, että yritän pitää rajaa hiuksenhentona. Sellaisena, etten valehtele mistään tai väitä asioita muuksi kuin ne ovat. On toki asioita joista en halua puhua tai joihin en halua sen tarkemmin blogissa ja julkisuudessa paneutua, mutta ne vain yksinkertaisesti jätän pois jottei tarvitse valehdella.

Bloggaajana viihdettä ja sisältöä lukijoille tuottaessa joitain omia asioita kuitenkin kaunistellaan. Ei valehdella, muttei välttämättä jatkuvasti tuoda esille sitä räjähtänyttä todellisuutta. Monet varmasti ovatkin jo tietoisia siitä, että hienon kuvan takana saattaa olla kauhea tausta ja asetelmia varten on jouduttu näkemään paljon vaivaa. Jonkun kauniin kuvan saamiseksi on saattanut joutua rajaamaan jotain ei-niin-kaunista ulkopuolelle, se on varmaan ihan ymmärrettävää.

Minullakaan bloggaajana ei ole täällä yhdistetyssä makuu-, ja työhuoneessani aina niin siistiä mitä voisi kuvitella. Mistä meillä riidellään -postauksessa paljastinkin jo olevani hieman huithapeli joidenkin asioiden suhteen, en vain anna sen näkyä täällä.

Pieniä eroavaisuuksia

Jonkun kodin siisteyden tms. asioiden rajaaminen on varmasti monelle ihan järkeenkäypää puuhaa, mutta vielä ympäristön lisäksi jää ihan oma itsemme, persoona ja ulkonäkö. Ulkoisesti pyrin pysymään todellisuudessa mm. kuvanmuokkauksen kanssa, enkä ala sirontamaan nenääni tai poistamaan kaksoisleukaani, mutta kuvakulmilla jo itsessään saa paljon aikaan. Harva meistä haluaa itsestään epäedustavaa kuvaa, ja kuvasaldosta valitaan aina ne parhaimmat otokset. Ihan loogista.

Kuitenkin todellisuudessa blogin ulkopuolella kuljen todella usein hiukset kiinni, jollain epämääräisellä sykeröllä pääni päällä ja ilman meikkiä. En jaksa laittautua päivittäisellä tasolla ja uskonkin, että aika moni törmää minuun lähinnä koirien kanssa lenkkeillessäni aivan räjähtäneen näköisenä. Se ei kuitenkaan poista sitä asiaa, että laittautuessani olen ihan mukiinmenevä, toisinaan jopa ihan näyttävän näköinen nainen.

Luonteeltani olen mitä olen ja uskonkin, että kaikki se heijastuu myös tänne. Snapchatissa minua seuraavat varmaan saavat enemmän kiinni siitä millainen olen, koska siellä on kuitenkin tarjolla ihan livekuvaa, puhetta ja tarinaa, ilmeitä, eleitä ja naurua.

Vaikka yritän muistaa että monilla bloggaajilla, ihan kuten minullakin on tämä yksityinen puolemmekin joka ei blogissa niin näy, niin aina jaksan yllättyä kun näen fitnessbloggaajia tupakka kädessä ulkona. Ja ei, se ei ole valehtelua, mutta ehkä niitä tupakoitsemisia ym. ei tarvitse ruotia koko kansan edessä julkisesti. Meillä kaikilla on paheemme ja asiat joista emme joka paikkaan vuodata.

Älkää siis järkyttykö jos Helsingin keskustassa törmäätte minuun ja näytän kuin olisin juuri herännyt ja kömpinyt jostain kivenkolosta. Se on nimittäin ihan mahdollista ;)

Muista käydä osallistumassa Dermosil -arvontaan edellisessä postauksessa Mistä meillä riidellään?

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *