Hae
Queen of Eve

Helsinki? Hyi hemmetti!

dav

Adlinks

Siinä missä Turkua pilkataan Suomen p-reiäksi, saa Helsinki/Hesa ja helsinkiläisyys (eli Stadi ja stadilaisuus) osan ihmisistä ärsyyntymään. ”Sitä ollaan nyt niin stadilaista”, ”Sillä nousi pissi päähän kun muutti Hesaan!”, ”Nyt se puhuu niin stadin slangia että!”. Helsinki on ihan hirveä betonihelvetti, siellä on ahdasta, rumaa, ruuhkaista ja tyhmiä ihmisiä. Kaikki stadilaiset ovat täynnä itseään ja puoleen lauseisiin voi lisätä aloituksen ”ne helsinkiläiset”.

Mä en tiedä mistä Helsinkiviha kumpuaa, mutta tunnistin sen jo nuorena tyttönä. Mulle Helsinki ei ollut koskaan mikään big deal. Oli kiva kun pari kertaa vuodessa sinne matkattiin viettämään päivää. Käytiin Linnanmäellä, Esplanadilla jätskillä, Kauppatorilla, Senaatintorilla, Stockmannilla ja Forumissa. Se oli huisin jännää, ja Helsingissä oli Carrols ja Dekadenz (oi niitä aikoja)!

sdrsdrsdrdavdav

Jotkut silti aina vihasi Helsinkiä ja aikuisempanakin monien asenne oli että ”Mä en IKINÄ muuttais Helsinkiin!”, ja perusteena käytettiin usein sitä kuinka Helsinki on betonihelvetti. Pelkkiä taloja ja rakennuksia, ei vihreää missään, ihan kauhea paikka siis kaikenkaikkiaan.

Nyt itse melkein viisi vuotta Helsingissä asuneena voin todeta että Helsinki on mulle Suomen rakkain kaupunki. Tämä paikka tuntui heti kodilta ja oikein kadutti kuinka en ollut tajunnut muuttaa tänne jo vuosikausia aiemmin. Tuntui että elämä vasta alkoi siirryttyäni ”isolle kirkolle” ja tullessani sellaiseksi paljon puhutuksi stadilaiseksi.

En koskaan puhunut voimakasta Kouvolan/Kuusankosken murretta, ja mie ja sie ja mä ja sä menivät aina sulavasti sekaisin. Eipä se puheeseeni kummemmin vaikuttanut, ehkä muutama sana vaihtui vuosien myötä, tai pikemminkin lisääntyi sanavarastooni. Ennen ei tarvinut sanoa spora koska ei sellaisia ollut muualla.

davdavdavdavsdr

Vaikka asun aivan Helsingin keskustassa Töölössä, ei tämä ole betonihelvettiä nähnytkään. Töölö onkin mun mielestä kantakaupungin keskusta-alueista kaikista kauneimpia vehreytensä vuoksi. Vaikka kotoani on vain 800m eduskuntatalolle ja näen talon kulmalta Forumin ja Sokoksen, en koe asuvani missään kauheassa kaupungitungoksessa vaan oikein ihanassa paikassa, parhaiden kulkuyhteyksien, lenkkimaastojen ja osittaisen rauhallisuuden keskellä.

Töölönlahti on ehdottomasti yksi Helsingin keskustaa ympäröivistä alueista ihanin kanadanhanhineen, sorsineen ja joutsenineen. Täällä ihmiset lenkkeilee, rullalautailee ja pyöräilee, koirat ulkoilee, porukka istuskelee kahvilla upeissa maisemissa Kahvila Tyynessä ja käy suppailemassa Töölönlahdella, sup-lautoja kun on helppo vuokrata niin omatoimisesti kuin ohjatustikin.

Sporalla hurauttaa suuntaan jos toiseen ja halutessani olen kahdessa minuutissa keskellä sitä vilkkainta sykettä Lasipalatsilla notkumassa, mutta ei se syke kanna kotiin asti, siellä on rauhallista.

btysdrdavdavdavdav

Juhannuksena kaupunki tyhjeni lähes täysin ja Helsingissä oli melkein oudon tuntuista olla. Kävelin koiran kanssa pariin kertaan kaksin Hesperian puistossa ja pistäytyessäni keskustaan ei siellä ollut kuin turisteja. Varsin hassua ja jopa epätodellisen oloista.

Kun Helsinki-vihaajat perustelevat vihaansa myös liikenneruuhkilla niin hei, voin sanoa: Missään Suomessa ei ole yhtä hyviä julkisia jotka suhaavat eestaas koko ajan, ja matkustusmuotoja on monia. Sitä kiitää hetkessä keskustasta Itä-Helsinkiinkin metrolla maan alla, eikä autollakaan liikkuessa ruuhkaa ole kuin joissain paikkoja keskustaa ja tiettyinä aikoina jossain pääväylillä, mutta niin, ei se keskusta-asujaa haittaa kun täällä ei tarvi autoa.

davdavdavdav

Ehkä juhannuksen jälkihuumassa ja kotikaupunkiini uudelleen rakastuneena halusin pitää pienen puolustuspuheen tämän kaupungin hyvistä puolista, mulle parhaudesta. Mä rakastan tätä paikkaa yli kaiken enkä malta odottaa että myös mun vanhemmat muuttaa tänne kuukauden kuluttua. He ovat 60 vuoden jälkeen hylänneet pikkukaupungin ja maalaiselämän ja muuttavat Helsinkiin koska haluavat elää ja kokea. Olla keskellä palveluja, matkustaa, nauttia kaikesta, ja se jos mikä on hyvä idea.

Jos jotain pitää sanoa Helsingin huonoista puolista niin kyllähän täällä asuminen on kallista, etenkin jos arvostaa keskusta-asumista eikä halua asua kaupungin kauimmaisessa tai pahamaineisimmassa kolkassa. Joka tapauksessa moneen budjettiin asuntoja löytyy ja toisaalta mä itse näen sen sijoituksena helpompaan ja parempaan elämään: niin moni asia helpottuu ja elämästä tulee rennompaa kun asuu niin sanotusti ”mestoilla”.

sdrdavdav
Muualla asuville suosittelen vähintäänkin kesäretkeä kauniiseen pääkaupunkiin. Täällä on paljon tekemistä ja näkemistä! Tulkaa tulkaa ja nauttikaa, täällä on oikeasti tosi mukavaa!

Tänään ja huomenna on muuten mahdollisuus shoppailla Elloksella* ihan järisyttävällä alennuksella, missä lopuista ALE-tuotteista saa vielä 50% lisäalennusta! Itse tilasin useammatkin kengät, pari paitaa, alushousuja ja sen sellaista pientä kivaa ihan pilkkahinnalla. Paidat ja kengät oli tyyliin 4-6e/kpl joten tuossa alessa ei ole mitään järkeä… Ihan hullua! Kannattaa siis käydä hyödyntämässä tämän tai huomisen päivän aikana, tuotteet hupenee nopeasti kun on niin mieletön ale voimassa!

t

Ellokselta -50% lisäalennus ALE-tuotteista!

*Tarjousehdot: Alennus koskee uutta tilausta Elloksen ALE-valikoimasta. Alennus koskee alehintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja (punaiset hinnat), myös merkkituotteita. Alennus on voimassa 29.6.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. 

Alennuskoodi: 335478 ja pääset käyttämään sen TÄSTÄ!

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

10 kommenttia

 1. Virpi kirjoitti:

  Tyttäreni asuu kesän Arabian rannassa. Magee msta sekin ja luonnonläheinen. Kannattaa vierailla? Lammassaaren pitkospuilla satakielen laulaessa tulee aika mahtifiilis!

 2. Sofia kirjoitti:

  Kyllä sielä hesassa piisaa myös niitä pienempien kaupunkien haukkujia :) mm. viimekesänä kotipaikkakunnallani (tooosi pieni kunta) törmäsin koko elämänsä helsingissä asuneeseen naiseen. Koko illan haukku pieniä kaupunkeja, oltiin maalaisia, juntteja, ei ymmärtänyt kuka voi asua kunnassa jossa on vaan 1 ruokakauppa, lähimpään ostoskeskukseen on 70km, häpes olla meidän kans ja huhhuh mitähän vielä… :’D eli kyllä molemmin puolista on ”haukkuminen”.

  Itse nautin maalla asumisesta, mutta lomilla tykkään käydä myös isommissa kaupungeissa :)

 3. Asko kirjoitti:

  Helsinki-muu Suomi väittelyähän on käyty varmaan vaikka kuinka kauan. Tiedän useita stadilaisia, jotka haukkuu muuta Suomea. Toki myös heitä, jotka ei todellakaan pidä Helsingistä. Ja näitä ”muutin eilen Stadiin, olkaa te pöndet hiljaa! Pellet asuu skutsissa!” tyyppejä on vaan omallekkin kohdalle osunut vaikka kuinka monta. Tälläiset henkilöt kyllä edesauttavat sitä haukkumista. Että ei ne haukkujat pelkästään ole pöndellä :) Itse asuin muutaman vuoden Stadissa ja ihan hyvin viihdyin. En kokenut tarvetta haukkua tai ylistää kaupunkia.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Totta, jokaiseen kastiin varmasti löytyy porukkaa. Mä kyllä ymmärrän ihan hyvin miksi joku haluaa pysytellä kotiseuduillaan eivätkä kaikki halua muuttaa Helsinkiin :)

 4. JK kirjoitti:

  Niinpä. En ole ikinä ymmärtänyt miksi muita kaupunkeja haukutaan. En vaan tajua sitä ollenkaan, mistä siinä on kyse, miksi sellaista pitää tehdä ja auttaako se johonkin? Joo on varmasti paikkoja missä en itsekään viihtyisi, mutta miksi haukkua, eihän niissä ole pakko asua eikä käydäkään jos siltä tuntuu.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ehkä se on jotain vanhempien aikojen peruja kun oli vihanpitoa eri kylien välillä :D Mun nuoruudessa Kuusankoski/Kouvola oli riidoissa (sama kuin olis Espoo ja Vantaa), ja jengi oikein lähti ”turpaanvetoreissuille” viikonloppuisin Kouvolaan läksyttämään niitä toisia :D Hohhoh, ei hemmetti mitä menoa.

 5. MariA kirjoitti:

  Mulle Helsinki on sellainen kiva kesälomakaupunki, talvella se on sitä samaa harmaata kuin mikä tahansa kaupunki. Keskustan alueesta ajattelen juuri tuollaisena betonihelvettinä, koska kaikki keskustan vihreä näyttää jotenkin päälleliimatulta ja keinotekoiselta. Itä-Helsinkiin olen ihastunut (vaikka kuuleekin juttuja alueen maineesta), siellä näkyy jotenkin selvästi että luonto oli siellä ennen rakennuksia :)

  Itse olen Porista ja täällä nyt ei varsinaista vihanpitoa mielestäni ole minkään lähikunnan/kaupungin kanssa. Mitä nyt lätkäaikaan mollataan raumalaisia. Välillä saattaa myös porilaisuus nousta hattuun ja haukutaan lähikuntien asukkaita maalaisiksi, vaikkei Porista ole maalle kuin ehkä kymmenen kilometriä oli suunta mikä tahansa :D

 6. Entinen stadilainen, nykyinen ulkosuomalainen kirjoitti:

  Se johtuu huonosta itsetunnosta. Ei aito stadilainen maalaisia vähättele, mutta maalainen voi itse tuntea alemmuutta jolloin se purkautuu stadivihana.
  Suomalaisilla on luonnostaan huono itsetunto ja suomalaiset ovat aina tunteneet ”herravihaa”. Helsinkiläiset nähdään maalta katsottuna ”herroina” eli ns . mukamas parempana väkenä. Puhutaanhan aina ”Helsingin herroista”.
  Stadi on hieno kaupunki, tosin aivan liian ylihinnoiteltu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *