Hae
Queen of Eve

Mustapäät, laajentuneet ihohuokoset, rasvainen sekaiho

Lupailin pari päivää sitten perehtyväni tarkemmin ihonhoitooni, en sano ihonhoitorutiineihin sillä pakko tunnustaa, mä olen laiminlyönyt ihonhoitoa ihan liikaa. Tässä kuitenkin lupaamaani postausta yksityiskohtaisine kuvineen, ei kannata syödä samaan aikaan…

Olen siis 36-vuotias, mutta ihoni on toisinaan kuin 16-vuotiaalla. En kylläkään pidä omaa ihoani minään ongelmaihona, mutta ei se mikään täydellinen ole, kaukana siitä. Ylin kuva on otettu tänään aamulla ulkona, harmaassa säässä mutta normaalissa päivänvalossa, ilman filttereitä ja tarkennuksia. Ilman meikkiä mä näytän aikalailla tuolta tällä hetkellä: Iho on hieman laikukas ja punakka paikka paikoin, ja muutamia yksittäisiä näppylöitä löytyy. Älkää kuitenkaan sekoittako kaikkia suun ja huulien ympäristössä olevia jälkiä finneksi, sillä sitä ne eivät ole. Huuliini on injektoitu kaksi päivää sitten täyteainetta joten myös pistokohdat punoittaa suun ympärillä ja huulissa. Todellisuudessa kasvoissani on tällä hetkellä vain muutaman finnin jäljet, ja ne ovat leuassa (paikka johon 90% finneistäni tulee).

Ihoni plussat ja miinukset:

+ Ei ryppyjä
+ Pehmeä ja kimmoisa iho
+ Vain yksittäisiä finnejä

– Laajentuneet ihohuokoset
– Taipumus mustapäihin
– Punakkuus/laikukkuus/couperosa

Tässä lähikuvia ihostani sisällä ikkunan ääressä, kasvot kirkasta luonnonvaloa kohti. Ei filttereitä vaan niin tarkkaa kuvaa kuin itse sain napattua.

Olen juuri ennen kuvaa pessyt kasvoni joten iho punoittaa normaalia enemmän. Myöskin perjantaina tehty syväpuhdistava happokuorinta on nostanut punakkuutta enemmän pintaan, mutta toisaalta: tällä hetkellä iho on vähemmän rasvainen eikä niin eritä talia, ja iho tuntuu selkeästi sileämmältä.

Kuten kuvista huomaa ovat ihohuokoseni laajenneet kasvojen T-osassa. Perinteinen sekaiho siis, mutta rasvaisuuteen taipuva, kuivia kohtia minulla ei ole juuri koskaan. Ihohuokoset tukkeutuvat nenässä enkä ennen kuvan ottamista ole pariin viikkoon tyhjentänyt mustapäitä kasvoista. Laajentuneet ihohuokoset täyttyvät talilla lähinnä vain nenässäni ja jonkun verran leuan alueella, poskissa sekä otsassa iho pysyy pääosin puhtaana.

Olen itse huomannut että kaikista tärkeintä ihonhoidossa kaltaisellani ihotyypillä olisi se ihonhoitorutiini. Se että jaksaisi puhdistaa kasvot perusteellisesti aamuin illoin, ja varmistaisi että kaikki meikinjämät todellakin ovat lähteneet huokosista. Laajentuneet ihohuokoset tuntuvat imevän tavaraa kiitettävästi ja myöskin pitävät siitä tiukasti kiinni.

Mun mielestä tavallinen kasvojenpesu sormenpäillä hieromalla ei riitä, ja olenkin ostanut erillisen kasvojenpesulaitteen, joka on ehdottomasti yksi paras kauneushankintani ikinä. Remingtonin kasvoharjassa on kolme eri nopeutta ja kolme vaihtopäätä, normaali harjas, herkän ihon harjas ja hierova/kuoriva harjas. Tällä kasvot todellakin puhdistuu normaalia paremmin! Mä olen ostanut omani viime vuoden syksyllä Sokkarilta, mutta nyt näemmä tämä samainen kasvoharja on pari kymppiä halvemmalla myynnissä alennuksessa Elloksella!


En ole minkään kosmetiikan suhteen täysin merkkiuskollinen niin että käyttäisin vain jotain yhtä tiettyä tuotetta aina uudestaan ja uudestaan, ja kokeilen ihan mielelläni uutuuksia. Pääosin panostan selektiiviseen kosmetiikkaan sillä olen huomioinut että tuotteet ovat riittoisampia ja mielestäni myös tehokkaampia, mutta varmasti osaksi on kyse myös mielikuvista joita myydään: Ihan yhtälailla jollain ns. markettituotteella voi saada hyvää tulosta, ja minä olen itse löytänyt suosikkeja niin halpis-, kuin luksusmerkkien puolelta.

Suihkussa ollessani käytän usein Cliniquen vaahtoavaa pesuvoidetta joka on täysin tuoksuton ja sopinee kaikille ihotyypeille. Kestosuosikki jota ostan aina jos sattuu olemaan alennuksessa. Muutoin tykkään käyttää Diorin normaalille ja sekaiholle suunnattua puhdistustuotetta joka on ihanan tuoksuinen ja todella laadukas.


Rasvaisen/sekaihon hoidossa ehdottomasti yksi tärkein juttu omien huomioideni mukaan on kuorinta ja nenään laitettavat mustapäiden irroituslaput. Normaalisti kuorintaa suositellaan noin kerran viikkoon tai maksimissaan kolmesti, mutta rasvaiselle iholle kuorintaa voi tehdä melkein joka päivä, itse teen joka toinen. Kosmetologit ovat kertoneet mulle ettei isorakeisia kuorintageelejä kannata käyttää jos on epäpuhtauksia (etenkin taipumus ihonalaisiin finneihin), sillä ne kuulemma levittävät ihonalaista tulehdusta. Tästä mä en tiedä mutta olen huomannut että vaikka kuorinta olisi kuinka sekaiholle/rasvaiselle suunnattu, eivät ne isorakeiset kuori mun kasvoja mitenkään erityisen hyvin.

Ehdottomasti paras tähän mennessä kokeilemani kuorinta on Cliniquen Exfoliating Scrub joka on voidemainen ja todella kuoriva, kuin hienonnettua sementtiä tai santapaperia voiteen seassa, eli juuri sitä mitä ihoni kaipaa. Mikäli en kuori ihoani juuri tällä kuorintavoiteella niin ihoni muuttuu sameaksi, rasvaiseksi ja jotenkin ”paksun” tuntuiseksi, ja mulle tulee pientä väritöntä röpelöä koko otsa täyteen. Tätä kuorintaa käytettäessä niin ei ole vaan iho pysyy sileänä ja ihohuokoset avautuu paremmin. Mä ostin juuri Sokokselta uuden tuubin normihintaan 34 euroa, tyyristä mutta sen arvoista, nettikaupoissa usein edullisempaa etenkin tarjouskoodien kanssa.


Toinen paras kauneuden tekniikkavempeleeni on aikoinaan jostain netistä tilaamani Panasonicin ihohuokosten puhdistaja. Tätä en ole löytänyt mistään suomalaisesta nettikaupasta, mutta googlaamalla jotain myyntipaikkoja löytyy josta voi tilata. Laitteessa on kaksi erikokoista päätä, joista toisella voi hoitaa koko kasvojen aluetta, ja toisella pienempiä kohtia, esim. nenää ja nenänpieliä.

Tuo laite ikäänkuin imee alipaineella talia ihohuokosista ja on kyllä todella hyvä. Vaikka mä olen kuinka hyvin kuvitellut kasvojani puhdistaneeni, niin aina tuohon suuttimeen kertyy talia kun sillä käsittelee etenkin nenän aluetta.


Kasvovetenä mulla on tällä hetkellä ihohuokosia supistava ja mattapinnan jättävä Philosophyn Total Matteness kasvovesi, ja kasvovoiteen tilalla käytän ihoa siloittavaa ja huokosia piilottavaa seerumia. Mun mielestä nämä ihohuokosia peittävät ja kasvoja blurraavat tuotteet on tosi tärkeitä meikin alle, tai muuten meikkivoide täyttää huokoset täysin ja hetken päästä meikkivoiteen läpi puskee rasvaa ja kiiltoa. Yäk.

Nämä tuotteet ei ihan edullisimmasta päästä ole, kasvovesi noin 30 euroa ja seerumi 50 euron tienoilla, mutta ovat kyllä joka sentin arvoisia. Myös Cliniquella on todella hyvät kasvovedet ja ihohuokosia supistavat voiteet joita olen käyttänyt vuosikausien ajan. Tällä hetkellä hyvällä alennuksella saa tilattua Clinique-sarjaa TÄÄLTÄ.


Noin kerran viikkoon laitan kasvoille syväpuhdistavan savinaamion, GlamGlown Supermudia joka on valehtelematta paras savipohjainen naamio mitä tiedän. Mun rasvaiselle ja paksunahkaiselle taliselle iholle tämä on ihan hiton hyvä tuote, ja mä rakastan sitä tunnetta mikä tulee kun pesen naamion pois kasvoilta. GlamGlow on kyllä panostanut tuotteisiinsa ja pakkaukset on kivoja, ekaa kertaa avatessa alkoi hymyilyttämään kun eka mitä näin oli ”Hello Sexy” :)

GlamGlown tuotteet ovat aika hintavia ja tämäkin pieni purkki on noin 50 euroa, mutta mä olen ostanut sen Sokokselta silloin kun oli alennuksessa 39.90e. Vaikka purkki on tosi pieni niin se on myös todella riittoisa, tätä ei siis läträtä litroittain kasvoille vaan ohut kerros ja pieni määrä riittää.

Sitten kun kaikesta huolimatta tilanne vaatii tujumpaa kasvovettä tai kuorivaa päivittäistä puhdistusta, olen viime aikoina käyttänyt apteekista saatavan ACO-sarjan epäpuhtaan ihon tuotteita. Kasvovesi on aika tujua ja puhdistavaa, ja kasvojen pesuaine on kuorivaa.

Tuo hirvittävän näköinen piikki on finnirauta jonka lenkin väliin pitää mustapäitä metsästää, mä harvemmin sitä teen sillä tykkään puristella paperin ja sormien avulla, mutta piikkiä olen joskus tarvinut puhkaisemaan näppylän puristuskuntoon. Finnien kuivatukseen käytän niille suunnattuja antiseptisiä geelejä, ja tuo apteekista saatava edullinen muutamien eurojen Sebamedin geeli on todella hyvää, voin suositella.


Sephoraa ei valitettavasti Suomesta löydy, mutta aina ulkomailla ollessa ostan jotain heidän tuotteitaan ja nämä on mun ehdottomia suosikkeja. On hyvä helliä kasvoja välillä hieman kosteuttavilla ja siloittavilla/kirkastavilla naamioilla, eikä tälläisen laajentuneiden ihohuokosten ja rasvaisen sekaihon kanssa eläminenkään pidä olla ainaista HC-kemikaalion käyttöä, pelkkää kuorintaa ja puristelua.

Ajattelin että kirjoittelen puhdistus-, ja hoitotuotteiden lisäksi toisen postauksen tälläisen ihotyypin meikkaamisesta ja mun lempparituotteista, joten asiaan palataan vielä :)

*) Postaus sisältää Affiliate-linkkejä ja lopun mainoksen

ELLOS ALENNUKSET SUNNUNTAINA 21.02.2016

VIELÄ TÄNÄÄN 30% lisäalennusta alehinnoista tai 10 euron alennus jokaisesta 40 euron tilauksesta – koskee myös merkkituotteita! (10 euron alennus koskee vähintään 40 euron tilausta, 20 euron alennus vähintään 80 euron tilausta tai 30 euron alennus vähintään 120 euron tilausta.)

30% lisäalennus aletuotteille aktivoi 335710 TÄSTÄ!
10 euron ale jokaisesta 40 euron tilauksesta aktivoi koodi 335706 TÄSTÄ!

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

Yksi kommentti

  1. Jansku kirjoitti:

    Kiitos kattavasta infosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *