Hae
Queen of Eve

Cityflikka kesän kauneimmilla hoodeilla

Cityflikka sanoo että kesän kaunein kaupunki on Stadi

Mun mielestä Helsinki on aivan ihana kaupunki. Olen kehunut rakasta kotikaupunkiani blogissa moneen otteeseen, mutta koskaan ei voi ylistää liikaa. Kouvolasta kotoisin oleva Kymenlaakson tyttö otti tämän ison cityn heti haltuun vuonna 2012 ja pois mua ei saa kulumallakaan.

Kuten aiemminkin olen kertonut niin jopa mun vanhemmat muutti vuosi sitten maalta tänne isolle kirkolle ja rakastaa tätä kaupunkiasumista. Trust me, me kyllä tiedetään millaista on elää maaseudun rauhassa ja pikkukaupungissa. Mökkielämä on tuttua yli kolmenkymmenen vuoden ajan mun elämästä, muttei se koskaan tule voittamaan tätä kaupunkiasumista.

Minä se vaan oon cityflikka.

Monelle Helsinki piirtyy mielikuvana betoniviidakosta

Sitä tämä ei kuitenkaan ole, tosin varmasti paikka paikoin kaupungissa kuin kaupungissa on vähemmän viehättäviä kerrostaloalueita ja hyvin urbaania betonihelvetiksi luokiteltavaa seutua.

Moni kuitenkin yllättyy siitä kuinka kaunis Helsinki osaa ollakaan, ja täälläkin on ihan metsää ja puistoja keskellä kaupunkia kun vaan osaa olla oikeassa paikassa.

Millaista on asua Helsingin keskustassa?

Se varmasti riippuu paljon siitä missäpäin keskustaa asuu, ja kantakaupungin alue on varsin moninainen. Kun me pari vuotta sitten etsimme asuntoa, kävimme katsomassa huoneistoja Punavuoren, Kampin ja Etu-Töölön paikkeilta, tänne Töölön keskustan päähän jääden.

Töölön etummainen osakin on varsin vehreää paikoitellen, ja me onnekkaat ketkä asumme aivan Töölönlahden vieressä saamme nauttia kaupungin parhaista puolista: Siinä missä Hesperianpuiston esplanadi ja Töölönlahden ranta ovat täynnä vihreitä puita, pensaita ja nurmea, lintuja ja rauhaa sekä hiljaisuutta, on pihaltamme vain kivenheitto kansallismuseoon ja eduskuntatalolle, ja jos talomme kulmalla seisoo voi katsoa suoraan kauppakeskus Forumin mainosvaloja.

Kappale kauneinta kaupunkia

Koko Hesperianpuisto esplanadeineen, Töölönlahden ranta, Finlandia-talo, Hakasalmen Villa, kansallismuseo, musiikkitalo ja eduskuntatalo ovat varsin kauniita asioita ympärillä, ja mikäli haluaa kulkea Töölön toiseen reunaan, tulee vastaan mm. ihana kahvila Regatta ja venesatamat toisella laidalla.

Mä rakastan tätä helppoutta, sitä että kaikki on käden ulottuvilla ja vain muutaman minuutin sporamatkan tai kävelyn päässä. On palveluita ja samalla sitä kaipaamaani rauhaa ja luonnon läheisyyttäkin. En asu betoniviidakossa ja sen huomaa erityisesti näin kesällä kun ympärillä kaikki on niin kaunista.

Hyvää ruokaa ja hyvää seuraa

Ilmat ovat alkaneet taas hetkeksi helliä meitä ja nyt on saanut nauttia ihanista päivistä ulkona. Eilen lähdimme naapurieni ja ystävieni Ullan ja Carolinen sekä heidän ja minun koirieni kanssa keskustaan ulos syömään. Kuljimme Hesperianpuistoa pitkin ja ihastelimme maisemia, ja päädyimme syömään italialaista ruokaa terassille.

Vaikkakin ruoka oli ihan hyvää, on pakko todeta ettei vedä vertoja Italian herkuille. Kyllä ne vaan osaa sen parhaiten.


Parasta on kun saa nauttia olosta ihan rauhassa

Tänään mä olinkin jo aamusta aikaisin hereillä koska lähdin hyödyntämään Offerillasta ostamani 18 euron säärten sokeroinnin*, elämäni ensimmäistä kertaa. Ei ole koskaan nyhdetty karvoja juurineen mutta voin vain kehua, nyt on todella sileää eikä edes sattunut, itseasiassa tuntui kutkuttavan miellyttävältä, haha.

Sitten me ehdittiinkin jo puistoilla tyttöjen kanssa tunnin verran, ja päivä on ihan vasta alussa. Ihan mahtavaa. Toivottavasti viikonloppu antaa parastaan, huomaa että mulla on heti paljon enemmän energiaa kun aurinko paistaa ja on lämmin, pääsee tämäkin cityflikka puistoilemaan ja nauttimaan ulkoilmasta!

 

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.