Hae
Queen of Eve

Kun kasvot on kauniit mutta vartaloaan vihaa

IMG_20150924_162809_resized

Muutama viikko sitten sain kutsun The Blog Awards Finland 2015 -gaalaan. En sentään ole ehdokkaana (ja se olisikin jo silkkaa hulluutta), mutta olen kutsuvieraslistalla, hienon henkilökohtaisen kutsun saaneena. Oloni oli aika otettu, wau! En minä ennen ole tälläisiä saanut, joten olen ehkä sitten ihan hyvä bloggaaja vaikka kovin erilainen kuin muut. Jänskää!

Sen jälkeen iskikin epätoivo. ”En mä voi mennä”, ”Kaikki muut on niin kauniita ja hyvävartaloisia”, ”Ei mulla ole mitään päällepantavaa”, ”Näytän kauheelta”. Olen aina kokenut itsetuntoni olevan hyvä ja pidän itseäni kauniina, mutta yhtäkkiä kaikki virheet ja vajavaisuuteni omasta mielestäni onnistuneena ihmisenä huutivat olemassaoloaan. ”Sä oot hirveä läski ja vaikka pukukoodi olisi musta, ei se sua hoikenna!” Ei niin. Ehkä tulisi halvaksi pukeutua jätesäkkiin, voisi jopa nousta uusi suosio muotitrendien huipulla seilaavasta lihavasta Lady Gagasta.

Joku aika sitten eräs puolituttu mieshenkilö kysyi multa nettikeskustelun yhteydessä että ”Miltä tuntuu olla fat fitnessmaailmassa?”. Niin, hän toi hyviä pointteja esille. Nykyään kauneusihanne on lihaksikas ja kireä, vähärasvainen, treenattu mutta kurvikas, osittain jopa teennäisesti tehty silikoni-implantein ja muiden kauneuskirurgisin toimenpitein. Se entinen normaaliuskin on laihaläskiyttä, joten paineet voi olla kovat. Yksi jos toinenkin peruspirkko on nykyään fitnessmimmi, joten millä sitä tässä maailmassa tälläinen rintava, reitevä ja persevä, ylipainoinen kolmekutonen mamma enää pärjää?

IMG_20150924_161339_resized
Vastaus on että persoonalla Sillä mä pärjään täällä täydellisten fitnessmimmien maailmassa. Sillä ettei ole se yksi niistä kolmestatoista tusinassa. Tekemällä aidosti sitä mitä haluaa, yrittämättä olla täydellinen ihminen, myöntäen virheensä ja vajavaisuutensa. Eikä kaikista ole siihen, eikä etenkään musta varmasti koskaan ole minkään sortin fitnesskilpailijaksi enkä ole ainakaan toistaiseksi sellainen halunnut ollakaan. Monia kuitenkin ihailen, aidosti ja ilman kateutta. Arvostan erilaisia vartalotyyppejä ja pidän monia ihmisiä kauniina. Kunnioitan kovaa työtä minkä jotkut jaksavat nähdä kuntonsa eteen. Minä en, en ainakaan toistaiseksi.

Yritän kasata taas itseni ja olla itseni takia terveempi. Hyvinvointi ja liikunta, terveellinen ruokavalio ja henkinen tasapaino on mulle tärkeitä asioita ja haluan pystyä niitä toteuttamaan, ihan itseni takia, en muiden. Toivon asioiden olevan paremmin ja että pystyisin rakastamaan ja hyväksymään itsessäni kaiken, sillä en halua vihata vartaloani, mutta se hetki ei ole vielä nyt.

Toistaiseksi myönnän olevani tyytymätön omaan ulkonäkööni, enkä kovin mielelläni itseäni esittele joka suunnasta. Suihkun jälkeen katson muualle ohittaessani peilin alastomana ja varon järkyttämästä itseäni enempää. Näyteikkunoidenkaan kohdalla en pysähdy kurvejani ihailemaan vaan kipitän äkkiä ohi ja yritän olla huomaamatta rinnallani kulkevaa norsua. Mutta käsipeili ja mä, me ollaan hyvät kaverit. Jokaisesta ilmansuunnasta, kaikissa valaistuksissa. Omiin silmiini voin aina katsoa koska sieltä katsoo mua takaisin mun sisin. Se kuka mä oikeastikin olen ja se on tosi kaunis ihminen.

IMG_20150922_135053_resized

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

14 kommenttia

 1. Jonna1983 kirjoitti:

  Samat oli ajatukset ja fiilikset kun kutsun sain. Aina tuntuu, että muilla on hienommat täydellisesti istuvat vaatteet ja tukka ja meikki vimosen päälle. Ja mä oon vaan…tämmönen. Tavallinen. Mut ehkä mä meen silti.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Hauskaa, en olisi ihan äkkiä kuvitellut että joku muu voisi ajatella samoin, mutta niin, tämmösiähän me naiset taidetaan muutenkin joskus olla (vaikkei saisi yleistää). Sitä ei koskaan pitäisi etukäteen luulla tietävänsä mitä muut miettii tai ei mieti, ja luulla olevansa ainoa. Jokaisella on omat juttunsa ja murheensa, vaikkei ihan samoja niin harva kuitenkaan on niin jeejee joka asian suhteen kuin voisi kuvitella.

 2. Myy kirjoitti:

  Juuri tämänkaltaiset tekstit osoittavat, miksi olet paikkasi gaalassa ansainnut. Mene, ja ole rohkeasti oma itsesi, koska se juuri on sinussa parasta.

 3. Punttimimmi kirjoitti:

  Mä tilasin just itselleni mustan kaavun varmuudeksi, että jos onkin huono ulkonäköpäivä gaalapäivänä! :D Todellakin tulet, veikkaan että aika moni meistä käy läpi näitä ajatuksia ja jännittää! :)

 4. Milla kirjoitti:

  Mä ajattelin kans ku sain kutsun että en voi kyllä lähteä. Tulee kauhee ressi jo ajatuksesta koska a) ei mul oo vaatetta sinne ja b) en tiedä miten oikeasti ton pukukoodin mukaan ees pukeudutaan ja c) en osaa laittaa hiuksia mitenkään ?!

  No. Mulla sattui myös työpäivä lauantaille sen juhlan jälkeen nii kaikkiin tekosyihin vedoten en oo ilmoittautunut mukaan..

  Mutta että et oo ainut joka miettii et sopiiko kuvioon siellä :D

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ihana. ”En osaa laittaa hiuksia mitenkään”, mä en tajunnut tota edes stressata mutta nyt tajusin että ei hitto, enhän mäkään osais. Muistanu ees että hiuksia ei voi laittaa pompulalla vaan sykerölle niin kuin kotona :D

 5. Suvi kirjoitti:

  En usko että se pumpattu kroppa silikonirinnoilla on mikään yleinen ihanne näiden nettisivujen ulkopuolella, eikä aina täälläkään. Musta silikonit näyttää lähes rasvattomassa kropassa melkein poikkeuksetta tosi koomisilta, ei ollenkaan luonnollisilta ja jos nännit näkyy läpi niin ne sojottaa aina jonnekkin taivaalle (anteeks nyt vaan mutta välillä niihin ei voi olla kiinnittämättä huomiota).

  Mulla on itselläni varmaan joku tosi vääristynyt käsitys siitä millainen kroppa mulla on, mutta mielestäni olen vähintään yhtä hyvännäköinen kuin nää fitnessmimmit ja syön kyllä keksejä ja viinereitä lähes päivittäin. Harrastan kyllä sitten vastapainoksi kestävyysjuoksua niin BMI on varmaan samaa luokkaa kun noilla kisaajilla massakaudella, mutta taitaa kehonkoostumus silti olla vähän eri :D.

  Vertailut romukoppaan ja menoks, oma terveys on tärkein!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   :) Niin, ei se tietty maailmanlaajuinen kauneusihanne ole, mutta mä liikun/elän aika vahvasti sellaisissa ”fitnesspiireissä” myös tämän blogin ulkopuolella niin ympärillä on poikkeuksellisen paljon niitä ns. täydellisiä ihmisiä. Toki minulla on taviskavereitakin ja kaikenlaisia, mutta tämä fitnessmaailma korostuu ympärilläni aika vahvasti.

   Terveys on tärkein, siinä oot oikeessa ja ei pitäisi liikoja vertailla, koska aina on joku parempi, nopeempi, vahvempi, kauniimpi, rikkaampi jne, ja se on loputon oravanpyörä :)

 6. TiinaFitfatmama kirjoitti:

  Mieki sain kutsun,mutta täältä korvesta asti en pääse paikalle :/. Ff:n blogeista sie oot just hyvää, positiivista vaihtelua niille tissitörö lihakset pumpissa pimatsuille :)

 7. Outi Karita kirjoitti:

  Tää oli aivan ihana kirjoitus mun mielestä ja tuossa lopussa, miten käsipeilistä omia silmiä katsoessa näkee sen mitä sisimmäässä on, ihana! Ja juuri sen takia!
  Pukukoodit on tietty pukukoodeja, mutta kyllä tuonne voi mennä jokainen omana itsenään, näin haluan uskoa ja toivon! Saattaahan aina tuollaisissa tilaisuuksissa olla ns. näyttäytyjiä, jotka katselevat tiukan arvostelevasti ja joista tulee mulle luotaantyöntävä olo, mutta sinne vaan rohkeasti. Itse en valitettavasti pysty irtoamaan tälläkertaa paikalle. Olisi kyllä ollut kiva tavata sutkin livenä! :)

  http://outikarita.fitfashion.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *