Hae
Queen of Eve

Sara Sieppi ja Maria Veitola – Oh no mikä show!

Kun mä katselin Sara Siepin kävelevän EVS-studiossa Maria Veitolan haastateltavaksi, mun päässä alkoi soimaan Eminemin Lose Yourself  biisi. Jo kuvausständille kävely studioyleisön eteen näytti selkeästi hermostuttavan Saraa siitä huolimatta, että hän on kokenut julkisuuden henkilö. Sara Sieppi vaikutti heti ensi metreiltä yllättävän jännittyneeltä vaikka hymyilikin ja yritti olla rento, toki niin varmasti moni muukin olisi ollut ja se on sinänsä ihan luonnollista. Mä olen itsekin ollut bloggaajana monissa erilaisissa haastatteluissa ja myös suorissa lähetyksissä (tosin vain radiossa) ja kyllähän ne suorat lähetykset jännittävät. Tiedän millaista se on.

Lähdetään siitä, että mun mielestä Sara Sieppi on ihan älyttömän kaunis ja hänellä on ihana Instagramtili. En ole hänen blogiaan seurannut, mutta pidän Saraa kilttinä ja ystävällisen oloisena ihmisenä. Pelkkää hyvää. Maria Veitolaa diggailen myös. Hän vaikuttaa fiksulta, sanavalmiilta ja todella huumorintajuiselta naiselta. Olen aina pitänyt hänen tavastaan haastatella ihmisiä. Nämä mielessä kirjoitan nyt tätäkin juttua.

Ennen kuin katsoin haastattelun olin lukenut Sara Siepin blogista hänen mielipiteensä haastattelusta, Maria Veitolan vastineen Instagramista sekä useita Iltalehden lööppejä missä Veitolaa syytettiin nettikiusaajaksi ja Sara nähtiin uhrina. Lähdin katsomaan haastattelua varsin ennakkoluulottomasti mutta sillä asenteella, että Veitola on nyt pakosti jotenkin asiaton. Katsottuani haastattelun olin kuitenkin aivan äimän käkenä. On aina yhtä erikoista kuinka ihmiset tulkitsevat täysin saman tilanteen aivan päinvastoin. Myös täällä meidän blogiportaalissa on puolesta ja vastaan kirjoituksia. Kannattaa lukea Jutan postaus Tuli ihan paha mieli ja Umpun Aivan älytön kohu turhasta. Molemmissa on pointtinsa.

Olen katsonut haastattelun nyt kolme kertaa, ihan varmuuden vuoksi. Mun näkemys on, että Maria Veitola oli täysin oma itsensä, hauska ja osasi esittää juuri ne kysymykset joita ihmiset ajattelevat somevaikuttajista ja bloggaajista. Nämä kysymykset ovat niitä joita ihmiset pohtivat etenkin Sara Siepin tyylisistä ns. ”pintaliitobloggaajista” ja julkisuuden henkilöistä jotka eivät näytä someissaan sitä tavallista arkea, vastoinkäymisiä, murheita ja muita vaan pyrkivät tuomaan esille vain kauniita kuvia, huolettomuutta, high lifeä ja inspiraatiota. Kysymykset ja oletukset joita Maria Veitola esitti eivät olleet hänen omia mielipiteitään, vaan hän tarjosi Sara Siepille tuhannen taalan paikan ja aivan mielettömän mahdollisuuden kertoa siitä mitä esim. bloggaaminen oikeasti on. Sara vain häkeltyi jo heti ensimmäisessä kysymyksessä ja vaikka Maria Veitola pyysi häntä heti alussa kertomaan mitä hän haluaa ihmisten itsestään ja bloggaamisesta tietävän ei hän kertonut oikeastaan mitään.

Kun haastattelu eteni niin mun päässä vaan soi koko ajan se Eminemin Lose Yourself kun seurasin Sara Siepin nieleskelyä, tiheää hengitystä, hätääntynyttä katsetta silmissä ja hermostunutta naurua. Jo ensimmäinen kysymys ja sen ”mokaaminen” veivät Saran pois raiteiltaan ja sitten hän ei enää päässytkään takaisin geimiin vaikka varmasti yrittikin.

”His palms are sweaty, knees weak, arms are heavy 
There’s vomit on his sweater already, mom’s spaghetti 
He’s nervous, but on the surface he looks calm and ready 
To drop bombs, but he keeps on forgettin’ 
What he wrote down, the whole crowd goes so loud 
He opens his mouth, but the words won’t come out 
He’s chokin’, how, everybody’s jokin’ now 
The clocks run out, times up, over, blaow!
You only get one shot, do not miss your chance to blow
This opportunity comes once in a lifetime yo

Joillekin katsojille tuli tunne että Saraa kiusataan. Jopa raivo hänen puolestaan ja Veitolasta muodostui sen takia ilkeä kuva. Mun mielestä Maria Veitola on kuitenkin syytön siihen jos haastateltava ei osaakaan vastata ja lähteä mukaan kysymyksiin jotka ovat juuri niitä tärkeimpiä. Mulle itselleni tuli epämukava tunne ja toki hieman surullinenkin olo kun huomasin, että jännityksen ja oman herkän luonteensa takia Sara tyrii mahdollisuutensa ja pahasti. Kyllä muakin säälitti ja tunsin myötätuntoa Saraa kohtaan, mutta ajattelin koko ajan että vastaa nyt ja Sara ei vastannut. Ongelmana eivät suinkaan olleet siis Veitolan kysymykset vaan vastausten puute ja epämääräisyys. Mä näin kuinka tilanne vaan kehittyy ja kehittyy huonompaan suuntaan. Toivoin, että Sara olisi saanut otteen haastattelusta ja vastattua jotain oikeasti kunnollista, mutta valitettavasti asiat jäivät hyvin pintapuoliseksi höpinäksi josta ei saanut otetta. Varmasti tällaisen jälkeen harmittaakin koko haastattelu. Niin se harmittaisi minuakin.

Toisenlaisella persoonalla varustettu tyyppi olisi voinut nauraa mukana ja kertoa reippaasti millainen oikeasti on ja mitä tässä on taustalla. Mitä kaikkea työtä bloggaaminen vaatii, miksi Instagramiin laitetaan tietyn tyyppisiä kuvia, mistä ne rahat tulee ja millä tavoin haluaa vaikuttaa, mutta Sara valitettavasti jäätyi ja niin vaan voi käydä toisinaan. Siitä olisi voinut tulla ihan mielettömän avartava haastattelu, mutta näin ei käynyt. Ehkä hän jäätyi siksi koska hän on herkkä ihminen eikä ehkä osaa tai edes halua puhua tällaisista aiheista? En tiedä. Ne on kuitenkin niitä aiheita jotka on todella monien ihmisten huulilla.

Eminemiä siteeratakseni:

Look, if you had one shot, one opportunity to seize everything you ever wanted.
One moment, would you capture it or just let it slip?”

Harmi että meni näin. Mä kuitenkin näkisin että elämä kuitenkin jatkuu ja maapallo jatkaa pyörimistään. Toivon, että Sara jatkaa omaa juttuaan ja Maria Veitola ei joudu lynkatuksi. Onneksi itse saa seurata tätä vain ulkopuolelta, sillä nyt ei rehellisesti sanottuna olisi kiva olla Veitolan asemassa. Tsemppiä molemmille naisille jatkoon!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

15 kommenttia

 1. Sra kirjoitti:

  Juuri näin!! ??

 2. Milla kirjoitti:

  Mä katsoin ekaa kertaa Veitolan haastattelua ja olin aika ihmeissäni: hän kertoo niin paljon omia mielipiteitään ja pitää monologeja. Omat mielipiteet ja monologit sopii toisenlaiseen ohjelmaan, mutta ei omasta mielestäni toisen henkilön haastatteluun.

  Toinen asia, mitä jäin miettimään, oli provoavat kysymykset. Tarvitaanko näitä oikeasti? Olen kuunnellut paljon Perttu Häkkisen ja Juuso Pekkisen podcasteja, joissa he saavat vieraat puhumaan ja osaavat kysyä vaikeistakin aiheista – vierailijoita kunnioittaen, ilman turhaa provoilua. Ehkä nämä ovat vain preferenssikysymyksiä, kuitenkin niin montaa tuntuu miellyttävän Veitolan tyyli.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä näen että Veitola on toimittajana sellainen joka esittää kysymykset sellaisina kuin monet ne ajattelee muttei uskalla ääneen sanoa. Tarttuu aika hyvin härkää sarvista ja ottaa aiheet reippaasti esille. Hyvät Veitolan haastattelut ovat vastavuoroisia, ja toisenlainen persoona Sara Siepin tilalla olisi osannut vastata esitettyihin kysymyksiin, kumota oletuksia, nauraa mukana, ehkä panna pikkuisen jotain napakkaa vastapalloonkin jne. Nyt Veitola saattoi vaikuttaa hieman monologimaiselta ja kovalta koska vastapuoli jäätyi, ei osallistunut tarpeeksi ja oli aika herkkänä. Aina ei voi onnistua, mutta toki nämä on myös tyyliseikkoja ja mielipidekysymyksiä.

 3. Terhi kirjoitti:

  Mun reaktio oli lähinnä, että
  tässäkö tää nyt oli, melko paljon melua tyhjästä…

  Se mitä uskon tapahtuneen, on että Sara varmastikin oli opetellut valmiiksi vastauksia niihin asioihin, joista oli etukäteen ollut puhetta, mutta kun haastattelu etenikin eri tavalla, ei vaan irronnut mitään kovin järkevää saati rentoa. Ehkä hän kuvitteli haastattelun etenevän tarkemmin käsikirjoituksen mukaan.

  Sara on myös siinä mielessä vielä vähän naiivi, että ei ole hokannut niiden juustonaksuja sohvannurkassa-kuvien olevan ihan yhtä myyviä, kuin ne silotellut glamourkuvat, joita hän haluaa esitellä. Voisi olla ihan hyvä idea vilauttaa silloin tällöin sitä ihan normaalia olemista ja elämistä, vaikkapa nyt esimerkkinä niille tuhansille nuorille naisille, jotka häntä somessa seuraavat.
  Toki kukin tyylillään. :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Juuri näin mäkin ajattelen. Toki ymmärrän ettei kaikille se juustonaksumöllötyksen myyminen ole osa omaa brändiä ja ennemmin myy vaikka valheellisia mielikuvia (kuten Sarakin tunnusti ettei hänen elämänsä oikeasti ole sellaista koko aikaa muttei halua näyttää muuta). Toisille se inspiraatio ja kauniit kuvat ja korulauseet on se juttu, toisilla sitten taas rosoisampaa. Luulisi kuitenkin että noinkin kauan julkisuudessa olleelle nämä kysymykset ja haastattelut ei tulisi niin isona yllätyksenä puhumattakaan siitä että tuntui kuin Sara ei ihan tajuaisi miten ns. tavisväki bloggaajat ja julkkikset näkee.

 4. Pule kirjoitti:

  Tää oli paras aiheesta lukemani kirjoitus! Niin samaa mieltä. Mä näin haastattelun (tosin en ihan alusta mutta melkein) ihan suorana ja ennen kohua ja liimauduin katsomaan, koska Veitolan kysymykset oli tosiaan niin naulan kantaan, ja oikeasti odotin, että fiksuna pitämäni Sieppi avaisi vähän, miksi on päätynyt juuri sellaiseen somerooliin kuin on, mitä homma vaatii jne. Jo ennen kohua tuntuma itselläni oli, että Saralla on ihan kielen päällä ne vastaukset, mutta kun ei löydä sanoja ei vain löydä. Sääliksi kävi. Ymmärrän ja symppaan Saraa, mutta on kyllä todella väärin häneltä ja näiltä lynkkausjoukoilta syyttää Veitolaa ja feminismiä (!!!) haastattelun ”pieleen” menemisestä puhumattakaan kiusaamisesta. Tosiaan niin kuin Veitola itsekin sanoi, miksi ihmeessä hän olisi virittänyt jonkun ansan Siepille ja tahallaan nolannut tämän suorassa lähetyksessä? Kun hänen työnsä kuitenkin vaatii, että julkkikset jatkossakin haluavat tulla ohjelmaan. Parhaimmillaanhan koko EVS-kolmikon räväkkä ja suorapuheinen tyyli on omiaan luomaan haastatelluista rentoa ja itseensä turhan vakavasti suhtautumatonta kuvaa. Huom samassa lähetyksessä Enbuske kutsui Kari Hotakaista (ja Kimi Räikköstä) mulkuksi.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kiitos! Ajattelen ihan samanlailla kuten kirjoitit. Mitenhän olisi jos olisi mulkuksi nimitelty muitakin. Se on aina niin suhteellista että kuka sanoo ja kelle sanoo. Tämäkin haastis olisi ollut täysin erilainen jos vastaamassa olisi ollut vaikka Mungoligen Anna Pastak. Uskon että olis handlannu hyvin.

 5. Iida kirjoitti:

  Sara ei ole sanavalmis tyyppi, tämä kävi ilmi joBB-kaudella aikanaan. Sitä en käsitä miten naivi voi olla jos kuvitteli että häneltä kysytään vaan kaikkea ”kivaa” ja ylistetään hänen kauneuttaan.. bimbon leima vain ikävä kyllä vahvistui haastiksen jälkeen. Ja Veitolan haukut on aiheettomia, hän oli ammattilainen niin kuin ennenkin.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Tuo on asia mikä mua harmittaa Saran puolesta. Hänellä olisi ollut nyt mahdollisuus loistaa ja vaikuttaa todella paljon siihen mielikuvaan mikä hänestä on luotu, mutta meni ihan plörinäksi ja pahassa tapauksessa jopa vahvisti joidenkin käsityksiä :(

 6. Marjo kirjoitti:

  Äärimmäisen hyvä postaus ja olet kirjoittanut tästä lähes samalla tavalla kuin itse olisin tehnyt!

  Näin sattumalta tuon EVS-lähetyksen ja olen katsonut sen myös netistä pari kertaa jälkikäteen.
  Itselleni tuli jo Saran kävellessä studioon sellainen fiilis, että häntä jännitti tilanne hirveästi.
  Kehonkieli kertoi sen ja ehkä myös alleviivattu Marian äänikirjan kuuntelemisen korostaminen.
  Jäi outo fiilis, että Sara pelkäsi jo tässä vaiheessa Mariaa eikä ollut tilanteen päällä.

  Maria toivotti Saran tervetulleeksi sanoin ”Mitä hän oikein tekekään työkseen? Ja tunnemmeko me häntä oikeasti?” eli minusta haastattelun tarkoitus oli antaa Saran kertoa itsestään ja ehkä myös romuttaa sitä kuvaa mikä hänestä on välittynyt somen välityksellä. En nähnyt tässä mitään lynkkausmeininkiä. Maria myös kysyi Saralta ”Mitä sun mielestä mun pitäisi tietää susta?” sen jälkeen kun oli kertonut omat havaintonsa Saran Instasta ja blogista.

  Tässä vaiheessa Saralla oli tuhannen taalan paikka kertoa itsestään mutta hän tekikin vastakysymyksen ”Mitä sä haluat kuulla musta?” Tilanne oli vähän kuin työpaikkahaastattelussa kun mahdollinen uusi työnantaja kysyy ”Kerro jotain itsestäsi?” Tässä vaiheessa työnhakijan pitää osata kertoa parhaat puolensa ja miksi yrityksen pitäisi palkata hänet. Jos ihminen tuntee itsensä – siis sekä vahvuudet että heikkoudet – tämä on helppoa. Jos ei ole miettinyt missä on hyvä ja missä olisi parannettavaa on varma ettei kirkkaisen lamppujen, teevee kameroiden ja studioyleisön edessä pysty vastaamaan.

  Ihan varmasti suora lähetys voi laittaa kipsiin mutta toisaalta mietin, että onhan Sara ollut julkisuudessa pitkään joten ajattelin hänen selviävän kunnialla. Mutta niin ei valitettavasti käynyt. Mitä pidemmälle tilanne meni sen enemmän Sara oli ihan hakoteillä ja Maria on kuitenkin piinkova ammattitoimittaja, joka osaa haastatella.

  En itse koe Marian kiusanneen ja nolanneen Saraa koska hän esitti vain kysymyksiä, joihin ei tullut oikeastaan yhteenkään kunnon vastausta. Tunsin harmia Saran puolesta ettei hän napakasti sanonut mielipiteitään ja tavallaan ”seissyt sen takana millainen todella on”. Tai ottanut oikeasti kantaan Marian kysymyksiin. Valitettavasti varmasti monen mielessä vain vahvistuivat ne ehkä väärätkin käsitykset, joita Sarasta saa vain somen välityksellä.

  Toivoin ettei Sara olisi edes blogannut tästä aiheesta. Asia olisi unohtunut nopeasti mutta tänä EVS-case velloo edelleen. Toivon myös Saralle vähän enemmän itsetutkiskelua ja asioiden selkeytttämistä omassa päässä eli kaikkea hyvää toivotan sekä hänelle että myös Marialle. No hard feelings ja eteenpäin!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kiitos kommentista :) Tuo kehonkieli jo lavalle kävellessä oli itselläni silmiinpistävä, ja siitä näkyi jännitys samantien. Jännittämisessä ei todellakaan ole mitään vikaa, itsekin jännitän aina välillä, joten se on sinänsä vain huomio koko tilanteesta. Itse jos olisin mennyt Veitolan haastatteluun niin olisin kyllä valmistautunut paremmin ja miettinyt mitä haluan itsestäni ja työstäni kertoa jotta varmasti saisin ne sanottua. Tuo pallon heittäminen takaisin Veitolalle oli kyllä big mistake koska se oli juuri se hetki mistä keskustelua olisi voitu lähteä jatkamaan. Sara olisi voinut kertoa kaikkea itsestään ja työstään jne muttei sitä tehnyt.

   Jos Sara ei olisi blogannut tästä aiheesta niin kohua ei olisi syntynyt, mutta ilmeisesti Saraa harmitti niin paljon tuo oma jäätyminen ja jotenkin ehkä nolotti se kuinka haastattelu meni, että hän halusi sitä avata. No, olisi harmittanut minuakin…

 7. Oo kirjoitti:

  Sama täällä! Kun kohu alkoi, niin menin katsomaan netistä sen haastattelupätkän ja olin ihan ihmeissäni, että mitä siinä kummastellaan. Veitola oli ihan normaalia oma itsensä, Sara vaikutti todella hermostuneelta. Ja jossain luki jotain niistä smoothiesta, mutta sehän meni vaan käsikirjoituksen mukaan. Haastattelu läheni loppuaan ja ne smoothiet piti vaan tuoda, ei siinä sen kummenpaa. En tajua ihmisten reaktioita tästä..

 8. Sallamari kirjoitti:

  Olen täysin samaa mieltä ja kirjoitin samantyylisen viestin veitolan instagram tiliin. Tietenkin vähän pienemmässä kaavassa ;) Hyvä kirjoitus! Paljon melua turhasta!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä luin eilen illallakin vielä Veitolan ja Siepin IG-tileiltä juttuja ja välillä oikein ahdisti kun jotkut oli niiiiiiiiiiiiiiiin eri mieltä asioista. Onneksi porukka jakautuu aikalailla tasan. En vaan aina ymmärrä näitä ketkä näkee asian toisin. Hienoa etten oo yksin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *