Hae
Queen of Eve

Miesten läskiviha ja tietokirjailija Petteri Järvinen

Miesten läskiviha – Mistä kohusta puhutaan nyt?

Petteri Järvinen on suomalainen, reilu viisikymppinen tietokirjailija, tietotekniikka-asiantuntija ja kolumnisti, joka mm. kouluttaa SoMe-käyttäytymistä muille, ja antaa vinkkejä siihen kuinka välttää mokailut internetissä. Niin. Älä tee kuten minä teen vaan kuten minä sanon?

Facebookissa Järvinen päätti sitten jakaa ”selfien” (lehtijuttu mm. täällä ja täällä) jossa kuvasi reippaasti lentokoneessa vieressään istuvaa/lepäävää henkilöä ja viittasi kommentillaan lennosta tulevan pitkän… Kun ihmiset reagoivat tähän julkiseen bodyshame-statukseen negatiivisesti ja kritisoivat sitä, päätyi se uutisoitavaksi ja Petterikin myönsi mokanneensa ja päätti pyytää anteeksi. Siis niiq ihan vilpittömästi. Sori siitä hei jos joku loukkaantui.

Viisikymppisten miesten ongelma?

Valitettavasti Petteri Järvisen kaltaisia miehiä on muitakin (epäilemättä myös naisia, mutta miehet ovat ylivoimainen enemmistö) jotka harrastavat erityisesti naisten ulkonäön arvostelua ja etenkin ns. bodyshamingia. Suurimmaksi osaksi muiden ulkonäön negatiivinen arvostelu ja jonkinlainen vihjailu huonommuudesta koskee lähinnä ylipainoisia naisia.

En tiedä mikä on se kipinä joka sytyttää erityisesti naisiin kohdistuvan läskivihan liekkeihin, ja miksi se suurimmaksi osaksi tulee yli viisikymppisiltä miehiltä? Toki tähän osallistuu kaiken ikäiset miehet, mutta tämä vanhempien ukkojen suunsoitto ylittää keskiarvon reippaasti ihan minun omalla kokemuksellakin. En tiedä voiko syynä olla mieshormonin vähentyminen, kunnon rapistuminen, oman kuolevaisuuden tajuaminen tai jonkinlainen katkeruus menetetystä nuoruudesta ja orastavasta impotenssista vai mistä, mutta jostain se naisviha ja erityisesti lihavien naisten vihaaminen kumpuaa. Jostain syvältä, ja siellä on pimeää ja haisee.

Lihavalle naiselle tulee muistuttaa että hän on lihava

Järvisen ”selfietä” ei selitä mikään muu kuin tarve pilkata ylipainoisia ihmisiä. Se, että hänen kohteikseen on valikoitunut naisia ja hän on tehnyt tätä aiemminkin viittaa selvään asenteellisuuteen, ja on silkkaa sinisilmäistä typeryyttä edes yrittää kuvitella tai kääntää asiaa muuksi.

Ikävä kyllä monet Petteri Järvisen kirjoitusten komppaajat (95% miehiä) eivät omaa tarpeeksi tunneälyä tai sosiaalisia taitoja ymmärtääkseen mikä siinä kuvassa ja kommentoinnissa oli oikeastaan se syvin ongelma. Itseasiassa, Petteri Järvisen Facebookkia selatessa minut valtasi aivan mieletön myötähäpeä kun bongasin kasan yli viisikymppisiä miehiä purkamassa läskivihaansa ilmoille. Omilla kasvoillaan, jotkut jopa työpaikkansa tiedot näkyen. Ei heitä hävetä. Se on heille ihan ookoo ja normaalia. Ylipainoisia naisia saa arvostella ja lihavaa naista pitää käskeä laihduttamaan, eikä isoperseiset saa ulista ja loukkaantua turhasta. Kas kun eivät sylje kadulla päälle. Ei kun, itseasiassa jotkuthan sylkevät, sekin on nimittäin nähty.

Näinpä taas niiden viisikymppisten miesten läskiviha pääsi valloilleen:

”Joillekin tulisi myydä lippuja vain lentorahtipuolelle.”
”Paskaako teille muijille mitään selittämään. Laihduttakaa!”
”Jokohan olisi hyvien isoperseisten ihmisten aika rauhoittua”
”Onneksi on toi rasvaimu? Saattaa jäädä tosin peräpää ryppyyn…”
”Näille lesbo-ulisijoille ei pidä antaa periksi. Olisit vaan ollut mies ja pitänyt isosti tulleen naisen kuvan.”
”Ihana huomata, että osa jaksaa näpytellä sokerisilla sormilla niiden seitsemännen ja kahdeksannen munkin välissä kuinka vaatii anteeksipyyntöä!”

Saara Sarvasta lainatakseni:

”Sitten kun lihavuuteen voidaan vihdoin suhtautua vähän vähemmän vihamielisesti, on paremmat ja tutkitusti toimivat tavat lisätä yksilön terveyttä ja hyvinvointia helpompi omaksua käyttöön. Niin kauan kuin lihavia ihmisiä hävettää syödä julkisilla paikoilla, käydä kuntosalilla, nauttia rannalla, olla baarissa tai istua lentokoneessa sen takia, että aina on olemassa riski joutua “selfien” taustalle ilman, että sitä saisi kyseenalaistaa tai pyytää selitystä, on keskustelukulttuurissamme jotain todella pahasti vialla.”

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

6 kommenttia

 1. Annu kirjoitti:

  P.J. on semmonen pikkumies, 164 cm pitkä. Eihän sekään synti ole, mutta suuri häpeä kuitenkin.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ahaa, no se tietty voi selittää osittain. Miehille pituus voi olla todella kova paikka, ja lyhyt/pienikokoinen mies voi kokea olonsa epämiehekkääksi tai jotenkin häviäjäksi naismarkkinoilla, ja näin sitten ”kostaa”.

   Itseasiassa, tarkemmin kun mietin niin aika monet ns. ”läskivihaa” potevat miehet ovat normaalia pienikokoisempia…

 2. Taru kirjoitti:

  Tosi typerää käytöstä. Toi kuva on kaukana selfiestä!

 3. Sipsi kirjoitti:

  Tiedän ihmistyypin! Exäni isä, 50v, haukkui aina hirmu äänekkäästi ja vitsikkäästi lihavia naisia. Ai että, siinä oli ensimmäiset kerrat kun kehtasin perheen ruokapöydässä nostaa ääntä ja sanoa suoraan kuinka kamalaa ja loukkaavaa tuollainen puhe on. Ukko ei edes ymmärtänyt, että olin oikeasti loukkaantunut. Jatkoi vaan vitsejään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.