Hae
Queen of Eve

Minä ja mun omat jutut

dav
Keskiviikkona mulla oli vapaapäivä töistä ja kuinkas sattuikaan: sää ihan loistava! Mä päätin että nyt hengaillaan ulkona koko päivä ja tehdään kaikkea kivaa. Me, siis minä ja Ingrid, vaikka toki käytännössä olin ”yksin”. Oma seura paras seura, ja Ingridin vielä parempi!

davdavdav
Meidän päivä alkoi retkestä Kaivopuistoon ja siitä Kauppatorille ihmettelemään turisteja ja ihmisvilinää. Ostin litran herneitä kolmella eurolla ja parkkeerattiin torikahvilaan nauttimaan kinkkusämpylästä (josta Ingridkin sai pienen kinkunsiivun) ja kylmästä persikkajääteestä.

sdrdav
Torilla oli aika kiva olla, ja mä oisin voinut istuskella siellä pidempäänkin. Vielä kun olisi ostellut lisää marjoja mitä mutustella, niin aika olisi varmaan kulunut kuin siivillä. Olisi tehnyt mieli sellaista ihanaa vohvelia missä mansikkahilloa ja kermavaahtoa, mutta päätin kuitenkin että jätän sen nautinnon ensi kertaan, toivottavasti kesäisiä Kauppatoripäiviä on vielä tulossa.

davdav
Toriretken jälkeen lähdettiin pikku-Ingridin kanssa DNA Kauppaan ostamaan mulle matkalatureita ja pika-akkuja puhelimeen ja tablettiin, koska tiedän että tulevalla Kyproksen lomalla altaalla ja rannalla tulee varmaan puhelimen ja tabletin akku kulumaan kovaa tahtia. Eipä siis jäädä ilman musiikkia ja valokuvausta!

davsdrsdrsdrdav
Kotimatkalla poikettiin hetkeksi istuskelemaan Kiasman puistoon ja siitä jatkettiin matkaa viereiseen ihanaan Hakasalmen Huvilaan ja sen pihapiiriin. Hakasalmen huvilan englantilaistyylisessä pihapiirissä on Café Huvila, joka tarjoaa kahvia, makeisia ja päivittäin vaihtuvan lounaan. Kahvilan yksikerroksinen rakennus oli alun perin leivintupa ja kamari ja se on rakennettu vuonna 1847.

Ihanan tunnelmallinen paikka ja siellä oli kiva istuskella puistonpenkillä, seuraavaksi pitää ottaa kirja mukaan. Melkein sorruin myös syömään lohikeittoa, sitä olisi ollut tarjolla seitsemällä eurolla. Ehkä ensi kerralla!

davsdrdav

Hakasalmen Huvilasta jatkettiin tien toiselle puolelle ihailemaan Kansallismuseon miellyttävää puistomaista aidattua piha-aluetta, ja siellä hetki rauhoituttiinkin. Nyt mä ymmärrän erittäin hyvin erästä tuttua naapurustossa asuvaa koiranulkoiluttajaa, joka kertoi koiransa kanssa kiertävänsä kaikki ihanat pihapiirit, puistot ja ulkokahvilat vapaapäivinä. Niin mäkin varmaan aion ainakin pari kertaa tehdä.

Onko vinkata mitään tunnelmallisia paikkoja Helsingin keskusta-alueella? Missä tykkäätte käydä?

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *