Hae
Queen of Eve

Flunssan hoito ja potilas Ylönen

Flunssan hoito ja ehkäisy

Se on meidän taloudessa ollut viimeisen puolentoista viikon topic number one. Barcelonasta Suomeen vieraaksemme tullut ystävämme nappasi toissa viikonloppuna itselleen jostain nuhakuumeen ja kehitti sen kylmässä viimassa Luxia ihastellessaan kunnon räkätaudiksi. Troppeja haettiin kassikaupalla apteekista ja kova lääkitseminen alkoi heti. Myös käsienpesu ja käsidesin käyttö nousi kotonamme potenssiin kymmenen. Silti ihan täysin ei tuolta päästy välttymään ja Minnan kanssa ollaankin oltu tässä hetken aikaa enemmän tai vähemmän puolikuntoisia.

Flunssan hoito ja myöskin sen ehkäisy aloitettiin ajoissa ja se varmasti onkin vaikuttanut siihen, ettemme ole tämän enempää kipeinä. Itselleni oireina on tullut kuivaa yskää ja nyt myös nenän tukkoisuutta, mutta kaikista pahimmalta olemme välttyneet ja täytyy toivoa, että päästään helpolla. Suomessa on tällä hetkellä paha flunssakausi menossa ja uutiset pelottelevat influenssan vaaroilla ja mulla on liiankin hyvin muistissa loka-marraskuussa sairastamani kuuden viikon yskä. Se oli yhtä helvettiä.

Flunssakauden myötä ajattelin jakaa pari omasta kokemuksestani hyväksi todettua vinkkiä!

Tukkoinen nenä

Paras kotikonsti nenän tukkoisuutta lievittämään on höyryhengitys ja sen tehokkuudesta on myös tutkittua tietoa. Itse olen höyryhengittänyt lavuaarin yllä pyyhe pääni päällä noin 10min pätkiä silloin kun pahin tukkoisuus on vaivannut.

Jotkut suosivat myös nenähuuhtelukannuja tai apteekista saatavia nenäsumutteita. Itse olen joskus kokeillut myös nuhasuihkeita ihan hyvällä menestyksellä, mutta nenähuuhtelu on ajatuksena vastenmielinen enkä ole siihen koskaan ryhtynyt.

Kipeä kurkku ja yskä

Kuumat juomat, ihan pelkkä keitetty vesi ja hunaja ovat todella hyviä apuja tähän. Itselläni on tällä hetkellä käytössä hunaja-eucalyptus valmiste ja toisinaan kaadan kuuman veden sekaan esim. lakritsamynthoneita. Auttaa!

Myöskin imeskeltävät tabletit ovat hyviä ja tällä hetkellä itselläni on käytössä lääkejuomana Finrexin ja inkivääri-Strepsilsit imeskelyyn.

Kaikki käyttöön mistä on apua!

Tutkimusten mukaan C-vitamiini sekä lyhentää flunssan kestoa että lieventää flunssan oireita, joten kaikki missä on runsaasti C-vitamiinia ovat hyväksi flunssan aikana. Hyviä C-vitamiinin lähteitä mitä itse käytän on esimerkiksi keltainen paprika, sitrushedelmät (appelsiini, mandariini, sitruuna) inkivääri ja mustaherukat.

Lisäksi sitten lepoa, tarpeen mukaan särkylääkkeitä ja Netflix tai Viaplay päälle. Flunssan hoito on varmasti jokaiselle tuttua puuhaa aina toisinaan ja näillä vinkeillä mä pärjään. Kyllä se siitä, ajallaan!

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

8 kommenttia

 1. Milli kirjoitti:

  Toivottavasti et yhtäaikaa kisko tota Finrexiniä ja Buranaa, et on vaan rekvisiittana samassa kuvassa…

 2. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

  Yksi iso apu on sinkki! Käytän itse nykyään aina sinkkisuihketta, kun flunssa yrittää yhtään tulla kylään ja tablettina sitten vielä lisäksi. Sinkkisuihkeella torjuttu menestyksekkäästi jo 3 flunssaa :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Sain eilen mustaherukan makuista sinkkisuihketta, mutta kokeiltuani sitä huomasin, etten pysty sitä käyttämään. Tulee niin hirveä olo kun se oli todella kuvottavaa etten pystynyt sitä neljän ekan suihkauksen jälkeen enää lisäämään.

 3. PP kirjoitti:

  Kurkkukipuun voisi auttaa paremmin kylmä, joka turruttaa ja lievittää kudosturvotusta. Kuumahan vaan sitä turvotusta lisää. Nuhaan käytän aina avaavia nenäsuihkeita, ne kyllä pelastavat ainakin yöt. Kurkkukipuun otan ihan särkylääkettä, eli tulehduskipulääkettä ja/tai parasetamoli-valmisteita. Lepo ja nesteytys siihen vielä lisäksi.

 4. Jensu kirjoitti:

  Minä oon jo monta vuotta vannonut nenähuuhtelun nimeen. Monet antibioottikuurit uskon välttäneeni sillä, nimittäin ennen kun se ostin niin sairastin kerran-pari vuodessa poskiontelontulehdusta. Se tunne kun se tyhjentää poskiontelot ja nenän kautta voi hengittää on ihan upea, suosittelen!
  Paranemisia sinne!

 5. Annika Saaresta kirjoitti:

  Toista päivää 38,5 astetta kuumetta. On aika turta olo, tätä on nyt kuulemma paljon liikkeellä! En suosittele ja kaikki tropit kannattaa kyllä käyttää… ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *