Hae
Queen of Eve

Temptation Island – Sosiopaatti saarella

Temptation Island Suomi

Tänä vuonna mulle kävi niin, että mä jäin ihan totaalisen koukkuun Temptation Island ohjelmaformaattiin. Mä olen aiemmin katsonut vain ensimmäisen tuotantokauden jossa mukana olivat Aki ja Rita ja kuuluisa ”kettu kävi kolossa” -lausahdus lähti kiertämään. Kakkos-, ja kolmoskaudet jäivät välistä, mutta nyt tapahtui jotain sellaista että mun mielenkiinto heräsi ja jäin koukkuun. Se, mikä mut koukutti sarjaan oli pariskunta Vilma ja Elias, ja ehkä etenkin juuri Elias.

Mä innostuin TIS-ohjelmasta jopa niin paljon, että mun oli pakko lunastaa Ruutu + ilmainen kuukausi. Sitä kautta olen pystynyt katsomaan kaksi jaksoa kerralla, ja olen myös edennyt ohjelman seuraamisessa pidemmälle kuin mitä televisiota katsoessa. Itseasiassa, TIS-huumassa menin ja katsoin myös ne aiemmin näkemättä jääneet kakkos-, ja kolmoskauden jaksotkin ja vietin pienen Temptation Island maratonin, joten pari vuotta on otettu kiinni alta aikayksikön.

Tänä vuonna kaikki mukana olevat pariskunnat ovat olleet mun mielestä kiinnostavia, kukin omalla tavallaan. Sen sijaan kuvauspaikoille ja rekvisiitalle antaisin miinuspisteitä, sillä pienellä budjetilla kuvaaminen pistää pahasti silmään. Mun mielestä kuvauspaikka pitäisi olla kirkasvetisempi ympäristö (ja niitä Thaimaassa riittää) ja oikeasti paratiisisaarelta näyttävä paikka, ja esim. snacksit, viinit ym mitä treffeillä tarjotaan tulisi olla parempitasoisia. Itseäni häiritsee hieman se paskanruskean meriveden, muovisten kertakäyttöviinilasien ja halpis suolakeksien tarjoaminen picnicillä. Treffikohteetkaan eivät ole kovin hääppöisiä olleet, eikä jollain kupisella ruutuviltillä puiden alla kököttäminen näytä erityisen hohdokkaalta. Kovin paljoa ei tarvisi laittaa rahaa lisää, ihan vain tiettyä silmää käyttämällä asioista saataisiin siistimpi lopputulos. Noh, se siitä. Nyt saatte kuulla mun pienen analyysin pariskunnista.

Markus ja Noora

Ihanan perussuomalainen ja keravalaishenkinen pariskunta, tosin he ovat Vorssasta, eli Forssasta. Aiempi lausahdukseni ei ollut ivaamismielessä, vaan pikemminkin toteamus. Pippuripihvia ja Komatsu-lippiksiä, perusmeininkiä, ehkä sellaista 2000-luvun alkupuolen viboja molemmista, tyyli puhuu puolestaan.

Markus ja Noora olivat mielestäni todella mukavia persoonia ja mikäli Markuksen pää ei olisi hajonnut, olisi voinut Nooran puolelta olla nähtävissä jonkinlaista pientä romanssinpoikasta johonkin sinkkumiehistä ja sitä myöten hieman jännitystä sarjaan. Markus se vain oli niin kiltti ja kiinni Noorassa ettei pystynyt täysin vapautumaan, mutta muuten tykkäsin heidän olostaan saarella. En usko että mitään todella vakavaa olisi kuitenkaan päässyt tapahtumaan, joten harmi että matka jäi kesken. Luonnollisen ja helposti lähestyttävän oloisia aitoja tyyppejä molemmat joita olisin mieluusti seurannut loppuun asti saarella.

Dani ja Eve

Uskomatonta kyllä, Bile-Danin aiemmin vastenmielinen julkisuuskuva minkä itse olen hänestä saanut, on kääntynyt täysin päälaelleen. Danista kuoriutui mun silmissä varsin  reipas ja hauska seuramies ja ennen kaikkea kumppaniinsa sitoutunut tyyppi joka kunnioittaa myös muita naisia ja kohtelee heitä hyvin. Ilmeisesti aiempi Bile-Dani onkin ollut jonkinlainen rooli, tai sitten mies on tehnyt parannuksen elämässään. Nyt Dani on mies jonka seurassa itsekin viihtyisin, varmasti kivaa seuraa.

Eve puolestaan on kuin vloggaaja Valtteri Sandbergin kadonnut kaksoissisko, tai jotain samaa heissä on. Ootteko huomanneet? Ei pahaa sanottavaa tästä parista, mutta siinä määrin hieman tylsiä, ettei houkutuksia pahemmin ole. ”Kalua” en pidä oikeana uhkana, vaikka Eve pitää hänen seurastaan. Mutta hei, hyvä heille. Tietenkin toivon että suhde vain vahvistuu tuosta ja siltä näyttääkin. Viettelysten saari ei varmaankaan tule viemään heitä eri teille.

Minna ja Sammy

Ristiriitaisin pari mitä hetkeen on tullut nähtyä. Aluksi jopa epäilin etteivät ole oikeasti pariskunta, mutta mitä ilmeisemmin ovat. Jotain outoa ja epäsopivan oloista heissä vain oli, en sitten tiedä mistä kaikesta tuo fiilis tuli, mutta monesta pikkuasiasta. Minna tuntuu olevan vielä sielä parikymppisen opiskelijan ryyppyvuosissa hienosta ammattitutkinnostaan huolimatta ja ilmeisen epäseksuaalinen ihminen (paitsi kännissä), toisin kuin taas Sammy molempien puheiden mielestä on kovimmista kovin panomies.

Molemmista on ihan ookoo fiilikset, tosin jonkun verran kummeksun kondomin asettamista suulla toisen miehen peniksen päälle (olkoonkin kuinka leikkiä tahansa) ja sitä, että panomies-Sammyn (SAMMY, suomalaisittain lausuttuna btw) fiilikset vaihtelee sinkusta ”panenkaikkeamikäliikkuu”-asenteesta ”minäolenkunnollinenenkäteemitäänpahaa”-sädekehän kiillotukseen. Ota heistä nyt sitten selvää, mutta ainakin ovat hyvää viihdettä!

Vilma ja Elias

Pariskunta joka jakaa mielipiteet varmaan kahtia. Vilma on saanut luotua itsestään varsin herttaisen ja ihanan, kiltin ja hyvän naisen kuvan. Haavoittuva ja tunteellinen, hyväsydäminen ihminen. Niin ja alistettu ja hyväuskoinen, tai ainakin niin monet väittävät.

Elias puolestaan on varmasti yksi TIS-kausien vihatuimpia persoonia ja tituleerattu jo monesti narsistiksi ja psykopaatiksi jonka tavallaan ymmärrän, mutta toisaalta en. Ylipäätään mun mielestä ihmiset alkaa jakelemaan näitä narsisti/psykopaatti -diagnoosejaan aivan liian hatarin päätelmin, eikä niitä voi tehdä jonkun leikatun ja osittain käsikirjoitetun reality-ohjelman perusteella. Kieltämättä Eliaksen käytös on välillä sitä luokkaa, että minäkin olen seurannut meininkiä suu auki, mutta en nyt menisi sen perusteella mitään sosiopaatti-läppää heittämään mitä internet on pullollaan.

Mun mielikuva on, että mitä ilmeisemmin Elias ja Vilma ovat jonkin tyyppisessä D/s-suhteessa (there’s nothing wrong with that) ja seksuaalisuus on heillä astetta kiihkeämpää ja intohimoisempaa (hapetuksineen ja itkevine naisineen), mutta onko sekään väärin? Ei ole. Ohjelmaa seuratessa olen tykästynyt Vilmaan ja pidän häntä miellyttävänä naisena, Eliasta kohtaan mulla on hieman monimutkaisempi suhtautumistapa. En tiedä pidänkö hänen rehellisyydestään ja suorapuheisuudestaan koska se on usein hyvin arvostelevan, pinnallisen ja arvioivan oloista tylyydestä puhumattakaan, mutta toisaalta mä tiedän, että näitä ohjelmia leikataan paljon ja ihmiset esitetään tietyssä valossa. Kaikki ei ole sitä miltä näyttää eikä koko ympäristö ja tilanne mihin heidät on pistetty ole tavanomainen, muuttujia on paljon. Eliaksella kuitenkin on ystäviä ohjelman ulkopuolella, joten ei hän voi olla täysin läpimätä tyyppi. Jotkut viihtyvät hänen seurassaan ja ihan vapaaehtoisesti.

Mielenkiinnolla odotan kauden etenemistä ja sitä hetkeä kun kaikki jaksot on esitetty. Ehkä sitten pariskunnat astuu vielä paremmin julkisuuteen ja tulee kunnon paljastuksia!

Seuraatteko te sarjaa, ja mitä mieltä ootte esim. Vilmasta ja Eliaksesta? Entä Sammy ja Minna? Onko Bile-Dani muuttunut teidänkin mielestä? Kertokaa :)

Tropiikkikuvat ilmainen kuvapankki Unsplash

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

9 kommenttia

 1. emzi - http://emmelemzi.com kirjoitti:

  yllättävän monta jaksoa olen tätä uutta kautta kattonut vaikka en voi sietää koko hommaa xD jotenkin siihen vaan jää koukkuun. Elias kyllä jotenkin vähä ällöttää mutta en sitten tiedä kuinka paljon on oikeeta ja mikä sitten ihan feikkiä. Koska tvtähän siinä tehdään.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Niin se on kyllä jännä juttu, että miksi tämmöistäkin pitää seurata? :D No, mä oon viihtynyt oikein hyvin ja jee jee jee, tänään tulee uusia jaksoja kaksi kappaletta Ruutu + puolelle. Oon niiiin koukussa :D

 2. t kirjoitti:

  Ei hitto Eve ja Valtteri Sandberg! Oot aivan oikeassa!

 3. EvaDo kirjoitti:

  Markus parka, voisin kuvitella että suhde voisi paremmin jos kumpikaan ei roikkuisi toisessa. Jos suhteessa ei ole muuta elämää kuin se toinen niin se voi nopeasti kääntyä aika raskaaksi. Jos yhteistä aikaa ei kovinkaan ole niin se pitää silti näkyä arjessa esim. tekee eväitä töihin toiselle, siivoaa, soittelee, yhteisiä lounaita ja välillä tekee jotain spessumpaa yhdessä mikä vahvistaa suhdetta.

  Bile-Danista on tosiaan kuoriutunut se Hani-Dani, unelmavävy jos vaan työ tilannekin parantuisi. Eve on taas sitä tyyppiä että ihastuksia tulee ja menee mutta rakkaus pysyy. Voi olla että jo ekasta ihastus kerrasta oppii että tämä mies on the mies, itse kanssa opin niin. Eka oikea pitkä suhde opettaa paljon elämästä.

  Sammy ja Minna. OMG! Niiden sekoilu on viihdettä konsanaan. Minnasta tulee sellainen fiilis ettei se tiedä mitä haluaa, ehkä se saarella selviää. Välillä tulee sellainen olo että hän tykkää yhden yön jutuista mutta se todellisuus ei miellytä kuitenkaan vaan sit huomataan että se tasainen suhde on arvokkaampaa. Mut sit taas haluaisi vaan mennä vapaasti. Kauhee ristiriita! Sammyn halut voi olla korkeammat kuin Minnan ja se sitten näkyy turhautumina kun kotona ei saa.

  Elias ja Vilma. Vilma poraa joka jaksossa ja tavallaan luulen että se johtuu niistä balettivuosista. Hänen opettajansa oli se erinäisistä epäkohdista syytetty ja erotettu Kenneth Greve. Hän oli se joka vei Vilman peilin eteen vuosien ajan ja etsi hänestä niitä virheitä. Vertasi muihin oppilaisiin, iskosti että kuinka luuseri oletkaan. Eli Vilman itsetunto on ollut varmasti heikossa hapessa ennen Eliaksen tapaamista. Saarella olo tekee tavallaan hyvää koska hän saa niitä kehuja muiltakin mutta tavallaan tämä media pyöritys on varmasti tosi raskasta kaiken kokemansa jälkeen. Elias on mielestäni hölmö, vie tuoreen suhteen tuollaiseen formattiin (miksi?) ja asettaa haavoittuvaan asemaan kauniin tyttöystävänsä. Jos kokee ettei ole se oikea ihminen omalle rakkaalleen sen voi jättää ihan irl eikä tosiaan tarvitse mennä loukkaamaan toista tv:ssä tehden siitä viihdettä. Lähinnä koen että hän harjoittaa kaksinaismoralismia sanoillaan versus teoillaan, syyllistää toista osapuolta olemattomasta ja ihan kuin hän olisi joku Neitsyt Maria (Madonna ja huora). Sen lisäksi hän on hölmö myös siksi että yrittää koko ajan provosoida tai järkyttää sanomisillaan että saisin näkyviin sen aidon reaktion tai tunteen ihmisistä mutta tehdä se nyt tuolla tavoin. Jos on huono tilannetaju, huono huumori ja kovin suorasukainen ihminen niin itsensä kehittäminen kannattaa jolloin Elostelija-Eliaksesta voisi tulla Empaattinen-Elias. Tuosta ystävyys asiasta vielä ihan erikseen, tietääkseni Josef Mengelelläkin oli ystäviä joten en nyt sanoisi sen määrittävän mitään ihmisen todellisesta luonteesta.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Aika hyvää analyysiä laitoit, ihan syvemmälläkin ajatuksella. Kiitos näistä, mielenkiintoista lukea :) Mä ajattelen aika samoin kuin sinä, eikä tietty ne ystävätkään kaikkea pelasta, mutta onhan kaikissa usein edes jotain hyvää ja erilaiset puolet ihmisistä tulee esiin erilaisissa tilanteissa. Temppis on ihan oma lukunsa, hyvin todellisuudesta irrallinen tilanne missä ollaan jossain suljetulla saarella tv-kameroiden edessä eikä voi kommunikoida ulkomaailmaan tai kumppanilleen oikein mitenkään. Siinä varmasti paljastuu kaikenlaisia uusia puolia itse kustakin.

 4. Tuuli kirjoitti:

  Mulle kävi lähes samoin kuin sulle! En ole katsonut aiempia kausia lainkaan kun koko formaatti on tuntunut vieraalta ja olen kuvitellut että siihen osallistuvat ovat niin pinnallisia etten pysty katsomaan.
  No… katsoin kolmannen jakson loppuosan ja pääsin heti aika hyvin kärryille. Sitten sattui sopivasti viikko yksinoloa kotona ja tuli katsottua Ruudusta aikaisemmat jaksot tältä kaudelta ja koukussa olen!

  Vähän tuntuu että miesten resortissa ei kovin kiihkeää tule olemaan ja siten vähän tylsää varmaan loppua kohti. Dani ei tule pettämään Eveä ja Sammyn ”lähetään panee”- lähentelyt on naisista lähinnä kiusallisia. Elias varmaan tekee jotain sen yhden muijan kanssa mutta siinäpä se sitten onkin. Naisten puolella tulee varmaan enemmän sutinaa.

  Se on varmaan jännä noilla pareilla, kun he näkee myös vasta nyt tuon materiaalin kokonaan. Voi olla että nekin suhteet mitkä saarelta lähtiessä kestivät, hajoaa nyt kun ohjelmaa esitetään.

  Ja voi morjens miten varmaan hävettää katsoa itseään kännisekoilemassa kun ohjelman teosta on jo tovi…

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Älyttömiä pettämisjuttuja ei ehkä ole tulossa, mutta mun mielestä tää formaatti luo jo hyvin sitä henkistä painetta pariskunnille ja on mielenkiintoista seurata kuinka he sen käsittelee. Ero toisesta, alkoholia ja biletystä joka toinen ilta, oikein leikatut videoklipit jotka sulle näytetään sun rakkaasta ketä ikävöit, läheisyydenkaipuu ym. Tuolla varmasti pikkuasiat kasvaa ihan älyttömiin mittasuhteisiin. Tänään taas kaksi jaksoa lisää, jes!

 5. Johku kirjoitti:

  En ole aikaisemmin katsonut mutta nyt koska ei ole omaa elämää, katson. Osa porukasta ns. roskasakkia, ymmärrettävästi. Elias kiinnostaa koska aika hyvin narsisteista kokemusta ja eihän sellaista leimaa voi antaa tv-hahmolle antaa, mutta kovasti se mietityttää, koska hän vaikuttaa enemmän kuin narsistilta. Tai sit se on joku muu tunne-elämän häiriö. Sit siellä on se pikku pullistelija Sammy jota mun on vaikea ajatella miehenä. Se suloinen Satuhäistä karannut pari jätti leikin kesken. Super inhokki Bile-Danny paljastui ihmiseksi! Maailmani järkyi :D Aika järkkyä porukkaa muutenkin kaikenkaikkiaan – tavallaan sopivan mautonta tv-viihdettä! Paitsi että Vilman kyyneleistä luopuisin tv-viihteeni kustanuksella mieluusti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.