Hae
Queen of Eve

Äiti, onhan mulla se tuhkarokko-rokote?

Äiti, onhan mulla se tuhkarokko-rokote?

Tuolla lauseella aloitin puhelinkeskustelun äidilleni viime viikolla luettuani lehdestä huolestuttavia uutisia mahdollisesta puhkeavasta tuhkarokko-epidemiasta. Uutisissa kerrottiin pienen suomalaisen kunnan alhaisesta rokotusprosentista (75% kun muualla Suomessa 95%) jonkinlaisten uskonnollisten syiden ym. harha-oppien ja uskomusten vuoksi. Yhdellä lapsella oli todettu tuhkarokko ja hän on voinut altistaa yli 100 ihmistä sairaudelle. Todella huolestuttavaa.

Monen mielestä tuhkarokko on ihan ”normaali” tauti ja sen on moni vanhempi ihminen sairastanutkin. Kuitenkin sen jälkitaudit voivat olla hengenvaarallisia ja tuhkarokkoon kuollaan toisinaan. Mikäli tällainen on estettävissä (ja on ollut jo vuosikymmeniä) niin emme kai halua tällaista vitsausta takaisin?

En ikinä jättäisi itseänikään rokottamatta – saati omaa lasta

Eniten mua huolestuttaa ne ihmiset ketkä eivät terveydellisistä syistä voi ottaa rokotetta tai ovat vielä pieniä vauvoja. Moni puhuu luonnon valinnasta ja vitsailee sillä, ettei kaikkia lapsia tarvi rokottaa, vain ne ketkä aikoo pitää. Tavallaan totta, mutta kun tämä ei rajoitu vain niihin ketkä jättävät omat lapsensa rokottamatta vaan he voivat sairastuttaa ulkopuolisia ihmisiä ketkä eivät ole saaneet rokotetta. Laumasuoja ei toimi silloin odotetulla tavalla.

Kun mä olen ollut huolestunut omasta terveydestäni muutenkin, niin luettuani lehdestä etteivät kaikki 70-luvulla syntyneet ole rokotetta saaneet soitin äkkiä äidilleni, että kai mulla on se? Selvisi, että vuoden 1975 jälkeen ne on kyllä annettu, ja itse olen syntynyt vuoden 1979 loppupuolella joten olen rokotteen saanut ja äitini sen muisti. ”Tietenkin sinut on rokotettu!” huudahti äitini. Ihanaa, kiitos! Ehdin kyllä jo hieman huolestua ja olin lähdössä rokotetta ottamaan.

Itse olen sellainen etten näiden asioiden kanssa halua pelleillä yhtään. Ymmärrän kyllä tietynlaisen rokotekriittisyyden, mutta selkeästi tutkittuihin ja jo vuosikausia, jopa vuosikymmeniä olleiden toimivien rokotteiden vastustamisessa ei ole mitään järkeä. Pelottaako teitä tuhkarokko -epidemian mahdollisuus?

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *