Hae
Queen of Eve

Naisen tuoksu

Tiedättekö sen hirveän tunteen kun ootte jossain julkisella paikalla (ja mikä pahinta, jossain liikennevälineessä) ja ette pääse pakoon viereistä rouvaa joka tuoksuu myskille (härän pallihiestä uutetulle tuoksulle) niin voimakkaasti että vesi lentää silmistä? Silloin aina tekisi mieli kysyä että revitkö korkin kokonaan irti ja kaadoit pullosta suoraan päällesi selkään asti ja hieroit kaksin käsin itseesi litran tuota tököttiä? Jotkut ei vaan tajua että tuoksuja ei voi ihan mielin määrin suihkia ja suorastaan kylpeä niissä, ja vaikka tuoksut onkin ihania niin myös toiset ihmiset pitäisi huomioida. Kai sitä tulee vaan turraksi sille omalle tuoksulleen ja lisää ja lisää ja lisää ja lisää koko ajan vaan.

20150317_122727_resized
Mä rakastan tuoksuja, eikä sana rakkaus tässä kohtaa ole yhtään yliampuvaa. Mä käytän tuoksuja paljon, ja varmaan suihkuttelen niitä toisinaan ehkä liikaakin, mutta toisaalta kukaan ei ole koskaan sanonut aiheesta, paitsi kehunut tuoksuani. Mulle on käynyt niinkin että kadulla ventovieraat ovat tulleet kysymään mikä on tuoksuni nimi jos olen kävellyt heidän ohitseen, ravintoloissa se on ollut suorastaan jatkuvaa, ja onpa paristi juossut muutama mieskin perään. Mulla on ollut paljon mielenkiintoisia kohtaamisia rappukäytävissä ja porttikongeissa.

Elämäni aikana olen omistanut varmaan satoja tuoksuja enkä edes liiottele, ja yhtäaikaa on ollut parhaillaan varmaan kolmisenkymmentä. Nyttemmin olen alkanut rajoittamaan määrää, koska vaikka joka päivä tuoksua laitankin, en ehdi mitään pariakymmentä eri tuoksua vuodessa kuluttamaan. Mä vähensin tuoksuni ensin yhteen kolmasosaan, ja nyt rajani on että se että niin monta tuoksua saa olla kunhan ne mahtuu tuolle pienelle tarjottimelle yhtäaikaa. Viisi on nyt, vielä neljä ehkä menisi. Yli kymmentä ei mitenkään!

20150317_122814_resized
Vaikka mä nuuhkin hurmiossa aina kosmetiikkaosastoilla erilaisia tuoksuja, olen tehnyt sen päätöksen että en osta niitä koko ajan. Ostan vain ne mihin oikeasti hullaannun ja ihastun, enkä jokaista ”ihan kivaa”. Joskus olen tehnyt hutiostoksia tai kyllästynyt tuoksuun aika piankin, mutta onneksi on nettihuutokaupat jossa hyvin säilytetyt tuoksut voi myydä eteenpäin parempaan kotiin. Joskus mä olen myös itse ostanut toisten heräteostoksia, sellaisia kerran tai pari suihkaistuja tuoksuja mistä sitten joku ei ole sittenkään tykännyt.

20150317_123058_resized
Armanin Diamonds Rose, erilainen eikä se perinteinen tuoksu. Tätä käytän ihan arkena, ja tästä olen saanut paljon kehuja. Työpaikalla useampikin ihminen on eri tilanteissa tiedustellut tuoksuani ja kehunut sitä ihanaksi, eli ilmeisesti aika monen mieleen on. Mä tykkään myös pullosta. Onnistunut ulkoasu! Tätä mä varmaan ostan lisää sitten kun loppuu..

20150317_123237_resized
Chanel Chance Eau Tendre on myös tosi ihana, ja tämäkin on arkikäytössä. Erittäin naisellinen, herkkä ja hempeä. Raikas ja pehmeä. Sellainen että sopii varmasti monelle. Kevyt ja kukkainen. Tykkään hirveesti, tää on sellainen tuoksu ettei tarvi paljoa miettiä, sopii aina!

20150317_123205_resized
Dolce & Gabbanan The One on musta aivan käsittämättömän upea tuoksu, sellainen kunnon statement, rohkean ja näyttävän naisen valinta. Sen ostin viime kesänä Italiasta Milanosta, ja joka kerta kun tuota laitan, pyrin olemaan normaalia laittautuneempi. Koruja, dramaattisempaa meikkiä ja muodikkaampaa vaatetta.

20150317_123317_resized
Lancomen La Vie Est Belle ja Hugo Boss Ma Vie tuoksut olen saanut lahjaksi Huggelta. Se mikä on hienointa on se että en ole noita tuoksuja toivonut, vaan herra on ihan itse käynyt nuuhkimassa ja päättänyt että niistä mä tykkään ja ne sopii mulle. On kyllä ollut nappivalinta! Kuten kuvista näkyy, mulla on useammankin sorttista tuoksua, tosin tällä hetkellä aika naisellista ja kukkaista. Mitään hirveän vahvoja jyty-myskejä ei löydy, mutta kyllä tuo The One ja La Vie Est Belle on aika voimakkaita, vaikka toisistaan poikkeavia ovatkin.

Mulla on ollut niin hirveä määrä noita tuoksurakkauksia että tietyt tuoksut herättää vieläkin paljon tunteita ja muistoja. Ala-asteen ensimmäinen hajuveteni oli vanhemmilta kinuttu Samba (haha, kuka muistaa?), yläasteella isäni ostama Givenchyn Fleur D’interdit, ja lukiossa Lancomen Poeme, Givenchyn Organza sekä Nina Riccin Les Belles de Ricci. Nuorena aikuisena parinkympin korvilla tykkäsin Lolita Lempickasta, Guccin Envystä, Rushista ja myöhemmin Rush 2:sta.

Kaksvitosena hurmaannuin Christian Diorin Hypnotic Poisonista ja Escadan Sentimentistä, Hugo Bossin Boss Womanista puhumattakaan. Kolmeakymppiä lähestyessä suosikeiksi nousivat mm. Lancomen Miracle Forever, Calvin Klein Euphoria, Ralph Laurenin Ralph, Lacosten Joy of Love ja Carolina Herreran 212 Sexy. Muita suosikkeja lähiaikoina ovat olleet mm. Ralph Laurenin Big Pony 1 & 2, Dieselin Loverdose, Hugo Bossin Orange, Diorin Miss Dior Cherie, Versacen Bright Crystal ja  Lanvinin Me.

Mä oon aina tykännyt tuoksuista ja myös monista erilaisista kuten huomata saattaa, enkä voi käsittää kuinka jotkut naiset pärjäävät vain yhdellä tuoksulla, sillä itse kaipaan eri tuoksuja eri tilanteisiin, arkeen ja iltaan, ja vaihtelen niitä myös vaatetyylin ja fiiliksen mukaan.

Mitkä on teidän tuoksusuosikkeja?

18 kommenttia

 1. n kirjoitti:

  Tiedän sen tunteen varsin hyvin astmaatikkona :(

 2. Ansku kirjoitti:

  Ahahah se Samban lumiukkomainen pullo! Voi kääk mitä tuoksmuistoja. Mulla oli 90-luvun lopussa myös tuo Lanconen Poeme ja samaten Dolce Vita (huhhuh hieman ehkä tuhti tujaus parikymppiselle..) ja näiden ohella käytin Rochasin Tocadea ja Dalin Dalissimea. Sittemmin tuoksumaku on raikastunut paljon, ennen olin juurikin osastoa more is more ja tykkäsin tosi ”paksuista” tuoksuista.

  Nyt mulla on käytössä Armanin Mania ja Guccin Premiere. Mainitsemasi Ralph mulla on lenkkituoksuna, se on niin ihanan sporttinen<3

  Tosi kiva postaus :))

 3. hannele kirjoitti:

  Hyvä postaus, uusi arkituoksu on hakusessa :) Arkituoksuna mulla oli Dolce&Cabbana 3 L’Imperatrice enkä ole vielä löytänyt yhtä hyvää uutta tilalle, toisaalta en haluaisi ostaa samaa tuoksua enää, sillä muistuttaa ehkä liikaa edellisestä parisuhteesta. Tuoksuihin liittyy mulla muutenkin paljon muistoja!

 4. Iines kirjoitti:

  Jos jopa ohikulkijat haistaa sun tuoksun niin sitä on helkkaristi liikaa….

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kaikki tytöt tuoksui yhteen aikaan sille saippumaiselle Samballe :D Dalin tuoksut oli kanssa muotia, nyt muistan nekin, se oli joskus mun lukioaikaan ja mulla oli myös se persikan värinen pitkä Dalissime tuoksu :) Armanin Mania on ihana, tykkään, olen omistanut sekin joitain vuosia sitten :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ei vaan silloin sitä on juuri oikea määrä. Tuoksun kuuluukin jäädä vienona tuulahduksena silloin kun kävelee ohi, ja jäädä pieneksi ”hajuvanaksi”, eikä niin paljon että sen haistaa koko ajan paikallaan seistenkin :) (Ja nämä on tulleet vain muutamista tietyistä tuoksuista, yleensä aika nopeasti sen tuoksun laittamisen jälkeen jolloin on ollut tuoreena). Tuoksuissa ei ole mitään ideaa jos pitää painaa nenä kiinni toisen korvan taakse sen haistaakseen, tuulenvireen kuuluu sitä hieman irrottaa esim. ohi kulkiessa :)

 5. Jonna kirjoitti:

  Munkin mielestä tuoksua on silloin sopivasti kun se vienosti hulmahtaa nenään :) Sillon kun tuntuu, että taju lähtee ja silmät vuotaa niin sitä on liikaa. Mä en harmikseni voi käyttää töissä tuoksuja niin en ole kauheasti niitä viitsinyt haalua. Viikonloppunakin on vähän niin ja näin varsinkin jos ollaan anoppilassa ja tuoksuille allerginen kummipoika on siellä. Mä en ole mikään pro n’iden(kään) kanssa, mutta kaapista löytyy mm. Calvin clainia sekä Escadaa. Niin ja muutama livboxin mukana tullut näyteampulli, joita en ole varmaan vielä edes avannut…

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Joo kyllä se pitää hulmahtaa tai ihmisen jälkeen tuoksun erottaa, mut ei niin että tietää jo 100m etukäteen että sieltä on joku tulosssa ja haisee vielä 15min sen jälkeenkin kun on mennyt ohi :D Aika monissa etenkin terveysalan duuneissa tuoksut on kiellettyjä, mutta voihan niitä sitten iltaisin/viikonloppuisin käyttää :)

 6. Outi Karita kirjoitti:

  Mä tarvinnut myös useamman tuoksun vuodenajan ja fiiliksen mukaan. Fiilikseen vaikuttaa myös paljon just mihin oon menossa ja mitä on päällä.

 7. Sari kirjoitti:

  Chanel Chance Eau Tendre on myös minun lempituoksuni, en käytä arkena. Toinen, jota olen nyt paljon käyttänyt, on Elie Saab Le Parfum l’Eau Couture, tykkään kovasti. Uusi kevät/kesätuoksu hakusessa. Käytössä tällä hetkellä myös kolmas tuoksu, joka on Clean Rain EdP. Nuo jälkimmäiset ovat arkena käytössä. Olen myös jonkinlainen hajuvesifriikki, aina täytyy olla jotain tuoksua, muuten on alaston olo ;)

 8. Emma kirjoitti:

  Ihana postaus! Olen samaa mieltä liiallisesta tuoksujen käytöstä, mutta mulle henkilökohtaisesti ainakin on tärkeää käyttää niitä. Kerran olin kaksi päivää ilman mitään ja tuntui jotenkin alastomalta olo :D

  Itselläni ei koskaan ole ollut juuri paria tuoksua enempää ja jotenkin en osaa niitä enkä muutakaan kosmetiikkaa hamstrata. Meikeissäkin omistain vain yhen, maks kaks jokaista erilaista meikkiä ja päivittelen miten muilla voi olla kymmenenkin erilaista huulipunaa :D

  Käytin monta vuotta putkeen Tommy Hilfigerin Tommy Girliä ja se oli ehdoton suosikkini. Päätin vuosi sitten etsiä uuden tuoksun ja päädyin Hugo Bossin Intense Nuittiin, ja ostin sitten myös sen valkoisen Jourin. Tykkään molemmista tosi paljon, mutta jotenkin se Nuit on vähän liian voimakas arkeen ja Jour mun makuun liian raikas. Sain juuri tuon Ma Vien joululahjaksi ja se on ihana! Paras hajuvesi mitä on ja hyvin omaan tyyliini sopiva :)

 9. Eve kirjoitti:

  Yritän just ettii itelleni uutta tuoksua :) Miten toi Chanelin tuoksu kestää sulla iholla? Oon vaan kuullut, ettei se kestäis kovin kauaa :/ Mä pidän ite just raikkaista tuoksuista ja Calvin Kleinin Eternity Summer on ihana! :) Sit mietin uskaltaisinko ostaa YSL:n manifeston, ei oo oikeestaan mun tyyppinen ja vähän vahvakin tuoksu, mut joku siinä vetää puoleensa… :D

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kestää se, mutta se on tosi kevyt tuoksu ylipäätänsä. YSL Manifestoa mulla oli ja käytin puolisen pulloa, möin sitten pois. Ei sittenkään ollut ihan mun tuoksu jostain syystä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *