Hae
Queen of Eve

Niin onnellinen että pelottaa

*Sisältää mainoslinkkejä

mua pelottaa jos menee liian hyvin

Pelottaa, että se kaikki viedään multa. Miksi? No… Tällä hetkellä mulla menee elämässä tosi hyvin. Niin hyvin, että välillä alkaa tuntumaan kuin se kaikki olisi liikaa. Ja mitä sitten tapahtuu kun menee liian hyvin? Alkaa ahdistamaan ja pelottamaan.

On ihanaa olla onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä, mutta lähiaikoina olen saanut kaiken sen mitä olen halunnut ja enemmän ja se on alkanut nostamaan taas pientä pelon ääntä sisälläni. Mulla menee liian hyvin, olen liian onnellinen. Kohta jotain on pakko tapahtua ja tää viedään multa pois. En aina voi taistella näitä ajatuksiani vastaan ja se menetyksen mahdollisuus pelottaa. Voi olla vain pieni hetki kun kaikki muuttuu. Sekunnin sadasosa ja mikään ei ole kuin ennen eikä mulla ole enää sitä miksi olen ollut onnellinen.

Mulla on ollut useampia parisuhteita elämässäni ja yhden viiden vuoden suhteen voisin jollain tapaa sanoa olleen merkityksellisin. Ehkä se ns. elämäni rakkaus koska yhteensopivuutemme oli niin suurta luokkaa. Muistan, kuinka tuon suhteen alkuvaiheessa olin niin onnellinen, että välillä ahdistuneena itkin peläten sitä, että toinen esim. sairastuu vakavasti ja kuolee. Että menetän hänet koska olen liian onnellinen ja menee liian hyvin. Hormonit vaan hyrräsi.

HIGH HOPES vai PESSIMISTI EI PETY?

Pidän itseäni hyvin iloisena ja optimistisena ihmisenä. Oon toiveikas lähes kaikkien asioiden suhteen ja pyrin siihen, että ensioletukseni on jotta kaikki menee hyvin ja onnistuu. Silti jos saavutan paljon ja koen saavani vain kaikkea hyvää, niin joskus niistä nauttiminen saattaa kärsiä koska mukaan tulee pelkoa. Mua alkaa pelottaa se, että se kaikki viedään multa ja jotain käy. Se on jonkinlaista epäuskoa siitä, että voiko mulla tosiaan mennä näin hyvin? Voiko kaikki asiat olla näin mintissä ja vaan onnistua? Eikö ole pakko tulla jokin epäonnistuminen tai menetys, sillä eihän kukaan voi olla näin onnellinen?

Mä en ajattele etten mä ansaitsisi sitä onnea, tottakai ansaitsen. Olen hyvä ihminen ja annan muille hyvää, joten kyllä mulla on oikeus saada sitä myös takaisin. Mutta pieni pelko jossain jäytää, se menettämisen pelko on olemassa silloin kun paljon on pelissä.

Tämän vuoden puolella olen saanut elämäni tosi hyvin raiteilleen ja oon kokenut, että sen lisäksi että oon löytänyt jonkinlaisen sisäisen rauhan, oon kokonaisuudessaan aika hyvin balanssissa. Mulla on ollut hyvä draivi töiden suhteen, mä oon jaksanut taas kiinnostua asioista jotka mua on ennenkin kiinnostanut, olen taas shoppaillut vaatteita ja jaksanut laittautua enemmän kuin ennen. Olen ollut myös avoinna rakkauden kohtaamiselle ja suhtautunut uusiin ihmisiin ja deittailuun uteliaasti.

Nyt se pieni pelko alkaakin nostamaan päätään vaikka kuinka yritän taistella. Mulla on mahdollisuus tulla ihan mielettömän onnelliseksi, joten uskallanko nauttia vai nakertaako siellä jokin taustalla… Onko teillä koskaan tällaisia tunteita, että ootte liian onnellisia? Voiko mennä liian hyvin?

Pusero / Asos*
Plissehousut / Asos*
Niitticlutch / Asos*

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

4 kommenttia

 1. grunerkatri kirjoitti:

  Menettämisen pelko on ihan normaalia ja etenkin jos takana on paljon pettymyksiä. Itsekin ajattelin kun kohtasin mun miehen silloin 10v sitten, että tää on liian hyvää ollakseen totta!
  Kannattaa kuitenkin koittaa pitää mieli positiivisena ja ajatella sitä, että olet ansainnut onnen ja rakkauden siinä missä joku muukin. Myös se ajatus on tärkeä, että samalla tavalla sinä olet onnenpotku sen toisen ihmisen elämässä. Liiallinen menettämisen pelko ja sen puiminen johtaa niin helposti siihen, että tilanne jonka pitäisi olla maailman onnellisin onkin yht äkkiä vain tosi ahdistava.

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   Kiitos kommentista Katri <3 Ja näinhän se on. On kurjaa jos sitten ei pysty nauttimaan niistä kivoista jutuista jos kaikki aika menee pelkäämiseen. Mutta ei mulla koskaan kyllä ihan niin paha tunne ole ollut että se olisi pilannut kaiken, mutta ei kiva kuitenkaan ylipäätään semmosia joutua tuntemaan.

 2. HMV kirjoitti:

  Se on ihan normaalia miettiä ja pelkoja voi nousta, kun tajuaa välittävänsä toisesta ihmisestä paljon. Mutta niin kuin ylempänä jo kirjoitettiin, ei kannata liikaa miettiä ja murehtia asioita, jotka ei välttämättä tule koskaan tapahtumaan. Nauti ja elä hetkessä. ☺️

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   Mulla on välillä näitä worst case scenarioita… Mut yritän olla miettimättä liikaa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *