Hae
Queen of Eve

Mun oudot ruokamieltymykset

Mitä tahansa ei saa yhdistää

Vaikka koenkin olevani hyvin kaikkiruokainen, on kuitenkin olemassa paljon ruokia joista en pidä enkä mielelläni niitä syö. Inhonväreitä mussa aiheuttaa useimmat pavut sekä esim. linssit, kikherneet ym. puisevat ja jauhoisen koostumuksen sisältävät papanat. Pääasiallisesti syön kuitenkin lähes kaikkea mitä tarjotaan (paitsi korianteria koska mulla on se geenimuunnos joka saa huutoyrjökohtauksen aikaan jos suuhuni joutuu millinkään pala korianteria).

Joidenkin ruokien, etenkin sellaisten muodissa olevien ruoka-annosten kanssa mulla on kuitenkin ongelmia sillä en pidä ihan kaikista yhdistelmistä. Usein nämä ruoat ovat jonkinlaisia hipster-ruokia, kuten salaattikulhoja tai smoothiebowleja joiden yhdistelmät eivät nappaa. Söisin monia ruoka-aineita sellaisenaan, mutten välttämättä tekisi niitä yhdistelmiä mitä niistä tehdään. Esim. salaatti jossa on lehtikaalta, pinaattia, parsaa, ananasta, pähkinöitä ja siemeniä on mun kammotus. Periaatteessa syön niistä kaikkia yksittäin, mutta tuo yhdistelmä, huh! Myös suuret määrät lusikoitavia smoothiejuttuja joiden päälle on kasattu esim. banaania ja laitettu jotain gojimarjoja ja kookoshiutaleita koristeeksi on ihan kauniin näköisiä, mutta itse en pysty paria lusikallista enempää syömään (niinpä juonkin smoothiet aina jos vain mahdollista).

Tuorepuurot ja muut ovat myös täysin no-no, vaikkakin ne usein on kaikista kauneimpia ruokia kuvattuina. Harmi! Tosin, on se mullakin outoja tapoja ja tyylejä syödä ruokiani, joten synnitön en suinkaan ole. Tässäpä muutama esimerkki mun ”kummallisista” tavoista syömisen suhteen.

Syön tomaattia vain ohuen ohuina viipaleina

Ja pidän erityisesti tomaatin ”hatusta”. En voi syödä tomaatin kantapalaa enkä ymmärrä ihmisiä ketkä lohkoavat tomaatin niin, että vihreä kova kannanrupukka jää mukaan. Mun tekee joskus pahaa ihan nähdä muilla bloggaajilla kuvia voileivistä missä on paksuja tomaatinpaloja ja unohdettu siistiä se kanta. Haha. Miten voinkaan olla niin herkkä? Se tuntuu ja maistuu suussa. Paksut tomaattiviipaleet ovat myös tosi ikäviä enkä pidä tomaatinlohkoista, joten jos syön tomaattia niin slaissaan sen aina ihan millin ohuiksi siivuiksi. Yleensä tomaatista hyvää on noin 2/3, loput 1/3 heitän roskikseen.

Maksamakkaran kanssa on saatava makeita amerikkalaisia herkkukurkkuviipaleita

Aina joskus mulle iskee himo maksamakkaraan ostan kaupasta HK:n maksispötkön (vain tämä kyseinen maksamakkara on hyvää, muiden valmistajien maksiksesta en välitä). Jostain syystä kaipaan aina maksamakkaran kaveriksi amerikkalaisia herkkukurkkuja, eli niitä oikein makeita viipaleita. Myös irtokurkut kelpaa, mutta harvoissa kaupoissa enää on niitä sammioita joista voi itse kaivaa kurkkunsa. Toisaalta, olen kuullut useita erilaisia urbaanilegendoja siitä, mitä niiden sammioiden pohjalla on ollut, kuten esim. joltain vanhemmalta asiakkaalta tippuneet tekarit, joten ehkä ihan hyvä ettei sammioita enää paljoa ole näkynyt. Silti, jostain syystä maksamakkara vaatii mun mielestä sen herkkukurkun. Ei oo hyvää ilman!

En voi syödä väärin koottua leipää

Järjestys on levite – juusto – leikkele + mahdollinen kasvis (jos salaattia niin se alle). Mikäli juusto on laitettu vääräoppisesti leikkeleen päälle niin joudun vaihtamaan sen. En vain pysty syömään niin epäesteettisen näköistä ja rumaa voileipää ilman tunnontuskia. Se tuntuu väärälle, haha. (Ja joo, tästä voisi tapella ikuisuuksiin miten se leipä kuuluu koota, molempaa koulukuntaa ohjaa syvä uskonnollisuus tässä asiassa, heh!)

Juon lähes kaiken ruoan kanssa light colajuomia

Vesi mielestäni pilaa monen ruoan maun sillä, ettei se maistu miltään. Juon mieluusti veden vetenä ja erikseen janoon, mutten ruokajuomana. Erityisesti pizzat, pastaruoat ym mausteiset ruoat ja ruokaisat salaatit kaipaavat mielestäni light colajuomaa kylkeen. Raikasta ja kivan nipistelevää.

Tässä jotain esimerkkejä mitä tuli mieleeni, onko teillä mitään samoja, vai oonko yksin outouksineni? :)

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

2 kommenttia

  1. Repa kirjoitti:

    Hm, mun 6-vuotias poika käyttää samanlaista retoriikkaa inhotessaan ruokia. Syö kuitenkin sujuvasti mm. inhottavia linssejä, kun ei tiedä, että niitä on ruuassa.

    • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

      Mäkin söin lapsena sieniä jos en tiennyt ja ne oli jauhettu hyvin lihapullien sekaan. Olin vielä kehunut vuolaasti kuinka mummo oli tehnyt maailman parhaita lihapullia ja ihmettelin kun aikuisia niin nauratti :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.