Hae
Queen of Eve

Lihavan ruokapäiväkirja – Fish and chips

Fish and chips – Lontoon kohokohta

Reissuun lähtiessä mulla oli ykköstavoitteena syödä englantilaisten lempiruokaa, fish&chips siis. Tämä toive täyttyi loman viimeisenä päivänä kun kävimme paikallisessa B&B paikan pubissa ja sain aidon paksuun taikinakuoreen leivitettyä meriahventa joka oli friteerattu reilulla rasvalla. Sivuun smashed peas ja annos ranskanperunoineen oli valmis. Todella hyvä annos näin kertaalleen syötynä, mutta ei tuota joka päivä jaksaisi vetää.

Englantilaiset eivät todellakaan ole kuuluisia gourmet-ruoistaan, ja voin sanoa että ainoat yhtään hyvät makuelämykset tulivat kyllä muiden maiden keittiöistä. Pahin ruoka ehdottomasti oli englantilainen aamupala vaikka siinäkin yritimme valita itsellemme mieluisia ainesosia, mutta mönkään meni. Rasvaiset makkarat, papukastikkeet sun muut kun eivät makuhermojamme kiihottaneet, päätimme ottaa jotain tavallisempaa.

Miltä kuulostaa toast with bacon and cheese, ja siihen fruit salad? Mun mielestä ihan ookoolta, sillä odotin ohutta ja rapeaksi paistettua, rasvat pois valutettua pekonia ja sulaa juustoa paahdetun leivän välissä, ja sen oheen runsasta ihanan raikasta ja tuoretta hedelmäsalaattia. Mutta mitä mä sain…?

Englantilainen aamupala

Me saatiin aivan hemmetin paksua ja runsaalla löysällä ja limaisella läskikuorrutuksella kerrostettua hirveälle sikalalle haisevaa ja vahvasti sialle maistuvaa ”pekonia”, ja mautonta juustoa. Raikas hedelmäsalaatti oli lasikippoon kaadettu sokeriliemessä lilluva säilykehedelmäsalaatti. Ei sssssaaa…***

Kyllä meitä nauratti. Siis jukoliste. Tuollaista kuraa en ole kyllä nähnyt missään tarjottavan, ja molempien makuelämys oli ihan kamala. Jätettiin pekonia sivuun syömättä ja tarjoilija tuli huolestuneena kysymään onko siinä jotain vikaa. Noh, ei periaatteessa. Englantilaiset näyttivät syövän hyvällä ruokahalulla. Me vaan sitten jouduttiin toteamaan että kyseessä on ehkä enemmänkin makumieltymys, kun olemme tottuneet että pekoni on ”thin and crispy american bacon”. Hedelmäsalaatista en kehdannut valittaa, sillä eihän siinä lukenut että fresh fruit salad. Olisi pitänyt kai itse tajuta…

Perushyviä ruokia

Miellyttävimmät ruoat löytyivät ihan muualta kuin englantilaisesta keittiöstä. Perinteinen italialainen, kiinalainen ja välimeren ruoka on aina hyvää. Ei tarvi olla mikään mestarikokki että näiden maiden ruoista saa ihan maittavia kokonaisuuksia.

Kävimme yhdessä italialaisessa syömässä pastaa ja valkosipulileipää. Oikein hyvää! Myös Olive, oil and oreganon kanagyrokset olivat oikein maukkaat. Ei mitään valittamista!

Herkkuhetket

Reissussa tuli luonnollisesti syötyä myös herkkuja. Starbacksin jäistä frappea ja nyrkkiäkin isompaa suklaamuffinssia ei voi ihan heti unohtaa. Jotain muitakin ihan paikallisia herkkuja maisteltiin, ja ostettiin parit minipussit omituisia sipsejä (annoskokoisia) ja jotain kummallisia karkkeja. Pääasiassa reissun ruokapuoli oli kuitenkin köyhähköä, ja rehellisesti sanottuna vasta lentokentällä odottaessa paluulentoa söin reissun parhaan aterian, nimittäin sen aidon ja alkuperäisen tuoreen + raikkaan hedelmäsalaatin!

Kaksi kurkkua päivässä

Kyllä sitä on taas vihannekset ja hedelmät maistuneet kun on kotiin palannut. Englannissa ei kovin kummoisia raikkaita elämyksiä saanut aikaiseksi, mutta eipä se haittaa. Nyt mulla on ihan mieletön kurkun himo ja olen nakertanut kurkkuja siihen tahtiin että päivittäin tulee ihan puolihuolimattomasti syötyä kaksikin kurkkua. Mikä lie kurkunhimo iskenyt!

Elloksella 25% alennus tilauksesta!

Elloksella on nyt voimassa huipputarjous!: 25% alennusta* tilauksestasi myös merkkituotteista ja huonekaluista! Alennus vähennetään kassalla. Voimassaoloaika  04. huhtikuu 2017.

Shoppailemaan pääset TÄSTÄ*

Tarjousehdot: Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia tuotteita. Alennus on voimassa niin kauan kuin tuotteita riittää, kuitenkin vain 4.4.2017 asti. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin eikä tuotemerkkeihin Odd Molly, Vagabond, Ugg, Kavat, Odd Molly Home tai Spanx.

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *