Hae
Queen of Eve

Kielletään kaikki!


Viime vuonna muistelen monen olleen jollain sokerittomalla syyskuuna, lihattomalla lokakuussa ja maidottomalla marraskuussa, ja mitä kaikkea näitä nyt onkaan, kai vain taivas on rajana kun kehitellään erilaisia kieltoja. Pidäty siitä ja tästä, lopeta se ja tuo. On/off mustavalkoisesti se on kaikki tai ei mitään, ei mitään siltä väliltä.

Joskus on ihan hyvä pitää hetken tai pari taukoa epäterveellisistä ruoka-aineksista, ainakin jos niitä on tullut vedettyä kaksin käsin ja yli oman tarpeen. On hyvä freesata ruokavaliota ja vähentää rasvan, suolan, sokerin, jauhon tms käyttöä, mikä nyt kelläkin on ollut pääpainona. Ehkä kannattaa olla syömättä tovi leipää ja kokeilla vierottaa itseään siitä, etenkin mikäli leipää on mennyt sämpyläpussillinen päivässä. Siitä ei varmasti ole kenellekään haittaa, vain pelkkää hyötyä.

Mä olen yrittänyt pyrkiä pois siitä mustavalkoisesta jokotai-ajattelumallista, enkä ole lähtenyt mihinkään näihin ”ei saa sitä ja tätä”-juttuihin. Sen sijaan, itseäni haastaakseni pyrin nyt rajoittamaan tietyn yksittäisen alueen tuotteita, niitä mitkä mulle on ongelma. En kiellä kokonaan herkkuja, mutta kiellän ne mulle pahimmat riippuvuuden aiheuttajat, eli sipsit ja suklaan. Mun kielto ei myöskään kestä tiettyä kuukautta, vaan 40 yötä ja 40 päivää, niin mä vaan päätin ja siinä päätöksessä yritän pysyä, siitäkin huolimatta että perjantaina mua odotti kotona täytetty vierasvaramme: kulhollinen JIM-patukoita.


On paljon helpompi soveltaa ja tehdä tälläisiä pieniä askeleita kuin olla täysin ehdoton. Mua ei ahdista koska tiedän että voin syödä jotain suolaista herkkua jos mieleni tekee, ja karkkiakin voin syödä, tai vaikka leivoksen tai jäätelöä. Sen sijaan en saa nyt vetää niitä sipsipusseja ja ah niin helppoja parin haukun ja hotkaisun suklaapatukoita, sillä ne on kiellettyjen listalla ja ihan syystä. Mä söisin niitä muuten ihan liikaa.

Lauantaina oli lounaaksi luvassa harvinaista herkkua: Minnan tekemää uunilohta ja itse väsättyjä lohkoperunoita, todella maittava ateria! Mausteiset lohkoperunat voisi olla se mun juttu auttamaan pysymistä hieman järkevämmässä ruokavaliossa ja saamaan vaihtelua annoksiin, ajattelin siis itsekin näitä tehdä, ja tietty uunivoileipiä! Nekin kun voi tehdä tummaan leipään, ketsuppipohjalla, tonnikalaa ja oreganoa, paprikaa ja kevyesti juustoa. Paljon fiksumpaa siihen ”suolaisen himoon” ja leffailtaan kuin sen sipsipussin ahtaminen kitusiinsa.

Yritän keksiä lisää vaihtoehtoja, mutta tosi hyvä meininki on jo nyt! Jiihaa!

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

2 kommenttia

  1. Sara kirjoitti:

    Moi Eve!
    Lueskelin sun blogia hieman (oikeasti lähemmäs 20 sivua) taaksepäin ja olit jossain postauksessa syönyt itse tekemää kana caesar salaattia, joka näytti ihan taivaalliselta! Reseptipostaus ois tosi kiva kyseisestä salaatista! Mukaansatempaava blogi sulla muutenkin, ei mikään ”ratsastan yksisarvisilla auringonlaskuun”, tykkään.
    Jatka samaan malliin :)

  2. pöllö kirjoitti:

    Mä kannatan erittäin suuresti tota, että keksii itselleen uusia ”terveellisempiä” herkkuja vanhojen tilalle. Esim perjantai-illan pizzan voi korvata samalla tavalla maustetuilla (esim. kinkku-ananas-täyte, pesto-mozzarella-täyte jne) itse tehdyillä uuniruisleivillä :) Oikeesti, tosi hyviä ja vaikka vähän laittaiskin mozzarellaa tai vuohenjuustoa niin paljon parempi vaihtoehto kuin tilata se rasvainen pizza himaan! Saa syödä parikin leipäpalaa eikä silti olla pizzan kalori- ja rasvamäärässä ;) Ja kun valitsee hyvät raaka-aineet ja esim. maustaa itse ei oo mitään ongelmaa! Ei mitään bikinifitneksen dieettiruokaa mut ainakin mun kaltaselle tavalliselle tallukalle toimii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *