Hae
Queen of Eve

Oma maa mansikka, muu maa mustikka

Oma maa mansikka, muu maa mustikka

Reissun päällä oleminen alkoi tökkimään ensimmäistä kertaa elämässäni. Viimeisellä viikolla alkoi ihan tosissaan rassaamaan jotkut asiat ja vastoinkäymisiäkin sattui muutamia. Sitä paristi huomasi laskevansa päiviä ja toivoi olevansa kotona. En olisi uskonut itsestäni, minusta joka rakastaa matkustamista. Mulle tuli ikävä mun koiria, äitiä ja omaa sänkyä. Niitä ikävöi tietty melkein koko ajan enemmän tai vähemmän, mutta viimeinen viikko oli jo taistelua. Sitä alkoi kaipaamaan kotia ja omia tavaroita, tuttuja ihmisiä. Elämän helppoutta, yhteistä kieltä ja sitä, että tietää asioiden hoituvan just niin kuin niiden pitääkin. Tämä kaikki varmaan johtui siitä, että olin ensimmäistä kertaa reissussa näin pitkään, yli neljä viikkoa. Se on pitkä aika se.

Kaikki on niin suhteellista

Kolmen tai viiden päivän kaupunkilomat ja viikon tai parin etelänreissut menevät yhdessä hujauksessa. Niissä myös olen aina aika hyvissä hotelleissa, menen valmiille aamupalalle tai olen all inclusivessa, nautin helteestä ja linnunmaitoa muistuttavassa meressä kellumisesta. Olen vain ja ainoastaan lomalla. Nyt reissu ei ollut pelkkää lomaa vaan myös paljon työtä. Ehkä enemmänkin lähellä sitä normiarkea Suomessa, mutta hieman kevennettynä ja eri ympäristössä. Oltiin tuttavien luona kotimajoituksessa joten kaikki tehtiin itse ja elettiin vaatimattomammin kuin hotellissa. Mulle moni asia oli erilaista.

Nyt on ihanaa olla Suomessa

Jotenkin katson Suomea taas ihan erilailla. Täällä on ihanaa, kaunista, vehreää. Ei haise paska eikä roskat. Hyttyset ja muut öttiäiset eivät vaivaa kaupungissa. Mun sänky on ihan h*lvetin laadukas ja jämäkkä. Siinä on mahtava nukkua. Vesijohtovesi on ihanan raikasta, hyvänmakuista ja kylmää. Suihkussa vedenpaine on voimakas ja vessapaperi paksua. Ihmiset ei täällä naarmuta autoja eikä aja kuin reikä päässä tuolla ruuhkassa. Suurimpaan osaan asioista voi luottaa ja kaikki osaavat englantia. Palvelu on älyttömän hyvää ja kohteliasta. Kotoa on lyhyt matka kaikkialle, julkiset kulkee oven edestä ja kävelläkin voi. Tiedän minne olen menossa enkä tarvitse autoa.  Ihanan nautinnollista!

Mitä seuraavaksi?

Mä tykkään reissata, mutta nyt on kiva olla hetki Suomessa. Sain niin paljon lämpöä ja aurinkoa, että nyt tykkään olla myös varjossa. Odotan mielenkiinnolla, millainen Suomen kesä tulee olemaan. Onko hyvä sää vai ei ja haittaako se minua? Mihin lähden seuraavaksi? Sen aika näyttää, mitään ei ole vielä lyöty lukkoon koska krooninen matkaseuran puute vaivaa. Lähden kyllä jos on kaveri matkaan. Nyt jotenkin kuitenkin oivalsin mitä tarkoittaa sanonta ”Oma maa mansikka, muu maa mustikka”. Se on sitä, että vaihtelu virkistää ja molemmat yhtä hyviä, mutta mansikka ehkä hieman makeampi. Opin myös sen, että seuraavan kerran jos lähden jonnekin tämän tyyppiselle kuukauden (tai jopa pidemmälle) reissulle niin otan koirat mukaan. Vuokraan ison huvilan aidatulla pihalla ja yksityisellä uima-altaalla. Ehkäpä ensi vuonna!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *