Hae
Queen of Eve
Kaupallinen yhteistyö

Haaveissa hyvä sänky

Kaupallinen yhteistyö: Kaluste-Matti / Jenkkisanky.fi

Haussa hyvät unet

Hyvä sänky on harvoin halpa, mutta nyt löysin unelmieni sängyn edullisesti pitkän haaveilun jälkeen. Kaikki alkoi siitä kun nukuin elämäni parhaimmassa sängyssä Italian lomalla kesäkuussa. Jo hotellia varatessa kiinnitin huomioni varaussivuston erikoismainintaan laadukkaista sängyistä jotka ovat erityistä vaahtomateriaalia eikä niissä ole lainkaan jousistoa ja mietinkin millaista sellaisessa sängyssä on nukkua. Unet Italian matkan aikana olivat niin ihania ja sängyn mukavuus huippuluokkaa, että heti Suomeen palattuani aloin harkitsemaan sängyn vaihtamista.

Mä olen aina omannut todella hyvät unenlahjat ja nukun kuin tukki, usein ehkä liiankin hyvin. Silti mulla on parina viime vuoden aikana alkanut tulemaan selkä kipeäksi sängystäni joka ei kuitenkaan ole kuin kolme vuotta vanha. Luulin että mulla on hyvä sänky, mutta se ei tainnutkaan pitää paikkaansa. Pidän aika jämäkästä sängystä ja oma sänkyni oli sitä välimallia, ei pehmeä muttei kovakaan, mutta selkeästi liian joustava näin painavalle nukkujalle.

Ihminen nukkuu 1/3 elämästään joten sänkyyn kannattaa panostaa

Useimmat sängyt ovatkin suunniteltu noin 70-80 kiloisille nukkujille joka on kyllä nykyihmisten painoa miettien aika vähän. Monet suomalaiset ovat huomattavasti kookkaampia, ihan jo vaikka urheilutaustan takia. Toki myös ylipaino tuo omat haasteensa ja ainakin itselleni yksin sekä etenkin jos olisin parisuhteessa tarvitsen huomattavasti kovemman patjan: Siinä sängyssä kun on yllättävän nopeasti aikamoinen läjä painoa jos on yhtään skrodempi kumppani vieressä. Ja mikä tärkeintä: Jos painoeroa nukkujien välillä on suurelti, ei jousitettu patja välttämättä ole se paras vaihtoehto vaikka niissäkin toki voi valita eri vahvuisia patjoja kummallekin omansa.

Hyvä sänky on asia johon kannattaa panostaa. Mä tein aikamoisen työn etsiessäni juuri oikeanlaista laadukasta sänkyä joka ei kuitenkaan maksaisi maltaita. Kyllähän sitä rahalla saa ja hevosella pääsee ja vaikka minkälaista patjaa ihan henkilökohtaisten mittojen mukaan olisi suunniteltavissa jos vain olisi tarpeeksi lyödä pätäkkää pöytään. Googleteltuani kuumeisesti ja tehtyäni tovin vertailuja eksyin Kaluste-Matin sivuille jotka johdattivatkin sitä kautta heidän sänkyihin erikoistuneelle  Jenkkisänky.fi -sivulle mistä tämän etsintöjäni vastaavan sängyn löysin.

Millainen sänky on hyvä painavalle nukkujalle tai kovasta patjasta pitävälle?

Otin liikkeeseen yhteyttä ja sain tosi hyvää palvelua ja henkilökohtaista apua sängyn valintaan. Millainen sänky olisi juuri minulle hyvä ja sopiva? Mieltymyksieni ja keskustelumme jälkeen päädyin suositusten perusteella X-Hard kovuuden (jenkkisänky X-Hard on 95-135 kg painoluokkaan tai kovaa jenkkisänkyä kaipaavalle) Basic Uni Foam jenkkisänkyyn joka on jämäkkä jenkkisänky foam-vaahdolla ja suunniteltu painavammalle nukkujalle.

Mukaan valitsin 120cm korkean näyttävän pehmustetun päädyn samalla mustalla kankaalla verhoiltuna, sekä heidän erityisesti minulle suositteleman sijauspatjan. Sänkyyni valittu sijauspatja on täysin heidän omaansa erityistä Sleep & Dream mallistoa joka perustuu tekstiilin hengittävyyteen. Sleep&Dream -sivustolla kerrotaankin tarkasti tuotteiden ominaisuuksista. Minulle painavana nukkujana suositeltiin juurikin tätä aavistuksen pehmentävää ja hygieenistä 7cm paksuista petauspatjaa joka ei sido yön aikana tuottamaani kosteutta patjaan vaan siirtää sen reunoissa olevan verkkotekstiilin kautta ulos patjasta. Sijauspatja on myöskin sellainen joka ei tee nihkeää tunnetta ja pehmentää sopivasti muuten aika kovaa patjaa.

Tilauksen tehtyäni sänky toimitettiin minulle ei pelkästään kotiovelle vaan ihan makuuhuoneeseen asti kannettuna, tosin kokoaminen jäi itselleni. Rungot ja jalat, välipatja, sijauspatja ja pääty, siinäpä se ja ei kun kasaamaan!

Jokaisen kannattaa panostaa hyviin yöuniin!

Sänky on yksi tärkein huonekalu varmaan meidän jokaisen kodissa sohvan ohella, joten siihen todellakin kannattaa panostaa. Jenkkisänky.fi tarjoaakin monenlaisiin erilaisiin tarpeisiin sänkyjä, aina kapeista todella leveisiin ja jousitetuista jousettomiin tai moottoroituihin. Myös sängynpäätyjä on kattava valikoima ja useissa sängyissä erivärisiä verhoiluja.

Mä olen nyt nukkunut tässä uudessa sängyssäni  noin kuukauden ajan ja alan saamaan kunnon käsityksen siitä, millaista on saada hyvät yöunet niin ettei aamulla mitään paikka kolota. Parin viikon kuluttua summaan fiilikset tästä ja palaan asiaan arvonnan sisältävällä postauksella.

Makoisia päikkäreitä ja yöunia kaikille. Muistakaa että lepo on tärkeä osa hyvinvointia!

Lue myös toinen postaus aiheesta Elämäni paras sänky

♡ SEURAA MINUA ♡

 Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Kaupallinen yhteistyö: Kaluste-Matti / Jenkkisanky.fi

11 kommenttia

 1. Mikko kirjoitti:

  Moi,

  Oletko edelleen ollut sänkyyn tyytyväinen ja kauanko toimituksessa kesti? :) mietin meinaan tuota samaa sänkyä ja sillä kiinnostaa.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Edelleen kuin pakasta vedetty. Just kun olin kuukauden ulkomailla niin oikein korostui oman sängyn ilo ja oli ihana palata. Mä pyöritän patjaa aina parin vko välein niin että eri puolet kuluu kun yksin nukun. Tosi jämäkkä on muttei kova, ja ihana kun ei jouset narise/tunnu tms. Siis hiljainen sänky muutenkin. Suosittelen, elämäni paras sänky :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Toimituksessa ei kestänyt kauaakaa, tuli muutamassa viikossa. Kannattaa tiedustella aikataulu niin osaavat kyllä sanoa päivämäärän milloin sun paikkakunnalle onnistuu :)

 2. Emilia Koskela kirjoitti:

  Moi! Olen taistellut saman ongelman kanssa! Tarkoittaako tuo 95-135kg painonluokka ettei sovi esimerkiksi yli 140kg ?

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Varmasti sopii varmaan 200kg asti! Tuohan on vain sellainen suositustaulukko, ja tuo tarkoittaa yhden ihmisen painoa. Periaatteessa sängynhän tulee silloin kestää 2 x tuo vähintään kun on kyseessä parisänky.

 3. Emilia Koskela kirjoitti:

  Moi! Oletko ollut tyytyväinen sänkyysi vielä ja onko se pysynyt jämäkkänä? Olen miettinyt kyseisen sängyn ostoa mutta ainoa mitä mietin on se kun ehdoissa luki etteivät he kanna kerrostaloissa asuvien asukkaiden kotiin asti vaan alaovelle. Ylös asti kantavat ilmeisesti vain lisämaksusta mikä on todella hölmöä kun ottaisin siihen sen palvelun vielä että he ottaisivat vanhan sängyn mukaansa (45€). Minusta on hassua että jättäisivät uuden sängyn alaovelle mutta kävelisivät ylös asuntooni ja ottaisivat vanhan pois kun samallahan olisivat voineet uuden tuoda ylös kun hakevat vanhan pois. Ja minulla ei kantoapua olisi kotona niin en usko että saisin yksin kannettua niin hirveen suurta sänkyä. Olen laittanut sähköpostia kyllä heille ja kysynyt että onnistuuko uuden sängyn tuonti kotiin asti samalla kun he vanhankin pois hakevat niin ilman lisäkustannuksia. Toivotaan että onnistuu :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Moi! Joo kannattaa kysyä ja varmasti asiat ovat neuvoteltavissa :) Olen todella tyytyväinen sänkyyn, on pysynyt jämäkkänä ja kohtahan tulee vuosi täyteen. Mä kun nukun tässä yksin niin kääntelen patjaa että tasaisesti kuluu :)

 4. Merja kirjoitti:

  Hei,

  tilasin blogisi innoittamana kyseisen jenkkisängyn, mutta harmikseni jouduin pettymään. En olisi uskonut, että patja voi olla NIIN kova. Sain nukkuessa kovia kipuja eri puolille kehoa ja aloin myös narskutella hampaitani öisin, mitä en ole aikaisemmin tehnyt. Patjalla pystyi nukkumaan vain selällään, koska se ei joustanut hartian kohdalta lainkaan. Olin yhteydessä Kaluste-Mattiin ja päädyimme siihen, että patja vaihdetaan heidän hard pocket -patjaansa. Jouduin maksamaan vaihdosta rahtikulut 59 euroa. En valitettavasti ole vaihdettuun patjaankaan tyytyväinen. Siinä on keskellä ja sivuilla omituiset harjanteet eli nukkua pitää ikään kuin valmiiksi kuopallaan olevalla patjalla. Tyydyin kuitenkin tähän patjaan, koska lopputulos olisi muussa tapauksessa ollut, että olisin käyttänyt patjojen kuljetuksiin yhteensä 177 euroa ja olisimme olleet ilman sänkyä, koska vanhat sänkymme oli viety eri maksusta pois. En voi suositella sängyn ostamista nettikaupasta, vaikka se edullista onkin.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Hei Merja! Ikävä kuulla ettei kova patja ole mieleesi. Kuten blogitekstissä kerron ja patjan nimikin viestittää, niin X-Hard kovuuden (jenkkisänky X-Hard on 95-135 kg painoluokkaan tai kovaa jenkkisänkyä kaipaavalle) on jämäkkä jenkkisänky foam-vaahdolla ja suunniteltu painavammalle nukkujalle. X-Hard eli EXTRA HARD tosiaan on kova kuten nimi kertoo :) Itse olen aiemmin nukkunut todella löysissä ja pehmeissä sängyissä (pehmeä/keskikova) ja ne eivät ole hyviä etenkään yli 100+ ihmisille. En tiedä paljonko painat ja millaiseen sänkyyn olet tottunut, mutta isokokoisille ihmisille tällainen on hyvä ja yllättävää kyllä: myös joustaa. Itselleni esim. ei mikään paikka kolottanut, mutta ekat pari viikkoa sänky toki tuntui varsin napakalta mutta mukautui sitten. Myös sijauspatjan valinnassa on tässä iso rooli, ja minulle suositeltiin pehmentävää ja paksua petaria. Nyt vuoden tällä nukkuneena en voisi tyytyväisempi olla. Joka kerta illalla sänkyyn mennessä on sama fiilis kuin laadukkaissa hotellisängyissä! Kovia patjoja kannattaa testailla varmaan etukäteen jotta tietää millaista patjaa on hakemassa. Tämä tosiaan on jämäkkä :)

 5. Jenni kirjoitti:

  Moi! Minuakin kiinnostaa kovasti tämä sänky, mutta hieman mietityttää kovuus. Mies on kevyempi (n. 77 kg) niin onkohan sänky hänelle liiankin kova? Omalle painolle olisi varmaan ihan sopiva ja napakka sänky on kyllä molemmille mieluisampi kuin lötköpehmeä. Mietin myös sitä, että haiseeko sänky muoviselle tai kumiselle kovin paljon, niin kuin jotkut vaahtomuovituotteet tahtoo haista?

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Hei Jenni! Niin, sitä on syytä pohtia. Ehkä kannattaa käydä jossain testaamassa kovia patjoja jos niistä ei ole kokemusta? Itse isokokoisena ihmisenä vihaan sitä tunnetta kun uppoaa pehmeään patjaan ja selkää ym alkaa särkeä kun sänky joustaa liikaa. Sängyt harvemmin on kellekään liian kovia, mutta liian pehmeissä kyllä saadaan paikat mutkille. Tyynyn valinnalla ja nukkumisasennolla on paljon merkitystä unenlaatuun. Mulla on tässä ollut yövieraina muutamia kavereita ketkä ovat kevyempiä, noin 80-85kg ja ovat tykänneet nukkua. Ei siis ole kenenkään mielestä tuntunut mitenkään kovalta laverilta vaan enemmänkin hotellimaiselta luksukselta. Toki sijauspatja (minulla paksu ja pehmeä) sekä tyynyjen ym määrä vielä muokkaa tätä sänkyä nukkujalleen sopivaksi. Sänky ei haise kumiselle tai muoviselle, mutta kun se tuodaan niin voimakas puun haju kesti useita päiviä ja piti tuulettaa, runko oli niin tuore kun suoraan tehtaalta niin siinä oli vahva tuoksu. Hälveni ja katosi parissa päivässä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *