Hae
Queen of Eve

Minä olen elossa


Olen kokenut jotain järkyttävää. Olen menettänyt läheisen ihmisen.

Järkyttävän kokemuksen jälkeen on kuitenkin tervettä ja normaalia reagoida. Ensimmäisinä päivinä kaikki tuntuu epätodelliselta, painajaismaiselta. On vaikea ymmärtää ja hyväksyä tapahtunutta. Päätä särkee, voi pahoin, palelee ja hikoilee vuorotellen, lihakset ovat jännittyneet. Voi myös olla täysin turta olo, mikään ei tunnu miltään, ja hetken päästä tunteet purkautuvat voimakkaasti itkuisuutena, vihana, pelkona, suruna, syyllisyytenä.

On vaikea nukahtaa ja uni on katkonaista. Näen painajaisia. Tapahtumat käy yhä uudelleen ja uudelleen mielessä ja ajattelee toista lähes koko ajan. ”Mitä jos” -ajatukset valtaavat mielen, ja on tarve löytää selitys, ymmärtää tapahtunut ja saada siihen selkeä syy.

Tiedän että surussa ja menettämisessä on vaiheensa, ja tuntemukseni muuttuvat taas lähiviikkoina. Tulen varmasti miettimään tapahtunutta useasti ja tunnen oloni levottomaksi ja rauhattomaksi. Olen varmasti myös ärtyisä ja äkäinen, ehkä tiuskinkin ja menetän malttini pienistäkin asioista koska pinnani on niin lyhyt. Ehkä rähjään hetken ja sitten taas lamaannun apaattiseksi tai käperryn ahdistukseeni. Tunteet ovat varmasti ristiriitaisia ja pahoitan mieleni vähän väliä.

Voin kuitenkin auttaa itse itseäni puhumalla tunteistani ja työstämällä tätä ikävää tapahtumaa. Voin hakea vertaistukea ja löytää kohtalotovereita, läheisensä äkillisesti menettäneitä ihmisiä. Jatkan työntekoa mutta kerroin esimiehelleni ja työkavereilleni tilanteesta ja pyrin pitämään kiinni vanhoista rutiineistani. Yritän liikkua koska se tekee hyvää ja laukaisee jännitystä, lyhyet kävelylenkitkin auttavat paljon. Itken kun itkettää, se helpottaa. Jos ei huvita puhua niin kirjoitan.

En aio tehdä blogistani negatiivista paikkaa vaikka ikäviä asioita on tapahtunutkin. Varmasti palaan myös aiheeseen ja tulen tätäkin asiaa käsittelemään rehellisesti, sillä elämä ei todellakaan ole vain blogien kauniita kiiltokuvia, päivän asuja ja kauniita smoothie-asetelmia. Oman itsenikin takia haluan käsitellä taas välissä iloisiakin asioita, sillä tämä on elämää sen kaikkine puolineen, sellaisenaan.

Minä olen elossa.

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

2 kommenttia

  1. Outi Karita kirjoitti:

    <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *