Hae
Queen of Eve

Juhannus EI KINOSTA!

Juhannus oli jälleen kerran cityjuhannus Helsingissä

Ihan siitä syystä, että juhannus ei kinosta. Ei niiku napostellut yhtään. Oikeastaan kiviäkin kiinnosti enemmän. Ja se olikin kaikista parhainta. Juhannus ilman saunaa, koivuja, kokkoja ja känniläisiä oli oikein mukava. Just mun näköinen, eli sellainen ettei ollut mitään pakollista ohjelmaa. Nautin siitä, ettei mun tarvi olla missään maalla hyttysten syötävänä. Ei kiinnosta enää maalaismaisemat, ei mökkeilyt eikä etenkään festarit tai telttailut. Mä olen yli kolmekymmentä vuotta mun elämästä saanut viettää mökillä aikaa niin paljon kuin sielu sietää ja ne maalaismaisemat on nähty jo moneen kertaan. Festareilla en ole koskaan viihtynyt (kaupunkifestareita lukuunottamatta) ja telttailin viimeksi partiossa joskus yläasteella. Cityflikalle sopii cityjuhannus. Lapsena ja nuorena asiat oli toisin. Silloin se mökkeily ja juhannuskokot saaressa oli kivoja. Oli makkaranpaistoa ja tehtiin kukkaseppeleitä. Saunottiin ja uitiin järvessä. Ehkä se voisi vieläkin olla kivaa, mutta ainakaan just nyt ei ole sen aika. Fiiliksen mukaan mennään, ja nyt fiilis on tämä. Kaupungissa ja kotona. Ihan vapaasti vapaalla. Näin oon tehnyt jo itseasiassa vuosia.

Onko pakko olla ohjelmaa?

Huomasin, että aika moni muukin tuttu oli ihan vain kotona. Toki Facebook täyttyi vihtojen kuvista (vihta vai vasta… siinä vasta pulma), juhannuskoivuista portin pielessä, saunomis-, ja grillauskuvista ja kertomuksista ja muutama lähetti hieman liveäkin juhannusördäämisestä, mutta paljon oli myös ihmisiä ihan vain yksikseen tai pienellä porukalla kotona, juhannusta sen suuremmin juhlimatta. Juhannusaaton mä itse vietin kotosalla näitä kesäflunssan rippeitä potien. Katselin HBO:ta, Viaplayta, CMorea ja Netflixiä (kyllä, mulla on ne kaikki nyt käytössä kun ilmaiskokeiluja oli tarjolla). Lauantaina eli juhannuspäivänä mä puolestaan chillasin puoli päivää ja iltapäivästä lähdin vanhemmilleni kylään. Syömään ja viettämään iltaa. Illalla kotiin palatessa istuttiin vielä meillä iltaa pienellä porukalla. Syötiin keksejä ja juustoja ja oli viinejäkin jotka tosin jäi multa juomatta. Menin ihan light colan voimilla.

En tiedä pitäisikö siitä tuntea huonoa omatuntoa kun ei tee mitään?

Mun mielestä ei. Tekemättömyyskin on ihanaa ja kyllähän sitä silti jotain tekee. Mulle se oli nyt lepäilyä kesäflunssassa ja yskässä. Leffojen ja sarjojen katselua ja internetin koluamista. Dokkareita ja huumoria. Hyvää ruokaa ja koirien, vanhempien ja parin ystävän seuraa. En mä mitään sen kummempaa tarvinut. Ihan hyvä olla näin. Siitäkin huomimatta etten mitään alkoholia nauttinut enkä ollut humputtelemassa, niin tänään aamulla olo oli hieman krapulainen. Olikohan se myötätunnosta muita kohtaan? En tiedä. Nyt on kuitenkin taas veto poissa, haha.

Toivottavasti teillä on ollut kiva juhannus, teitte sitten mitä teittekin. Kaikki tavat on ihan jees ja parasta on jos saa tehdä sitä mitä haluaa.

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *