Hae
Queen of Eve
Kaupallinen yhteistyö

Mistä meillä riidellään?

Kaupallinen yhteistyö: Dermosil

Mistä meillä riidellään?

Kun ihmiset asuu saman katon alla ja jakaa elämänsä toisen kanssa tavalla tai toisella, voi joistain asioista tulla toisinaan riitaa. Jokaisessa parisuhteessa ja yleensäkin ihmissuhteessa on omat haasteensa ja ongelmansa, toisilla enemmän, toisilla vähemmän.

Jos joku lukija ei vielä tiedä niin taustatietona kerrottakoon, että jaan yhteisen kodin hyvän ystäväni ja bloggaajakolleegani Tyttö Sinä Olet Vahva -blogin Minnan kanssa. Kotiamme kutsutaan leikkisästi Töölön Palatsiksi sillä tämä on iso, yli kahdeksankymmentäneliöinen asunto. Talo on noin satavuotias ja meillä on molemmilla omat tilavat makuuhuoneemme eri puolilla asuntoa, omat erilliset kylpyhuoneet, olohuone, keittiö ja vierashuone. Pieni saunakin löytyy toisen peseytymistilan yhteydestä, joten meillä on täällä varsin kivat oltavat.

Jos jostain riidellään, niin meillä riidellään siivouksesta

Iso asunto ja kaksi naista tuovat kuitenkin oman haasteensa ja vaikkemme ole parisuhteessa, me ollaan joskus kuin vanha aviopari kinaamassa. Yleensä ihan leikkimielellä ja rennoissa tunnelmissa, mutta jos jostain on tullut joskus jotain riitaa on aiheena ollut kodin siivoaminen. Ei tässä mitään isoa draamaa ole koskaan ollut ja yhteiselomme sujuu kuin rasvattu, mutta jos jokin asia pitää nostaa esille niin kyllä se on tuo kotitöiden tekeminen.

Tutkimusten mukaan yhdessä asuvat ihmiset (olivat he sitten parisuhteessa tai vain asuinkumppaneita) riitelevätkin eniten joko raha-asioista tai kotitöistä, joten ei varmaan mikään yllätys että näin se meilläkin tuppaa olemaan. Rahat kun ovat omamme eikä taloutta jaeta siltä osin niin mahdollisen riidan aiheeksi jääkin sitten se siivouspuoli.

Dermosil Living -tuotesarja

Kotitöihin ja siivoukseen liittyen pääsinkin yhteistyön merkeissä tutustumaan täysin kotimaisen Dermosil merkin uuteen Living -tuotesarjaan, joka sisältää erilaisia kauniita ja käytännöllisiä kodin sisustustuotteita ja tarvikkeita. Dermosil on varmasti monelle tuttu suomalainen yritys  joka valmistaa erilaisia ihonhoito-, hiustenhoito- ja meikkituotteita sekä ravintolisiä, mutta kotiin liittyvät tuotteet voivat olla astetta vieraampia. Me saatiinkin meille kotiin Dermosilin uudet Living -sarjan keittiö-, ja yleispuhdistussuihkeet täyttöpatruunoineen, keittiöön työtasolle alusta ja siihen käsisaippuaa sekä itse tuunattava astianpesuainepullo ja ihana huonetuoksu joka tuoksuu nyt yhdistetyssä keittiössä ja olohuoneessamme.

Itselleni Dermosil on ollut jo parinkymmenen vuoden ajan tuttu, ensimmäisenä sieltä ihan ekasta työharjoittelupaikastani kun kahvihuoneen pöydällä oli luettelo mitä kaikkea kivaa sai Dermosililtä tilata. Dermosil myy tuotteitaan juurikin työpaikkojen henkilökuntaryhmille ja muille ryhmille sekä yksittäisille asiakkaille verkkokaupan kautta, ja tuotteet ovat varsin edullisia.

Mun mielestä hinnan ja kotimaisuuden ohella todella hyvä asia on aina ollut se, että kaikki tuotteet valmistetaan laadukkaista raaka-aineista ja ihonhoitotuotteet testataan ihmisten koekäytössä. Tuotteissa on vain pieni määrä väriaineita jos ollenkaan (monissa tuotteissa ei ole siis lainkaan väriaineita), hajustemäärät ovat alhaiset – valikoimassa on myös paljon täysin hajustamattomia tuotteita, joista useille Allergia- ja astmaliitto on myöntänyt Allergiatunnuksen käyttöoikeuden. Etuna Dermosililla on oma varasto ja logistiikkaketju joten matka laaduntarkkailusta ja tuotteiden kehityksestä asiakkaalle on lyhyt ja helposti seurattavissa, ja sellaista on mun mielestä pakko arvostaa.

Yhteisesti sovitut säännöt helpottaa

Onneksi me tykätään Minnan kanssa aika pitkälle samantyyppisistä asioista sisustuksessa, ja myös näistä Dermosilin uusista tuotteista voi nauttia niiden kauniissa esillepanossa. Meillä yhteisenä sääntönä on se, että yleiset tilat pidetään siistinä eikä mitään henkilökohtaisia tavaroita jätetä lojumaan ympäriinsä ja ne mitä on, on yhdessä valittu. Tämä sääntö on aina pitänytkin aika hyvin ja olohuone sekä keittiö pysyvät kutakuinkin aina perussiistissä kunnossa.

Astiat laitetaan suoraan astianpesukoneeseen eikä niitä jätetä lojumaan tiskialtaaseen, liesi pyyhitään jos siihen on kokkauksen aikana roiskunut rasvaa ja ruokatahroja sekä keittiön työtasot pidetään siisteinä eikä leivänmuruja tai voitahroja jätetä koskaan toisen siivottavaksi. Olohuoneeseen ei myöskään jätetä laseja eikä muita tavaroita pöydille lojumaan, siitä tosin pitää hyvän huolen eläintaloutumme vaatimukset. Puolityhjät vesilasit kun Puntus-kissa kävisi kaatelemassa pitkin lattioita, ja minun pikku Ingrid ja Silvia chihuahuani taas saattaisivat kuljetella muita tavaroita ympäri huushollia ja vahingossa rikkoa jotain.

Olemme sopineet että makuuhuoneiden siisteys on molempien omalla vastuulla ja siihen ei ole toisella nokan koputtamista. Eroavaisuudet kyllä tuleekin hyvin esille jo tässä kohdassa, sillä Minnalla on huomattavasti vähemmän tavaraa ja yksinkertaisempi sisustus kuin minulla ja hänen tilansa pysyvätkin aina paljon paremmassa järjestyksessä. Mä rakastan enemmän sellaista tavarapaljoutta, jos en nyt ihan överiä niin kuitenkin Minnan pelkistettyä makua runsaampaa. Arvata saattaa että toisinaan (aika usein) tämä tarkoittaa pientä hallittua kaaosta…

Suuret linjat vs. pikkutarkat yksityiskohdat

Tässä näkyy myöskin eromme ja siivoustyylimme. Kärjistetysti esitettynä Minna on minun silmissäni usein se imuri kourassa heiluva siivousnatsi, ja itse olen taas loputtomiksi ajoiksi pienten yksityiskohtien pariin nysväämään jäävä järjestelijä ja pölyjen pyyhkijä, siis vähän sellainen joka tekee paljon mutta oikein mitään ei näytä tapahtuvan, haha. Minna se höyryää ympäri huushollia imuri huutaen ja sohvia siirrellen (en tajua että niidenkin alta ja takaa pitää imuroida, eihän sinne kukaan näe!), kun minä se keskityn järjestelemään laatikoita ja kiillottelemaan perintöhopeoita.

Yhteen aikaan meillä olikin ulkopuolista apua siivouksessa, eikä ole mikään huono ajatus hankkia sellaista taas jatkossa. Tällä erää meidän siivouksemme on kuitenkin sovittu niin, että Minna hoitelee pääasiassa näitä suurempia linjoja, ja minä puolestaan teen järjestelyä ja huseeraan pölyjen pyyhinnän kanssa. Yhdessä sovitut sävelet niin puhdasta tulee! :)

ARVONTA LUKIJOILLE!

Kommentoi tätä postausta ja kerro jotain siivoukseen ja kotitöihin liittyvää. Mikä on sun lempihomma siivouksessa tai mitä inhoat yli kaiken? Miten teillä jaetaan kotityöt? Ihan mitä vaan, on kiva kuulla aiheesta kommentteja!

Kaikkien kommentoineiden kesken arvotaan kahdelle onnelliselle Dermosil Living -tuotesarjan paketti jossa mukana mm. Living keittiöpuhdistusaine ja Living  tiskirätti,  Living  yleispuhdistusaine,  Living tarjotin,   Living  käsisaippua,  Living  refill-pullo  ja  tarrat sekä Living huonetuoksu.

Jätä kommenttisi viimeistään sunnuntaina 03.09.2017 klo 23.59 niin olet mukana arvonnassa :)

Lue myös postaukset Kuningatar ja hänen majesteettinsa makuuhuone ja Kun kaksi kaveria sisustaa yhteistä kotia

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

Kaupallinen yhteistyö: Dermosil

82 kommenttia

 1. Hanna kirjoitti:

  Meillä minä aika usein siivoan. Miehenikin varmaan siivoaisi, mutta ehdin aina ensin ja miehelle pitäisi erikseen sanoa. Osaisikohan edes siivota pesuaineilla ? :D onneksi pitää yleisestä järjestyksestä silti huolta, sillä se on inhokkiasiani. Tykkään siivota mutta tavaroiden raivaaminen ennen siivousta on ärsyttävää :)

  Dermosiltuotteet olisivat mieleisiä, koska pidän dermosilia turvallisena ja hajuttomampana vaihtoehtona.

 2. Ida kirjoitti:

  Inhoan kylppärin siivousta :D aika tasaisesti jaamme poikaystäväni kanssa kotityöt :)

 3. A kirjoitti:

  Vihaan imuroimista ja pölyjen pyyhkimistä. Lattioiden pesu ja vessan jynssääminen taas mieluisia hommia. Yksin asun,joku kotiorja ois jees;)

 4. Leila kirjoitti:

  Dermosil on tuttu ja tuotteet todettu hyviksi.
  Itse siivoan kerran viikossa säännöllisesti ja fiilis siivoamisen jälkeen ja puhtaan kodin näkeminen on valtavan palkitsevaa!

 5. Mariem kirjoitti:

  Inhoa epäjärjestystä ja siivoilen koko ajan. Murut sohvan alla eivät haittaa yhtään, sillä ne eivät näy. Reissuun lähtiessä kannattaa siivota, on ihana palata puhtaaseen kotiin :)

 6. Henna kirjoitti:

  Tykkään eniten imuroinnista, lattian pesu taas on inhokkiaskare. Asun yksin, joten itsehän se on kaikki siivoukseen liittyvät asiat hoidettava :D

 7. Hanna kirjoitti:

  Tykkään perussiivouksesta ja osaan rentoutua kunnolla vasta sitten kun koti on järjestyksessä. Mut inhoan mm. ikkunoiden/saunan/kylppärin pesua ja lattioiden luutuamista. :)

 8. Sini kirjoitti:

  Tasaisesti menee meillä kotityöt. Itse en tykkää yhtään imuroimisesta mutta pölyjen pyyhintä on kivaa! :D Dermosilin tuotteet olis kyllä tosi kivat kun juuri muutettiin poikaystävän kanssa uuteen kämppään :)

 9. Heli Heinonen kirjoitti:

  Nyt kun olen kotosalla ja mies töissä, huolehdin siivouksesta yksin.
  Ikkunanpesu on inhokki nro.1

 10. sikkuralla kirjoitti:

  Tiskaamisesta en pidä yhtään. Ehkä sen vuoksi, että käteni kuvuvat helposti ja kumihanskoja en tykkää käyttää. Myös imurointi on ärsyttävää (koska imuri on vaikeasti saatavilla). Pyykinpesusta pidän kovasti.

 11. Maisa kirjoitti:

  Kaikki keittiössä tapahtuvat kotityöt innostavat, muuten laiskottaisi. Olen silti siisti, joten saan pakotettua itseni kaikkiin kotitöihin. Olisipa kiva testata näitä tuotteita! :)

 12. tyttönen kirjoitti:

  itse pidän eniten imuroimisesta se on jotenkin hauskaa puuhaa. inhoan lakanoiden vaihtamista ja ikkunoiden pesua.

 13. JennaO kirjoitti:

  Olen maailman huonoin siivoamaan ja meillä mies onkin yleensä se, joka tarttuu toimeen kodin siistinä pitämiseksi. Tosin koitan itsekin kovasti tsempata. Ongelmaksi muodostuu pieni asunto ja suuri tavaramäärä. Jo harrastusten puolesta löytyy yhtä sun toista välinettä viemässä tilaa. Olisi kyllä kiva saada uusia tuotteita siivoukseen, voisin saada siitä uutta intoa hommiin!

 14. Salli kirjoitti:

  Tykkään yleensä melkei kaikesta siivouksesta.on kiva kun on siistiä. Pyykin silitys ei ole kyllä mielpuuhaani.

 15. Ida kirjoitti:

  Pakko myöntää, että siivous on yleensä se josta tingin jos aikaa ei oikein ole. Välillä on kuitenkin pakko huitaista villakoirat lattioilta.

 16. Janika kirjoitti:

  Mies hoitaa ison siivouksen viikonloppuna ja minä hoidan arjen pikku siivoukset. T.Janika

 17. Emilia kirjoitti:

  Meidän taloudessa aikalailla minä siivoan jo senkin takia, että mies tekee vuorotyötä niin on vähän kotona. Itse tykkään siivota ja etenkin pestä pyykkiä, sitä puhtaan pyykin tuoksua ei voita mikään! ?

 18. Siiri kirjoitti:

  Sen jälkeen kun ostettiin varsi-imuri, on imuroimisesta muodostunut lempipuuha entisen inhokkihomman sijasta! Tiskaamisesta en pidä, mutta mies on siinä niin armottoman surkea, että olen yrittänyt opetella tykkäämään siitä. :D

 19. Jonna kirjoitti:

  Mulla samat aatteet kuin aiemmin kommentoineella Idalla eli en stressaa jos aikaa ei tunnu olevan siivoukselle, siivoan sitten kun aikaa on kunnolla :) Lemppari kotityö on tiskaus, vaikka tiskikonekkin löytyy :D mutta paistinpannut ja kattilat tiskaan mielellään heti pois. Tuntuu että siinä jopa rentoutuu samalla! Inhokki on ehkäpä imurointi, sillä sitä ei voi tehdä ilman että tulisi ihan jäätävä hiki aina eli täytyy suunnitella tekevänsä sen silleen että pääsee heti suorilta suihkuun…

 20. Emilia kirjoitti:

  Mulla ei ole muita vaihtoehtoja, kuin siivota itse, keittiön siivouksesta kyllä tykkään :)

 21. Heidi kirjoitti:

  Vihaan nykyisin imurointia yli kaiken. Onnistuin meinaan rikkomaan meiän kalliin imurin suulakeosan (onkohan se edes ton niminen ?)..vaihto-osaa metsästän edelleen joten nyt imuroinnin suorittaa rakkaan puolison tilaama roboimuri joka ei kuitenkaan ihan joka koloon mahdu..loput muruset yritän epätoivosesti rikkaimuroida talteen..turhauttavaa ??

 22. Maikku kirjoitti:

  Tykkään imuroinnista ja pölyjen pyyhkimisestä, vaatteet kuitenkin tuppaavat unohtua sinne sun tänne..

 23. Sanna kirjoitti:

  Pölyjen pyyhintä on rasittavinta ja oon keittiönatsi. Meillä mieheni ei osaa murusia korjata kun syö, itse taas jätän tavaroita vähän hujan hajan mikä häntä ärsyttää. Et aika fifty-sixty.

 24. Henna kirjoitti:

  Minun täytyy sanoa, että inhoan kaikkea siivoamista mutta pakkohan se on siivota. Pidän eniten pyykki hommista ja inhoan joka päiväistä imurointia. Minä teen usein kaiken mutta mies imuroi kyllä hänkin, koiramme takia josta lähtee karvaa todella runsaasti.

 25. Aikku kirjoitti:

  Tykkään siivota kaikkea muuta paitsi kylppäriä. Jaetaan tasan puolison kanssa kaikki kotityöt.

 26. Arppa mummu kirjoitti:

  Yksin eläjänä teen kaikki itse. Mukavaa on tiskata ja laittaa ruokaa.

 27. Elise H. kirjoitti:

  Meillä siivous hoituu niin, että minä siivoan keittiön, hoidan tiskit ja pyykit ja myös vessan siivouksen, ja muutenkin pidän kaikki kodin tasot puhtaina. Mieheni puolestaan hoitaa lattiat, eli imuroi ja moppaa. Tämä on aika reilu työnjako, kun ottaa huomioon muut työtuntimme. Mukana ihanassa arvonnassa! :)

 28. Jaaana kirjoitti:

  Tiskaaminen on mun kammotus! Mutta onneksi ostettiin astianpesukone, muuten vois olla useemmin perheriita pystyssä ;)

  Ja sitten, jos toinen imuroi niin en vaan voi sietää sitä imurin ääntä – tiedän, tiedän, tosi outoa! :D :D ..helpommalla pinnan kiristymisellä pääsen, kun imuroin itse, jolloin ääni ei mielestäni tunnu jotenkin niin pahalta haha! :D

 29. Heidi kirjoitti:

  Pikkutarkkana siivousnatsina koko siivouksen aloittaminen on henkisesti raskasta, koska vain täydellisyys kelpaa ? Onneksi asun yksin ja hoidettavana on vain 28 neliötä!

  Myös tiskaamista inhoan yli kaiken ja sen hoidan aina tiskihanskat kädessä.

 30. Julia kirjoitti:

  Meillä kotityöt jakautuu tasasesti miehen kanssa. Yleensä se siivoo joka kerkeää ja kummalla on aikaa. Ihanaa että on löytyny tollanen ukko, en oo eläessäni ikinä joutunu lattioilta boksereita siivoilemaan. :D vessan siivous on se minkä joka kerta jättäisin tekemättä, hyh..

 31. NInna kirjoitti:

  Rakastan siivoamista ja aloitin kesätyötkin 3v siivoojana kerrostalorapuissa. imurointi on suosikki tiskaaminen inhokki. silitystä en ymmärrä sitä en tee

 32. camilla kirjoitti:

  Tykkään kaikesta siivoamisesta, mies tekee tosin likaiset työt kuten viemärin avauksen ja saunan pesu kuuluu hänelle.

 33. Seppo kirjoitti:

  Vaimo hoitaa pyykinpesun minä joskus ripustan kuivumaan. Teemme sovitusti työaikojen mukaan siivouksia kotona, teen kaikkea imurointia, tiskaamista ja mattojen tamppaamista. korjaustyöt ja puutarhatyöt ovat minun harteillani

 34. Ansku kirjoitti:

  Asun itsekseni pienessä 30 neliöisessä yksiössä. Monet parisuhteessa elävät tuttuni aina sanovat, miten ihana varmasti asua yksin kun saa jättää sängyn petaamatta, vaatteet minne huvittaa jne. Mutta. Itse rakastan siisteyttä?! Ei minua muiden siisteys/sotkuisuus kiinnosta, mutta oma kämppä on aikalailla tip top joka päivä. Eikä taustalla sen kummempaa, kuin että jostain syystä olen levoton enkä voi rentoutua jos tavaroita lojuu jokapaikassa.
  Moppaus on kyllä syvältä! ? Ja ikkunoiden pesu vielä syvemmältä..

 35. Maria kirjoitti:

  Tykkään siivota isot linjat siten että koti näyttää siistiltä mutta tavarat laatikoissä ja kaapeissa sekä vaatteet vaatehuoneessa eivät tahdo pysyä järjestyksessä!

 36. Anile kirjoitti:

  Voiko olla mitään hankalampaa kuin suihkukaapin pesu :( Tykkään pitää kotini järjestyksessä ja siistinä, vaikkakaan pölyjen pyyhintä ei mieluista olekkaan. Imuroin sensijaan usein……koska taloudessani on myös kissa. Jotenkin yhdistän siisteyden mielenrauhaan ! Arvonnassa mukana.

 37. Jennikki kirjoitti:

  Meillä jostain syystä minä olen lähes aina se, joka imuroi, ja mies luutuaa lattiat ? Pari ensimmäistä vuotta yhteiseloa taisi mennä niin, että jouduin luutuamaan vain kerran tai pari! Inhosin luutuamista silloin, nyt fiilikset tuota hommaa kohtaan ovat neutralisoituneet ? Muutoin rakastan järjestelyä ja pölyjen siivoamista kaikista eniten.

 38. Elina kirjoitti:

  Olen kyllä todellinen siivousfriikki. Asumme poikaystävän kanssa erillään, mutta viikonloppuisin siivoan myös hänen asuntonsa :D Tiskaus on kyllä sellanen mitä en siedä, tiskikone on mulle ihan ehdoton. Muuten nautin siivoamisesta, se on ihanan rentouttavaa puuhaa. Ei tarvi ajatella mitään ja näkee heti työnsä tuloksen :)

 39. Tiina kirjoitti:

  Pölyjen pyyhkiminen! Se on ihan täyttä p*sk**. :D

 40. maikki kirjoitti:

  Yksin kun asuu, ei hommia jaella, vaan itse ne joutuu kaikki tekemään :D
  Tykkään pestä pyykkiä, mutta niiden kaappiin laittaminen saattaa kestää montakin päivää.. Imuroin mielummin kuin luutuan.. Ja monta vuotta kun pesi astioita käsin, osaa todellakin arvotaa tiskikonetta :D

 41. SannaMi kirjoitti:

  Vihaan imuroimista! Se ääni ottaa hermoille! :D

 42. Standard goods kirjoitti:

  Ja pah..eipä tarvii riidellä..(ei jaksa ruikuttaa enää)- ite joutuu siivoon?

 43. Helena kirjoitti:

  Minä pääasiassa siivoan ja mies hoitaa pieniä arkisia askareita kun ehtii. Inhoan imuroimista. Pitkän päivän jälkeen tiskaaminen tuntuu usein ylivoimaiselta siksi tiskaan ennemmin vähän kerrallaan kuin valtavan läjän kuppeja kerralla :D

  Mukana arvonnassa!

 44. Jenezky kirjoitti:

  Siivoaminen itselleni on jonkin sortin meditointitapa se rauhoittaa ja saa hyvälle mielelle, se on yksi tavoistani rentoutua, kuulostaa hassulta eikös ;)
  Siivotessani pyrin aina suosimaan kotimaisia pesuaineita, dermosil kuulostaa oikein kokeilun arvoiseksi tuotteeksi.

 45. MarjaKoo kirjoitti:

  Kurjinta on saunan pesu ja kylppärihuolto. Parasta on se, kun saa kantaa pihalle kaiken mahdollisen ja sitten imuroida hartaana kaikki lattiat ja pyyhkäisyt vielä päälle.

 46. Hanne kirjoitti:

  Pidän pyykinpesusta ja imuroinnista, inhokkeja on tiskaus ja pölyjen pyyhintä.

 47. Jasmina kirjoitti:

  Teen työkseni siivousta, joten kotona ei jaksa olla aina niin tarkkana, mutta tarkka olen silti ;)

 48. Kiia kirjoitti:

  Inhoan imuroimista ja lattioiden pesua, mutta esim. kylppärin ja keittiön pintojen kanssa puunaan päivittäin, kun en siedä niissä yhtään pölyä tai ruoan roiskeita.

 49. Sanna P kirjoitti:

  Tykkään pyykinpesusta ja tavaroiden paikoilleen järjestämisestä, hyllyjen ja kaappien järjestelemisestä. Imurointia ja varsinkin paikkojen puhdistamista inhoan.

 50. Anki kirjoitti:

  Siivouksessa kamalinta on keittiön siivous ja astioiden pesu vaikka tiskikone löytyykin. Mukavinta taas on pyykin pesu mutta usein pestyt vaatteet ei mene kaappiin asti vaan ovat kuivaustelineessä niin kauan kunnes tulevat kiskottua kiireessä suoraan siitä päälle :) Meillä siivoon aina minä, mies ehkä kerran kuussa siivoaa keittiön ja laittaa astianpesukoneen päälle…Ennen meni aina koko vapaapäivä siivotessa, nyt olen opetellut siivoamaan koko ajan vähän joten vapaa päivät ei mene aina ihan aamusta iltaan siivotessa:) Meillä on koiria jotka tykkää nukkua sängyssä joten tässä taloudessa ei selviä pelkällä karvapartiolla vaan lakanoita saa olla vaihtamassa myös yhtenään kun ovat kuraisissa tassunjäljissä! Täällä myös sama ongelma kuin muilla kommentoijilla; liikaa tavaraa ja liian vähän tilaa! Tästä syystä onkin muutto edessä ensi viikolla joten tuotteet tulisivat tarpeeseen :)

 51. Tanja kirjoitti:

  Meillä on kiireinen yrittäjäperheen arki. Minä tuppaan jaella siivousohjeita, joita mies ja lapset sitten toteuttavat-jos toteuttavat. Käytännössä koen kulkevani rätti kädessä, kun kotona olen. Tai sitten siedän sekasotkua. Pyykkihuolto on minusta meditatiivista ja sen hoidan mielelläni. Imurointia inhoan. Jo imurin ääni ärsyttää. Pyrin olemasn poissa, kun meillä imuroidaan ja siedän suurpiirteistä jälkeä:)

 52. Jenni Koo. kirjoitti:

  Tykkään pyykkihommista ja ruuanlaitosta, vihaan imurointia. Siksi meillä onkin jaettu erityisesti nämä asiat suurella hartaudella niin että mies hoitaa imuroinnin, minä pyykkään ja kokkaan.

 53. Tuuli kirjoitti:

  Siivoaminen on kivaa kun iskee kunnon motivaatio. No aika harvoin se iskee.. Onhan puhdas ja siisti koti miellyttävä. Mutta enemmän tykkään että tavarat on järjestyksessä ja siistin näköistä, vaikka olisi vähän pölyä lattioilla.

 54. anna s. kirjoitti:

  Eniten tykkään laatikoiden siivoamisesta, joskus saattaa löytyä jotain jonka olemassaolon oli unohtanut kokonaan. Inhoan luutuamista, sillä jostain syystä selkäni tulee siinä aina samallailla kipeäksi, kuin raskaana ollessani.

 55. Pauliina.K kirjoitti:

  Ikkunoiden pesu on inhokkihomma ehdottomasti, pölyjen pyyhkiminen kovanaama kakkosena :D Imurointi on lempparihommaa sekä sisustuksen vaihto sun muut pienemmät hommat!

 56. Marisa kirjoitti:

  Parasta on nurkkien imurointi eteisessä, kun hiekanmurut oikein ropisee letkussa!

 57. Teija kirjoitti:

  Meillä yleensä minä hoidan siivouksen. Inhoan ikkunan pesua ja sen hoitaa mies.

 58. Heidi kirjoitti:

  Parasta on siivoamisessa se loppu tulos että on siistiä, en tykkää erityisesti mistään siivoushommasta ja vihaan eniten vessojen pesua hyi yök :D Meillä kotona minä silti hoidan kaikki hommat, mies tekee minkä saan käskettyä… :D Noilla living tuotteilla ois kyllä ihana siivota <3

 59. Petri kirjoitti:

  Teen kaikkea vaimon kanssa pienten lasten hoidon lomassa, riippuu mitä töitä on ja ainahan on imurointia ja tiskiä sekä tahmaisia pintoja. Emme ole siivoushulluja kuitenkaan vaan siivotaan heti pois isommat ja joskus pidetään kunnon siivouspäivä. Suihkeet ovat näppäriä käyttää. Pidän imuroinnista eniten.

 60. Ulla kirjoitti:

  Lempparikotihommani on tiskaus..how freak is that :D lapsuudenkodissani ei ollut tiskikonetta, joten käsin tiskasimme astiat siellä enkä ole sitä omillenikaan muuttaessa kaivannut. Moni, todella moni, on tätä oikeasti ihmetellyt, muttei asiassa minun mielestäni ole mitään kummallista enkä aiokaan konetta hankkia. Inhokkikotihommani taas on imurointi..sen voisin ihan kepiästi ulkoistaa!

 61. NannaS kirjoitti:

  Ikkunoiden pesusta en tykkää ollenkaan….

 62. Mini kirjoitti:

  Olen varmaan vähän outo, mutta rakastan siivousta! Lapsiperheessä saankin putsata ja puunata jatkuvasti ? Yksi inhokki kuitenkin löytyy ja se on vessojen siivous.

 63. Meri kirjoitti:

  Ikkunoiden pesu on inhokkihomma ja se kyllä tulee ulkoistettua muille :)

 64. Laura kirjoitti:

  Pidän keittiön siivoamisesta, mutta inhoan ikkunoiden pesua

 65. tiiu kirjoitti:

  Ehkä pölyjen pyyhkiminen on lempihommaa. SIitä tulee niin raikas ja puhdas tunnelma kotiin.

 66. Sirkkuli kirjoitti:

  Imurointi on kamalinta puuhaa. Lattioiden pesusta tykkään :)

 67. Ketoin kirjoitti:

  Kaikki kotityöt on saatanasta! ? Tarpeeks kauan kun tuijottaa täyttyvää tiski-allasta tai kirmailevia villakoiria, iskee hirvee raivo-angsti ja tulee jynssättyä monta tuntiakin putkeen. Joku silti sotkee kaiken taas entiselleen… Parasta kaikesta on päästä puhtaisiin lakanoihin nukkumaan, oih se fiilis!

 68. piitu kirjoitti:

  Ikkunapesu on inhokkini!

 69. Noora Katariina kirjoitti:

  Inhokkihomma on ehdottomasti imurointi, keittiön ja kylppärin siivouksesta tykkään.

 70. hilkka kirjoitti:

  Tykkään tehdä yleisiivousta ja pitää kotini siistinä, mutta suursiivouksia inhoan.

 71. Sottapytyn vaimoke kirjoitti:

  Meillä miehellä on kerran viikossa siivouspäivä, jolloin hän imuroi, pesee vessan ja siivoilee keittiötä parhaansa mukaan (tasojen pyyhkiminen jää kyllä minulle, koska hän ei yksinkertaisesti huomaa murusia ja muuta likaa pöydillä ?). Minulla ei puolestaan siivouspäivää ole, sillä touhuilen kotona joka päivä, täyttelen ja tyhjentelen tiskikonetta ja siistin muutenkin kodin yleisilmettä sekä hoidan pyykinpesun. Tällä järjestelyllä koetaan jokseenkin tasapuoliseksi kodinhoito, ja mikä parasta, molemmat saa suurimmaksi osaksi elää haluamallaan tavalla: miehen ei tarvitse olla tiptop-siisti koko aikaa, ja minä vältän vihaamani siivouspäivät. Ja koti pysyy suhteellisen siistinä koko ajan.

 72. ansu88 kirjoitti:

  Inhoan ikkunanpesua! Yksinasuessa teen luonnollisesti kaikki kotityöt itse.

 73. Mira kirjoitti:

  Mun hommaa on tyhjentää astianpesukone, pestä pyykit, vaihtaa vuodevaatteet ja pyyhkeet. Astiat me laitetaan koneeseen heti käytön jälkeen. MIes hoitaa muun siivouksen. Itse inhoan eniten imurointia joka ei onneksi ole minun puuhaani. Astianpesukoneen haluan tyhjentää itse koska mies laittaa astiat minun mielestä väärin kaappiin : D

 74. Iita kirjoitti:

  Lattianpesua inhoan! Kotityöt jaetaan miehen kanssa :)

 75. Jes kirjoitti:

  Mä vihaan pölyjen pyyhintää… Se on niin tylsää ja masentavaa. :D
  Meillä onneks jaetaan kotityöt aina ja mies on oikeestaan innokkaampi siivoomaan ku minä (ihanaa) :D

 76. XoX kirjoitti:

  Itse tykkään siivota keittiön ja kylppärin. Pyykkääminenkin ja tiskitkin sujuu, mutta imurointi on ihan myrkkyä! Ja useimmiten päädyn senkin tekemään kun mies kammoaa siivoamista kokonaan..:D

 77. Vattu kirjoitti:

  Tykkään tiskaamisesta. Inhoan imuroimista ja pyykinpesua.

 78. Hansku kirjoitti:

  Meillä mies hoitaa saunan pesun, minä sitten kaiken muun siivoamisen… Ikkunoiden pesu on inhokkini ylitse muiden!

 79. sinii kirjoitti:

  Dermosilin tuotteet ovat ihania!
  Imuri on toisinaan pahin vihollinen. Välillä jää johto ties minne jumiin tai imuri itsessään on joko tiellä, liian hitaasti perässä tuleva tai osuu joka ikiseen asiaan mikä vastaan tulee. Muutamat pienet raivarit imurin kanssa on tullut koettua, vähän kun sitä riuhtaisee eteenpäin lopputuloksena imuri väärinpäin lattialla ja ärsytys sen kuin kasvaa.. :D

 80. Anna kirjoitti:

  jään myös helposti nysväämään pieniä juttuja, tai esim. siivoamaan laatikoiden sisältöjä kun näkyvämpi siivottava esim. imurointi jää tekemättä… :-)

 81. sarita kirjoitti:

  Inhoan kaikkea siivousta! Ainoastaan juhlia/juhlapäiviä varten on edes jotenkin mukava siivota.

 82. Minnea kirjoitti:

  Siivoaminen ylipäänsä ei ole lempipuuhaani, mutta inhoan ylikaiken kaappien järjestelyä. Mieheni taas on innokas kaappien järjestelijä :D Mukava arvonta, olen mukana!

  http://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *