Hae
Queen of Eve

Oletko lukenut blogeja tai katsonut tubea? Se kannattaa!

Kuva Teemu Lehto

Kauppakeskus Itis ja Vaikuttajaloungen lanseeraus

Olin tänään kutsuvieraana Kauppakeskus Itiksen uudessa vaikuttajaloungessa jonka yhteydessä toimii myös lauantaina 9.2.2019 lanseerattava tubelounge. Vaikuttajalounge on meille sosiaalisen median vaikuttajille suunnattu tila erilaisia tapahtumia ja yhteistöitä varten. Paikalla olikin paljon tuttuja, kollegoita ja ystäviä joita oli ihana tavata ystävänpäivää etukäteen fiilistellen ja hyviä ystävänpäivälahjavinkkejä poimien.

Bloggaamisesta, grammaamisesta ja yleensäkin somettamisesta puhuimme tietysti paljon, onhan se monille paikalla olleista ihan kokopäiväinen työ tai vähintään sivuduuni. Paikalla olleet vaikuttajat olivat 18-45 vuotiaita, joten meitäkin löytyy jokaisesta ikäluokasta (ja on niitä paaaljon vanhempiakin). Sosiaalinen media ei ole mikään pelkkä nuorison paikka vaan ihan kaikille ihmisille tärkeä paikka verkoistoitua, saada tietoa, viihtyä ja seurata erilaisia tapahtumia ja trendejä.

Mitä siitä tubettamisesta, vloggaamisesta ja bloggaamisesta pitää muka tietää?

Mun mielestä paljon! Se vaan on osa nykyaikaa ja maailma kehittyy koko ajan. Jos omaa kiinnostusta ei ole niin ainakin sellaisten ihmisten keillä on lapsia kannattaa tähän maailmaan hieman tutustua. On hyvä tietää mitä siellä sosiaalisessa mediassa tapahtuu milloinkin, ei vain siksi että itse pysyisi ajan hermolla vaan siksi että pysyy kärryillä lasten ja nuorten tekemisistä. He ovat sitä somekansaa ketkä ovat syntyneet nämä applikaatiot itseensä koodattuina.

Oma sosiaalisen median käyttöni painottuu voimakkaasti blogien, Instagramin, Facebookin ja Youtuben käyttämiseen. Nykyään myöskin lähes kaikki lapset käyttävät Youtubea ja seuraavat monenlaisia youtubekanavia päivittäin. Sisältöä Youtubesta löytyy laidasta laitaan ja sisällöntuottajat edustavat kaikkia kansalaisuuksia. Tubettajia on jokaisessa ikäluokassa ja sitä myöten myös katseltavaa riittää kaikille. Monet vanhemmat eivät tiedä mitä lapset Youtubessa tekevät ja katsovat, mutta ehdottomasti kannattaisi!

Youtube ei missään nimessä ole vain lasten ja nuorison paikka. Youtuben sisältö on tarkoitettu ihan kaiken ikäisille ihmisille vauvasta vaariin ja videoita löytyy ammattimaisesti toteutetuista opetusvideoista dokumentteihin ja hauskoihin pilavideoihin ja kotikutoisuuteen. Minä katsoin Youtubea kaksvitosena, nyt 39-vuotiaana ja äitinikin katsoo sitä 67-vuoden ikäisenä. Miksi siis sinä kuvittelet että se on vain nuorten juttu? Ehkä olisi olla hereillä siinä maailmassa missä esim. nykyajan 8-18 vuotiaat lapset ja nuoret elävät ja kenties saada itsekin hyvää viihdettä.

Kuva Teemu Lehto

Kuva Teemu Lehto

Kuva Teemu Lehto

Kuva Teemu Lehto

Kuva Teemu Lehto

Mä rakastan Youtubea

Nykyään maailma on täynnä erilaisia tubetähtiä ja kuka tahansa voi aloittaa tubettamisen. Ihan tavallisesta ihmisestä voi tulla omien videoidensa kautta isokin stara ja Youtubessa voi kerätä paljon seuraajia. Ei siis ihmekään että tubetähtien fanittamisen ohella todella monen haaveissa on tulla itsekin tubetähdeksi. Itse en ole koskaan tubettamista vakavista miettinyt, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Bloggaaminen on tällä hetkellä se mun pääpointti, mutta aina voi mieli muuttua.

Seuraajan roolissa mä olen kuitenkin aloittanut Youtuben käytön heti sen perustamisvuotena, 2005. Ensimmäiset viisi vuotta palvelu eli monessa muodossa ja kehittyi koko ajan (tehden sitä edelleen), mutta 2010 vuoden jälkeen nähtävissä ole selvä muutos. Ylipäätään sosiaalinen media alkoi valtaamaan kaikkia kanavia ja ensimmäiset harrastelijabloggaajat saivat tehtyä bloggaamisesta itselleen ammatin. Sitten tuli Youtube-videoiden teko eli vloggaaminen mukaan ja nykyään sosiaalinen media on pitkälle bloggaamista ja vloggaamista (Youtubessa tubettamista tai tubaamista), grammaamista Instagramissa ja esim. podcastien nauhoittamista. Tässä menossa sinunkin on pysyttävä mukana, erityisesti jos sinulla on lapsia.

Mun blogiura alkoi harrastebloggaamisella noin seitsemän vuotta sitten ja jo viimeiset vajaa kolme vuotta olen tehnyt tätä työkseni. Seikkailu sosiaalisen median maailmassa on vahva osa mun työtä ja tietysti blogia pitävänä olen hyvin perillä erilaisista ilmiöistä. Mä pidän sitä huonona merkkinä jos oman ikäiseni ihmiset eivät ole hereillä tässä maailmassa ja aina välillä joudunkin kohottelemaan kulmiani, kun jotkut lapsiakin omistavat 30-50v ikäiset vanhemmat ovat ihan ulalla. Siis mikä se tube oikein on? Onko se vaarallista? Saako sitä katsoa? Apua, lapseni haluaa tubettajaksi!

Tubelounge aukeaa ihan kohta!

Tubeloungeen on tervetulleita kaikki tubettamisesta kiinnostuneet (alle kouluikäisellä pitää olla äiti tai isä mukana). Lounge on paikka jossa voi katsoa supersuosittujen tubettajien videoita joita ei näe missään muualla ja tässä ympäristössä lapsien on helppo näyttää vanhemmilleen mitä se tubettaminen oikein on ja vanhemmat pääsevät hieman lähemmäksi tätä tubettamisen maailmaa. Lisäksi loungessa voi kokeilla tubettamista ihan itse! Tubeloungessa on aina paikalla aikuinen valvoja joten turvallisuus on taattu. Siellä pitää käyttäytyä eikä ketään saa kiusata tai syrjiä.

Tubelounge löytyy Kauppakeskus Itiksestä Itiksen Info-pisteen läheltä ykköskerroksessa, Halonen ja Zizzi -kauppojen väliseltä käytävältä ja on avoinna 9.2. alkaen lauantaisin klo 10-20. Lisäksi koko hiihtolomaviikon (16.-24.2.), kesällä 8.-16.6. sekä koko syyslomaviikon (12.-20.10.). Tilaan on vapaa pääsy.

Vanhemmat, hyödyntäkää tämä tilaisuus ja tutustukaa viimeistään nyt Tubettamisen maailmaan! Ps: Varokaa ettette jää koukkuun itsekin, siellä on paljon katseltavaa!

Seuraako mun lukijat Youtubea? Tai onko teillä lapsia jotka katsovat tubea tai jopa itse tubettavat?

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *