Hae
Queen of Eve

Ajattelin alkaa leipomaan

Nyt Eve alkaa leipomaan!

En tiedä onko tämä ihan tuhoon tuomittu idea, mutta yks kaks yllättäin sain päähäni ajatuksen siitä, että mun varmaan kannattaisi alkaa leipomaan. Tämä ajatusleikkini lähti ihan siitä liikkeelle, kun söin viikonloppuna todella hyvänmakuisen kierrekanelipullan. En ole erityisesti makeiden leivonnaisten ystävä, mutta toki niistä pidän jos joku tarjoaa. Mokkapalat on suurin intohimoni, niitä voisin kyllä vetää vaikka koko pellillisen (huhuu Minna, koska taas leivot niitä?).

Tämä ideani ryhtyä leipomaan koskee lähinnä suolaisia juttuja. Ajattelin, että voisin esim. viikonloppuina leipoa jotain piirasta jota voi sitten syödä lauantaina ja sunnuntaina. Suolaiset piiraat voisi olla ravintoarvoiltaan hieman parempia syötäviä kuin esimerkiksi sipsit ja muut naksut joiden syömistä mun on vaikea rajoittaa. Ajatellaan vaikka herkullista pekoni-parsakaalipiirakkaa tai perinteistä kinkkuquichea. Kyllähän ne nyt kaikkineen on järkevämpiä valintoja kuin megapussi juustonaksuja. Niiden kanssa voisi juoda vaikka lasin viiniäkin ja hienostella.

Leipominen tuo uuden näkökulman ruokaan

Mulle ruokailu on ihan liian kauan ollut sitä pikaista mikroruokailua ja yleensäkin kaiken syömistä nopeasti niiden valmiskääreistä ja pusseista. Jos ateriat päätyvät lautaselle asti syön ne lähes poikkeuksetta sohvalla. Mitä jos alkaisinkin panostamaan ruokahetkiini enemmän?

Näiden piiraiden leipominen ja muu ruoanlaitto voisi tuoda mulle myös mielekästä tekemistä ruoan parissa. Se ettei kaikki ole aina niin hätäistä ja kiireistä suoraan mikrosta kitusiin, vaan myös rauhallista ruoan valmistamista, sen valmistelua, kypsymisen odottelua ja sitten nauttimista, useassa eri osassa.

Tämä tulee olemaan mun uusi kokeilu yhtenä osana oman ruokasuhteen parantamista. Ensi viikonloppuna mä alan leipomaan ensimmäistä kertaa vuosiin! Reseptit laitan jakoon myös blogin puolella niin saatte myös ruokiin liittyviä postauksia ja todistusaineistoa tästä kokeestani. Ehkä myös pohdintaa siitä millaisia vaikutuksia sillä on syömiseni suhteen kun alan leipomaan vaikkapa muutaman kerran kuukaudessa!

Kuvat Unsplash

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *