Hae
Queen of Eve

Kateus vie kalatkin vedestä

Kateus vie kalatkin vedestä

”Vain suomalainen maksaa satasen siitä ettei naapuri saa viittäkymppiä”, on joskus hyvin paikkaansa pitävä sanonta. Mä en nyt halua mitenkään parjata suomalaisia tässä, vaan ajatellaan vaikka ihan yleisesti ihmisiä tuossa sanan suomalainen tilalla.

Katselin eilen Palasia arjestani -blogin Jonnan snapchattia jossa Jonna kertoi kannustaneensa ihmisiä tilaamaan hänen Youtube-kanavansa, kun 500 tilaajan kohdalla saisi jonkun kameran (tai voisi voittaa sellaisen, en ole ihan varma miten juttu meni). Joka tapauksessa, se pointti tässä oli se, että kerrottuaan jonkun tällaisen kivan asian, päinvastoin että Jonna olisi saanut seuraajia, lopetti viisi ihmistä samantien hänen seuraamisensa. Siis ettei vaan saa sitä kameraa, ihan älytöntä. Kysyn vaan että mitähän v*ttua?

Onko toisen onni sinulta pois?

Joidenkin ihmisten mielestä taitaa olla. Se on jonkinlainen ikävä kateus tai katkeruus ja jo lähtökohtaisesti negatiivinen asenne ettei ketään toista saa kannustaa menestymään eikä toisten puolesta osata olla onnellisia.

Onneksi suurin osa ihmisistä on kuitenkin hyväsydämisiä ja haluavat toisille pääasiassa vain hyvää, mutta aina mahtuu mukaan kitkerän oloisia tyyppejä jotka suorastaan nauttivat siitä että ähäkutti, etpäs onnistunut!

Mitä on hyvä kateus?

On ihan normaalia joskus tuntea kateutta jotain ihmistä tai asiaa kohtaan, ja kateuskin voi olla jonkinlainen voimavara silloin kun se ei myrkytä sun mieltä. Positiivinen asenne ja kateuden käyttäminen voimavarana on kuitenkin pitkälle asennekysymys ja taitolaji. Kun kadehtii toista, kannattaa itse miettiä mikä on se perimmäinen syy, ja kuinka siihen voi vaikuttaa.

Mäkin olen kadehtinut erilaisia juttuja, mutta otan ne sellaisina tsemppaavina juttuina joista saan voimaa, että hei, kyllä mäkin vielä joku päivä ja se kannustaa jaksamaan. On toki olemassa myös asioita mitä ei välttämättä kovalla yrittämiselläkään saa, mutta sellaisia on turha kadehtia. Siinä vain hukkaa omaa aikaansa mahdottomaan.

Maksatko sä satasen ettei joku toinen saa viittäkymppiä? Onko kateus sun pahe vai osaatko kääntää sen voimavaraksi?

Lue myös jutut Jos voittaisin lotossa antaisin eksilleni sekä Huono äiti, huono koiranomistaja, huono ihminen

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

2 kommenttia

  1. Anneli kirjoitti:

    Mä aina seuraan ja äänestän ja autan jos joku tarttee sellasta ja satun huomaamaan. Eihän se oo multa pois ? Oon kyllä huomannu et jos oon kateellinen joillekin jostain x-jutuista, niin koitan aina vältellä aihetta niiden seurassa. Mut se on varmaan seminormaalia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *