Hae
Queen of Eve

Q & A – Vastauksia kysymyksiinne

Vastauksia uteluihinne!

Blogihistoriani ensimmäinen Q & A on tämän postauksen aiheena, sillä annoin teille perjantaina mahdollisuuden esittää kysymyksiä Instagramin kautta. Viikonlopun aikana kokosin stoorini kautta saadut kysymykset yhteen ja luvassa onkin siis vastauksia niihin kaikkiin, yksikään ei jää julkaisematta.

Kysymyksiä tuli yllättävän paljon ja myös samoista aiheista. Selkeästi suosittuja kiinnostuksen aiheita oli, joten kokosin sitten yhteen ne enkä anna vastauksia viidellä eri tavalla lähes samoihin juttuihin. Tätä oli ihan hauska tehdä ja monet kysymykset yllätti. Kaikkea sitä halutaankaan tietää… Hah.

PERSOONA

Mitkä on sun heikoimmat lenkit? Entä vahvuudet?

Heikoimmat lenkit on ehdottomasti huono itsekuri ja ikävien asioiden/tehtävien välttely. Ne saavat mut esim. syömään liian paljon herkkuja, ahdistumaan aikatauluista ja venyttämään joidenkin haastavien juttujen (siivous, laskujen maksu, urheilu tms) hoitamista viime tippaan. Olen liian mukavuudenhaluinen ihminen joka ei mielellään poistu sieltä omalta mukavuusalueelta. Haluan että kaikki on aina kivaa ja helppoa vaikkei todellisuudessa niin voi olla. Joskus myös vahvana persoonana esitän joitain asioita liian jyrkästi ja ehdottoman oloisesti, mutta olen pystynyt hiomaan sitä paljon vuosien saatossa ja kehittynyt siinä.

Vahvuudet on hyvä mielikuvitus ja luovuus, innokkuus ja iloisuus asioita kohtaan, hauskuus ja huumorintaju. Erityisen hyvänä puolena itsessäni pidän myös kykyä tunnistaa omat tunteet ja tarpeet, avoimuutta ja suorapuheisuutta. Olen hyvä keskustelija ja mun kanssa voi puhua lähes mistä vaan. Olen myös aika huoleton tyyppi (joka on osa mun huonoa puolta kuten yltä saattoi huomata) jonka kanssa on rento olla. Saan yleensä ihmiset paremmalle tuulelle ja unohtamaan murheensa. Olen siis varsin rento ja joustava tyyppi.

Mikä oot horoskoopiltas? Uskotko niihin vai onko ne ihan höpölöpöä?

Oon syntynyt 18. elokuuta ja täten olen leijona. Synnyin pari viikkoa yliaikaisena, mutta silti olisin ollut leijona vaikka olisin syntynyt ajallaan. Mä en usko mihinkään Iltalehtien päivä- ja viikkoennusteisiin joita kirjoittelee jotkut eläkkeelle jääneet yleisurheilijat, mutta en voi kiistää etteikö luonnehoroskoopit osuisi. Mä en tiedä mihin se perustuu, mutta aika monen ihmisen luonteet osuu horoskooppimerkkiin, myös mun. Yleensä lähes kaikki arvaa mikä olen horoskoopilta jos yhtään horoskooppeja tietävät. Jännä.

Oon aikamoinen esiintyjä ja partavaloissa loistattelija toisinaan, mutta siis hyvin aurinkoinen ja voimakas tyyppi. Ihan aurinkoinen ja iloinen leijona!

Oletko aina pitänyt kauniista jutuista, esim. meikeistä?

Olen aina tykännyt vaatteista, meikeistä, koruista ja sisustamisesta. Lapsena pukeuduin rimpsumekkoihin ja helmiin, halusin leikkiä Barbeilla ja pukea niitä hienoihin vaatteisiin. Mulla oli myös erilaisia huulikiiltoja ym mitä laittelin jo pienenä. Sitten vanhempana tykkäsin kengistä ja etenkin laukuista yhteen aikaan, ja olen aina tykännyt sisustaa. Mulla oli jo nuorena kotoa muuttaessa ”hieno sisustus” verrattuna ikätovereihin. Panostin paljon kotiin eikä mulla ollut ikinä mitään sekalaista sisustusta tai jämähankintoja. Siihen aikaan ei ollut nettikirppiksiä ja Ikeoita, joten kaikki oli hankittava kalliilla sisustusliikkeistä ja huonekalukaupoista. Silti mä panostin. Se oli tärkeää!

Kosmetiikka on myös ollut tosi kiinnostavaa ihan iät ja ajat. Silloin kun ei omia meikkejä ollut niin meikkailin äidin meikeillä tai ainakin ihailin niitä rasioita. Joskus suorastaan keräilin meikkejä ja mulla oli kaikki mahdolliset Diorin viisikot! Selektiivinen kosmetiikka oli joskus mun suuri intohimo.

IHMISSUHTEET

Onko sulla paljon kavereita? Ketkä on sun lähimmät ystävät?

Mulla on kaikenlaisia kavereita, tuttavia ja ystäviä. Eri paikoista tutuiksi tulleita, elämässä jo lapsuudesta asti pysyneitä ja sitten sellaisia keiden kanssa ollaan enemmän tai vähemmän tekemisissä. Tällä hetkellä lähimmät ystävät keiden kanssa olen eniten tekemisissä ja keiden kanssa jaan eniten ajatuksiani ihan kaikesta (niin hyvistä kuin huonoista asioista) ovat kaksi Minnaa joista toinen on Tyttö Sinä Olet Vahva -blogin Minna ja toinen Minna.U, jo seitsemän vuoden ajan töiden kautta ystäviksi tulleet Ida ja Jaanika sekä Vaikuttajamedian perustamisen jälkeen ammattimaisesta kanssakäymisestä myös ystäväksi tullut JohanOnFitness -blogin Johanna.

Onko sulla hyvät välit sun eksiin? Janottaako kenenkään kohdalla vanha suola?

Välit kaikkiin eksiin on hyvät (?) = vähintään neutraalit. Ei mitään draamaa, tosin kaikkien kanssa ei tietystikään olla aktiivisesti yhteyksissä. Muutama eksä on pysynyt elämässä ja kirjoitellaan Facebookissa/Instagramissa/Whatsappissa kuulumisia jne. Heidän kanssa on myös kyläilty/nähty eron jälkeen.

Ei janota vanha suola. Ei varmaan kenenkään puolesta vaan ihan kaveritasolle on siirrytty. Siihen on syynsä miksi ero on tullut ja kyllä sitä on aina painavasta syystä erottu. Toki kun aikaa kuluu niin asiat ja ihmiset muuttuu. Yksi eksistäni on minulle poikkeuksellisen läheinen ja sillä tavoin varmasti ollut elämäni rakkaus, että mä ajattelen hänestä aina 100% pelkkää hyvää ja autamme toisiamme puolin ja toisin jos on jotain, ihan mitä vaan.

Mikä on ollut vaikein paikka elämässäsi? Entäpä hienoin hetki?

Vaikein paikka on varmasti ollut oman isän itsemurha kun olin vasta 16-vuotias. Sillä on ollut pitkäkantoiset vaikutukset mun elämään monella eri alueella. Isommat kuin olisi voinut arvatakaan. Myös mummon (äidinäidin) kuolema oli jostain syystä superrankka kokemus ja mummoa itkin kolme kuukautta kaikki illat. Läheisen menettäminen on mulle vaikeinta ja koen, että olen aika paljon joutunut kestämään juuri niiden läheisimpien poismenoa. Se korostuu kun on pieni perhe ja lähisuku.

Hienoimmat hetket on varmasti henkilökohtaisia saavutuksia ja käännekohtia elämässä. Helsinkiin muuttaminen, Ingridin ja Silvian saaminen, kokoaikaisten päivätöiden lopettaminen, Vaikuttajamedian perustaminen ym ovat olleet hienoja hetkiä. Parhaimmat hetket mun elämässä liittyy aika vahvasti läheisiin ja esim. koiriin, eikä mitkään muut saavutukset ole samanlaisia. Niitä ”hetkiä” on siis hankala luetella koska ne on joka päiväisiä hetkiä ja tunteita. Ei vain yksittäisiä kertaluontoisia tapahtumia elämässä.

BLOGI / TYÖ

Mikä oli lapsena sun haaveammatti? Pystyitkö koskaan kuvittelemaan että tekisit nyt työtä blogin ja sosiaalisen median parissa?

Ruumiinavaajaksi halusin silloin kun olin ihan lapsi, myöhemmin taisi olla näyttelijä tai jokin stara joka esiintyy ja on esillä. Mitään ihan selkeää ammattihaavetta mulla ei ole oikeastaan ollut. Opinto-ohjaaja suositteli media-assistentin koulutusta, mutta en silloin nuorena hakenut kun sitä oli tarjolla vain Helsingissä enkä vielä silloin ollut halukas muuttamaan. Mainostoimistotöitä silloin ajattelin, mistään SoMesta ei ollut tietoakaan kun internet oli vasta yleistynyt silloin, haha.

Kun aloin bloggaamaan en ajatellut että siitä tulisi mulle työ, ajattelin ennemmin että saan jonnekin lehteen jonkun kolumnin tms jota alan kirjoittelemaan. Jotain mielipidejuttuja. Heh. Mä oon kai aina halunnut saada ääneni kuultua ja olla esillä.

Mistä sait idean aloittaa bloggaamisen? Mikä alussa inspiroi aloittamaan blogin?

En saanut ideaa itse vaan muut ihmiset ehdotti, että mun ehdottomasti kannattaisi perustaa blogi kun ihmisiä kiinnosti lukea mun juttuja netissä. Alunperin kirjoitin siis treenipäiväkirjaa jonka oheen raapustelin kaikkea muutakin, ja se kaikki muu juuri ihmisiä kiinnosti. Siitä se ajatus sitten lähti.

Onko portaalin parissa työskentely ollut sellaista kuin odotit?

Kyllä ja ei. Yhtä mielenkiintoista ja kivaa, mutta huomattavasti työläämpää ja haastavampaa. Toki meillä oli kunnianhimoiset tavoitteet heti eikä ajatus ollutkaan perustaa pelkkää blogiportaalia, joten vaikuttajamarkkinointi yleisesti on hyvin aikaa vievää hommaa. Halutaan kehittyä koko ajan joten kyllä tähän saa tungettua kaiken ajan mitä vaan on. Ehdottomasti kuitenkin yksi parhaimpia päätöksiä mun elämässä!

MATKUSTUS

Et ole tänä vuonna käynyt ulkomailla vaikka matkustat paljon, johtuuko se ilmastonmuutoksesta?

En yritä jeesustella nyt mitään ilmastonmuutosjuttuja. Mulla ei vaan ole nyt aikaa ja mielenkiintoa mihinkään pidempään reissuun. Varmaankin joku pieni retki on mahdollista tehdä esim. Viroon, mutta en tämän vuoden puolella ajatellut lentää minnekään. Mä oon matkustellut suhteellisen paljon joten ihan hyvin voin pitää välillä välivuoden.

Missä maissa oot käynyt?

Ruotsi, Neuvostoliitto (kyllä silloin kun se vielä oli Neukkula), Viro, Venäjä, Saksa, Englanti, Tsekki, Unkari, Ranska, Italia, Espanja (ja useat sen saaret Kanarian Saaret + Mallorca + Ibiza jne), Kreikka ja Rodos, Turkki, Kypros, Yhdysvallat. Nämä nyt muistan näin nopeasti…

Jos voisit matkustaa mihin vaan niin minne menisit ja miksi?

Enkös mä voi matkustaa mihin vaan? Melkeinpä! Nehän on vaan järjestelykysymyksiä. Paitsi avaruuteen en saa matkaa järjestettyä kyllä mitenkään, haha. Mulla on paljon kohteita jotka vielä kiinnostaa ja haluan mennä. Haluaisin esim. mennä useamman viikon lomalle Italiaan koirat mukana, niin että olisi parisuhteessa ja vuokraisi auton jota mies ajaa. Käydä jossain viinitilalla Toscanassa ja siitä sitten alemmas kohti Amalfin rannikkoa. Olisi ihanaa! Oon haaveillut myös siitä, että joku kerta lähden Tansaniaan kun Minna siellä varmasti tulee vielä usein elämänsä aikana käymään. Olisi hienoa mennä niin, että siellä on paikallisia tuttuja. Samalla myös Sansibarille ja safarille katsomaan leijonia. Oon aina halunnut jonnekin Afrikkaan.

LIFESTYLE

Jos sun pitäisi asua jossain muualla kuin Helsingissä niin missä asuisit?

Olen kyllä vahvasti sitä mieltä etten missään tapauksessa muuta pois Helsingistä. Tämä on ollut mun elämän suhteen yks parhaimpia päätöksiä ja elämä hankaloituisi paljon jo sillä, että muuttaisin kauemmas keskustasta. Vaikea kuvitella. Jos nyt ihan pakko olisi muuttaa pois Helsingistä niin just ja just voisin Espoon Westendissä asua. Sitten ois vaan pakko olla auto. Käytännön syistä olisi todennäköisesti kuitenkin järkevämpi asua Espoossa niin, että asuu metrin päässä metroasemasta ja pääsee nopeasti Stadiin. Westendistä kestäisi kauemmin…

Millainen ja missä olisi unelmiesi koti?

Jos lotossa voittaisin niin mun unelma olisi Helsingin keskustan alueelta joku 150-200 neliöinen asunto vanhasta arvorakennuksesta. Mä ihailen syviä ikkunalautoja, pylväitä, korkeaa huonekorkeutta, kalanruotoparkettia, valoisuutta. Vanhoja ovia, komeroita, takkoja. Vaikka haluan asua keskustassa, en halua olla ”betoniviidakossa”, vaan lähellä pitää olla puisto. Eli nykyinen sijainti on aika ihanteellinen ja Etu-Töölö ja Töölönlahden ympäristö sekä Kansallismuseon seutu olisi hyvä paikka asua, tai esim. Bulevardi Ruttopuiston vuoksi. Myös Espa voisi olla kiva. Lähellä palveluja mutta niin, että koirien kanssa päästä heti ovesta ulos astuessaan puistoon. Omaa pihaa en halua. Parveke/kattoterassi olis kiva. Sporien on oltava lähellä jotta kulkeminen on vaivatonta. Vanhoissa helsinkiläisissä taloissa on tunnelmaa. Jos pitäisi asua jossain uudessa rakennuksessa niin sitten tykkään niistä rautatieaseman ja Töölönlahden välissä, Finlandiataloa vastapäätä sijaitsevista luksustaloista. Kiva ympäristö ja sieltä kävelee joka paikkaan nopeasti.

Katsotko kaupassa hintalappuja vai ostatko mitä haluat riippumatta hinnasta? Missä kotitalouden hankinnoissa et säästä vaan ostat kalliimpaa?

Vähän riippuu. Jos mä haluan jotain ja omat varat riittää niin ostan miettimättä hintaa, mutta mä myös yritän olla järkevä ja hyödynnän esim. lähikaupan -60% tarjousta laputetuista tuotteista ilta yhdeksän jälkeen. Sen avulla olen säästänyt monesti sievoisen summan kun olen löytänyt hyviä juttuja joita voi syödä vielä samana iltana/seuraavana päivänä tai pakastaa. Kerran ostin 10 pakettia vähärasvaista jauhelihaa parilla eurolla paketti, olin ihan taivaassa.

Ostokset mistä en koskaan säästä ja ota halvempaa on ainakin tuo mainitsemani jauheliha, syön vain alle 10% rasvaa sisältäviä ja mieluiten laadukasta rotukarjan naudanlihaa, tai paistijauhelihaa. Vessapaperissa olen myös tarkka, sen on oltava valkoista. Inhoan sellaista likaisen keltaista huonoa vessapaperia, yäk.

Helsingin TOP3 parhaat/sun suosikki ravintolat?

Täällä on ihan hirveesti hyviä ravintoloita, joten on vaikea sanoa vain kolmea. Mä tykkään syödä monenlaisissa paikoissa, joskus hyvin perusrafloissa ja joskus hieman paremmissa. Mä rakastan italialaista joten suositukseni on esim. seuraavat kolme.

Via Tribunali

Sofiankadulla Senaatintoria vastapäätä aito italialainen. Heille on kiviuunikin tuotu laivarahtina Napolista. Eli hyvin autenttista meininkiä. Ainoa ongelma on se, että tuolla voi olla hankaluuksia saada pöytää. On usein täynnä ja jonoa on. Mutta pizzaa rakastaville ihana paikka. Suosittelen pizzavalinnaksi Diavoloa tai Cacio E Pepeä.

Manala

Museokadulla Etu-Töölössä perinteinen eurooppalainen/skandinaavinen ravintola pirulliseen nälkään ja helvetilliseen janoon kuten itseänsä mainostavat. Suositus Manalan Burger tai heidän nimikkopizzansa Manala.

La Famiglia

Perusrafla, italialainen Stockmannin takana Keskuskadulla. Ei mitään ihmeellistä hienostelua ja heidän Pecorino sekä Saltimbocca kanat on todella hyviä. Yksinkertaista ja hyvää.

 

RUOKA

Jos saisit valita vain yhden ruoan jota tulisit syömään koko loppuelämäsi niin mikä se olisi?

Lasagne on mun lempiruoka, mutta olisi aika yksitoikkoista vetää sitä aina, joten valitsen monipuolisemman lempparin eli tortillat. Niitä voi täyttää monilla eri täytteillä ja olisi sitten reippaasti kasviksiakin. Ei kai tää vastaus ollut huijausta?

Mitkä on sun jääkaapin MUST jutut  mitä pitää aina olla?

Pepsi Max / Coke Zero / Light Cola, siis jokin colan makuinen light juoma. Ne on mun mielestä parasta juotavaa. Usein mulla on myös jääkaapissa jokin levite, esim. paprika-chili, kalkkunaleikettä tai kinkkua, juustoa ja kurkkua. Olen aika kurkkufani. Liiankin. Joskus ostan liikaa ja sitten kurkut vettyy ja menee pilalle.

Kuinka usein juot alkoholia ja mitkä on sun lempijuomat?

Juon tosi harvoin, mutta menojen mukaan. Otan lasin kuohuvaa tai viiniä jos jossain tarjotaan ja joskus menen viinille tai on juotu kotona viiniä ja syöty juustoja tms. Mutta juomalla juon tooooodella harvoin. En erityisemmin tykkää olla humalassa enkä juokse yökerhoissa tms. Lempijuomia on kuohuviinit, shampanja, valkoviini ja punaviini.

KOIRAT

Onko sulla aina ollut koiria? Mikä muu rotu olis sellanen mistä pidät? Entä mikä ihan nou-nou? Voisitko ottaa kolmannen koiran?

Mun eka koira oli rottweiler,  isokokoinen ja vahvatahtoinen narttu, Emma nimeltään. Aika mun näkönen ja luonteinen, haha. Eli 10-vuotiaaksi. Sen jälkeen olin pitkään ilman koiraa. Sitten ihastuin chihuahuaan rotuna. Rottweiler alunperin miellytti luonteen puolesta ja ulkoisestikin hyvin paljon, chihuahuat on mulla väritykseltäänkin hieman rottweilermaisia. Ja luonteeltaan ne luulee olevansa rottweilereita. Ison koiran ego, että ei tässä paljoa asiat muuttuneet kuin ulkoisesti…

Muut rodut jotka miellyttää on amstaffi, staffi ja amerikanpitbullterrier. Erään eksän kanssa pitbull-ostoksia tehtiinkin Jenkeistä saakka. Cane corso ja dogo argentino on myös ihania. Ja tietty myös monet isot mastiffit on lutusia (ja no siis kaikki koirat). Mä rakastan joko todella isoja ja näyttäviä koiria tai sitten ihan pikkuriikkisiä pirpanoita, hieman erikoisempia ehkä? Mutta en tässä elämäntilanteessa ottaisi isoa koiraa, mulla ei ole rahkeita sellaisen pitämiseen ja aktiiviseen liikuntaharrastukseen ison koiran kanssa. Nou-nou rotuja on oikeastaan vain sellaiset joiden turkki vaatii paljon hoitoa, eli mahdollisimman helppohoitoiset on mun juttu. Ja voisin ottaa enemmänkin juuri chihuja, mutta oon luvannut itselleni, että kolmannen saa ottaa vasta jos olen vakavassa parisuhteessa ja sen on oltava yhteinen hankinta miehen kanssa. Joku roti oltava tässä hommassa.

RANDOM

TOP 3 parasta ja soitetuinta biisiä sun Spotifyssä just nyt?

Rihanna – Bitch Better Have My Money

Rita Ora – Let You Love Me

Halsey – Without Me

Jos ei ole tuttuja biisejä (no eka on väkisinkin) niin kuunnelkaa, sikahyvät! Soi repeatilla melkeen just nyt.

Käytkö vielä salilla? Muistan kun olit HCBB :D

Mäkin muistan! Oi niitä aikoja! Tällä hetkellä en treenaa mitään voimailulajeja. Mun urheilut on ihan koirien kanssa ulkoilemisessa ja siinä se. En tiedä innostuisiko sitä taas joskus? Lihaskuntoharjoittelu olisi ihan hyväksi mulle. Tämä on vaan ollut ihan viimeisimpiä asioita mun elämässä mikä on kiinnostanut viimeiseen pariin vuoteen kun olen halunnut irtautua täysin kaikenlaisesta fitness-hömpötyksestä. Mut ehkä joskus taas, muttei koskaan enää mitään HCBB4LIFE elämää.

Onko sulla naisihannetta tai idolia, tai jopa useampia?

Tess Holliday on mun mielestä tosi upea ja hyvä kehopositiivisuude puolestapuhuja. Ehkä häntä voisi sanoa jonkinlaiseksi esikuvaksi. Ihailen aika monia vahvoja naisia, monista eri syistä ja monipuolisilla motiiveilla. Muita suosikkeja on esim. Michelle Obama, Oprah Winfrey, Ellen DeGeneres, Melissa McCarthy, Rebel Wilson, Ashley Graham, Rihanna, Adele, Sia, Lady Gaga, Madonna ja Aira Samulin. Onhan niitä.

Mitä mieltä olet verkostomarkkinoinnista?

En ole lainkaan kiinnostunut, mutten vastusta. Kukin tehköön mitä haluaa, ei ole mun asia tuomita. Hienoa jos sillä elantonsa tienaa ja menestyy tai saa jotain lisätienestiä. Tiedän muutamia ketkä on menestyneet hyvin muutamassa eri verkostomarkkinointibisneksessä, mutta itse en koskaan alkaisi myymään mitään eikä mua myöskään kiinnosta käyttää mitään verkostomarkkinointituotteita. Ainoa mistä en pidä on tietynlainen valheellinen hurmos ja jopa lahkolaisuus johon monet sortuu. Liittynee siihin, että tällaiseen bisnekseen helposti mukaan menevät ovat sellaisia jotka uskovat herkästi muitakin juttuja ja ovat ns. ”vietävissä”. Usein voimakkaasti tunteilla elävät tyypit sortuvat myös erilaisiin huijauksiin. Mutta siis pääosin asenteeni on neutraali. Hienoa jos homma toimii.

Tässä sunnuntai-illan iloksia mun vastauksia kysymyksiinne. Toivottavasti oli kiva lukea. Pitkä postaus, huh!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

2 kommenttia

  1. Kotimetsänvierellä | Meiju kirjoitti:

    Mielenkiintoinen ja oppi uutta sinusta ?

    Ps. jos joskus vielä kiinnostaa obduktiopreparaattorin työ niin koulutus on vallan lyhyt käsittääkseni ;)

    • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

      Voin vannoa ettei kiinnosta :D Se haave unohtui sitten myöhemmin kun tajusin, etteivät avattavat ruumiit todellakaan ole aina puhtaita, siistejä ja tuoreita. En siis kestäisi pidempään vainajana ollutta ja jo hajoamistilassa olevaa ruumista. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *