Hae
Queen of Eve

Muiden tavat jotka ahdistavat

Onko teillä mitään sellaisia juttuja, että jotkut muiden tavat ahdistavat?

Mulla ainakin on ja voin sen ihan rehellisesti myöntää, mutta tiedostan myös sen ettei kaikkeen voi vaikuttaa eikä kaikki voi toimia mun haluamalla tavalla. Me ollaan kaikki erilaisia ja suurimmaksi osaksi mä arvostan sitä erilaisuutta, mutta aina joskus mua ihan pikkusen ärsyttää ja nyt ajattelin tunnustaa pari asiaa.

Mä en todellakaan ole itse millään tapaa parempi ihminen kuin joku muu ja mullakin on vaikka mitä ominaispiirteitä, käytöstapoja ja juttuja mitä teen joskus ihan huomaamattani (eikä niille kaikille voi mitään). Kannattaa siis suhtautua mun ”ahdistuksiin” ihan rennosti vaikka jokin osuisi itseensä. Eivät nämä mua 24/7 stressaa, mutta silloin kun ahdistavat niin sen kyllä tuntee luissa ja ytimissä. Siis omissani.

Tässä on esimerkkejä niistä asioista ja muiden ihmisten tavoista jotka joskus ahdistavat.

Herätyskellon ajastaminen outoihin kellonaikoihin. Ihan kauhea ajatus mutta tiedän joidenkin tekevän tätä. Kello soi vaikka 06.39? Apua. En kestä. Mielestäni se ei voi myöskään soida 06.38 vaikka se onkin parillinen luku, vaan hälytysten on osuttava aina tasan, 5, 10, 15, 20, 25, 30 jne.

Kaapin ovien ja laatikostojen jättäminen auki ja levälleen. En pysty toimimaan yhtään tällaisessa ympäristössä ja about kuolen jos joku on jättänyt keittiön kaappeja auki. Ei juurikaan tapahdu omassa kotona (tosin Minna joskus puuhailee niin että ovet ovet hetken aikaa avoinna jos sieltä jotain tarvitsee, mutta se on vielä normaalia). Itse suljen ovet koko ajan, en tiedä mikä siinä on mikä voi herättää sitä epämääräistä ahdistusta jos laatikot tai kaappien ovet on avoinna?

Ihmiset jotka eivät purista kypsiä finnejä. Tämä on mulla tosi paha ja voi olla vaikea pitää katsekontaktia jos jollain on hoitamaton, valmis kypsä finni puristettavaksi ja sille ei ole tehty mitään. Katse kiinnittyy siihen koko ajan ja tekisi mieli hyökätä puristamaan. Silloin kun finni on ihan valkopäinen tai vihreänkeltainen ja pullahtamaisillaan, se pitää puristaa. Toki puhtain käsin ja sitten desinfioida, mutta kuitenkin. Ei saa olla tikittävä aikapommi naamassa.

Voimakas murre ja kova/kimeä ääni naisilla. En tiedä mistä tämä tulee ja tää on jopa hieman noloa. Miksei mua ärsytä miesten murre? Tämä on vain naisilla. Jos ääni on todella kimeä ja puhutaan hirveän nopeasti ja epäselvästi ja kovaan ääneen kimitetään ja siihen päälle vielä jollain poikkeuksellisen voimakkaalla murteella, niin mun voi olla vaikea sietää sitä yhtälöä. Sellainen leppoisampi viäntäminen ja kiäntäminen sen sijaan ei ärsytä laisinkaan. Mulla on ehkä hieman misofoniaa johon tämä voi juontaa…

Liian nopeasti kävelevät ihmiset. En kestä rynnijöitä ja kiitäjiä. Mikä helvetin hoppu on koko ajan valmiissa maailmassa?

Korostan etten todellakaan halua loukata ketään näillä. Mullakin on itselläni vaikka ja mitä. Mä revin mun kynsinauhoja ja selitän asioita liian pitkästi. Toisinaan mun toinen leukanivel naksuu hemmetin ärsyttävästi syödessä ja kanssasyöjät joutuu kuuntelemaan sitä naksumista ja pauketta enkä itse voi tilannetta kontrolloida. Ihan yhtä viallisia tässä ollaan kaikki, eli ei siis hätää.

Onko kellään samoja ”ahdistuksen” aiheita kuin mulla?

Kannattaa muuten lukea myös mun aiemmat postaukset

En ole koskaan x 10
Mitä mä en x 5
Asiat jotka järkyttää mua
Ärsyttää x 5

 

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

16 kommenttia

 1. mariem kirjoitti:

  Ahahhah, parasta, nimittäin oon sun ”ahdistuksen aiheuttaja”. Jätän kaapin ovet aina auki, mutta ihan vahingossa/tiedostamatta. Hämmennyn usein keittiöön palatessani, miten kaikki kaapit voi olla auki!? (asun yksin). Itse en kestä yhtään hitaasti laahaavia kävelijöitä, kävely on tapa liikkua paikasta toiseen ja ärsyttää ne ihmiset, jotka on koko ajan tiellä :D Olen vielä hyvin lyhyt, usein kävelyvauhtiani ihmetellään.

  Ehkä ärsyttävä tapa on jonottajat, jotka liimautuu selkään kiinnii ja melkein työntää eteenpäin pitkässä jonossa. EIhän se jono jumal***a sen nopeampaa edessä liikuu vaikka kuinka hengittäisi niskaan :D

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ootko varma että sä ite jätät, jos sulla onkin kotitonttu? :D Joo, mä kulkisin sun perässä sulkien niitä ovia, eihän siinä muu auttais :D Mä sitten taas oon se ympärilleen ihmettelevä ja maisemia ihasteleva hitaasti tepsuttaja joka todennäköisesti hortoilee sun edessä :D

   Nuo selkään jonossa kiinni tulevat tyypit on kyllä ahdistavia. Vielä jos tuuppii niin AAAARGH ?#”¤%#

 2. Elina kirjoitti:

  On! Kaapit, finnit ja puhe.
  Joillakin ihmisillä on tapana puhua niin nopeasti, että sanoista ei tosiaan saa ollenkaan selvää ja joutuu monta kertaa pyytää toistamaan. Sitten se puhuja monesti ärsyyntyy siihen kuuntelijaan ja tuntuu niin kuin se pitäisi tyhmänä, kun toinen ei ymmärrä. Monesti sorrun ajattelemaan, että miksei ne korjaa omaa puhetyyliään niin olisi ymmärtäminen ja kommunikointi helpompaa, mutta eihän ne varmaan sille asialle mitään voi, kai.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Toi on muuten totta. Mua alkaa itseeni hävettää jos joudun monesti pyytämään jotain toistamaan. Ei mun kuulossa ole vikaa, eikä ymmärryksessä, mut joidenkin puheessa on. Ei saa mitään tolkkua siitä :D Ja tosiaan erinäiset puheviat ei häiritse, vaan juurikin sellainen oma häsellys ja vouhkaaminen jonka voisi saada hieman hillittyä pienellä keskittymisellä.

 3. Henna H kirjoitti:

  Mulla on noi kaikki samat mitä luettelit :D Ja siis valojen päälle jättäminen tai astioiden jättö pöydälle (varsinkin jos eivät ole edes nätisti kasassa vaan hujan hajan) kun tiskikoneessa on tilaa, ARGH!

 4. Palmroth kirjoitti:

  Siis ahdistaa niin paljon just jos keittiön kaapit jätetään auki. Tai jos likaisia astioita ei laiteta heti suoraan tiskialtaaseen tai tiskikoneeseen. Tai takkia ei laiteta naulakkoon. Taii selataan puhelinta samalla kun keskustelee..nojoo näitä ois vaikka kuinka paljo ;D

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mihin se takki laitetaan jos ei naulakkoon? Tuolille? Lattialle? Eiiiiiiii! :D Ja joo, jos toinen keskittyy koko ajan puhelimeen eikä itse keskusteluun niin menee herrrrrrmo!

 5. Nina kirjoitti:

  Mua sitten taas ahdistaa ne hitaasti löntystävät ihmiset joilla ei tunnu olevan koskaan mihinkään kiire :D En mä jaksa laahustaa missään kaupassa kun vaihtoehtona on kävellä reippaasti ja poistua kaupasta asap. Sit kun niitä hitaasti laahustavia on koko käytävän/tien leveydeltä ja ohi ei pääse millään, ARRRHG, pää räjähtää!! :D

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   No tossa mä oon samaa mieltä ettei saa olla tien tukkeena. Kaupassa käytävien valloittajat on pahimpia :D Vaikka mä haahuilen niin haahuilen niin etten ois muille häiriöksi :D

 6. Nanja kirjoitti:

  Mua ahdistaa ihan helvetisti kirjoitus- ja kielioppivirheet. Siksi en pysty lukemaan esimerkiksi jotain muuten hyvää ja hauskaa blogia jos se on kirjoitettu väärin…

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mulla oli ennen toi. Mä siedätin itseni lukemalla omasta mielestäni tarpeeksi hauskoja/mielenkiintoisia kirjoituksia jotka oli täynnä yhdyssanavirheitä ym kirjoitusvirheitä. Aikansa kun sitä teki niin ei enää lentänyt veri silmistä. Oon aika hyvä siinä nykyään. Huomaan ne, mutta ne ei aiheuta enää ahdistusta! :)

 7. Xo kirjoitti:

  Siis apua..mulla on kanssa sama juttu murteiden kanssa. Tai oikeastaan pahempi, sillä murteet (muut kuin pääkaupunkiseudun) kuulostaa kenen tahansa puhuma mun korvaan juntilta ja väärältä. En ikinä tätä tietenkään kenellekään ääneen sano! Ja samalla kimittävä tai muuten honottava ja ärsyttävä puheääni on kanssa triggeröivää :D itsehän olen juuri kuvailemasi kaapin ovet auki-jättäjä, silloin kun asuin kotona niin äiti huomautti tästä jatkuvasti. Ja nyt omassa kodissa huomauttaa puoliso ja silti mä en tajua pistää niitä kiinni!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Joo tota murrejuttua oli nolo edes myöntää, sitä tuntee itsensä jotenkin huonoksi ihmiseksi välillä et miten hitossa tommosesta voi ärsyyntyä? Mut niin vaan voi… Mutta onneks on aina toi että ei tässä kyllä kukaan ole mikään täydellinen, sinäkin kaapin ovia jättelet auki, prkl! *heristää sormea* :D

 8. linda manuella kirjoitti:

  Mua taas ahdistaa ihan SIKANA hitaasti kävelevät ihmiset, hahah :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *