Hae
Queen of Eve

Erilaisuus on rikkaus

Antaa kaikkien kukkien kukkia

Tuo on mielestäni hyvä sanonta, vaikka sen alkuperäinen merkitys onkin ollut jotain muuta. Nykyään sitä käytetään enimmäkseen silloin, kun tarkoituksena on hyväksyä erilaisuus ja antaa jokaisen olla oma itsensä.

Mä olen aina tykännyt erilaisista ihmisistä, ja erilaisuus on kiehtovaa. En tarkoita tällä sitä että pitäisi erityisesti pyrkiä johonkin erilaisuuteen, vaan sitä että jokainen meistä on omanlaisensa, ja hyvä niin. Toisissa ihmisissä eriskummallisuudet (hyvässä mielessä) näkyvät ja kuuluvat paremmin kuin toisissa ja minusta se on kiva asia.

Erilaisuus pelottaa

Monia ihmisiä erilaisuus kuitenkin pelottaa ja kaikkeen joka ei ole itselleen tuttua suhtaudutaan epäilevästi, jopa vihamielisesti. Vanhemmassa sukupolvessa se muutoksen ja erilaisuuden pelkääminen on voimakkaammin nähtävillä, mutta kyllä sitä erilaisuuden pelkäämistä löytyy silti jokaisesta ikäluokasta.

Siinä samalla kun joku yhdeksänkymppinen voi olla todella avoin erilaisille asioille, voi samalla joku nuori parikymppinen olla hyvinkin ennakkoluuloinen. Ikä ei aina kerro sitä miten erilaisuuteen suhtautuu.

Erilaisuus on arkea

Ajat on myös muuttuneet todella paljon suhteellisen lyhyessä ajassa siitä, miten erilaisuuteen noin yleisesti suhtaudutaan. Parikymmentä vuotta sitten (joka ei siis ole kovinkaan kauas taaksepäin), oli minun nuoruudessani tärkeä olla tietynlainen. Nuoriso oli jakautunut aika tarkasti muutamaan eri porukkaan, oli nörtit, urheilijat, tavikset, suositut ja kovikset. Muodissa oli tietyt asiat, varmaan kymmenen erilaista vaatepartta ja pari musiikkityyliä. Kaikki noudattivat tietynlaisia kirjoittamattomia sääntöjä, ja pukeutuivat suhteellisen samalla tavalla, oli suorastaan järkytys jos joku oli erilainen. Siis, jokin kummajainen.

Nyt elämä on erilaista. Muotityylejä on kymmeniä, varmaan satoja, ja nuoriso kulkee erilaisissa porukoissa. Musiikkityylejä on monenlaisia, ja erilaisuus ei ole mikään kummajaista tarkoittava asia, vaan ihmisillä on enemmän rohkeus olla sellaisia kuin haluavat. Nuoret ihmiset toteuttavat itseään, ja se on musta hieno asia.

Erilaisuus on rikkaus

Mä itse olen todella iloinen nykyajasta ja siitä kuinka jokainen saa olla oma itsensä ja toteuttaa omaa juttuaan. Ei ehkä täysin vapaasti, sillä tuomitsijoitahan löytyy aina, mutta ainakin huomattavasti vapaammin kuin joskus aikoinaan. Erilaisuuteen ja siihen omaan juttuun panostamiseen kannustetaan.

Netissä kuitenkin tulee aika ajoin vastaan ihmisiä keiden mielestä erilaisuus ei ole rikkaus ja ketkä suhtautuvat kaikkeen uuteen ja muutokseen negatiivisesti. Kaikki mikä ei ole heidän maun mukaistaan on väärin ja outoa. Niin ei saisi ajatella, eikä sellainen saisi olla.

Fakta kuitenkin on, että hyväksyi ne asiat tai ei niin muutos on varma ja usein se muutos on ihan hyvästä vaikka niihin vanhoihin kaavoihin olisi niin kiva takertua.

Kaikki kukat saa kukkia

Espoon Loftissa Garden Livingissä ne kukkikin, kun pari viikkoa sitten käytiin äitini kanssa siellä ihailemassa. Musta on kiva että mun äiti 65-vuotiaana tajuaa aika hyvin erilaisuuden päälle ja on aina hyväksynyt mut juuri sellaisena kuin olen. Joskus toki vanhempi ikä näkyy joissain ajatuksissa ja asenteissa, mutta kyllä mä olen aika ylpeä siitä että äitini on suhteellisen avarakatseinen ja ymmärtäväinen ihminen ja on saanut kasvatettua musta samanlaisen.

Lue myös Kateus vie kalatkin vedestä

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

2 kommenttia

  1. MariA kirjoitti:

    Omat vanhempani olivat melko kapeakatseista väkeä, eivät suostuneet ymmärtämään erilaisuutta tai ihmisten erikoisuutta kovin hyvin, vaikka eivät päin naamaa mitenkään reagoineetkaan.

    Omaa nykyistä omalaatuisuuden- ja omituisuudenymmärtämystäni olen saanut avarrettua kymmenen vuoden aspatyökokemuksella sekä erilaisia tubettajia seuraamalla. Tiedä silti sitten voiko empatiaa oikeasti oppia näin kuin itse olen tehnyt vai onko se kuitenkin aina itsestä kiinni miten maailman näkee? Mutta ei YouTube ihan turha juttu ole. Varsinkin vanhemmalle laput silmillä elävälle väestölle olisi hyvä juttu näyttää millaisia kaikkia hiihtäjiä sitä täältä pallolta löytyykään ?

    • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

      Mun vanhemmat kun muutti Helsinkiin niin se on varmasti vaikuttanut asiaan. Äiti on ihan onnessaan kuinka ihmeellisiä ilmestyksiä tulee päivittäin vastaan. Luuli että täällä pitää olla hienona isolla kirkolla, mutta sitten tajusi että tosiaan kaikenlaisia hiihtäjiä sitä täällä liikkuu :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *