Hae
Queen of Eve

Voisinpa palkata oman kokin

Haluaisin palkata oman kokin

Siis sellaisen henkilön, joka valmistaisi tai vähintäänkin esivalmistelisi mulle kaikki päivän ruoat. Aamupalalle olisi pilkottu kasapäin erilaisia hedelmiä. Tuoretta ananasta, mangoa, hunajamelonia. Jääkaapissa odottaisi muovikelmujen alla kupeissa karhunvatukoita, pensasmustikoita ja mansikkaa. Puolitettuja viinirypäleitä ja siististi lohkottuja kiivejä. Olisi appelsiinia niin hyvin kuorittuna, että pelkät hedelmälihat olisi jäljellä. Ei yhtään sitä inhottavaa valkoista eikä suojaa lohkoissa.

Olisi muutama tuore sämpylä, keitettyjä kananmunia, salaattia, leikkeleitä ja juustoja. Tomaattia ja kurkkua. Ehkä munakokkelia, joskus pekonia ja pieniä nakkeja.

Mä oikeasti tarvisin oman kokin

Kun kirjoitin jutun Kauniisti katettua ei viitsi ahmia niin olin jo puolimatkassa. Itseäni lainatakseni: ”Olen huomannut, että mikäli panostan ruoanlaittoon ja myös sen esillepanoon, on todennäköisempää, että nautiskelen ruoan normaalisti enkä ylensyö. Syön rauhallisemmin, pureskelen ruokani kunnolla, n.en kiirehdi vaan keskityn itse tapahtumaan, makuihin ja tuoksuihin ihan erilailla. Tämä onkin aika mieletön oivallus josta mun kannattaa napata kiinni, sillä kukapa ei haluaisi herkullista ruokaa ja kauniita annoksia?”

Ongelma onkin vain siinä, ettei jaksa. Ei viitsi vaivautua. On niin paljon nopeampaa (ja halvempaa) ostaa vain jotain eineksiä ja valmista ja syödä se sellaisenaan ilman sen kummempia kattauksia. Eikä sitä nälkäisenä edes ehdi. Sitä ajattelee vain että koska pääsee syömään.

Jos mä voitan lotossa niin mä todellakin palkkaan kokin

Sen kokin tehtävä on käydä kaupassa ja suunnitella mulle ravintoterapeutin tai jonkun muun ammattilaisen koostamista viittellisistä kalorimääristä ja pr/hh/r jaottelusta maukkaita ja hyviä aterioita. Erilaisia, runsaita ja ihania. Vaihtelevia makuja ja tekstuureja jotka vaihtuvat päivästä toiseen ja ovat silmänruokaa ja sielunruokaa sen lisäksi että ne toimivat polttoaineena elimistölle.

Mulle terveyden kannalta parasta olisi lomailla jatkuvasti all inclusive hotellissa. Aina tällaisten reissujen aikana mulla säilyy ruokarytmi, ateriani ovat monipuolisia eikä tule ahmittua. Mutta niin, kun sitä lottovoittoa ei nyt ole tullut eikä sen varaan kannata kaikkea laittaa, niin mitähän sitä keksisi? Kokin palkkaaminen on pakko unohtaa vaikka ajatus viidestä valmiista kattauksesta vuorokaudessa on kutkuttava.

Miten te jaksatte panostaa ruoanlaittoon ja etenkin ruoan esillepanoon? 

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Yksi kommentti

  1. Kokkinen kirjoitti:

    Jos kuitenkin päätät palkata kokin, voin ilmoittautua!
    Mua auttaa syömään terveellisesti suunnittelu. Teen viikon ruokalistan etukäteen ja sen avulla suunnittelen myös kauppalistan. Vaikeampaa syödä herkkuja ja tehdä huonoja valintoja jos niitä ei kotona ole. Omalla kohdallani on kaksi kriittistä tekijää, A: pitää olla terveellisiä herkkuja B: ei nälkäisenä kauppaan.?
    Ps: jos semiterveelliset ruokalistat kiinnostaa niitä voi pölliä instastani noin.viikon.ruoat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *