Hae
Queen of Eve

Mä en enää ikinä

IMG_20170117_173746_resized_20170118_065903165

Mä en enää ikinä

Eilen illalla lenkillä ollessani mietiskelin hieman syntyjä syviä. Kuinka monta kertaa ootte aloittaneet lauseen tuolla väittämällä? Entä kuinka monta kertaa se on pitänyt paikkaansa ja olette todellakin pysyneet sanojenne takana? Todellakin tarkoittaneet niitä, harkinneet pitkään ja vakaasti ja tienneet mitä se vaatii, ettekä vain ole heittäneet noita sanoja ilmaan?

Mä veikkaan että aika moni on hokenut tuota mä en enää ikinä -mantraa monesti elämänsä aikana, kuka missäkin yhteydessä. Milloin sitä juhlinnan jälkeen dagen efteriä potiessaan on todennut ettei enää ikinä käytä alkoholia, tai uuden ihmissuhteen alkumetreillä joutuessaan kokemaan pettymyksen toteaa ettei enää ikinä ala parisuhteeseen eikä enää edes yritä mitään.

Esimerkkejä voisi olla varmaan kuinka paljon tahansa, mutta tuossa sanomassa on aika vahva merkitys ja silti sitä heitetään ilmoille kovin kevyesti. Joskus toki on hyväkin todeta että mä en enää ikinä, esim. silloin kun on tehnyt jotain typerää ja ajattelematonta, loukannut omalla käytöksellään toista ihmistä tms. toiminut väärin. Silloin on hyväkin ottaa se asenne ettei ole aikomustakaan toimia enää ikinä samoin.

IMG_20170117_174524_resized_20170118_065904620
Suutuspäissään sitä sanoo kaikenlaista

Itsestäni olen huomannut sen että kun tarpeeksi kiihdyn, saatan helposti heitellä ilmoille aika jyrkkiäkin asioita. En varsinaisesti puhu ohi suuni tai ole kellekään ilkeä ja mene henkilökohtaisuuksiin, mutta raivopäissään sitä on tullut reunat vastaan munkin ämpärillä ja olen saattanut sähistä ties mitä.

Usein ne jutut on olleet jonkinlaista tuomitsemista ja sitä että olen halunnut olla todella tiukka. Mä en enää ikinä… sitä, tätä ja tuota! – vaikken aina niin tarkottaisikaan, tai ainakaan seuraavana päivänä olisi samaa mieltä, hyvä jos viidentoista minuutin päästäkään.

IMG_20170117_174822_resized_20170118_065902467

Nollasta sataan sekunnissa

Mun yksi huono luonteenpiirteeni on ehkä se että saatan omistautua joillekin asioille ja kannoille todella vahvasti. Mulla on se oma näkemys ja voi olla että pidän siitä kynsin ja hampain kiinni, enkä helposti niele vastaan tulevia esteitä tai hidasteita. Mulle oikeudenmukaisuus on todella iso asia, ja helposti taistelen niiden asioiden edestä jotka koen tärkeiksi, myös toisten puolesta, ja otan sitten helposti itseeni koska elän joissain asioissa vahvasti tunteella.

Eilen pitkästä aikaa kiukustuin oikein kunnolla ja harvinaista kyllä, äidilleni. Me emme juuri koskaan riitele vaikka toki joistain asioista erimielisyyksiä voi ollakin, mutta nyt suutuin todella pahasti koska en vain voinut sietää äitini asennetta eräässä asiassa. Suutuspäissäni sitten lopetin puhelun hyvin yksipuolisesti, mutta parin minuutin kuluttua, pahimman pölyn laskeudutta otin kyllä heti yhteyttä ja pyysin anteeksi ja selitin syyn käytökselleni.

Vaikka tässäkin loppu hyvin, kaikki hyvin, niin pitäisi sitä aina välillä hieman mietiskellä myös tuota omaa käytöstä. Tietty niinhän se on että minkäs sitä luonteelleen voi, mutta kai sille sentis jotain voi. En aio sanoa etten enää ikinä kiihdy kohtuuttomasti, mutta voin luvata että yritän pysyä rauhallisena. Ihmisiä ja virheellisiä me kaikki ollaan, mutta siitä olen aina pitänyt kiinni ettei riidoissa mennä nukkumaan.

”Älä anna auringon laskea vihasi ylle” on viisas sanonta.

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.