Hae
Queen of Eve

Herkullinen ja rento pääsiäinen

Pääsiäinen on sujunut täällä leppoisissa merkeissä

Mulle pääsiäinen ei erityisesti tarkoita mitään ihmeellistä. Parit suklaamunat saatan syödä muta siinäpä se. Olen siis ottanut tämän pääsiäisen pikemminkin rennon oleskelun merkeissä. Olen jopa pitänyt hieman vapaata (siis niin etten koko ajan päivitä somea tai katso mitä siellä tapahtuu).

Pitkän perjantain dinnerin kävin nauttimassa kotimme lähistöllä sijaitsevassa finbistrossa nimeltään Töölön Sävel. Söin alkuruoaksi ihan mielettömän hyvät miniblinit joka sisälsi neljä minibliniä portobello-, savuporo-, skagen- ja kylmäsavulohitäytteellä. It was totally worth it! Mä rrrrrakastan blinejä! Pääruoaksi otin tarjoilijan suosituksesta rapean kanaburgerin joka sisälsi broilerin rintafileetä, punasipuli-jalapeno-aurajuustopaistosta, salaattia, tomaattia, aurajuustomajoneesia, talon coleslawta ja aiolia. Ihan mielettömän herkullinen, mutta mulla jäi melkein puolet syömättä kun blinit oli täyttäneet niin hyvin ja tuo hampurilainen oli aika jätti! Mutta mä oon sen koulukunnan ihmisiä, että ruokaa pitää olla ennemmin liikaa kuin liian vähän. Ei ole kiva lähteä nälkäisenä ravintolasta ja mennä mäkin kautta kotiin.

Pääsiäinen porukoilla

Kävin viettämässä pääsiäistä myös porukoilla (eli siis vanhempieni luona). En tiedä onko nuo ”porukat” muuten kuinka yleinen sana? Ymmärretäänkö sitä joka paikassa jos sanon, että mä oon menossa porukoille? Tajuaako kaikki että se tarkoittaa vanhempia?

No, nyt tajuatte ainakin. Porukoilla siis kävin nauttimassa kenties sitä hieman virallisempaa pääsiäisdinneriä ja ruokana oli lammasta ja valkosipuliperunoita kera hedelmäisen raikkaan salaatin. Valkosipuliperunoita vaan ihmeteltiin kaikki. Miten eivät olleet kovinkaan valkosipulisia vaikka vielä oli lisätty valkosipulia itse? Näin on käynyt ennenkin! Valmisvalkosipuliperunoissa ei ole kunnolla valkosipulia, outoa!

Lammas sen sijaan oli aivan hullun herkullista ja mehevää. Todella suun mukaista. Niin ja alkupalat! Saaristolaisleipää, creme fraichea, sipulia ja mätiä. Ah, mun lemppariherkkuja!

Pääsiäinen näkyi äitini koristeluissa

Vaikka mulle tämä pääsiäinen on aikalailla päivä muiden joukossa, niin olihan se kiva huomata kuinka äiti oli laittanut hieman pääsiäiskoristeita. Oli pöydän kattauksessakin huomioitu kaiken maailman kukot ja kanat narsisseineen päivineen.

Mä muistan kuinka lapsena se pääsiäinen oli superkiva juttu. Mummolassa oli paljon vanhanaikaisia pääsiäiskoristeita ja rairuohot ja niitä munia ja muita pääsiäisherkkuja. Ja kävin virpomassa. Oli kivaa olla pikku-noita ja saada hienot meikit ja pisamat. Huivi päässä sitten luudan ja korin kanssa kierrettiin kylillä ja silloin 80-luvulla se oli ihan normaalia. Lähes kaikki avasivat oven ja olivat iloisia, näin myös kerrostaloissa. Meitä oikein odotettiin ja herkkuja oli varattu hirmuisesti. Korit täynnä munia ja markkoja sitten mentiin aina kotiin onnellisina. Muistan aina, että mun paras saalis oli sellainen 20mk arvoinen kallis ja jättikokoinen violettiin paperiin kääritty Kyöpelivuoren noita -niminen pääsiäismuna. Ah niitä muistoja!

Toittavasti teillä on ollut kiva pääsiäinen!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *