Hae
Queen of Eve

Viikko lähes ravinnotta

Alettuani hoitamaan terveyteeni liittyviä ongelmia pari viikkoa sitten, muuttui aika moni asia kertaheitolla. Yksi niistä on mun ruokavalio. Nyt otan asian vakavasti ja ihan tosissani yritän tehdä niitä parempia valintoja ja olla herkuttelematta joka päivä. Omat sudenkuoppani ovat lähinnä suolaisten ja rasvaisten ruokien kanssa, joten taisteltavaa riittää. Tällä hetkellä mua vaivaa ruokahaluttomuus joka on samalla huono ja hyvä asia. Siihen on hankala suhtautua.

Kerroin aiemmassa blogipostauksessani ”Mä tarvin terapiaa” siitä, että oli varmaankin virhe keväällä lopettaa lääkitys ahdistuneisuushäiriöön/syömishäiriöön. Aloitin sen pari viikkoa sitten uudelleen, ja voi pojat mitkä sivuoireet näin alkuun sainkaan. En muistanutkaan että se on tällaista!

Viikko lähes ravinnotta

Ruokahalu katosi täysin, ei näläntunnetta, ei kurnivaa vatsaa, ei mielitekoja. Tietysti aika ihanteellisen kuuloista, mutta todellisuudessa ei kovinkaan mukavaa, sillä en meinannut viikkoon pystyä syömään mitään sen olotilan takia. Kaikki maistui suussa pahvilta ja pureskelu kesti ikuisuuden. Ruoka vain pyöri suussa ja oli todella vaikea nielaista oksentamatta.

Syömäni Optipar-lääkkeen sivuvaikutuksiin kuuluu siis ruokahaluttomuus, mutta se yleensä vähenee ajan kuluessa. Nyt olen syönyt lääkettä reilu puolitoista viikkoa ja pystyn jo nauttimaan joistain ruoista, mutta syömäni ruokamäärät ovat noin 1/5 normaalista. On jännä tunne ettei kuitenkaan tule nälkää eikä heikotusta vaikka päivät kuluu lähes ravinnotta. Outoa miten lääkkeet voikaan aiheuttaa tällaista.

Ajattelin jakaa teille millainen ruokavalio minulla oli ensimmäisen viikon aikana kun elin lähes ravinnotta, tässä olkaa hyvä!

Lauantai

Kotona tehty pitaleipä jonka sisällä kanaa ja salaattia x 2

Sunnuntai

Subwayn kalkkunapatonki

Maanantai

Kylässä tarjottu pieni pizzakolmio, haukku sydänmunkista

Tiistai

Juotava jugurtti

Keskiviikko

Juotava jugurtti x 2

Torstai

2dl valmista kanapastaa

Perjantai

2dl valmista kanapastaa ja juotava jugurtti

Lauantai

Kylässä kanafile, riisiä ja salaattia, 1/4 lihapasteija, n. 10kpl jotain maissinaksuja

Kuten huomata voi, pienellä harjoittelulla ei tarvinut olla ihan ravinnotta, mutta noin 100kcal oli joidenkin päivien saldo kun ei pystynyt enempää syömään. Nyt jotkut ruoat alkavat jo maistumaan eikä tarvi pyöritellä ruokaa lautasella ja jauhaa ikuisuuksia kananpaloja suussa. Joistain ruoista pystyn jo nauttimaan.

Huono asiahan tämä lähes ravinnotta eläminen sinänsä on, mutta en kuole siihen että syön minimaalisesti hetken. Nesteestä olen pitänyt huolen ja juonut reilusti ja konsultoinut myös lääkäriäni näistä sivuoireista. Ei kuulemma syytä huoleen ja tämä on ihan normaalia. Yksi hyöty tästä kuitenkin on: Pienoinen vierottuminen jokapäiväisestä herkkujen syömisestä on tapahtunut ihan automaattisesti, eikä minulla ole sellaisia himoja tunkea sisääni jatkuvasti jotain rasvaista ja suolaista epäterveellistä mättöä. Uskon, että nyt homma todellakin saadaan toimimaan!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *