Hae
Queen of Eve

Naiset lopettakaa se ulkonäön arvostelu!

*Sis. kaupallisia linkkejä

Ulkonäön arvostelu – asia jota vihaan

Eikä tuo viha ole edes liioiteltu sanavalinta. Mä oikeasti vihaan sitä tapaa että arvostellaan ja haukutaan muiden ulkonäköä. Miksi, kertokaa miksi sitä täytyy tehdä? Miksi jotkut huutelee jopa kadulla ventovieraille niiden ulkoisesta olemuksesta? Tää ei oo vaan ikinä mennyt mulla jakeluun.

En väitä ettenkö itse joskus saata kritisoida ihmisten ulkonäköä jos se liittyy vaikkapa epäsiisteyteen tai johonkin huonosti valittuun hiusmalliin tms, mutta mä teen sen ihan omassa päässäni tai korkeintaan puoliääneen ja jonkun ystäväni kanssa yksityisesti, ja mietin aina samalla positiivisia asioita että miten tilanteen voisi korjata tai parantaa. En todellakaan ala tuolla kadulla kommentoimaan, enkä myöskään kirjoittele netissä kommentteja ihmisten ulkonäöstä, ja sitä näkee paljon tehtävän ihan kaikissa ikäryhmissä. Siis mitä hemmettiä?!?

Kohta menee järki

Mä en enää viitsi lukea mitään Facebookissa jaettuja Miss Helsinki voittajan -kommentointeja tai jostain Jutta Gustafsbergin dieetissä onnistuneesta ihmisestä jaettuja muutoskuvia mihin ventovieraat käyvät kommentoimassa ”Hyi yäk näyttää mieheltä” kun joku on onnistunut saamaan tavoittelemansa urheilullisen lihaksikkaan vartalon entisen ylipainon sijaan.

En myöskään jaksa Anu Saagimia ja satoja ellei tuhansia muita ihmisiä ketkä kokevat toisten naisten ulkonäön negatiivisen arvostelun oikeudekseen. Mua suorastaan ällöttää ihmiset ketkä sokerikuorruttavat omat huonot käytöstapansa ja moukkamaisuutensa väittämällä sitä rehellisyydeksi ja suorapuheisuudeksi. Ei se ole sitä. Se on vain ilkeää ja koulukiusaajamaista. On ihan turha selittää että ”mä oon vaan rehellinen” tai alkaa vääntämään asiaa sellaiseksi etteikö muka saisi sanoa muuta kuin hyviä asioita. Kysyisin ennemmin että miksi pitää sanoa huonoja asioita? Miksi sinun on kerrottava jollekin hänen olevan ruma, lihava, jollain tapaa huono? Miten oletat ihmisen vastaavan? Pitäisikö kiittää tästä terävästä huomiosta vai mitä ihmettä?

Suomalaiset naiset on läskejä ja rumia

Tuota saa lukea joka paikasta internetin ihmeellisessä maailmassa. Naiset itsekin ikävä kyllä pitävät huolen siitä että ellei joku katkeroitunut naisvihaaja ole sitä toitottamassa kuinka muissa maissa ollaan niin kauniita ja hoikkia ja miten suomalaiset on laiskoja ja tylsiä tuulipukuisia tanttoja, jatkavat osa naisista tätä samaa laulua. Mikä pahinta, pahimmat naisten arvostelijat tuntuvat olevan itsekin naisia. Eikö meidän pitäisi juuri taistella niitä määriteltyjä ulkonäköstandardeja vastaan?

Löysät käsivarret on synti eikä allit saa näkyä

Myös Hanna Sumarin Tanssii Tähtien Kanssa -asustusta ja löysiä käsivarsia oli arvosteltu. Ai kauheaa. Ihan siellä käsivarressa on nahkaa ja rasvaa joka rentona hieman heilahtelee. Mitä sitten? Siis ihan oikeesti, MITÄ SITTEN? Miksei me vaan voida olla että jee, ihanaa, tuo tanssii ja on iloinen. Pitää etsiä jotain mistä kritisoida ja mitä kauhistella, mieluiten ulkonäöstä tottakai.

Koskaan et ole tarpeeksi hyvä

Mä voisin jankuttaa tästä kuinka kauan tahansa ja pitää varmaan tuntien palopuheita, koska tää aihe menee vaan mulla niin tunteisiin. Mä haluan että jokainen saisi tuntea itsensä riittäväksi ja hyväksi, eikä tarvisi miettiä omia selluliittejään, allejaan, ylikilojaan, arpiaan tai mitään muitakaan ylimääräisyyksiä tai vajavaisuuksiaan. Kauneus on muutenkin hyvin suhteellinen käsite joten kukaan ei ole mikään sanomaan onko joku ruma vai ei.

Elämässä pitää olla muutakin kuin ulkonäkö

Olen itse aina ihmetellyt näitä muiden ulkonäön haukkujia enkä tule koskaan heitä ymmärtämään. Kaikki ei tarvi olla omaan mieleen, mutta kaikkea ei myöskään tarvi ääneen sanoa. Väitän myöskin että elämä on ihan tosi paljon nautinnollisempaa kun lopettaa muiden vikojen ruotimisen ja keskittyy hyviin puoliin, ja haukkumisen sijaan kokeilee vaikka kannustamista, se on monelle yllättävän vaikeaa. Kannattaa myös muistaa ettei aina tarvi tuoda sitä omaa negatiivista mielipidettä julki ellei sitä ole erikseen pyydetty ja siitä ole jotain hyötyä. Mikäli siitä on vain haittaa, miksi tehdä niin?

Me voidaan itse vaikuttaa siihen mitä me hyväksytään ja miten me käyttäydytään, joten pidetään siitä kiinni ettei tehdä itsestämme ja tämän hetken nuorista tytöistä tulevaisuuden Anu Saagimeita.

Elloksella* 20% alennusta* tilauksesta – koskee myös huonekaluja, leluja ja merkkituotteita + säästät toimituskulut!*

Tarjousnumero: 355430 ja shoppailemaan pääset täältä*!

*Tarjousehdot:

Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja, mattoja, leluja ja huonekaluja. Alennus on voimassa 1.3.2017 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Säästät normaalipaketin toimituskulut (norm. 5,20). Tili- ja laskuasiakkaan toimitusmaksu ilman toimituskuluja 0,-/tilaus, käteisasiakkaan 2,90/tilaus.

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

8 kommenttia

 1. Johan kirjoitti:

  Miehiä ei taas ulkonäkö paljon kiinnosta vaan ”I Must Break You” https://www.youtube.com/watch?v=8lkhbD9vkfc ja lopuksi käy näin https://www.youtube.com/watch?v=s0XJYsbdWrE :D :D

 2. MariA kirjoitti:

  En myöskään koskaan ole ymmärtänyt että mitä hyvää toisten ihmisten ulkonäön ruotiminen mahtaa edistää. Toisten läskeistä vaivaa näkevät voivat kiillottaa sädekehäänsä ja vedota lihavuuden terveysvaikutuksiin ja koittaa näin piilottaa ilkeytensä, mutta mikä voi olla syy kun haukutaan toista ihmistä rumaksi? Tuollaiset ihmiset ovat omissa silmissäni itse kauniita tasan siihen asti kun avaavat suunsa, tämän kaiken päälle vielä idioottejakin.

  Tuosta Johanin kommentista tulee mieleen appiukkoni, jonka ulkonäkökommenteilta eivät säästy hänen omat lapsensakaan. Muiden tuttujen ulkonäöstä hän sentään paasaa miehekkäästi selän takana. Täytyykö sanoakaan että ukko itse on häthätää 160 cm pitkä ja vatsanympärys on luultavasti lähes yhtä leveä? Sääliä herättäisi ellei olisi yleensä niin hitokseen ärsyttävä… Kusipäisyys ei aina katso sukupuolta.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ylipainosta huomauttelun voi toki peitellä mukaystävällisiin tarkoituksiin, mutta muutoin ne hyi yäk rumilus -jutut onkin vaikeampi selittää. Itsekin tiedän useita tuollaisia appiukkosi kaltaisia ihmisiä jotka ovat vaan ihan perkeleen moukkia. Ei sitten mitään käytöstapoja. Semmoisia pitäis kyllä kouluttaa ja napauttaa takaisin. Ehkä sitten osaisivat olla hiljaa?

  • MariA kirjoitti:

   Tämä miniä on ainakin saanut olla ulkonäkönsä kanssa ihan rauhassa ;D Joko olen erittäin hyvä ellen täydellinen, tai sitten veikkaan ettei appi halua ottaa matsia mun kanssa, koska täältä kyllä pesee ja linkoaa ja hän on sen saanut jo kerran kokea :D Valitettavasti käytöstapoja en ole saanut suitsittua tähän oman elämänsä sketsihahmoon..

 3. Hertta kirjoitti:

  Tosi hyvä ja ajankohtainen kirjoitus :)Oon 100% samaa mieltä sun kanssa! Lisäksi pitäisi muistaa että yksikin ilkeä kommentti voi saada paljon vahinkoa aikaan… Itse esimerkiksi sairastuin syömishäiriöön uudelleen kun luokkalaiseni kommentoivat painoni nousua mukaystävälliseen sävyyn. Taustalla oli muitakin syitä mutta kyllä se kommentointikin vaikutti… Tämän takia pitäisi muistaa että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa kannattaa pysyä hiljaa!

 4. JK kirjoitti:

  Ei kans ymmärrä. Sitä paitsi suurin osa ihmisistä on ihan tavallisia ja niin saa ollakin. Jos lähdetään ns. ulkoisia vikoja hakemaan, niin taitaa aika harva olla täydellinen. Niin eikä kuulukaan olla. Toisaalta ollaan täydellisiä sellaisina kuin ollaan. Anu Saagimin ihan nätin ulkonäön pilaa käytös, joka tekee hänet rumaksi. Sama se on miehessä, että jos näen jonkun söpöliinin, mutta aukaisee suunsa ja tulee pelkkää paskaa niin ei enää kiinnosta sen jälkeen yhtään. Mä oon melko huono kestämään ilkeitä ihmisiä, joten en voisi sellaisen kanssa esim. asua ollenkaan vaikka olisi kuinka ’hot’.

  Lopuksi ei voi kuin sanoa, että ihmisen logiikka ontuu aina ja vaan. Aikuisten maailma on tällainen (kouluikäiset osaa jo lukea, lehtiä, lööppejä jne.) ja sitten ihmetellään miksi koulussa kiusataan jne. En edes tajua mitä ihmettelemistä siinä on, se on ja tulee jatkumaan niin kauan kuin anusaagimit ja nettianonyymit saa harjoittaa tyyliään vapaasti. Anukin ehkä suuttuu jos hänen lastaan kiusataan? Voi tietty olla ettei, eikö hän sanonut jossain että pitää olla kova nahka ja ymmärtää vitsejä ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *