Hae
Queen of Eve

Vihreänä kateudesta

”Sä oot vaan kateellinen”. Tota kommenttia on saanut lukea viimeiset 10 vuotta netissä jos uskaltaa julkisesti olla eriävää mieltä jostain yleisesti ihaillusta asiasta. Kateuskortti ensimmäisenä kehiin koska eihän mitenkään voi olla mahdollista ettet sä halua, ihaile ja arvosta samaa kuin mitä moni muu. Siis miten niin muka voi olla erilaisia ihanteita ja mielipiteitä? Ei pidä paikkaansa, se on kateutta!

Mä oon aina kummeksunut sitä kateuskortin käyttöä silloin kun kehtaa jotain asiaa julkisesti kritisoida. Se ettei ole samaa mieltä jostain yleisesti pätevästä ulkonäköihanteesta, automallista, elintavasta, siitä että joku on saalistanut tuhat seksikumppania tms on aina vain ja ainoastaan automaattisesti kateutta. Aidosti sellaista tilannetta ei mitenkään voi syntyä että joku voisi pitää Miss Suomi -kilpailijoita tavallisen näköisinä ja ihailla ihan oikeasti vaikka lyhyitä poikatyttöjä ja pitää heitä seksikkäinä. Eiiiii, se on kateutta! Et voi mitenkään sanoa ettet ihaile jotain autoa tai taloa jos se on kallis ja muka hieno, koska silloinhan sen on oltava, siis ihan kaikkien mielestä. Höpö höpö unelmillesi vanhasta kuplavolkkarista ja punaisesta tuvasta ja perunamaasta. Se on vaan kateutta mitä et kehtaa myöntää ja oikeasti himoitset sitä samaa mikä yleinen trendi on. Ja miten niin et muka halua harrastaa seksiä satojen ihmisten kanssa? Voi voi kateellista peräkammarilaista, olet vaan katkera kun sulla ei flaksi käy ja joudut olemaan yhden ihmisen kanssa parisuhteessa.

Muistan kun joskus vuosikausia sitten annoin netissä palautetta jostain vaaleisiin hiuksiin liittyvästä kuvasta, ja sain oikein hyökkäyksen niskaani. Hirveä kotka, oikea noita-akka! Minä katkera mustatukkainen, vain kateellinen kaikille blondeille koska blondeilla on aina hauskempaa ja miehet niitä rakastaa. Kysyn vaan: Miksi minä sitten värjään aidosti vaaleita hiuksiani mustiksi jos kerran se vaaleus on minusta niin hirveän kadehdittavaa? Niin, olisiko mitenkään mahdollista että joku olisi vain aidosti eri mieltä ja kaipaisi erilaisia asioita elämässään?

Jokainen varmasti kadehtii jotain ja mun mielestä on ihan tervettäkin toisinaan kadehtia sellaisella hyvällä tapaa, ja sen kyllä erottaa. Ei pahansuopaa ja kitkerää kateutta joka syö omaa energiaa, vaan sellaista kateutta jossa toivoo että olisipa itsekin saavuttanut jotain samanlaista tai olisipa elämä noin helppoa tai näyttäisipä yhtä upealta, mutta niin että se kateus kannustaa sitä tavoittelemaan ja toimii positiivisena motivaattorina.

Mä myönnän olevani kateellinen. En laihoille naisille, en reisien väliin jääville tyhjille koloille, en tietylle hiusvärille vaikka ne kuinka yleismaallisesti ihailtuja piirteitä olisivatkin. Sen sijaan olen kateellinen luonnostaan kuulaan ihon omaaville, tuuhea- ja pitkähiuksisille ja kurvikkaille, selluliitittomille naisille, sellaisella hyvällä tapaa. Olen kateellinen hulppeasta elämäntyylistä ja mahdollisuudesta tehdä töitä vapaasti missä ja milloin vaan, matkustelusta ja upeista asunnoista, mutta mä en tuhlaa siihen energiaa vaan pyrin siihen että ihailen vilpittömästi ja toivon voivani saavuttaa saman. Siinä on eroa.

Kadehdittavaa viikonlopun jatkoa! Pysytään kateellisina! :)

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

10 kommenttia

 1. Outi Karita kirjoitti:

  Kateellinen voi olla ilman ilkeyttä, itse ainakin tunnen ihailevaa kateutta, silloin annan kehuja kohteelle ja kohde saa mut haaveilemaan ja tavoittelemaan haaveitani jos mahdollista… :)
  Ja tosiaan kritiikki ei tarkoita automaattisesti kateutta, ilkeä haukkuminen tosin usein saattaa tarkoittaakin tai sitten se on muuten merkki huonosta olosta ja / tai epäkypsyydestä.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Oon samaa mieltä, toki joskus kateus saattaa aiheuttaa ainakin itselläni pienen piston kun ”ketuttaa” ettei itsellään ole samaa, mutta tunne menee kyllä nopeasti ohi ja kääntyy mulla aina positiiviseksi. Kateus on hirveän energiaa kuluttavaa jos antaa sen hallita negatiivisesti, kun kuitenkin muiden onnesta, ilosta ja eduista voi myös iloita ja sitäkin kautta saada itselleen takaisin.

 2. Jaanaba / liikuntapaivakirja.com kirjoitti:

  Mää oon kateellinen kaikille kellä on luonnonkäkkärä pehko päässä. Haluaisin kans. =) Se on ihailevaa kateutta.

 3. JK kirjoitti:

  Samaa joskus vähän miettinyt. Kun en osaa samaistua ollenkaan ajatukseen. En tiedä voiko olla käsitettä positiivinen kateus, koska jollain lailla kateus on negatiivinenkin sana. Itse lähinnä inspiroidun jostain toisen jutusta ja tosiaan jos riittävästi kiinnostaa, lähden tavoittelemaan sitä itse, ilman sitä kateutta että voi helvata tuolla on mutta mulla ei.

  Sitten mietin, että ehkä tuo kateuskortin heiluttelu johtuu siitä, että sen sanoja toimii itse näin tai on itse sellainen. Eli oletukset kaikista toisista lähtee siitä millainen itse on. Ja siinähän mennään todellakin metsään. En ymmärrä, miten joku voi ajatella, että maailman kaikki ihmiset ovat kuin minä itse. Ja onneksi eivät ole, jos olisimme toistemme kopioita, sehän vasta kamalaa olisi.

 4. Eritoten kirjoitti:

  Jotkut ihmiset ovat luonnostaan taipuvaisempia olemaan kateellisia kuin toiset. Yleensä mitä narsistisemmasta henkilöstä on kyse, sitä taipuvaisempi on myös olemaan kateellinen. On ihmisiä, jotka eivät edes tiedä, miltä voimakas kateus tuntuu.

 5. Haloo kirjoitti:

  Pointti kateuskortissa on varmaan se että miksi kenenkään pitäisi negatiivisesti kommentoida ketään vain sen takia että se ei edusta omaa ihannetta? Mitä hyötyä on kommentoida kuvaa vaaleahiuksisesta että en tykkää? Tai kuvaa autosta tai mistä vaan? Eihän sillä saavuta mitään, joillekin saattaa tulla vaan paha mieli kun joku toinen yrittää sanoa että oma ihanne on väärä (mikä on myös toki väärä, mutta ymmärrettävä reaktio).

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Negatiivinen kommentointi onkin asia erikseen, mutta esim. keskusteltaessa normaalisti jostain asiasta, oli se mikä tahansa ja siihen jos esitetään pääsääntöisesti ihailevia kommentteja ja joku toteaa ettei olekaan samaa mieltä, voi saada sen kateuskortin ihan syyttä suotta. Näille kateuskorttien heittelijöille on usein ihan käsittämätön ajatus että joku voisi aidosti olla eriävää mieltä heidän kanssaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *