Hae
Queen of Eve

Miten rentoudun viikonloppuna

*Sisältää mainoslinkkejä

Haluatko rentoutua viikonloppuna?

Mä haluan. Mulle viikonloput on usein sitä aikaa jolloin pistän itseni ikäänkuin lataukseen. Kerään voimia seuraavaan viikkoon ja teen mukavia asioita ilman kiireellisiä aikatauluja. Näin yrittäjänä työt eivät tietysti lopu viikonloppunakaan enkä sometyön ammattilaisena varsinaisesti ole koskaan täysin vapaalla, mutta viikonlopuista silti raivaan aina suurimmat työt pois. Pyrin siihen, että arkena aherran enemmän ja perjantai-iltapäivän tullessa vaihdan hieman vapaalle.

Mä toisinaan perjantai-iltaisin jo petaan viikonloppua rentouttavammaksi kuin millaista elämäni arkipäivisin on. Usein otan normaalia pidemmän suihkun, kuuman ja rentouttavan. Pesen jollain extra-ihanalla suihkusaippualla, hoidan hiuksiani ja annan niiden kuivua luonnollisesti ilman föönaamista. Saatan sytytellä muutaman tuoksukynttilän makuuhuoneessa tai istua olohuoneessa katsellen televisiosta jotain viihdeohjelmaa kynttilänvalossa. Sellaista rentouttavaa ja rauhallista oleskelua.

Lauantaisin mä saatan tehdä pari tuntia töitä, ihan hissun kissun rauhakseen. Usein se tapahtuu aamupäivän aikana. Ei stressiä. Iltapäivisin lähden aina tapani mukaan vanhemmille istumaan iltaa. Se on meidän perheen sellainen yhteinen hetki kun koirien kanssa vieraillaan ”mummolassa”. Se on tavallaan myös yksi osa mun rentoutumista. Mennä kylään rakkaideni luo, katsoa ja kommentoida yhdessä tv-ohjelmia, vaihtaa kuulumisia ja nauttia jonkun toisen kokkaamaa päivällistä tai illallista. Se on musta ihanaa.

Launtai-iltaisin kun palaan yhdeksän jälkeen kotiini, alkaa se mun oma aika. Se voi olla kasvonaamio kasvoillani elokuvan katsomista tai sitten vaikka juustoja ja viiniä parin ystävän seurassa meidän kotona. Mitä tahansa rentouttavaa ja kiireetöntä ohjelmaa.

Haluan rentoutua ja nollata viikon asioiden parissa joista nautin

Sunnuntaisin haluan nukkua pitkään. En laita herätyskelloa. Herään sitten, kun musta tuntuu siltä. Saatan lukea kirjoja jos pystyn olemaan poissa koneelta (vaatii harjoittelua), kuuntelen podcasteja tai äänikirjoja. Joskus kuuntelen rentoutusvideoita Youtubesta, mitä milloinkin fiiliksen mukaan.

Sunnuntaisin mun tapa rentoutua on usein myös ruoan tilaamista kotiin Woltista tai sitten ajan kanssa jonkun herkullisen lempiruokani kokkaamista. Saatan tehdä lasagnea tai spaghettia ja bolognesea. Tai tortilloja. Sellaista mun mielestä todella hyvää ruokaa.

Sunnuntaisin voin myös viettää kotona spa dayn. Jos jaksan niin hoidan jalkoja. Teen jalkakylvyn tai vähintäänkin raspaan jalat suihkussa. Yritän opetella myös käyttämään vartalovoiteita, sillä ihoni on alkanut kuivumaan iän myötä. Tämä on ihan uusi ongelma. Ihoni on etenkin jaloista ihan korppua. Sääret suorastaan hilseilevät ja niitä pitää uittaa rasvassa. Toisaalta se on mukavaa, huomaan oikein kuinka voiteet imeytyvät ihooni nanosekunnissa. Jollain tapaa sekin on tapa rentoutua, henkisesti tyydyttävä prosessi seurata kuivan ihon janoa ja rasvan imeytymistä ihoon. Hassua.

Paras tapa rentoutua on spa tai hieronta

Ihan ylivoimaisesti paras tapa rentoutua on käydä jossain spa-hoidossa tai esim. hieronnassa. Mä toisinaan otan tunnin tai jopa puolentoista hierontoja. Jos olisi mahdollista, kävisin hieronnassa ainakin kahdesti viikossa. Kokovartalohieronnassa, niska-hartiahieronnassa ja päähieronnassa. Haluaisin myös käydä kasvo-, käsi-, ja jalkahoidoissa. Lillua jossain maitomaisessa kylpyammeessa ja nauttia eteeristen öljyjen tuoksusta. Kellua poreissa. Mitä tahansa ihanaa jonka avulla voi rentoutua. Olla olematta koneella ja sosiaalisen median jatkuvasti tavoitettavana. Jossain ihan muussa maailmassa.

Mikä on teidän mielestä paras tapa rentoutua viikonloppuna vai onko rentoutuminen laisinkaan tärkeää teille? Meettekö elämässä eteenpäin kuin höyryjunat vai onko välillä tarve pysähtyä ja rentoutua? Kertokaa ihmeessä teidän parhaat vinkit rentoutumiseen!

Psst! BookBeatilla* on uusille rekisteröityjille kahden ensimmäisen viikon kokeilu maksutta. Sieltä voi siis ladata itselleen äänikirjoja tai normaalisti luettavia kirjoja oman kiinnostuksen mukaan. 

Psst! Offerillassa* on tällä hetkellä ihan mielettömiä rentouttavia tarjouksia. Mm. jopa kolmen tunnin kestoisia koko vartalon hemmottelupaketteja*, erilaisia hierontoja*, sekä kasvohoitoja* ja jalkahoitoja* Kannattaa käydä katsomassa parhaat tarjoukset.

Kuvat Unsplash

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.