Hae
Queen of Eve

”Avoimessa suhteessa”

Sinkkumarkkinoilla miestarjontaa tutkiessa olen jo usean kerran tuntenut innostuksen läikähtävän rinnassani. Wau, mies joka osaa kirjoittaa ja joka on nähnyt vaivaa kertoakseen itsestään jotain! Ihanaa, tässä profiilissahan on hyvä meininki päällä! Selaan kuvia hymy huulillani ja olen ihan varma, että tässä se nyt on. Aion antaa liken ja toivon matchia.

Innoissani luen kun kohta kohdalta miehen kuvaus loksahtelee paikoilleen. Hihkaisen! On hauskat profiilikuvat joissa näkyy pala hymyä, harrastuksia, elämää. Jotain josta saa kiinni ja monipuolisen kuvan. Teksti on järkevää, suorastaan fiksua. Mies joka puhuu ja pussaa. Harrastaa, tekee töitä, haluaa nähdä maailmaa ja matkustella. Ei omaa lapsia, rakastaa koiria. On keskustelutaitoinen ja tykkää kokata. Voiko tällaista kultakimpaletta ollakaan? Onko tämä edes totta? Ai niin ja sitten viimeisenä: avoimessa suhteessa. Niin se pommi tipahtaa ja matto vedetään jalkojen alta. Alku tuntuu nyt ihan huijaukselta. Turhaan ehdin innostua.

”Avoimessa suhteessa”

Siihen se siis töksähtää. Fiilis laskee kuin lehmän häntä. Innostukseni katoaa ja joudun painamaan ruksia. Svaippaan vasuriin tämän avoimessa suhteessa olevan miehen. Tämän ja ne kymmenen edellistä avoimen suhteen kannattajaa. Miksi kaikki vähänkään fiksuilta vaikuttavat miehet ovat jo varattuja? Tietysti hienoa, että meille muillekin on luvassa almuja, mutta itse en voisi olla se toinen nainen, en edes luvalla.

Itselleni yksiavioisuus ja uskollisuus on nykyään kunnia-asia

Ne ovat arvoja joita itse haluan vaalia ja jonkinlaisia tavaramerkkejäni joilla voin itseäni mainostaa. Lupaan uskoutua ja sitoutua, eikä toisen tarvitse pelätä uskottomuutta. Siksi mä ehkä pidänkin niin kovasti joutsenista. Sen lisäksi, että ne ovat kauniita isoja lintuja, ovat joutsenet yksiavioisia. Ne solmivat elinikäisen parisuhteen toistensa kanssa ja ovat yhdessä kuolemaan saakka. Romanttista.

Aika monet tuntuvat olevan nykypäivänä avoimessa suhteessa. En tiedä onko se muotia, mutta tietty siltä osin asia on kunnioitettavaa, että oikeasti ollaan avoimessa suhteessa ja pelisäännöt on tehty selviksi. Puolet parisuhteessa elävistähän on jossain vaiheessa uskottomia, muttei kuitenkaan voi missään tapauksessa toimia suoraselkäisesti ja luvalla. Yleensä se meneminen hyväksytään vain itselleen ja salassa. Se on kiellettyä toiselta.

Mä en kuitenkaan halua olla edes luvalla siinä avoimessa suhteessa. En tuomitse sitä kokeilematta koska todellakin: Minä olen joskus sitäkin kokeillut ja se on ollut aikanaan ihan ok valinta, mutta loppujen lopuksi olen todennut ettei sen tyyppinen elämäntyyli ole itselleni sopiva. En halua enää ikinä sellaista. Haluan uskollisuutta ja yksiavioisuutta. Sitä, että minä omistaudun täysin toiselle henkisellä ja fyysisellä tasolla ja toinen tekee samoin minulle.

En halua jakaa miehen aikataulua jonkun toisen naisen kanssa. En halua olla mikään vuoroviikkovaimo tai viikonloppuheila. Haluan vielä joskus asua miehen kanssa yhdessä, jakaa yhteisen kodin eikä siihen kuvioon minun kohdallani mahdu kolmatta. Ei mahtuisi vaikkei koskaan asuttaisi saman katon alla. Minun mielestäni parisuhde on kahden kauppa eikä siihen soppaan tarvita enempää kokkeja.

Tiedän, että ihmisillä on monenlaisia elämänkatsomuksia ja osa näistä ihan fiksun oloisista Tindermiehistä ehkä edustaakin sellaista vakaata miestyyppiä. Vaikkakin olisi avoimessa suhteessa voi silti olla uskollinen niille keiden kanssa tämä järjestely on sopiva. Ei siis tarvitse olla mikään kukasta kukkaan hyppivä pelimies. En minä niin oleta.

Silti aina toisinaan mietin, mistä se moniavioisuuden kaipuu tulee? Onko se loputonta kokeilunhalua? Kuuluuko se ihmistyypille joka ei pysty asettumaan ja vakiintumaan vain yhden kanssa ja kaipaa jatkuvaa vaihtelua? Onko se ominaista ihmisille ketkä etsivät ihastuksen tunteita tai eivät kestä arkea?

Mitä mieltä te olette? Onko ihminen moniavioinen vai yksiavioinen ja mihin te itse pyritte? Voisitteko te olla avoimessa suhteessa?

Tsekkaa myös postaus Sitoutumiskammo on tämän hetken trendi

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

13 kommenttia

 1. Aseksuaali kirjoitti:

  Avoin suhde on mielenkiintoinen aihe, jota aseksuaalisuuden vuoksi usein pohdin itsekin. En ole koskaan ollut avoimessa suhteessa, mutta en henkilökohtaisesti tiedä mitä ajatella siitä. Tavallaan pidän siitä, sillä koska en itse koe pystyväni tyydyttää miesehdokkaan haluja fyysisesti, saisi hän sen nautinnon jotakin kautta, enkä joutuisi kieltää häneltä hänen seksuaalisuuttaan. Toisaalta kuitenkin juuri sitoutuminen on minulle hyvin tärkeä asia, mihin avoin suhde ei ehkä kuitenkaan sovi.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Aseksuaalille voisi sopia pariksi parhaiten toinen aseksuaali, tosin eri asia on miten löytää ja sopiiko muuten yhteen. Aseksuaalejakin on varmaan monenlaisia, esim. joillekin läheisyys, halailu, suuteleminenkin voi olla tärkeää, mutta varsinaista seksiä ja yhdyntää ym eivät halua harrastaa. Halipusittelu riittää, tai sitten ei haluta ollenkaan.

   Toisaalta, aika monessa liitossa on noin yksipuolisesti ja sitten toinen hakee sen seuran muualta kun muuten homma toimii eikä halua erota. Kai nämä on järjestelykysymyksiä, mut mä hakisin ehkä seuraa netin kautta kertomalla kaiken etukäteen niin olisi parempi onnistumisprosentti.

 2. Hanna kirjoitti:

  En voisi elää avoimessa suhteessa ja arvostan sitoutumista. En osaa sanoa onko ihminen ”luontaisesti” yksiavioinen mutta itse ainakin kaipaan elämään ns taisteluparia, jonka kanssa kohdataan hyvät ja huonot päivät. Kokisin avoimen suhteen turvattomaksi ja olen myös sen verran mustasukkainen etten haluaisi edes kokeilla. En halua tuomita ihmisiä jotka näin elävät, mutta itse näen sen surullisena ja jopa vähän pelottavana suuntauksena ettei ihmisille ”riitä” yksi kumppani.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Toki myös moniavioisissa suhteissa elävät voivat olla vakavissaan ja sitoutua pysyvästi useampaan kumppaniin, mutta niitä järkeviä tapauksia keille oikeasti kaikille osapuolille homma sopii ilman ongelmia on ehkä vaikeampi löytää. Aina on vaarana että joku haluaa enemmän kuin toinen antaa…

 3. Annie kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus! Ootko nähnyt Newness – leffan? Siinä puidaan juuri näitä aiheita, lämmin suositus!

  Mäkin olen tullut samaan tulokseen, olen yhden miehen nainen, enkä halua jakaa miestäni. Nuorempana olin myös avoin ja petinkin, mutta nyt olen löytänyt suhteen jossa haluan olla.

  Ihanaa viikon alkua! Sä ansaitset parasta, King of Everything, ehkä se tulee juuri silloin kun vähiten odotat?

 4. A kirjoitti:

  Katsoin kerran dokumentin joutsenista ja petyin, myös uros puoliset joutsenet käyvät parittelemassa vapaiden naaraiden kanssa, mutta eivät ”eroa” kumppaneistaan… Huoripukkeja myös nuokin urokset!! ?

 5. Laura kirjoitti:

  Ei joutsenet ole yksiavioisia. Mikään eläin ei ole, mutta ihminen pakottaa itsensä siihen muottiin. Ja se on väärin. En ihmettele miksi pettämistä on niin paljon..

 6. Vanhanaikainen ja ylpeä siitä kirjoitti:

  Nykyaikana mediakin tuntuu syöttävän tätä moniavioisuus ja avoinsuhde ihannetta. En usko että avoimet suhteet ovat järkyttävän yleisiä edelleenkään varsinkin kun tuntemattomalle ihmiselle voi uskotella aivan mitä huvittaa. Luultavasti kaikki eivät ole avoimessa suhteessa vaikka niin väittävät. Itse en moiseen paskaan suostuisi ikinä, kun kyllä se on loppupeleissä itsensä kusettamista. En minä ainakaan ole valmis jakamaan miestäni toisille naisille eikä onneksi mieheni ole minua. Jos mies sanoisi että ei halua ainoastaan minua niin ennemmin olen yksin kuin kidun. Toista ei voi pakottaa olemaan suhteessa, vaan ei minun mielestä pettämistä tarvitse sietää vaikka tuntuu sille että pitäisi. Jos jollain oikeasti avoinsuhde toimii niin mikäs siinä, mutta mitä olen kuullut kahdesta pariskunnasta, niin se toimi niin kauan kunnes toisella puolisoista olikin vipinää eli itsellä sai olla vaan toisella ei. Eli se siitä sitten. Mutta vaikka nämä pettämis ja avoinsuhde asiat on mediassa kokoajan tapetilla, niin silti samoista lähteistä löytyy gallupkyselyiden tuloksia, jossa kerrotaan että suomalaiset vaatii eniten uskollisuutta muihin eurooppalaisiin nähden. Hauskaa sinällänsä.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Niin sehän ei tietty täysin varma ole onko kaikki avoimessa suhteessa vaikka niin väittävätkin, mutta uskoisin, että ainakin ne omilla kasvokuvillaan olevat ovat: muuten heti joku tuttu käräyttäisi pettämisestä.

   Tuo on myös hyvä pointti että monilla toimii se avoin suhde niin kauan kun kummallakin on vipinää, mutta sitten jos ei olekaan niin se toisen meneminen voi alkaa häiritsemään.

 7. Jk kirjoitti:

  Se, että uutisissa toitotetaan paljon jotain asiaa, ei kyllä tarkoita automaattisesti sen olevan yleistä. Kuten fitness. Siitä oli erikseen ihan artikkelikin, että kyse on minimaalisen ryhmän jutuista. En kyllä usko, että avoimia suhteita on kovin monella. Tahtomattaan sitten kyllä. Eli pettäminen. Ei juu tarvitse sietää, mutta todellakaan kaikki pettäminen ei tule ilmi. Kyllä se on helppoa sitä harrastaa jos jollain siihen haluja on. Ja tuntuu olevan ikävän yleistä, kuitenkin. Ei ole millään tavalla vähemmistön puuhaa :(

 8. Max kirjoitti:

  Perus Darwin. Evoluutiopsykologialla on tähän hyvä selitys. Miehet ovat moniavioisia koska genetiikka ohjaa meitä siihen vahvasti. Ei me olla tietoisia näistä jutuista, eikä meil oo mitään järkeviä perusteita, koska oikeasti me ollaan biologiamme orjia kaikki. Naiset taas rakastuu miehiin jotka ovat seksikkäitä ja hyviä flirttailemaan, nämä miehet tottakai haluavat olla useiden naisten kanssa ja sitten salaavat juttunsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *