Hae
Queen of Eve

Hotellivinkki Roomaan – Laatua halvalla

*Sisältää mainoslinkkejä

Hotellivinkki Roomaan

Hotellivinkki Roomaan pienellä, tai kohtalaisella budjetilla on tämän vinkkini takana. Valikoima hotellien suhteen Roomassa kun on ihan mieletön, ja sitä myöten myös hintahaitari on mitäs muutakaan kuin… mieletön! Ystäväni Idan kanssa päätimme tietyt speksit hotellia Booking.comista* etsiessämme, ja ne olivat seuraavat:

  • Keskeinen sijainti
  • Hyvä hintataso
  • Wifi ja tallelokero
  • Ilmastointi

Aamiaisella tai hotellin muilla palveluilla ei ollut meille merkitystä, sillä italialainen makea aaminen ei ole maksamisen väärti ja ennemmin syön aamupalaa muualla tai ostan itse aamupalatarpeet, emmekä itse hotellilta kaivanneet mitään erityis.iä palveluja. Hissi oli toki plussaa, mutta suurimmassa osassa hotelleja hissi oli automaatio (toisin kuin esim. Englannissa). Sen sijaan yllättävän monessa laadukkaassakaan ja hintavammassa italialaisessa hotellissa ei ollut wi-fi yhteyttä huoneissa, ja internetiä oli mahdollista käyttää vain hotellin aulassa. Uskomatonta että sellaista on vielä nykypäivänä, mutta näin oli markkinat kun hotelleja selattiin.

Relais Conte Di Cavour De Luxe

Lähes viikon jokapäiväisen, tuntikausia kestäneen etsinnän ja vertailun jälkeen Booking.com*-sivustolla, osui silmiimme omaan budjettiimme (50-100e/yö) sopiva hotelli, tai tarkemmin sanottuna bed&breakfast nimityksellä kulkeva majoituspaikka. Relais Conte Di Cavour De Luxe sijaitsi täydellisesti 400 metrin päässä Terminin rautatieasemalta jonka lähistöltä hotellin halusimme, sillä emme halunneet tuhlata aikaa lentokentältä hotelliin siirtymiseen vaan minimoida siihen käytetyn ajan.

Rautatieaseman läheisyys helpottaa myös muussa liikkumisessa, sillä mikäli ei halua kävellä +30 asteen helteessä paahtavassa asfalttiviidakossa (vaikkakin monet nähtävyydet ovat muutaman kilometrin säteellä), on Terminin seutu lokaationa hyvä. Se tarjoaa mahdollisuuden napata raitiovaunu, bussi tai metro minne tahansa kaupungin sisällä, ja myös Rooman ulkopuolelle pääsee kätevästi juuri Terminin asemalta. Myöskin nähtävyyksien kiertoajeluun tarkoitetut bussit sekä lentokenttäjuna/bussi tulevat juuri Terminille, eli paikka on täydellinen.

Vain viisi huonetta

Relais Conte Di Cavour De Luxe sijaitsee rakennuksen neljännessä kerroksessa jonne pääsee pikkuruisella hissillä tai kaunista marmoriportaikkoa pitkin, ja hotellissa on vain viisi huonetta. Ovesta sisään astuttaessa vastassa on pieni aamiaishuone sekä vastaanottotiski jossa Consuelo palvelee arkisin klo 8-16 välisenä aikana, muina aikoina vastaanotto ei ole auki kuin sovitusti. Consuelon palvelu on ihan ensiluokkaista, ja hän antoi meille kartan ja selitti yksityiskohtaisesti mitä kannattaa tehdä ja missä käydä, ja piirteli karttaan omia merkintöjään. Aamiaisen voi ostaa erikseen, siivous kuuluu hintaan joka päivä.

Kaikki huoneet ovat ns. executive-huoneita, eli suhteellisen tilavia ja kauniilla näkymillä joko kadulle tai sisäpihalle. Huoneissa on erittäin laadukas wi-fi sillä käyttäjiä on vähän ja vastaanotto on vain metrien päässä huoneista. Huoneissa on kauniit parkettilattiat, korkea huonekorkeus, isot kristallikruunut ja ylelliset verhot, erittäin laadukkaat sängyt vaahtomuovipatjoilla jotka mukautuvat nukkujan vartalon ja painon mukaisesti kullekin yksilöllisesti, minibaari ja tallelokero, runsaasti henkareita ja todella tilava ja ylellinen kylpyhuone kosmetiikkatuotteineen ja hierovine suihkuineen.

Menisin uudelleen!

Silloin mun mielestä hotellista jää hyvä fiilis jos olet valmis menemään sinne uudelleen. Mietittiin kauan mitä huonoa keksittäisi hotellista kerrottavaa, mutta ei keksitty mitään. Ainoa miinus mitä voi hyvällä tahdollakaan sanoa miinukseksi oli minun puoleltani sänkyä yövalon jonkinlainen kosketushäiriö, mutta se ei haitannut ollenkaan kun sitä ei tullut käytettyä.

Taulu-tv taivaskanavilla, nojatuoli ja iso istuttava rahi, viinilasit, ja kunnollinen hiustenkuivaajakin löytyi. Kaikki oli paremmin kuin hyvin. Hotelli sijaitsi muutaman minuutin kävelymatkan päässä asemasta ja ympäristössä oli lukuisia yömyöhään asti auki olevia hyviä ruokaravintoloita aina halvoista paikoista laadukkaisiin, sekä muutama normaali ruokakauppa.

Laatua halvalla

Jos ei nyt ihan luksusta niin ainakin laatua on saatavilla halvalla tai vähintäänkin edullisesti varaamalla huone Relais Conte Di Cavour De Luxesta Booking.com* kautta. Oma varauksemmekin oli 30% alennuksella vain noin 350e neljältä yöltä, eli kahdelta hengeltä 175e per nokka. Mielestäni noin 43 euroa yöstä ei voida puhua kovin kalliista majoituspaikasta, ja pakko mainita että huomattavan huonokuntoisia ja rumia hotelleja huonoilla arvosteluilla oli paljon kalliimmalla.

Relais Conte Di Cavour De Luxe on saanut kaiken lisäksi todella hyvät arvostelut Booking.comissa* ja TripAdvisorissa, joten niihin kannattaa luottaa. Majoituspaikan arvio onkin virallisesti 9,4/10 (182 arvostelua) ja minä voin antaa ihan täydet 10/10 pistettä.

Jos siis olet Roomaan suuntaamassa, suosittelen tätä hotellia! Tämä on hotellivinkki joka kannattaa painaa mieleen!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *