Hae
Queen of Eve

Tekeekö oikeesti mieli herkkuja vai onko vain nälkä?

Oon tässä yrittänyt syödä joka päivä oikeaa ruokaa. Siis ihan lämpimiä aterioita ja kahdesti päivässä jos suinkin mahdollista. Tämä voi kuulostaa tosi hassulle ihmisistä joilla ei ole mitään syömishäiriöistä taustaa, mutta kyllä, sen oikean ruoan syömisen eteen saattaa joutua tekemään töitä ja oikein joutuu itseään patistamaan ettei sortuisi koko ajan elämään piirakoilla, pasteijoilla, leivällä ja herkuilla.

Aamupalat on mulle kaikkein vaikeimpia koska en jaksa herätä ajoissa niin että ehtisin syömään aamupalaa kotona, eikä minulla välttämättä ihan heti herätessä ole nälkä. Tarve aamupalaan syntyy yleensä töihin saapuessa eli noin tunti heräämisestä, ja olen useasti syönyt aamupalaa samalla kun käynnistelen töissä tietokonetta ym valmistaudun työpäivään. Homma menee silloin aina ok kun varaan mukaani sen syötävän aamupalan, mutta jos en, on vaarana sortua johonkin todella epäterveelliseen kuten niihin rasvaisiin piirakoihin ja pasteijoihin. Mikäli mulla on hirveä kiire tai unohdan enkä jaksa panostaa, olen ostanut aamupalaa kahviosta ja hätävarana syönyt esim. täytetyn croisantin. Joo, ei mikään ideaali aamupala mutta parempi kuin rasvainen lihapiirakka, eli tämäkin on niitä parempia valintoja vaikkei mikään huippusuoritus olisikaan.


Nyt olen ottanut tavaksi tuoda töihin lounaan, tai ostaa sellaisen kaupasta. Niin että 90% lounastunneista menen pois työpisteeltäni ja pois koneen äärestä ja syön ruokani lautaselta. En napostele jotain vain pikaisesti ja puolihuolimattomasti koneen ääressä vaan otan sen puolituntisen rauhassa, istun pöydän ääreen ja leikkaan kurkkua tms kasviksia ruoan kylkeen, laittaen mahdollisen pikaruokavalinnankin lautaselle, en syöden sitä suoraan purkista. Ja hei, tää on auttanut! Okei, hieman aneemista eikä niin terveellistä kuin itse tehty ruoka (enkä tähän aina sorrukkaan), mutta saletisti parempi kuin joku mikropizza.

Toissaviikonloppuna oli kaveri yökylässä ja lauantaina herkkupäivä. Tehtiin kanafajitasalaattia missä oli kurkkua, tomaattia, salaattimixiä, mozzarellaa ja avokadoa, ja päällä kasa fajitamaustettua kananrintaa suikaleina ja suutuntumaa tuomaan murennettuja nachoja. Tää on ihan mun lempparia, mutta todella suolaista! Kuten kuvan taustalla näkyy, meillä oli myös paistopisteestä ostettuja herkkuja, mm. berliininmunkit, ah! Kyllä oli hyvää, ja ihan hyvällä omatunnolla sai herkutella kun se oli etukäteen tehty päätös että nyt syödään näin ja ostetaan jotain hyvää.


Parhaillaan yritän kovasti taistella omia himojani vastaan etten joka päivä ostaisi jotain hyvää, vaan eläisin niin että harvempikin herkuttelu riittäisi. Kun pidän ruokailurytmistä kiinni ja syön kunnolla oikeaa ruokaa, olen voiton puolella. Silloin ei nimittäin niin paljon himota herkutella (mulla nälkä on yksi isoin laukaisija ahmintaan). Jos kuitenkin tekee hurjasti mieli niin ostan enkä koe siitä huonoa omaatuntoa. Yritän vaan opetella siihen että vähempikin riittäisi ja mietin että miksi mä tarvin sitä herkkua? Onko mulla oikeasti vaan nälkä ja taasko venyi ruokailuväli, ja auttaisiko siihen herkun himoon esim. joku oikea ruoka? Näillä siis eteenpäin!

*) Sisältää Affiliate-linkkejä sekä 50% tarjouskoodin Ellokselle

Viime postissani ”Mulla taisi lähteä homma vähän lapasesta” on hyvät vinkit Elloksen aleen! Vielä lauantai ja sunnuntai aikaa käyttää kampanjakoodia ja saada lopuista jo alennetuista aletuotteista 50% lisäale, eli loput kamat lähtee puoli-ilmaiseksi ja sieltä saa lähes mitä vaan. Vaatteita, kenkiä, asusteita, kodin sisustusjuttuja ym. ja myös merkkituotteet on alennuksessa. Itse ostin eilen parit Gant Homen nestesaippuat ja tuoksukynttilät ihan pilkkahintaan, lakanoita ym. pientä kivaa!

Elloksen kaikki aletuotteet saat auki klikkaamalla TÄSTÄ!

Koodi jolla saa jo alennetuista tuotteista vielä lisäksi 50% hinnasta pois on: 335410

*Tarjousehdot:

Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee alehintaisia tuotteita (punaiset hinnat). Alennus on voimassa 24.1.2016 asti. Pienin toimitettava tilaus on 25 euroa. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin, tilaajaetuihin, Guest Designer -tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin eikä kampanjahintaisiin tuotteisiin.

 

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

5 kommenttia

 1. miltsu kirjoitti:

  mä oon päässy makeenhimosta kokonaan sillä etten syö sokeria :) mikset kokeilis sitä jos se on vaan paha tapa? vaikka totaalikieltäytyminen syömishäiriöisellä taitaa olla paha mutta vaikea kuvitella ettei vois olla ostamatta herkkuja,saati miksi niitä syödä..

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ahmimishäiriöiselle totaalikielto ei käy, ja sokeri ei itseasiassa oo mulle mikään ihmeellinen juttu, vaikka toki makeaakin syön. Enemmän mua houkuttaa kaikki suolainen herkku :)

 2. miltsu kirjoitti:

  tsemppiä paranemiSeen! :) ihanan avoin tää sun blogi. oon varma että selätät ton kamalan syömishäiriön :) mukavaa kevättalvea.

 3. Krista kirjoitti:

  Tuleeko sulle koskaan tommosena herkkupäivänä ystävien seurassa tarvetta ahmia? :-) Ootko kertonu sun ystäville sun syömishäiriöstä?

  Sulla on tosi kiva blogi, ihanan avoin ja rehellinen. Huomaan itessäni samoja pirteitä ruokailun suhteen, vaikka mulla ylipainoa tms ei ookaan, lähinnä syömishäiriötaustaa liiallisen laihuttamisen osalta. Joku on joskus sanonut että syömishäiriöstä ei koskaan voi täysin parantua, ja se ainakin mun täytyy allekirjottaa. En siis tarkota tätä lannistavana kommenttina, päinvastoin hurjasti tsemppii sulle! :-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *