Hae
Queen of Eve

Mijasin kylä teki vaikutuksen

Mijas Pueblo eli Mijasin kylä

Tähän mennessä näkemistäni asioista kaikken kaunein osa aurinkorannikkoa ja eilen vietettiin muutamia tunteja nauttien kuumasta auringonpoltteesta vuorenrinteellä maisemia ihaillen. Mijasin kylä on vain noin 10 minuutin ajomatkan päässä Fuengirolasta ja 30km Malagasta. joten me siis päräytimme Autokatista saamallamme vuokra-autolla ylös vuorille niin että korvat vaan paukkuivat.

Pienellä Fiat Pandalla kun 20-30km/h nopeusrajoituksilla körröttelee koko ajan nousevaa ja mutkaista tietä vuorenrinnettä ylös niin kakkosvaihteella sitä joutui pääasiassa suhaamaan. Äkkijyrkät nousut ja tien mutkaisuus toivat jännittävän momentin kylään ajaessa joka oli aika hauska kokemus. Mijasin kylä sijaitsee noin 400 metrin korkeudessa vuorenrinteessä ja tämä korkeusero tuntui jo ihan selkeästi, sillä mulla meni korvat lukkoon ja naksuivat pitkin ajomatkaa. Ajeltiin vuorelle ikkunat avoinna nauttien lämpimästä tuulesta ja välillä nenään tuoksui ihanasti jasmiini-, ja laventelipuut joita kasvoi pitkin matkaa vuorenrinteellä. Oli ihan mahtava tunnelma jo matkalla!


Näköalat Mijasista ovat henkeäsalpaavat

Mijasin kylä on rakennettu Andalusian vuorten rinteille ja se on kuuluisa erityisesti pienistä valkoisista asuinrakennuksistaan ja aidosta espanjalaisesta tunnelmastaan. Kylästä ja jo matkalta sinne avautuu koko ajan aina vaan uskomattomampia ja upeampia maisemia kohti alla olevia kaupunkeja ja merenrantaa. Näkymät ovat ihan mielettömät koko Costa del Solin alueelle enkä osaa itse niitä täysin vangita, sillä kamera ei koskaan erota sitä samaa mitä ihmissilmä. Tuolla oli aivan huikeat maisemat!

Kylä on täynnä valkoiseksi kalkittuja taloja, kauniita kukka-asetelmia, pieniä kadunvarsikahviloita kapeilla kujilla, aaseja ja hevosia. Mijas julistettiin vuonna 1969 historiallis-taiteelliseksi kyläksi ja siellä on paljon nähtävää, jokaiselle jotakin. Itse en ole erityisen kiinnostunut mistään patsaista, museoista tai muista, mutta sellaiset paikat joiden kauneutta voi ihastella ja missä voi viettää aikaa on mulle mieluisia.

On hieman vaikea kuvailla kaikkia niitä tunteita mitä noin kaunis paikka korkeuseroineen ja upeine näkymineen saa tuntemaan. Kyllähän siellä olisi unelmoinut ihanasta elämästä kauemminkin, haavemaailmoihin on helppo uppoutua.

Arabialainen muuri ja puutarhat

Mijasin kylässä parasta oli ihan vain olla ja nauttia sen kauneudesta. Erityisesti pidin arabialaisesta muurista ja isosta puutarhasta. Siitä että sai nauttia puiden varjossa kauniista päivästä ja ihailla rannikolle avautuvaa näkymää. Täysin kirkkaana päivänä voi kuulemma nähdä myös Marokon vuoret, joten näkymät kantavat todella kauas.

Päivä oli todella kuuma, noin +27-29 näytti mittari ja tietysti oltiin päivän kuumimmilla tunneilla liikkeellä kun ei jaksettu herätä aikaisin aamulla. Ehkä siksikin siellä oli hieman hiljaisempaa kun kaikki muut fiksut olivat helteeltä suojassa.

Aitoa pikkukylän meininkiä

Ainakin tähän aikaan vuodesta kylässä oli hyvin autenttinen tunnelma. Suurin osa oli paikallisia ja turistit upposivat hyvin sekaan. Missään ei ollut väentungosta ja parkkipaikkojakin löytyi hyvin. Mijasin kylä tarjoaa ison parkkitalon heti kylän keskustassa, mutta me liikuimme kylän eri osissa autolla ja kiipesimme myös kylän yläpuolelle. Näköalapaikkojen läheisyyteen oli kivasti tehty parkkipaikkoja ja kun jalkauduimme aina välillä saimme auton hyvin pysäköityä. Helppokulkuinen muuten,  paitsi kapeiden kujien osalta. Siellä voi auton kanssa joutua hieman pujottelemaan.

Kylässä olevista burro taxeista eli aaseista löytyi ristiriitaista tietoa netistä. Osassa kehuttiin kuinka hyvin aaseja hoidetaan ja miten ne terveystarkastetaan joka vuosi, osassa taas puhuttiin huonommasta kohtelusta. Itse vain ihailin aaseja ja hevosia, ratsaille tai kärryajeluun en halunnut osallistua (ja ratsastaminen olisi ollutkin jo eläinrääkkäystä, voi aasiparkaa).

Kiven neitsyen kappeli – Santuario de la Virgen de la Peña

Santuario de la Virgen de la Peña on yksi Mijasin kylän suosituimmista nähtävyyksistä. Se on rakennettu kiven sisään Friar Diego de Jesus Marian ja San Pablon toimesta vuonna 1548. Kappelissa säilytetään vieläkin Mijasin neitsyen kuvaa ja sitä monet näyttivät käyvän katsomassa.

Itseäni kiinnosti lähinnä ulkona oleskelu ja kappelin ulkopuolella oleva puutarha oli ihana paikka rentoutua. Kaikki tuolla on oikeastaan henkeäsalpaavan kaunista joten on vaikea erotella mitä siellä kannattaa mennä katsomaan. Kaikkea ja ei mitään. Kunhan vaan fiilistelee kylän tunnelmaa!

Mijasin kylä oli niin kaunis, että sinne on vielä palattava uudelleen tämän reissun aikana. Täytyy katsoa jos ilta-aurinkoa ja auringonlaskua pääsisi ihailemaan tuolta vuorilta ja pari kujaa on vielä kuvaamatta. Luulen, että jos ja kun palaan Espanjaan ja aurinkorannikolle myöhemmin uudestaan, tulen myös käymään Mijasin kylässä. Sitä ei vaan voi skipata!

Jos haluat seurata matkaani ja meininkiä niin pysy kuulolla blogissa ja siirry virtuaalisesti Espanjaan mun Instagram Storyissä. Eli laitappa queenofeve seurantaan!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

7 kommenttia

 1. Mariem kirjoitti:

  Kiitos tästä, uppouduin postaukseen täysin, tuntui kuin olisi käväissyt lyhyesti Espanjassa. Hymy huulilla helatorstain viettoon. Aurinkoista lomaa!

 2. Kesän lapsi kirjoitti:

  Suloista tuo sun ”todella kuuma”. Me pidempään täällä asuneet kuljemme vielä farkkutakissa ja pitkissä vaatteissa :D Kesälllä kun lämpltila on 38 astetta sanotaan, että todella kuuma. Toki Suomesta tulleelle tuo on ihan lämmin. Minä odotan vielä hellettä. Turistithan vetää helmikuussakin flip flopeissa, että toisen kylmä voi olla toisen helle.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Joo, se on suhteellista :) Kun mä lähdin Espanjaan kolme viikkoa sitten, oli Stadissa +2 astetta. Viiden tunnin päästä oli +23, ero oli huomattava. Ekat pari vko täällä oli espanjalaisille kylmä, mulle hyvä Suomen kesä. Nyt mittari on näyttänyt +26-29 ja siinä kyllä tulee jo kuuma, etenkin jos ei ole tuulta ja aurinko porottaa suoraan. Huomasin kyllä, että muutama espanjalainen oli vielä karvakaulustoppatakeissa tossa 3-4pv sitten kun auton mittari näytti ulkolämmöksi +29,5 rantakadulla. Kai se on se maaginen kolmenkympin raja mikä pitää rikkoutua, että espanjalainen tarkenee :D

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ja siis itsehän rakastan hellettä. Siksi tykkään Turkista elokuussa kun lämmöt on siellä lähellä +40 :D

 3. Nina kirjoitti:

  Kiitos loistovinkistä, tuonne on pakko suunnata lähestyvällä Fugen reissulla! Näyttää tosi kauniille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *