Hae
Queen of Eve

Toiveammattina somejulkkis

Toiveammattina somejulkkis

Toiveammattina somejulkkis voi joistakin ihmisistä tuntua typerältä haihattelulta, mutta väitänpä että tämä on yleistynyt etenkin nykypäivän nuorissa ja jonkinlainen julkisuus on helpommin saavutettavissa kuin ennen. Youtubettajia ja bloggaajia ihaillaan etenkin nuorison toimesta ja he ovat omalla alustallaan usein tärkeitä vaikuttajia.

Ajat on muuttuneet siitä kun mä mietin mikä musta tulee isona. Toisaalta, enpä sitä tiennyt vielä muutamia vuosia sittenkään, eli kyllä tässä on koko elämä aikaa etsiä itseänsä. Äidinkieli oli mun juttu koulussa ja mä rakastin aineiden kirjoittamista. Tykkäsin myös esiintyä ja olla keskipisteenä, joten loppujen lopuksi tämä suuntaushan on täysin ilmiselvä. En koskaan haaveillut toimittajan tai kirjailijan työstä, mutta sekin kävi mielessä lukioaikoina, ja kas, mistä olenkaan itseni löytänyt! Viihdyttäminen tavalla tai toisella on aina ollut mulle ominaista.

Bloggaamista voi ehkä jollain tasolla verrata toimittajan (tai jopa kirjailijan) työhön, jos ei muuten niin siinä määrin että tämä työ on sisällöntuottamista ja hyvin pitkälle sitä kirjoittamista. Toki löytyy myös blogeja joissa mennään kuvat edellä, mutta itse olen panostanut sanomaan jonka haluan välittää. Toisinaan juttuni ovat leppoisaa viihdettä ja aivot narikkaan luettavaa, kun taas joskus sukelletaan hieman syvempiin vesiin ja pohditaan isompia asioita. Mitä milloinkin, siten kuten elämä muutenkin ottaa ja antaa.

Työnä bloggaaja ja tuloksena somevaikuttaja

Monen nykynuoren tavoite ei ole pelkästään somevaikuttajana toimiminen, vaan suoranainen somejulkisuus. Toki bloggaajat ja vloggaajatkin ovat ainakin joissain piireissä jonkin sortin julkkiksia tai vähintäänkin puolisellaisia, mutta se että pääset lööppeihin ja lehtien juorupalstoille vaatii jo paljon enemmän.

Itse olen blogini kautta päässyt kirjaan, radiohaastatteluun, Iltalehden etusivulle ja viikonloppuliitteeseen koko aukeaman tarinaksi, Ylen minuuttidokkariin ja Ilta-Sanomien jutun aiheeksi. Mulle on tehty myös haastattelutarjouksia joihin en ole halunnut lähteä, kaikki aiheet kun eivät ole sellaisia mihin välttämättä haluaisin profiloitua sen kummemmin.

Puhuminen elämästäni sillä tasolla kuin se blogissakin on esillä ja myös vastoinkäymisistä ja intiimeistä asioista avautuminen on mulle ihan ok, etenkin jos koen että sillä joku muu voi saada itselleen jotain hyvää ja esim. vertaistukea. Olen ajatellut että kaikkiin omasta mielestäni asiallisiin juttuihin lähden mukaan, sellaisiin mistä voin puhua muutenkin ja mitkä eivät sodi omia periaatteitani ja moraaliani vastaan.

Ihmisten viihdyttäminen on myös arvokasta työtä

Somejulkisuuden hakeminen ja juorupalstoille pääseminen sen äärimmäisessä muodossa kiinnostaa silti monia. Julkisuuteen halutaan hinnalla millä hyvänsä ja mahdollisimman helpolla. Halutaan tienata paljon rahaa, saada Instagramtykkäyksiä ja seuraajia. Elää luksuselämää ulkomailla kuin lottovoittoja. Ja se mahdollisuushan on monilla kauniilla nuorilla tytöillä, mutta kannattaa miettiä millä ehdoilla.

Usein törmää siihen asenteeseen ettei bloggaaminen tai vloggaaminen ole oikeaa työtä, mutta onhan se. Se voi olla aika kovaakin työtä vaikkei kenties samanlailla aikataulutettua kuin jokin perinteisempi työtehtävä. Usein lopputulos eli se viihde näyttää seuraajille kovin kepeältä, mutta sen syntymiseen on voitu käyttää todella paljon työtunteja. Mut tätä aihetta pohtimaan johti julkaistut verotiedot ja bloggaajien/vloggaajien tulot. Osahan oli nostettu esille kovilla tuloillaan, mutta mistä ne kaikki tulevat?Kannattaakin lukea Janne Naakan eli Naagin kirjoitus siitä kuinka hän tienasi viime vuonna vloggaajana ja bloggaajana melkein 90 000 euroa. Jutun voi lukea täältä!

En tiedä onko pelkkä julkisuus kellekään muulle ammatti kuin joillekin Kardashianeille, mutta moni sosiaalisen median sisällöntuotantoon liittyvä työ voi tuoda sitä julkisuutta. Harvalle maksetaan vain siitä että elää ja hengittää. Oikeasti on tehtävä jotain niiden juttujen ja videoiden eteen. Niinpä mä haluankin nostaa hattua kaikille ketkä siinä menestyvät. Janne Naakkakin on kovat tulonsa ansainnut myös minunkin viikottaisella viihdyttämisellä.

Eläköön uudet ammatit, vaikuttajamarkkinointi ja sosiaalisen median kehitys!

 

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *