Hae
Queen of Eve

Lihansyöjän mielipide vegaaniburgerista

Beyond Burger Scandicissa

Mä oon lihansyöjä, sellainen barbaari. Tai siis virallisesti kai sekaani, sillä mulla ei ole mitään sopimusta pupujen kanssa ja syön myös kasviksia. Syön kaikenlaista ravintoa, hyvää, huonoa ja vähän siltä väliltä, mutten ole kovinkaan paljoa tutustunut varsinaisiin vegaaniruokiin. En etenkään sellaisiin jotka ovat jollain tapaa lihan ”korvikkeita”. Seuraan Facebookissa Sipsikaljavegaaneja ja se onkin varmaan ollut mun suurin kontribuutioni veganismille.

Kestävää kehitystä!

Sain kutsun Más -ravintolaan maistamaan Beyond Burgeria jota saa nykyisin kaikista Scandic hotelleista. Ensimmäisenä Beyond Burger tuli myyntiin Ruotsin Scandiceissa viime vuoden syyskuussa ja sitten rantautui tänne meillekin. Tuotteen takana on Beyond Meat -elintarvikevalmistaja, joka on useiden vuosien tutkimustyön tuloksena kehittänyt maailman ensimmäisen kasviperäisen hampurilaispihvin. Nyt kaikissa Scandiceissa on mahdollisuus syödä kestävämmin ja ympäristöä huomioiden, tämä burgeri nimittäin kuormittaa ympäristöään huomattavasti vähemmän kuin vastaava lihaversio.

Voiko lihansyöjä tykätä feikkipihvistä?

Mulla ei ollut mitään ennakko-odotuksia Beyondin suhteen, sillä mielestäni burgeria on vaikea pilata. Se on lähestulkoon aina hyvää ja niin oli tälläkin kerralla. Mainospuheet siitä, että Beyond Burger maistuu vegaanista tai kasvisruokavaliota noudattaville sekä sekaruokailijoille jotka haluavat kokeilla uutta tai vähentää lihan käyttöä ei siis ollut katteeton. Tämä hampurilainen oli vallan mainio makuelämys!

Mikä tekee Beyond Burgerista hyvän?

Beyond Burger valmistetaan yksinkertaisista, nopeakasvuisista ja tuoreista raaka-aineista. Pihvin ulkonäkö ja koostumus oli hyvin lihamainen ja jollen olisi tiennyt syöväni vegaanista pihviä, olisin luullut syöväni jotain normaalia jauhelihapihviä joka vain oli poikkeuksellisen smoothi.  Myös väritys pihvissä oli lihamainen, punaiseen taittava (väri tulee punajuuresta). Beyondissa on runsaasti herneproteiinia (20 g), vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja ja omega-rasvahappoja. Hyvänä asiana mainittakoon myös se, ettei siinä ole lainkaan soijaa, gluteenia tai kolesterolia. Pihvi oli grillattu todella mehukkaaksi ja meni lihansyöjälle ihan täydestä. Jos jotain parannusehdotusta voisin miettiä, niin grillaisin ehkä vielä enemmän niin, että pinta jopa hieman ”kärähtäisi” ja saisi sellaista rapsakkuutta ja voimakkaampaa ”grillin makua”.

Mistä annos koostuu?

Beyond hampurilaisen kaikki osiot pihvin lisäksi on vegaanisia. Siinä on kotimainen sämpylä, Violan vuustoa (cheddar-juusto) ja todella hyvää chimichurri-majoneesia joka on myöskin täysin vegeä. Hampurilainen tarjoilltiin salaatin, tomaatin ja marinoidun punasipulin kanssa ja oheen tuli kuorelliset ranskalaiset perunat ja erillisessä kipossa tämä mausteinen chimichurri-majoneesi.

Mikä juoma sopii vegaanipurilaisen kaveriksi?

Aterian kanssa juomavaihtoehdoiksi suositeltiin Lapin Kullan gluteenitonta Pure -luomuolutta tai viiniä, mutta koska en itse pidä yhdestäkään oluesta niin valitsin Scandicin talon viiniä, joka on italialaisten veljesten vuonna 85 yhdessä perustaman Perlagen luomuvalkoviini. Huomioitavaa tässäkin oli se, että myös Perlagella on kestävän kehityksen periaatteet ja viinit ovat biodynaamisesti tuotettuja eivätkä he käytä esim. keinotekoisia lannotteita.

Kuinka ympäristöasiat on muuten huomioitu Scandiceissa?

Beyond Burgerin syönnin yhteydessä tuli kuultua paljon mielenkiintoista tietoa Scandicin arvoista ja täytyy todeta, että heillä on hommat hyvin hoidossa. Scandicilla on oma ”Scandic vesi” joka tulee ihan vesijohtovedestä suodattimen läpi ja tarjoillaan kuplilla tai ilman kuplia. Se tarjoillaan kierrätetystä lasista valmistetuista asioista ja näin jo yksittäin saadaan minimoitua muovijätteen määrä. Scandicin ekologisemmat päätökset lähtivät jo alun alkaen käyntiin vuonna 94 kun vieraita ohjeistettiin jättämään vain likaiset pyyhkeet lattioille ja ne jotka ovat edelleen käytössä saivat jäädä naulakkoon. Heillä mietitään jatkuvasti kehityksen suuntaa ja mm. sisäänostoissa panostetaan järkeviin kertaeriin ja vältetään yksittäispakkauksia, varmistetaan että keittiöissä uunit ja laitteet ovat päällä vain kun niitä tarvitaan, hyödynnetään Rescue Appia ruokahävikin minimoimiseen ja on saatu vähennettyä 4 miljoonaa muovipulloa vuodessa. Hienoa huomata että ympäristövastuuta mietitään toden teolla.

Más tarkoittaa lisää, enemmän, eikä ihmekään!

Más oli itselleni ihan uusi tuttavuus kokonaisuudessaan, mutten varmasti käynyt siellä ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Sisustus ja tunnelma oli mieleeni ja ihan mun tyylinen paikka. Ilta-ravintolaksi joka päivä auki oleva Más sijaitsee myös hyvällä paikalla ja itseäni kiinnostaa heidän kolmen kuukauden välein vaihtuva ruokalistansa muutenkin kuin Beyond Burgerin osalta. Pohjoismaalaisia raaka-aineita kivalla espanjalaisella twistillä, luvassa siis varmasti herkullisia hetkiä!

Más Rooftop Bar

Yksi hyvä erityisbongaus tuli myös tämän vegeburgerin lisäksi tehtyä: En tiennyt että Scandic Simonkentän kahdeksannessa kerroksessa on aivan mielettömän viihtyisä Más Rooftop Bar josta on näkymät pariin suuntaan yli Helsingin! Halutessaan näkymiä pääsee paljaan silmän lisäksi ihailemaan myös kaukoputkella. Baarissa on kaiken lisäksi terassi kahdella puolella, joten aamu-, ja ilta-aurinkoa on tarjolla drinkkien ohella. Ehdottomasti tulee olemaan yksi lempipaikoistani ensi kesänä!

Joko olet käynyt maistamassa Beyond Burgeria? Jos et niin suosittelen ja tämä suositus tulee lihansyöjältä! 

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *