Hae
Queen of Eve

Mitä vikaa-vikaa-vikaa Tinderissä?

Mikä vika Tinderissä?

Tinderissä vaivaa usein pula hyvistä miehistä tai vaihtoehtoisesti liian runsas tarjonta. Koskaan ei ole tarpeeksi hyvä, joko miehiä ei löydy tai sitten niitä on liikaa. Oi voi, miten voisi valita?

Mulle itselleni keskusteluseuran valinta Tinderissä on kohtalaisen helppoa. Olen alentanut vaatimuksiani reippaasti (niitä silti on) sillä asenteella, että annan mahdollisuuden enkä tuomitse heti parin ei-niin-hyvän kuvan takia saati siksi ettei mies ole vaivautunut kirjoittamaan profiilitekstiä (tämä onkin jo ihan toisen blogipostauksen paikka). Silti, vaikka svaippailen väkeä oikealle ja niitä matchejakin tulee, jäävät keskustelut hyvin lyhyiksi tai pintapuoliksi jos käynnistyvät ollenkaan. Yllättävän monet miehet ovat täysiä tuppisuita tai sitten minun kohdalleni kerääntyy kohtuuttoman paljon näitä matcheja huvikseen keräileviä keiden ei ole tarkoitustaan tehdä mitään muuta kuin selata sovellusta.

Missä on kaikki hyvät miehet? Ei ainakaan Tinderissä?

Täyspäiset miehet hoi, onko teitä olemassa? Varmasti on koska todistetusti mullakin on sellaisia ollut, muttei niitä ainakaan vapailla markkinoilla kuljeskele vapaana. Tai sitten jos on niin niistä on niin kova tappelu etten jaksa lähteä kilpailemaan. Se ei koskaan ole ollut mun juttu taistella miehistä tai miehen suosiosta. Sitä joko kelpaa ja on se ykkönen tai sitten ei ole, minä en jaksa pelailla ja suorittaa satoja riittejä saadakseni jonkun ”vonkaleen pyydystettyä”. En edes pidä kalastamisesta joten miksi kalastelisin yhtään mitään?

Tässä muiden +30 ikäisten sinkkunaisten kanssa keskustellessa ja Tinder-maailmaa kartoittaessa on tullut huomattua, ettei hyviä, keskustelutaitoisia, reippaita, rehellisiä, oma-aloitteisia, aktiivisia, huumorintajuisia ja mukavia miehiä ole liikaa tarjolla. Tietysti ne kaikki hyvät on viety ja he ovat varattuja ja jos hetkeksi vapautuvat niin nopeet syö hitaat ja hitaat ei syö mitään.

Kuormittava kertakäyttökulttuuri

Mä olen jutellut ihan mukavien miesten kanssa Tinderissä, mutta rehellisyyden nimissä on pakko sanoa etteivät ne juttelut kovin pitkälle kanna. Oletan, että tämä kaikki johtuu tietynlaisesta deittailun kertakäyttökulttuurista missä me eletään tällä hetkellä. Miehet takoo kun rauta on kuuma ja koska monelle on opetettu kantapään kautta ettei munia kannata laittaa yhteen vakkaan: On lopputuloksena se että riiataan kymmentä naista samaan aikaan eikä juuri kenenkään kanssa sitten ehkä kehkeydy mitään sen kummempaa kun ei ole aikaa syvällisemmälle keskustelulle.

Pohtiminen jatkuu…

En tietysti voi olla varma, mutta tässä parin vuoden sivustaseuraajana ja nyt itsekin Tinderiin liittyneenä ja sinkkumarkkinoilla aktivoituneena olen tehnyt huomioita jotka vahvistavat näitä luulojani. Yhteen tai edes kahteen ei jakseta keskittyä vaan verkkoja viritellään joka suuntaan. Usein se sitten kopsahtaa omaan nilkkaan kun on höselletty liikaa. Mikään juttu ei kasva tarpeeksi kestäväksi jos koko ajan odotetaan olisiko joku toinen vielä parempi.

Mutta hei, ei tämä mitään miesten syyttelyä ole. Meissä naisissa on varmasti paljon ihana samanlaista käytösmallia ja joku voisi varmaan sanoa minusta samaa. En ole kiinnostunut tarpeeksi tai ollut itse tarpeeksi kiinnostava jotta juttu olisi jatkunut, ja niinpä olen siirtynyt seuraavaan.

Kysymys teille!

Tässä onkin sitten pulma ratkottavaksi: Miten ihmeessä saa keskustelut kantamaan jos jo alun alkaenkin on se kuka niitä 90% kannattelee ja pitää elossa, aloituksista puhumattakaan? Millaisia kokemuksia teillä on asiasta? Pitääkö vain luottaa, että jostain ajan kanssa niitä potentiaalisia, aktiivisia ja keskustelutaitoisia tulla tupsahtaa? Tällä hetkellä olo Tinderissä tuntuu siltä kuin etsisi neulaa heinäsuovasta.

 Kuvat: Ilmainen kuvapankki Unsplash

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

14 kommenttia

 1. Emmah kirjoitti:

  En osaa vastata kysymykseesi, kun en ole sinkkuillut Tinder-aikakaudella. Pakko kuitenkin kommentoida tuota toteamustasi ”Mikään juttu ei kasva tarpeeksi kestäväksi jos koko ajan odotetaan olisiko joku toinen vielä parempi.” Juuri vastaavaa sanoi eräs naispuoleinen ystäväni taannoin, kun oli taas kokeillut tinderiä. Rupesin itsekin miettimään, onko tuossa välineessä jotain perustavanlaatuisesti erilaista verrattuna vaikkapa seuran etsimiseen muuten netin välityksellä (josta taas itselläkin sentään on kokemusta) – vai onko ihmisten asenteet jotenkin muuttuneet?

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Vähän ehkä lihatiskifiilis tulee, etenkin kun huomaa ettei moni panosta yhtään = pelkillä kuvilla mennään ja selataan kenties sitä seksiseuraa. Mietin jo, että pitäisikö tehdä ihan vanhanaikainen deittiprofiili, siis sellainen missä kunnolla tekstiä ja kuva/kuvia, niin siihen sitten vastaisi ehkä sellaiset ketkä on kiinnostuneempia ja panostavat niiden profiilien selaamiseen ja lukemiseen jne.

   En tiedä… Ei tässä nyt mikään kiire ole tai hätää kädessä, mut jossain vaiheessa voi olla ihan varteenotettava vaihtoehto.

 2. Emsku kirjoitti:

  Tuu tänne Helsingin ulkopuolelle, ei ole edes sitä heinäsuopaa mistä etsiä. :D Kyllä oikeasti pistää mietityttämään, että tässäks tää nyt oli, kun itsellä on ikää 32 ja kova halu olisi perustaa perhe, mutta kaikki hyvät on sen jo perustanut jonkun muun kanssa. Ja itsekään en kyllä huonon kanssa sitten siihen hommaan halua ryhtyä.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Joo tosta mulle onkin pari tyyppiä maininnut, että pienessä paikassa tuo on huono homma kun tuntee kaikki ketä vastaan tulee :D Ja ei auta vaikka olis maksimisäädöt kilometreissä…

 3. Mariem kirjoitti:

  Hei, ala fitfashionin Katrin uuden deittipalvelun koekäyttäjäksi. Voisit kertoa täällä blogissa sitten omia kokemuksia. kuulostaa että palvelu voisi olla juuri Sinulle sopiva :)
  http://fityoutoo.fitfashion.fi/tallainen-uusi-yritykseni-match-k/

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Joo me ollaan Katrin kanssa kyllä puhuttu tästä hänen palvelustaan, mutta en usko että koekäyttäjyys on ihan se mun juttu tässä tapauksessa. Mikäli kyseiseen palveluun tulee paaaaaaaljon sinkkumiehiä niin ehkä siinä tapauksessa myös itse voisin sitä kokeilla. Pidän sitä kyllä yhtenä mahdollisuutena :)

 4. Masa kirjoitti:

  Tinderin parasta ennen-päiväys meni jo ainakin muutama vuosi sitten, joten kaikista paras vaihtoehto on poistaa koko sovellus ja hankkia seuraa muuta kautta, niin eipähän tarvi käyttää aikaansa ihmettelyyn siitä miksi kunnollista seuraa ei löydy.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Hei Masa, kertoisitko vielä mitä tämä ”muuta kautta” seuran hankkiminen on? Ruokakauppa? Koirapuisto? Spora? Satunnaisesti jokin keskustan liike shoppaillessa? (Kuntosali?). Nämä ovat paikkoja joissa itse käyn, eli en harrasta baareja, yökerhoja, pubeja tms. On hankala törmätä sinkkuihin vastakkaisen sukupuolen edustajiin randomisti missään muualla, mutta mikäli sinulla on jokin hyvä paikka tiedossa niin kerro :) Missä parisuhdetta hakevat sinkkumiehet ovat jos deittisovellus on huono paikka löytää heitä? :)

 5. N kirjoitti:

  Oletko kokeillut ihan perinteisiä treffisivustoja netissä? Kokeilin vuodenvaihteessa ja kirjoitin todella rehellisen profiilin siitä millainen olen ja mitä haluan, vaikka en lisännyt kuvaa sain muutamalta kivanoloiselta tyypiltä viestiä, siis jotka oikeasti etsi vakavaa suhdetta. Eivät kuitenkaan olleet sellaisia jotka vastaisivat minun ”kriteerejä”, mutta siis kivanoloisia ”tositarkoituksella” tyyppejä tuntui sieltä löytyvän paljon enemmän kuin tinderissä, siellä kun tuntuvat hakevan lähinnä sitä yhtä asiaa. Toki deittisivustoillakin on niitä vonkaajia, mutta siellä pääsee kertomaan paljon enemmän itsestään eikä swaipata vain ulkonäön perusteella! Olen päättänyt että jos en löydä miestä ilman tinderiä niin olen sitten yksin, niin sitä en enää lataa :D

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä oon miettinyt tuota vaihtoehtoa, voisi olla ihan hyvä. Pääsisi enemmän kertomaan itsestään ja sitä voisi todennäköisesti lukea sellaiset jotka on kiinnostuneita ihan oikeasta ihmissuhteesta eikä vain seksistä. Pitää harkita asiaa :)

 6. Heini kirjoitti:

  Joo tinderistä on turha edes yrittää löytää kunnollista ja kiinnostavaa +30v sinkkumiestä, joka olisi poikaystävämatskua. Ne on vähän niinku yksisarviset, niitä ei ole. Oon kokeillut jopa ihan täysin eri tyyppisiä miehiä, mutta ei. Yleensä viimeistään kuukauden päästä ekoista treffeistä homma kosahtaa. Todennäköisesti just siksi, että miehellä pari muutakin kierroksissa tai alkaa pelottaa, että homma menee liian vakavaksi.

  Deittailukulttuuri on nykyisin pinnallista kertakäyttökulttuuria, jossa kiinnostus lopahtaa heti kun on saanut. Tinder on pilannut deittikulttuurin ja miehet. Ennen ne miehet, jotka ei käyneet baareissa, olivat autuaan tietämättömiä omasta viehätysvoimastaan. Nyt kiltitkin pojat tilaa tinderistä vartissa mimmin kotiin panemaan. Toki hommahan ei toimisi ellei olisi niitä helppoja naisia, jotka tohon lähtee.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Tää on kyllä niin surullista, mutta myöskin kovin realistista. Huoh… Ei oo helppoo!

  • Helppohoro kirjoitti:

   Täällä yks helppo nainen moi! Paneminen on kivaa, mut pitää varmaan lopettaa koska sua alkaa ärsyttää. Mikä siinä on niin surullista, että kun kaks ihmistä jotka haluaa panna, panee keskenään? Millä tavalla se on sulta pois? Onko sellanen ajatus että nainen menee panemaan miestä, koska haluaa itselle orgasmin mahdotonta hyväksyä normaalina toimintana? Minkä takia meitä edelleen sheimataan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *