Hae
Queen of Eve

Miksi mun tie vie Espanjaan?

Viva Espana!

Ihan mahtavaa tajuta sellainen seikka, että mähän lähden jo ensi kuussa Espanjaan! Nyt ei tarvitse miettiä lähtöä enää niin, että kuinka monta kuukautta, vaan ennemminkin niin, että kuinka monta viikkoa. Huhtikuun puolelle kun päästään niin kehtaa alkaa laskemaan pelkkiä päiviä, lomageenit hyrrää jo niin että korvissa soi!

On turha harmitella, että viime kesänä matkustin aivan liian vähän. Päivätöiden lopettaminen ja täysipäiväisesti blogiin panostaminen vaati jonkin verran enemmän itseltäni kuin etukäteen osasin kuvitellakaan ja alku oli tasapainoilua ajankäytön sekä talouden kanssa. Se kaikki otti oman veronsa. Vaikka viime vuosi meni sitten vähillä reissuilla niin samalla olen tosi ylpeä siitä että uskalsin. Vain näillä rohkeilla päätöksillä on mahdollisuus edetä jotenkin elämässä. Oravanpyörästä ei pääse pois ellei hyppää, ja nythän mä taas pystyn ja ehdin matkustelemaan (kunhan vaan saa sen kaverin matkaan).

Miksi juuri Espanjaan?

Kuukauden reissuni Espanjaan lähti liikkeelle ihan siitä, että hyvä ystäväni ja ”henkinen pikkusiskoni” Jaanika pyysi minua mukaan. Olemme Jaanikan kanssa ennenkin matkustelleet, mm. Tallinnassa, Prahassa ja Lontoossa, mutta emme koskaan ole olleet missään lämpimässä kohteessa (emmekä varsinkaan näin pitkällä reissulla).

Jaanikan musiikkibisnes ja muut hommat vie hänet kevääksi Espanjaan ja minähän se olin loistava vaihtoehto seuraksi, koska pystyn tekemään töitä mistä vaan. Näin ollen keväällä huhti-toukokuussa blogissa on luvassa paljon matkailuaiheisia juttuja, kauneutta, kosmetiikkaa, terveyttä ja hyvinvointia, lifestyleä suoraan Espanjan mantereelta. Varmasti myös blogin ja Instagramin kuvasaldo tulee olemaan normaalia parempi. Oon niin innoissani!

Olen alkanut jo pitämään pientä listaa itselleni niistä asioista joita Espanjan matkan aikana haluaisin tehdä, kerrankin kun on kunnolla aikaa. Neljässä viikossa sitä uskoisi ehtivän nähdä muutakin kuin 1km säteellä ympäristöään, ja vaikkei tarkoitus nyt ole koko Espanjaa koluta niin Costa Del Solin alueella olisi mukava jonkun verran liikkua.

Eikö se ole melkein pakollista käydä Benalmadenan huvivenesatamassa (muoks. ja Marbellassa/Puerto Banuksessa!), shoppailla Malagassa, vierailla Torremolinoksen La Carihuela -rannalla missä olen ollut viimeksi 22 vuotta sitten (huh, miettikääpä sitä!) ja tallata kaikki Fuengirolan kadut ja kujat. Manner-Espanjaan on jo kova ikävä, ihan liian monta vuotta ollut tässä välissä!

Jos teillä on jotain hyviä vinkkejä aurinkorannikon suunnalla tekemiseksi tai näkemiseksi niin vinkatkaa!

Lue myös jutut Kuukaudeksi ulkomaille ja Lentoliput varattu

Kuvat ilmainen kuvapankki Unsplash

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

9 kommenttia

 1. Annu kirjoitti:

  Mikä on Espanjan manner?

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Se on se maapläntti, mannermaa. Ei saari vaan maa. Ilmasta tai merestä saavutaan mantereelle :) Tai semmosta sanaa minä olen käyttänyt. Ehkä turha täytesana tässä, ei relevanttia :)

 2. Laura kirjoitti:

  Moikka!

  Oikein kivaa reissua jo etukäteen! Mieheni isä asuu Fuengirolassa, joten matkustamme sinne lähes joka kesä.

  Tässä omat vinkkini:
  – Mijaksen kylä (esim. illallinen auringon laskiessa)
  – jos yhtään fiinimpi meininki kiinnostaa, niin Marbellan Puerto Banus on kokemisen arvoinen paikka hienoine autoineen, luksuskauppoineen ja veneineen
  – Plaza Mayor on todella hauska ja kompakti, mall-tyylinen ulkoilmaostoskeskus pari pysäkkiä ennen Malagaa
  – Rondan rotkokaupunkiin / Gibraltarille / Cadizin kautta jopa Marokkoon pääsee kätevästi busseilla

  Ravintolat:
  1) Los Boliches
  – kirkkoaukiolla Pepen churrot suklaakastikkeen kanssa aamupalaksi, parhautta!
  – rantakadulla italialainen Zena
  – argentinalainen pihvipaikka Cosquin
  – paikallisten suosima kalaravintola Freiduria Pulperia Choco

  2) Fuengirola
  – rantakadulla upea libanonilainen mezeravintola Mezza Notte

  + kaikki ihanat tapasravintolat, joissa eurolla saa tapaksen, pienen oluen tai tinto de veranon! Kaiken kaikkiaan ruoka on tosi halpaa myös marketissa ja auringon kypsyttämät vihannekset/hedelmät NIIN hyviä.

  Tässä muutamat vinkit, ehkä niistä on jotain iloa!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kiitos Laura, aivan tosi mielenkiintoisia vinkkejä! Ehdottomasti pitää mennä käymään Puerto Banuksessa, se on MUST ;) En tiedä mitä oikein ajattelin kun kirjoittelin että Benalmadena, toki varmasti sielläkin pitää käydä, mutta Marbellaa ajattelin sen kirjoittaessani :D (Pitää käydä lisäämässä tekstiin). Otan ehdottomasti nämä vinkit korvan taakse ja varmasti joitain näistä tulee testattua! Kiitos!

  • Marbellalainen kirjoitti:

   Puerto Banus on kyllä menettänyt entistä hohtoaan. Ikävä kyllä. Onhan siellä edelleen huvipursia ihailtavana ja merkkiliikkeitä ja muutama Ferrarikin näkyy kun satamassa kävelee, mutta katukaupustelijat ja viinaturistit on vienyt siitä vanhan hohdon pois. Nyt se pursuaa kaljataviksia pohjoisesta. Tatuoituja brittejä ilman paitaa ja Keijo Virtasia Köyliöstä.. Mukavaa reissua anyways! Bienvenidos!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   No, ehkä siellä pieni pläntti sitä hohtoakin vois olla jäljellä :) Täytyy käydä katsastamassa.

 3. E kirjoitti:

  Manner-Espanja, ei Espanjan manner ;) hauskaa reissua, tykkään paljon itsekin Espanjasta!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Joo mä tiedän kyllä, tuolla mun blogitekstissäkin lukee Manner-Espanja erikseen. Mutta kun puhekielessä käytetään myös sanontaa ”nousta mantereelle”, ”laskeutua mantereelle” niin käytän sitä erikseenkin :) Se ei ole ihan sama asia.

 4. Ava kirjoitti:

  Benalmadenassa se iso puisto, ja sitten siellä Tivoliworldistä lähtevä hissitsydeemi vuorelle on ihan lemppari. Selwon eläintarha, on vähän kauempana bussimatkan päässä. Miramarin ostari ja siinä vieressä oleva linna. Mitähän muuta., :D perhospuisto!! costadel on ihana paikka, siellä on tullut ravattua sata kertaa, nauti ja postaile paljon :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *