Hae
Queen of Eve

Neljä vuotta ilman seksiä

*Sisältää mainoslinkkejä

Kuinka kauan sä oot elänyt ilman seksiä?

Mä elin neljä vuotta ilman seksiä ja tuo aika meni ihan heittämällä.  Millaista se sitten oli? Itkua, hampaiden kiristystä? Yksinäisyyttä? Kaipuuta? Puutteessa elämistä?

Ei. Ei mitään sinne päinkään. Elämäni ilman seksiä oli ihan omannäköistä, kivaa ja rentoa, enkä kokenut neljän vuoden aikana kertaakaan paineita siitä, että mun pitäisi seksiä harrastaa. En ahdistunut asiasta, koska en halunnut seksiä. Miksi ahdistua asiasta jota ei edes kaipaa tai koe tarvitsevansa? Lähes koko neljä vuotta menikin hyvin seesteisesti, täysin muihin elämän osa-alueisiin keskittyen. Mä en elänyt ”puutteessa”, en kaivannut läheisyyttä enkä toisen kosketusta tai oikeastaan mitään muutakaan. Mulla oli ihan hyvä olla niin.

Tuo neljä vuotta ilman seksiä pikemminkin vahvisti mun minäkuvaa. Toi mulle henkisesti hyvän olon. Se vahvisti sen, että mikään nykypäivän kertakäyttökulttuuri ja satunnainen irtoseksi randomien kanssa ei ole mikään pakollinen paha johon minun pitäisi osallistua siksi koska kaikki muutkin. Mä elin omalla tavallani, itselleni uskollisena.

Mua mietitytti vain voiko seksittömyyteen tottua liian hyvin?

Ainoa asia mikä mua alkoi vuosien kuluessa mietityttää, oli se miten nopeasti aika meneekään. Tuo neljä vuotta ilman seksiä tuntui yhdeltä tai kahdelta vuodelta. Tai vaikka vain kuudelta kuukaudelta.  Uskokaa pois, se aika meni kuin siivillä. Ihan pelottavan nopeasti!

Se oli myös syy, miksi kahden ensimmäisen sinkkuvuoden jälkeen latasin deittisovelluksen puhelimeeni, vaikken seuraa kaivannutkaan. Olin kuitenkin realisti ja tiesin, että mikäli en jollain tavalla aseta itseäni framelle ja anna asioille edes mahdollisuutta tapahtua, niin mitään ei koskaan tule tapahtumaan ja yhtäkkiä kaksi vuotta onkin neljä, ja neljä vuotta kymmenen ja sitten jo kaksikymmentä. Sitä en kuitenkaan halunnut. Mussa oli toivoa.

Seksittömyyden sijaan mua huolestutti enemmänkin se, ettenkö koskaan enää voisi ihastua ja rakastua. Mä en kohdannut mua kiinnostavia miehiä. En nähnyt missään sellaisia miehiä jotka edes etäisesti mua kiinnostaisivat, ja vaikka ulkonäkö saattaisikin sykähdyttää, tarvitsen seksuaalisen halun ja parisuhteen muodostamiseen niin paljon muutakin. Mun tarvii ihailla ja kunnioittaa miestä jonka päästän niin lähelle. Mun täytyy olla ihastunut ja rakastunut voidakseni olla intiimissä suhteessa toiseen ihmiseen. Mun täytyy hyväksyä koko paketti ja tulla myös itse hyväksytyksi ja halutuksi jotta voin heittäytyä mukaan siihen tunteeseen. Niitä tunteita mä tarvin, mikään satunnainen katse ja kosketus ei kelpaa.

Vituttaa kun joku ei halua seksiä ja minä haluan mutten saa – kateutta

Mä olen kirjoitellut aiheesta aiemminkin blogiini ja musta on tehty myös haastattelu Iltalehteen. Itseasiassa, musta on tehty ilman seksiä elämisen ja siitä julkisesti häpeilemättä puhumisen ansiosta muutamakin juttu jotka ovat jakaneet mielipiteitä lukijoissaan. Pääasiassa oman tarinani kautta olen kohdannut lukuisia muitakin ihmisiä keitä seksi sinkkuna ei kiinnosta ja ketkä ovat kokeneet pitkiäkin kuivia kausia.

Mä olen myöskin kohdannut jonkin verran vihaa, katkeruutta ja kenties jonkinlaista kateutta. Sitä, että ulkonäköäni on haukuttu ja luultu, että elin vasten tahtoani selibaatissa ja toisaalta taas syytetty valehtelusta, sillä kyllähän nyt ihan varmana seksiä olen harrastanut vaikka julkisesti muuta olen väittänytkin. On nimitelty huomiohuoraksi ja kaikkea siltä väliltä, mutta pääasiassa vastaanotto on ollut näiden vuosien aikana erittäin positiivista. Tämä aihe on herättänyt kiinnostusta ja saman kohtalon on jakanut yllättävän moni ihminen.

Kaikki alkoi alkujaan siitä, kun kirjoitin blogiini jutun Kaksi vuotta sinkkuna ja selibaatissa. Iltalehden toimittaja otti muhun yhteyttä ja toivoi haastattelua, omalla nimellä ja kasvoilla. Suostuin, koin aiheen mielenkiintoiseksi sillä olinhan siitä puhunut jo aiemminkin. Menestys se olikin ja lehtijutun julkaisun jälkeen raapustin postauksen Seksi ja seksittömyys puhututtaa. Sittemin olen aihetta käsitellyt myös postauksissa Oot niin ruma niin siksi et saa sekä Kiitos seksiä tarjonneet, mutta ei kiitos! Kannattaa käydä myös lukemassa noita vanhoja juttuja jos pidempi aika ilman seksiä ja sen pohdiskelu kiinnostaa.

NELJÄ VUOTTA ILMAN SEKSIÄ ON SAAPUNUT PÄÄTÖKSEENSÄ

Tämäkin olisi voinut olla otsikkona, mutta eiköhän tyhmempikin tiedä ilman erillistä lehtijuttua, etten enää elä selibaatissa. Nykyisin olen taas parisuhteessa ja kohdannut ihmisen joka innostaa ja ihastuttaa mua niin henkisillä kuin fyysisillä ominaisuuksillaan, ja sitä kautta toi halun lopettaa yksin ja seksittä eläminen.

Se vei aikansa, mutta tämä aika oli ehdottomasti kaiken sen arvoinen enkä missään tapauksessa muuttaisi siitä mitään. Tiedän, että jos tämä parisuhteeni jostain syystä päättyisi, eläisin taas kuten ennenkin. Omalle tyylilleni uskollisena, aitoja ja merkityksellisiä kohtaamisia odottaen. Seksi on mulle iso asia ja siksi mä myös olen ilman seksiä silloin, kun tarpeeksi merkityksellistä ihmistä ei ole sitä kanssani jakamassa.

Seksin iloa ja seksittömyyden rauhaa kaikille!

KUVIEN ASU
Bikertakki*
Collegepaita
Kynähame*
Clutch*
Sukkahousut*
Mokkaiset rusettitennarit*

KUVAT
Tuomas Hämäläinen / Vestigevisions

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

4 kommenttia

 1. mariem kirjoitti:

  Ihanan rehellinen ja hyvällä tavalla arkinen teksti. Jaan oikeastaan kaikki ajatuksesi läheisyyteen, parisuhteeseen ja pelkoihin liittyen. Tervettä tuoda tämänkinlaisia näkökulmia esiin nykyisessä klikkiotsikkokulttuurissa.
  Ymmärsin seksittömyyden tässä tarkoittavan, ettei intiimiä kanssakäymistä toisen osapuolen kanssa ole. Mietin, että jotkut tutkijat laskevat masturbaation seksiksi, huomioiden että fyysisesti se voi vastata kahden ihmisen välistä seksiä (hormonien vapautuminen, lantion pohjan vahvistuminen, mielihyvä, limakalvojen hyvinvointi jne…). Voisiko siis ajatella, että omasta seksuaalisesta hyvinvoinnista voi huolehtia ”soolona” sinkkuaikaan :D

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   Hyvä pointti. Selibaatti, seksittömyys ja ilman seksiä eläminen on varmasti aika suhteellisia asioita, kuka ne mitenkin tulkitsee eli riippuu myös kuulijasta. Sooloseksistä voisikin joskus jonkun jutun kirjoittaa, jos rohkenen ajatuksiani siitä avata :)

 2. miaessin kirjoitti:

  Fiksuja ajatuksia jälleen kerran :) myöskin todella onnistuneet kuvat! Näytät kauniilta. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.