Hae
Queen of Eve

Negatiivisuus myy ja klikkejä on saatava


Negatiivisuus myy – Bloggaaminen on haastava työ

Moni helposti kuvittelee että siitä vaan aloitetaan kirjoittamaan ja kirjoitellaan mukavia, ja sitten rahaa alkaa tulla ovista ja ikkunoista. Kuvataan vähän päivän asuja tai jotain asetelmia, heitetään pari mukasyvällistä lausetta ja avot! Wrong! (Tosin jotkut saattaa menestyä näinkin, mutta se on harvinaisempaa). Nykypäivänä sisällön tuottaminen eri kanaviin on astetta haastellisempi juttu, sillä vastaavaa on tarjolla vaikka millä mitalla myös siellä naapurissa, joten oma kiinnostavuus on saatava pidettyä korkealla.

Kun mä aloitin bloggaamisen vuonna 2013, elin vahvasti HCBB-henkistä elämää jossa olin jonkinlaisessa laihduttamisen ja treenaamisen hurmiossa, eläen bodareiden kanssa parisuhteessa ja tein henkilökohtaista muutosprosessia. Mun blogikirjoitukset oli aika räväköitä ja usein myös mustavalkoisia. Ne oli ehkä joskus hieman tuomitseviakin ja antoivat musta aika kovan kuvan. Mulla oli jokseenkin erilaiset arvot silloin, ja arvostin erilaisia asioita. En sitä mitenkään kadu mutta niin se vaan on että ajat muuttuu ja ihmiset sen mukana.

Vittumainen akka vai inhimillinen ihminen

Suorapuheisuuteni ja persoonani on aina herättänyt keskustelua. Siitä on joko tykätty tai sitten mua on jopa vihattu. Olen kuitenkin säästynyt aika pitkälle vihapostilta, sillä iän tuoman itsessäni tapahtuneen muutoksen myötä myös blogitekstini ovat pehmenneet. Mä olen edelleen hieman eriskummallinen ja vahvoja mielipiteitä omaava ja omalla tyylilläni kirjoittava, mutta mä en enää ole ehkä niin totuuden julistaja tai tuomitsija. Sellainen piirre ärsyttää monia.

Luulisi että blogissa siis kannattaisi olla mahdollisimman inspiroiva, esimerkillinen, positiivinen ja iloinen. Sellainen hyvän mielen luoja ja tuoja, blogi olisi se hyvän mielen blogi?

Väärin!

Olen huomannut että kaikkein eniten ihmisiä kiinnostavat postaukset joissa bloggaajalla menee huonosti, jos on mokannut tai pettynyt itseensä tai jos valittaa jostain. Myös ihmissuhdeasioista ja ajankohtaisista asioista avautuminen kiinnostaa, ja mitä tulee kauneuteen niin mieluiten sitten ihan kunnolla sitä rasvaista ihoa, laajentuneita ihohuokosia ja kauneuskirurgiaa peliin, ei vain pelkkiä kosmetiikka-, ja kauneusvinkkejä ja sieviä kuvia ja ripsivärivinkkejä ilman jotain kunnon agendaa. Kaikenlaiset ruokapostaukset ja ylipainon tai laihduttamisen käsittely ovat myös kuumaa kamaa. Mitä enemmän mukana on jotain haastetta tai vastoinkäymistä, sitä parempi.

Tästä voisi ajatella että ihmiset siis haluavat että bloggaajalla menee huonosti, mutta väitän ettei kyse ole siitä. Kyse on aitoudesta, inhimillisyydestä ja helposti lähestyttävyydestä. Kyse on siitä että esim. mä itse annan oikeasti jotain näillä kyseistä aihetta käsittelevillä postauksilla, enkä vain lässytä jotain tsemppaavaa ja ole aina ylienerginen ja tekopirteä. Mun tuottama sisältö on jotain muuta kuin sitä peruspintaliitoa ja kauniita kuvia ja ihan kivoja mietelauseita ja pikkukivaa pohdiskelua kahvikuppi kädessä, ja omalla kohdallani olen huomannut että blogini menestyy parhaiten silloin kun olen oma itseni ja tuotan monipuolista sisältöä enkä yritä olla kuten joku muu menestyneempi bloggaaja.

Pintaa syvemmältä

Mä oon ihminen, syntinen ja viallinen, virheineni päivineni ja mulla on vastoinkäymisiä elämässä. Mua vituttaa ja suututtaa ja ärsyttää ja mun elämä ei ole yhtä brunssilla istumista ja blogitapahtumista toiseen liitämistä ja shoppailua. Mun blogin lukijalle ei tule mitään yhtäkkistä shokkia että vuoden ajan on ollut yhtä pintaliitoa, ja sitten paljastuukin että olen masentunut ja uupunut. Ei, mä kerron siitä jo matkan varrella että nyt rytisee pusikot pientareella ja kovaa, että nyt olen ollut hiljaa kun on tämmöstä ja tämmöstä menossa.

Kaikesta en halua eikä mun ole pakkokaan kertoa. Toki mulla on omia juttuja ja henkilökohtaisia asioita joita en täällä jaa, mutta tää on myös hyvä paikka purkaa asioita. Yritän itse tasapainoilla lifestyleblogissa kaikenlaisten minua kiinnostavien ja mun elämää koskettavien asioiden parissa, ja lupaan jatkossakin tehdä mahdollisimman värikästä ja aitoa blogia rehellisine tuntemuksineen.

Tätä miettiessä aloinkin pohtimaan: Millaisia juttuja te haluatte blogeista lukea?

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

11 kommenttia

 1. antsu kirjoitti:

  Kerro joskus enemmän sun koirista. :) Miten päädyit kyseiseen rotuun, onko koirat samalta kasvattajalta yms…

 2. Taru kirjoitti:

  Toi on niin totta, että parhaiten menee silloin kun ei tunkeudu johonkin muottiin! Mulla oli jossain vaiheessa ajatuksena et keskiviikkona olis aina kauneuteen liittyvä juttu, mut ei mulla oo joka kerta siitä aiheesta sanottavaa. :D Ne olikin mun blogin vähiten luettuja juttuja. :D

 3. Emmi kirjoitti:

  Itse tykkään sun blogin monipuolisuudesta, aitoudesta ja ennen kaikkea siitä että postauksia tulee suhteellisen usein (mikään ei oo niin ärsyttävää kuin löytää huippu blogi, johon tulee uusi postaus kerran kuukaudessa).

  Toivottavasti me lukijat saadaan nauttia ja inspiroitua tästä blogistasi vielä pitkän aikaa :)

 4. sanna kirjoitti:

  Itsehän tässä olen blogia perustamassa, hienosäätöä vähän ulkoasussa…mutta ehdottomasti haluan sisällön olevan minua. En voi tietää kiinnostaako ketään juttuni mutta haluan silti antaa jotain, en mitään pintaa vaan oikeaa elämää ja hei, ihan landelta vielä, Kaakkois-Suomesta! Ei oo ehkä niin seksikästä mutta miksi esittääkään mitään? ? Lueskelen blogiasi (epä) säännöllisesti, tykkään kyllä tyylistäsi ?

 5. Tiina/ Fitfatmama kirjoitti:

  Ite oon huomannu saman,että negatiiviset jutut kerää paljon enemmän kommentteja ja itekin olin aikaisemmin liian mustavalkoinen ja kiukkuilija blogissa :D enää ei jaksa sellasta ylinegatiivisuutta,toki vaikeistakin asioista kertoo jatkossa ja aitous on miulle tärkeää,mutta turha valitus ja nega on jääny vähemmälle :) Jotenkin haluun rikkoa sellasta hattarablogi ajattelua

 6. Heidi kirjoitti:

  Heii!Oon niin samaa mieltä!Löysin muuten tän sun blogin Iltalehden jutun perusteella.Olihan se Iltalehti eikä sanomat?Kaikkia juttuja en oo vielä lukenu mutta ne mitkä oon lukenu niin oot ihan kun minä:)!Ja tietenkin koska oon ajatusmaailmaltani samaan mieltä kun sinä jäin lukijaksi.Onneksi klikkasin sen jutun siitä lehdestä:)

 7. irmeli kirjoitti:

  HCBB?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *