Hae
Queen of Eve
Kaupallinen yhteistyö

Fat Lizard on hyvä syy käydä Espoossa

Kaupallinen yhteistyö: Ravintola Fat Lizard

Stadilaisena (junan tuomana sellaisena toki) ei ole paljoa tullut vietettyä aikaa maalaisnaapurissamme Espoossa, mutta kun ravintola Fat Lizard kutsui minut illallistamaan niin ei kauaa tarvinut houkutella. Olen hyvän ruoan ja herkkujen ystävä, sen tietää kaikki blogiani lukevat ja huomaa varmasti myös tuntemattomat. Viime viikon perjantai-illan vietinkin ystäväni Idan kanssa ravintola Fat Lizardin herkuista ja tunnelmasta nauttien ja hei, kyllä kannatti lähteä Espooseen!

tässä tulee suora arvioni Fat Lizardista!

Sijainti 5/5

Fat Lizard, kotoisammin Lihava Lisko (eh he he, tätä ei ole mitenkään virallistettu) sijaitsee Espoossa todella kätevästi suoraan vastapäätä Otaniemen metroasemaa. Lähempänä ja paremmin hollilla ei voi olla, joten useammastakin suunnasta paikan päälle pääsee varsin kätevästi. Me porhalsimme paikan päälle autolla, mutta seuraavan kerran taidan hurauttaa tuolla maanalaisella kun kerran on niin hyvin hollilla. Voin suoraan sanoa, että mikäli sijainti ei olisi näin hyvä, niin en kovin helpolla lähtisi Espooseen. Toisaalta, ruokakokemus (josta paljastan kohta lisää) saattaa olla jo syy itsessään lähteä vaikka läpi tulen ja tappuran pidemmällekin vaellukselle. No worries, tässä tapauksessa matka ei vaivaa: Sijainti on siis bueno!

Tilat 5/5

Fat Lizardin baarin puolelle varmasti mahtuu porukkaa ex temporekin, mutta niin suosittu tuo Lihava Lisko näytti olevan, että ainakin perjantaina jo kuuden aikaan paikan päälle saapuessamme oli 80% pöydistä täynnä. Onneksi oli pöytävaraus ja sitä suosittelen muillekin. Ravintola on iso ja avara, muutamassa eri tasossa ja omaan mieleeni todella tyylikkäästi sisustettu. Heti sisään astuessa silmiin osui avaruus, kauniit kukka-asetelmat, kynttilät sekä hienon Koba puuhiiligrillin ja aidon italialaisen puu-uunin lämpö, tuli ja tuoksut!

Paljon mustaa, tummaa ja puuta, metallia ja muuta kivaa sotkettuna. Istuimme kahden hengen pöydissä jotka olivat yläsalin reunalla lähellä naistenhuonetta. Paikka oli hyvä ja tuolit extramukavat istua. Valaistus tyylikäs ja tunnelmallinen, hämärä ja tarpeeksi alas laskettu. Erikoispisteitä annan wc-tiloista: Ne olivat poikkeuksellisen siistit ja mustat vessanpöntöt sekä erikoiset rosteriset kattilanmuotoiset lavuaarit wc-kopeissa nostivat yleisilmettä entisestään. Söpö kaktus ja hammastikut naistenhuoneen puolella olivat myös ehdotonta plussaa. Harvoin tulee vessoja arvosteltua, mutta tälle on pakko antaa maininta!

Palvelu 5/5

Heti sisään mentyämme vastassa oli useita baarimikkoja, tarjoilijoita, kokkeja sekä hovimestari, kukin tietysti omissa puuhissaan mutta selkeästi havaittavissa. Tarjoilijoita oli selvästi varattu tarpeiden mukaan ja hovimestari toivotti iloisesti tervetulleeksi ohjaten meidät pöytään. Tarjoilijamme oli koko illan sama, englantia puhuva todella miellyttävä mies (punainen tatuointi käsivarressa, antakaa hänelle extrakiitosta) joka osasi suositella ja kertoa myös enemmän juomista ja ruoista. Hänen ehdotuksensa mukaan valitsimme juomat ja pääruoatkin vaihtuivat omista ajatuksista hänen vinkkauksiensa mukaisiksi, ja hyvä niin! Oli sen arvoista. Mä pidin erityisesti siitä, että pöydät oli katettu valmiiksi ja menut sekä juomalistat oli selkeästi aseteltu esille. Parasta oli käsienpuhdistusliinat jotka löytyi myös omalta paikalta.

Ruoka ja juoma 5/5

Juomat

Juomiksi veden ja perinteisten ligt colien ohella halusimme maistaa Fat Lizardin kuuluisia drinkkejä ja otimme tarjoilijan suosituksesta coctailit listalta. Idalle alkoholiton Detoxinator joka sisältönä luki: Cucumber, lemon, sugar, basil, black pepper & tonic joka oli varsin virkistävä kokemus. Antaisin sille ehkä 4/5. Mulle puolestaan tilattiin alkoholillinen I Hop It’s Beer O’clock jonka sisältö oli Torres 10, IPA, lemon, blood orange, sugar & bitters. Mä vihaan olutta mutta tarjoilija ylipuhui mut tilaamaan tämän juoman (en kertonut vihaavani, mutta kehui niin paljon että rohkaistuin kokeilemaan) ja kieltämättä, oli hyvin simamainen eli ihan hyvää! Tälle juomalle ehkä 3/5.

Alkupalat

Tilasimme ystäväni kanssa tarkoituksellisesti ruoat niin, että pystyimme maistelemaan toisiltamme. Jos emme ihan puoliksi laittaneet, niin aika lähelle. Alkupaloina valintamme oli cajun-maustettuja friteerattuja sirkkoja & pähkinöitä jotka olivat oikein hyviä. En olisi tiennyt mitään sirkkoja syöväni eikä se ällöttänyt minua mitenkään. Ihan normaaleja snackseja mielestäni. Tämä oli kokeilemisen arvoista kerran sellaista oli tarjolla! Pisteet 4/5.

Varsinaiseksi alkuruoaksi valitsin itselleni Grankulla Burgerin joka sisälsi pikku blinejä, muikunmätiä, smetanaa, tuoreita katkarapuja ’skagen’, punasipulia & tilliä. Rehellisesti voin sanoa tämän olleen 6/5 tasoa ja olisin mielelläni syönyt näitä vaikka pääruoaksi jos olisi ollut enemmän. Itse alkupalana tuo oli aika kookas ja koin olevani jo aika täynnä tämän jälkeen mikä on hassua, mutta se oli niiiiiiin hyvää!

Idan valinta alkupalaksi oli Fat Escargots eli parmesaanilla ja valkosipulivoilla gratinoituja etanoita & puu-uuni leipää. Emme kumpikaan ole koskaan ennen syöneet etanoita joten valitsimme tämän ihan uteliaisuudesta ja mielestämme etanat olivat ihan ok. Hyviä. Normaaleja. Miten niitä nyt voi kuvata? Puu-uunileipä sen sijaan oli taivaallista. Sitä olisi voinut syödä vaikka ja kuinka! Pisteet 4/5.

Pääruoka

Pääruoaksi itselleni otin annoksen nimeltään Otaniemi Fried Chicken ”OFC” joka oli apeaa kanaa, hot ‘n’ sour-kastiketta, vesimelonia, Fetaa, Fat ‘L’ ranskalaisia & Ranch-kastiketta. Kana aivan mahtavan mureaa ja ihanalla kuorrutuksella, ranskalaiset tosi hyviä ja tuo Ranch-kastike ihan unelma. Annan 4/5.

Idan valinta oli tarjoilijan suosittelema Cheese Overload pizza joka sisälsi mozzarellaa, grana padano-, provolone-, gorgonzola- ja ricotta-juustoja, tulista Njuda- makkaraa & chiliä. Tälle ehdoton 6/5. Pizza oli jumalaista!

Jälkiruoka

Jälkkäreitä ei olisi meinannut millään jaksaa, mutta kun sille linjalle lähdettiin niin ne myös tilattiin. Mä halusin viimeistellä ateriani hauskalla jälkkärillä nimeltä ”Happy Ending” Death By Chocolate ja sellainen se olikin. Tarjoilija kaatoi kinuskikastiketta annoksen päälle niin että se suli muotoonsa, Instagramin puolella jaoin tästä stoorissakin videon. Wow! Jälkiruoka-annoksessani oli mm. valkosuklaapannacotta, tummasuklaavaahtoa, suklaakaramellia & passionhedelmää. Todella makea kokonaisuus mutta suklaan rakastajalle ihan must. Annan 5/5.

Idan valintana oli puolestaan American Pie, friteerattua omenapiirakkaa, kinuskia & vaniljajäätelöä joka oli kaikessa yksinkertaisuudessaan loistava. Ihan täysien pisteiden arvoinen tämäkin, 5/5.

Koska kehuin niin paljon ja annoin hyviä pisteitä niin yritän keksiä myös muutaman miinuksen ihan tasapuolisuuden vuoksi ja rakentavana kritiikkinä. Aina on varaa parantaa eikö?

– Paikka on hieman hintava, tosin tämä on suhteellista.

– Ravintolan ollessa täysi siellä on aika äänekäs meno. 

Lasketaanko vielä se miinukseksi, että siellä on aivan liikaa todella hyviä vaihtoehtoja menussa, niin että haluaisi tilata viisi tai kuusi annosta ja vielä kolme pizzaa? No, tämä otetaan vastaan ehkä haasteena!

Kiitos Fat Lizard illasta, varmasti näemme taas sillä paljon jäi herkullisia ja houkuttelevia annoksia maistamatta! 

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Kaupallinen yhteistyö: Ravintola Fat Lizard

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.