Hae
Queen of Eve

Hiustenlähtö on alkanut – Mikä avuksi?

*Sisältää mainoslinkkejä

Naisten hiustenlähtö

Hiustenlähtö on asia jota meistä kukaan ei voi välttää, sillä ihmiseltä lähtee hiuksia jatkuvasti ja se on normaalia. Päivittäin hiuksia irtoaa noin 100 kpl koska hiukset tippuvat ja kasvavat elämän aikana monen monta kertaa. Hiuksilla on erilaisia lepo- ja kasvuvaiheita ja ne menevät eri tahdissa, joten kaikki hiukset eivät kerralla uusiudu ja näin ollen ihminen aina kaljuunnu kokonaan. Näinpä siihen normaaliin hiustenlähtöön ei tule suuremmin kiinnitettyä huomiota.

Se millaiseen hiustenlähtöön huomio voi kiinnittyä, on erilaiset sairauksista, hormonaalisesta toiminnasta ym. periytyvistä tekijöistä johtuva runsas hiusten oheneminen tai alueellinen hiustenlähtö. Hyvin vähän puhuttu aihe on miestyyppinen kaljuuntuminen eli endogeneettinen kaljuuntuminen ja juuri tätä on paljon myös meillä naisilla.

Hiukset ohenee päälaelta

Lähes kaikki suomalaiset miehet ja naiset alkavat kaljuuntua miestyyppisesti. Miesten hiukset harvenevat ohimoilta ja päälaelta. Hiustenlähtö naisilla tapahtuu enemmänkin päälaelta ja kauhukseni olen huomannut, että minulle on tapahtumassa samaa. Miten voi olla? Mulla on aina ollut hyvät hiukset! Olen ollut tästä enemmän ja vähemmän huolissani.

Mielestäni hiusten jonkinlaista ohenemista oli huomattavissa 25 ikävuodesta ylöspäin. Mulla oli silloin mustat hiukset ja pidin otsatukkaa. Joskus aina päälaki pilkoitti sieltä otsiksen seasta ja se ärsytti mua. Muuten tukkani oli todella pitkä ja tuuhea. Kolmenkympin jälkeen juuri etuhiusten osalta pään päällimmäinen ja edessä olevin osio tuntui harvenevan hieman lisää. En tosin ollut varma tapahtuuko niin oikeasti vai johtuuko se vain siitä, että mustiksi värjätyissä alunperin vaaleissa hiuksissa tyvikasvu näyttää aina ”kaljuuntumiselta” ja jakauksen kohdat vääristää.

Nyt vaalennettuani hiukseni ja lopetettuani mustaksi värjäämisen kierteen, olen kuitenkin ihan 100% varma että hiukseni ohenevat päälaelta ihan oikeasti eikä tämä ole enää kuvitelmaa.

Miksi juuri minä?

Syitä on monta. Muutokset hormoneissa, psyykkiset tekijät ja ravinto vaikuttaa hiuksiin. Mulla varmasti on näissä kaikissa ollut jonkinlaista häikkää enemmän tai vähemmän. Yleisesti myös esim. erilaiset kilpirauhasen sairaudet, influenssa, diabetes, syövät, ihottumat ja anemia voivat ohentaa tukkaa huomattavasti. Itse olen muissa yhteyksissä tutkittanut terveyteni viimeksi puoli vuotta sitten ja tiedän siitä omat ongelmani, eikä niillä pitäisi olla mitään mittavaa yhteyttä oheneviin hiuksiini. Uskonkin, että tämä on pitkälle ihan geneettistä ja iän tuomia muutoksia jotka on vain hyväksyttävä. Jotain tälle voi kuitenkin tehdä.

Kotikonstit hiustenlähdön ehkäisemiseksi

Hiustenlähtöön on olemassa monia erilaisia hoitokeinoja. Itse aloitan kahdesta helpoimmasta: Sisäinen ja ulkoinen hoito. Sisäiseen hoitoon käytän biotiinivalmistetta joka edistää hiusten, ihon ja limakalvojen kuntoa. Ulkoisesti otin käyttöön hiustenlähtöön tarkoitetut shampoot ja hoitonesteet jotka elvyttävät hiuspohjan pintaverenkiertoa jolloin karvatuppi saa ravinteita helpommin. Hiustenlähtöön suunnitellut pesuaineet pääsääntöisesti kuorii hiuspohjasta hilseen ja talin, tappavat bakteereja sekä rauhoittaa ärtynyttä hiuspohjaa.

Mä aion katsoa myös mun ruokavaliota entistä tarkemmin ja pyrkiä syömään monipuolisemmin, sillä ravinto ja kaikki hivenaineet ja vitamiinit on todella tärkeässä osassa muutenkin mun elimistön hyvinvointia. Ei ole järkeä puljata vain kaikilla tököteillä jos sisäisesti ei ole asiat kunnossa, joten haluan vaikuttaa tähän asiaan kaikilla mahdollisilla keinoilla. Aion testata myös erilaisia valmisteita oheneville hiuksille ja seurata tätä kehitystä onko millä mikäkin vaikutus. Tällä hetkellä menen nyt näillä kuvissakin esiintyvillä Madaran tuotteilla* jotka eivät vielä luonnollisesti viikon kokeilulla näytä mitään radikaaleja tuloksia, mutta tuntuvat ainakin hyviltä käyttää ja selkeästi veri alkaa kiertämään päänahassa paremmin.

Mun hoitorutiinit hiustenlähtöön

Aloitan hiusten pesemisen laittamalla päähäni 3 MIN GROWTH-BOOST SCALP TREATMENT* hoitonestettä joka monista muista tuotteista poiketen laitetaan siis ennen shampoopesua. Tätä hieron kuiviin hiuksiin ja päänahkaan noin kolmisen minuuttia ja sen idea on aktivoida hiuspohjaa. Hoitoneste on formuloitu elvyttävien kofeiinin ja sinkin, sekä kanttarellisienten uniikkien aminohappojen, hiustenkasvuun vaikuttavan vitamiinin niasiinin [B3] ja tuuheutta antavan pantoteenihapon [B5] kanssa. Vaikutukset kohdistuvat hiuspohjan ikääntymiseen, hiustenlähtöön ja hiusten ohenemiseen. Tätä ei tarvitse käyttää joka pesun yhteydessä, vaan noin 2-3 krt/vko.

Hoitonesteen jälkeen pesen hiukseni ja käytössä on tämä GROW VOLUME SHAMPOO*. Tämän shampoon vaikutus perustuu sinkkiin, kofeiiniin sekä sieniin ja tämä koostumus sisältää lisäksi hiusten kasvua tukevaa vitamiinia niasiinia [B3] ja tuuheuttavaa pantoteenihappoa [B5]. Lopuksi viimeistelen pesun GROW VOLUME CONDITIONER* tuotteella joka siloittaa, selvittää takkuja ja vahvistaa hiuksia. Muutaman kokeilukerran perusteella voin todeta että tämä tosiaan kesyttää pörröiset hiukseni latistamatta niitä liikaa.

Erityisesti pidän hoitonesteestä ja siitä, että se laitetaan jo ennen pesua. Joskus vuosia sitten olen kokeillut vastaavaa, mutta sitä piti laittaa hiustenpesun jälkeen enkä niin välittänyt siitä. Oli ikävä ajatus tunkea pahanhajuista litkua päänahkaan juuri vastapestyyn hyväntuoksuiseen tukkaan. Mielenkiinnolla nyt käytän nämä putelit loppuun ja aion panostaa erityisesti hiusteni ja päänahkani kuntoon jatkossa. Erilaiset hoitonesteet, tuuheuttavat tuotteet ja kuivashampoot tulevat varmasti olemaan isossa roolissa jatkossa, sillä en halua hiusten ohenevan enempää.

Onko kellään mun lukijalla samoja ongelmia? Onko teiltä ohentuneet hiukset päälaelta?

MADARA COSMETICS MYYMÄLÄSSÄ 40% ALENNUS KAIKISTA TUOTTEISTA TIISTAINA 23.4.2019

Lisäksi saa vielä ILMAISEN täysikokoisen Deep Moisture -uudistavan yövoiteen (50ml / arvo 31e) jokaiseen yli 70e tilaukseen joten tarjous kannattaa hyödyntää! Madaralle pääset shoppailemaan suoraan TÄSTÄ!

* Tuotteet saat PR-lahjana

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *