Hae
Queen of Eve

Asiat jotka järkyttää mua

Mulla on tapana joskus hieman liiotella, mutta lupaan etten nyt käytä yhtään värikynää kertoessani, että nämä asiat järkyttää mua. Mua järkyttävät asiat on jollekin toiselle varmasti ihan piis of keik, mutta itselleni nämä luo toisinaan ihan ylitsepääsemättömän ikäviä ja vastenmielisiä tunteita, niin että ihan oksettaa.

Nämä asiat eivät ole pelkästään sellaisia jotka jotenkin ällöttää, vaan saattavat saada minut pois tolaltaan ja järkyttää pidemmäksi aikaa. En tiedä miksi niin on, mutta niin vain on. Joskus näiden asioiden näkeminen jää pitkäksi aikaa vaivaamaan ja saan ”pakkovälähdyksiä” ihan tuskastumiseen asti vaikka pitäisin silmiäni kiinni.

En ihan äkkiä usko kovin monen muun reagoivan näin voimakkaasti, mutta varmaan ainakin osa jakaa kanssani samantyyppisiä ajatuksia, vai mitä olette mieltä näistä?

SYLKI JA SIIHEN LIITTYVÄT ASIAT

Märkä kielisuudelma. Suuteleminen ja myös kielisuudelmat ovat mieleeni, mutta en kestä jos suudellessa joutuu lähestulkoon juomaan toisesta. Mun mielestä ennen suudelmaa suu on nieltävä tyhjäksi eikä suudelma saa olla superlimainen ja ällöttävän märkä, siis sellainen missä limajojot siirtyvät huulista toisille. Jos näen kielisuudelmia televisiossa, joudun usein sulkemaan silmäni tai katsomaan muualle koska mua saattaa inhottaa. Pelkään, että näen kuolaamista ja reilua syljeneritystä. Se on kamalaa ja saa mut voimaan pahoin, se todellakin järkyttää mua.

Ruoan jakaminen. Jos annan jollekulle toiselle ihmiselle haukun leivästäni, minun tulee olla varma ettei henkilö ole runsaalla syljenerityksellä varustettu kuolaaja. On nimittäin satavarma etten syö sitä leipää enää sen jälkeen jos näen sylkivanan ja limajojon riippuvan haukkaajan huulten ja leipäni välissä.

Jamie Oliver. Anteeksi että sanon tämän ääneen, mutta en myöskään voi seurata tämän takia Jamie Oliveria. Hänellä on hyvin kostea suu ja sylkeä suupielissä niin, että se usein välittyy kameroillekin. Jostain syystä tämä tekee pahaa, enkä voi katsoa ihmistä jolla on tällainen ominaisuus. Onneksi tuo on todella harvinaista.

Syljellä leikkiminen osana erotiikkaa. En juurikaan katso aikuisviihdettä ainakaan nykypäivänä, mutta sellaista joskus katsoneena tiedän kuitenkin, että niissä saatetaan jopa ”leikkiä syljellä” tai muilla eritteillä. Itselleni kaikki tuollainen on vastenmielistä ja se, että näen jonkun valuttavan sylkeä (saati jotain muuta) suustaan toisen suuhun on niin kuvottavaa, että pelkästään tämä ajatus saa mut kirkumaan hiljaa pääni sisällä. Huh. Mennään seuraavaan aiheeseen!

EPÄSIISTIT KYNNET

Kiinnitän paljon huomiota ihmisten kynsiin ja niiden hygienisyyteen.

Pitkät varpaankynnet. Ne ovat yksi inhottavimpia asioita mitä tiedän. Kauhistun jos näen liian pitkiä varpaankynsiä (valitettavasti kesäaikaan niitä näkee paljon) ja ahdistun jos blogikuvissa jotkut ovat kuvanneet hoitamattomia jalkojansa. Erityisesti kuvat missä joku seisoo vaa’alla lakkaamattomissa ja reunoistaan rosoisissa, kenties liian pitkissä varpaankynsissä joissa on likaa kynsien alla saa mut yökkimään. Yritän nopeasti aina scrollata sellaisten kuvien ohi ja suljen silmäni jos lakkaamattomat varpaankynnet osuvat näköpiiriini jotten vain vahingossakaan huomaisi mitään iljettäviä yksityiskohtia. Jostain syystä monetkaan ihmiset eivät häpeä tai välitä huonosti hoidettuja ja likaisia kynsiään ja ovat jopa valmiita kuvaamaan niitä koko maailmalle ihan muina miehinä…

Miesten pitkät kynnet. Erityisen pahat inhon väristykset saan, mikäli huomaan jollain miehellä olevan liian pitkät sormenkynnet. Aika lyhytkin määrä valkoista osaa kynnen päässä on mielestäni miehellä liikaa ja taas jokin ääni mun sisällä alkaa kiljumaan. En antaisi itseäni koskettavan pitkillä kynsillä, mutta jostain syystä vain miesten pitkät kynnet aiheuttaa etovan tuntemuksen.

Pitkiä rakennekynsiä pitävillä naisilla tarkkailen kynnenalusia jos vain ne ovat näkyvillä ja usein ne ovat. Järkytyn jos siellä on jotain paskaa. Ikävä kyllä, usein on. Tämäkin sitten ahdistaa aika ajoin. Kyllä on vaikeaa, haha.

Näistä asioista kirjoittaminen oli todella raskasta, siis ihan hirveä suoritus koska jouduin koko ajan miettimään todella vastenmielisiä asioita. Ehkä tämä on kuitenkin hyvää harjoitusta aina välillä, sillä näiden asioiden jatkuva välttely elämässä on ihan mahdoton tehtävä. Lasketaanko tämä jonkinlaiseksi siedätyshoidoksi? Ehkä!

Onko teillä näitä samoja ällötyksiä tai jotain muita? Meneekö missään asiassa tuntemukset yhtä pitkälle kuin itselläni, niin että voisitte sanoa niiden suorastaan saavan teidät järkyttymään?

Kuvat ilmainen kuvapankki Unsplash

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

6 kommenttia

 1. vilma kirjoitti:

  Hei mä oon aina kelannut, että oon ainoo tän asian kanssa. Nää sylkihommat saa mut kanssa voimaan niin pahoin. Mulle myös Jamie Oliver on aiheuttanu saman reaktion aivan samasta syystä :S

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ihanko totta!?! Wau! Jotenkin tosi ihana kuulla et jollain toisella on sama, vaikkei tää nyt kauheen kiva ominaisuus ole :D Jamie Oliverilla alkuvuosina oli mun mielestä tuo kaikista pahimpana, nyt ehkä jotenkin lieventynyt. Ehkä hän on saanut palautetta asiasta ja yrittänyt siihen jotenkin vaikuttaa tms. Hänen kokkiohjelmansa olivat mulla kuitenkin pannassa juuri tästä syystä että tuli pahoinvointia katsellessa. Oli myös tosi noloa jotenkin, eikä vika ole hänen, vaan minun kun en sitä piirrettä siedä… :S

 2. Isivuosi kirjoitti:

  Minäkin olen niitä, joiden mielestä jokaisen sylki kuuluu omaan suuhun, sisäpuolelle.

  Ruuan jakaminen ärsyttää yli kaiken. Jos ollaan ravintolassa ja kaikilla oma annos niin minkä ihmeen takia kenenkään tarvitsee maistella minulta.

  Anoppi järkyttyi suuresti, kun kurotti yli pöydän maistamaan minu oluttani, minun tuopista ja kerroin mielipiteeni varsin napakasti. Lopuksi hain uuden oluen.

  http://isivuosi.blogspot.com/

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä oon ihan ookoo jos joku haluaa maistaa mun annoksesta, mutta jos pitää syödä samalla lusikalla/haarukalla tai maistaa leipää/jäätelöä tms suoraan suullaan, niin vain hyvin harvojen ihmisten kanssa pystyn tähän suostumaan. Iljettää liikaa :D

 3. Tiku kirjoitti:

  Ai vitsi,voin jotenki samastua ja ymmärtää nää sun ”fobiat”vaikka itelläni ei oo ihan samoja. Siis toki noi aiheuttavat mulle inhotusta mutta ei ihan noin paljoo.

  Mun all time ällötys on varmasti ihmisten jalkaterät, kantapäät ja varpaat. Kaikkien paitsi pienten vauvojen. Mä en kestä nähdä jalkateriä ja jos esim mieheni koskettaa mua jaloillaan,se on superällöttävää. Kaikki jalkasienimainokset iljettää tosi paljon. Ja tää koskee myös omia jalkojani. En pystyis antaa kenenkään,esim jalkahoitajankaan koskea jalkojani.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä tiedän myös muutamia ihmisiä ketkä inhoaa jalkoja, niin omiaan kuin muiden. Ei tykkää siitä että joku on paljain jaloin ja pitää varpaita rumina jne. Monia ne ihan ällöttää. Hauska juttu sinänsä, ihme ällötyksiä meillä ihmisillä onkin :D

   Mä oon ihan fine jalkojen kanssa kunhan ne on puhtaat ja kuivat ja kynnet kunnossa. Mikäli taas ne on nihkeet, haisevat tai rumat kynnet niin alan kirkumaan :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *