Hae
Queen of Eve

Et kuvaa sitä annosta, se on ruma!

”Et kuvaa sitä annosta, se on niin aneemisen ruma!”

Näin huudahti äitini lauantaina kun kuvailin ruokia vanhempieni kotona, hänkin on selvästi oppinut jotain bloggaamisesta ja jatkuvasta kuvaamisesta. Tapani mukaan räpsin taas kännykällä otoksia kaikesta ennen niistä nauttimista ja paikoilleni asettumista, rutiininomaisesti kääntelin ja vääntelin lautasia.

Äsh, huono valo. Tulee paskoja kuvia kännykän kameralla (edelleen olen varmasti Suomen ainoa työkseen bloggaava joka ei ole saanut aikaiseksi hankittua järkkäriä, working on it!). Ruskealta kuraliejulta näyttävä maksakastike ja höyryvihanneksista sinipilkullisiksi värjääntyneet perunat eivät olleet kovinkaan esteettisiä. Kuvaukset oli syytä unohtaa, ei näistä saisi mitään hienoa aikaan.

Laadukkaat kuvat blogissa

Kuvat ovat aika iso osa nykyistä blogikulttuuria ja tuntuu, että tällä saralla vaaditaan yhä enemmän ja enemmän. Ei puhuta vain itse kuvien laadusta vaan myös kuvien sisällöllä ja sommittelulla on paljon enemmän vaikutusta. Peiliselfiet alkavat olemaan unohdettuja ja niitä tapaa enää harvoissa blogeissa, eikä kovin moni päästä läpi yhtään rakeaa tai sumuista otosta.

Itse ihailen monen bloggaajan kuvasaldoa. Esimerkiksi täällä meidän portaalissa On My Way – blogin Jutan kuvat ovat aina taattua laatua ja täyttä priimaa, mutta itse en vaan saa aikaiseksi niin tasaista laatua vaikka kuinka haluaisin. Koen, että minussa on hieman sellaista värikästä ja rönsyilevää ”Monnamaisuutta” (taas on termit) joka Monna Treenaa -blogin kuvista käy ilmi. Vaikkakin kuvat ovat usein laadukkaita, eksyy sekaan vähän vähemmänkin mietittyjä otoksia eikä blogin värimaailma ole täysin yhteneväinen ja hillitty, toisaalta miksi se olisikaan jos ei ole omistajansakaan?

Mun haasteet bloggaamisessa ovat aina ne samat

Kuvien vähyys ja erilaisuus. Laadukkaat kuvat blogissa on mulle olleet se hankalin osuus toteuttaa. Se, etten omista 10 kuvaa samasta teemasta jokaiseen blogijulkaisuun. Se, etten ole osannut ottaa asukuvia (niitä on tulossa!). Yritän kuitenkin kehittyä koko ajan, sillä ei varmasti missään työssä voi olla seppä syntyessään ja toisaalta kai kuvissakin sallitaan eroavaisuuksia, niinhän niitä on muutenkin meissä bloggaajissa.

Tähän yhteyteen olisi kuitenkin kiva kuulla millaisia kuvia haluaisitte nähdä enemmän blogissani? Asukuvia ja vaate-esittelyjä, jotain mallimaisia poseerauksia? Kuvia ihan vaan itsestäni päästä varpaisiin istuen, maaten, eestä ja takaa? Itse blogipostausten teemoihin sopivia kuvia, sommitelmia? Kuvia koirista, kodista? Liikuntaharrastusten parissa?

Oletteko olleet tähän mennessä tyytyväisiä blogissa olleisiin kuviin, onko niitä liian vähän, liian paljon, mitä?

Kertokaa, sana on vapaa!

Tsekkaa myös postaukset Kultalusikka poikittain… ja Mun elämälle alkaa löytyä merkitys

 

♡ SEURAA MINUA ♡

nstagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

5 kommenttia

 1. Len kirjoitti:

  Sun blogin suola onkin tekstit. Kuvat on kivoja, mutta toisarvoisia, enkä ole osannut kaivata blogiisi lisää tai erilaisia kuvia ?

  • Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

   Täysin samaa mieltä Lenin kanssa! Sun kuvat istuvat hyvin tekstiin enkä todellakaan ole kaivannut yhtään ”ammattimaisempia” kuvia. Johtuu varmasti paljolti siitäkin etten itsekään sellaisia ota saati kaipaa omaan blogiini :)

 2. Mira kirjoitti:

  PIdän kovasti blogisi kuvista koska ne ovat monipuolisia. En itse edes lue blogeja joissa on paljon kuvia vain bloggaajasta eri vaatteissa tms. ja teksti on jätetty toisarvoiseksi. Jatka vain samaan malliin :)

 3. Heli kirjoitti:

  Hei! Mua kyllä kiinnostaisi asukuvat ja vaatejutut. Tykkään kyllä muutenkin blogista :-)

 4. Tuuli kirjoitti:

  Jatka samaan malliin vaan! Ihan hyvin voi kuvata kännykällä kun ne on nykyään aivan huippulaatuisia kuvia. Järkkäriä ei kannata ostaa vaan siksi että bloggaajilla kuuluu olla sellainen. Kun sitä pitäisi opetella myös käyttämään eikä kuvata vaan Auto-asetuksella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *